Şimdi Ara

Doblo Arıza lambası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
44.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum benim aracın bir sorunu var araç doblo arıza lambası yandı ustaya götürdük önce beyindendir dedi beyinden biraz uğraştı format attı kablolarını temizledi işe yaramadı en sn olarak pompacıya gititk bu mazot pompasındandır dedi ama söküp bakmadı pompaya arıza ışığı 120 kmh geçtiğimde yanıyor, yani araç ilk 120 yi geçtimi yanmıyor yolum bittiğinde stop ediyorum sonra geri gitmek istediğimde bu arıza ışığı yanıyor ve araç gaz yemiyor acaba arıza pompadanmıdır pompa da ben gaziantepliyim bize en yakın adanada yapılıyormuş bu pompa 450 ytl sizde böyle bir sorun yaşadıysanız sorun gerçekten bu mudur acaba birde eğer pompa arızalı ise arızalı iken aracı sürmeye devam edilirse enjektörlere zararı olurmu inş anlatabilimişimdir yardımlarınızı bekliyorum sağolun iyi forumlar

• Yapay Zekanın Yanıtı

Doblo Motor Arıza Lambası Hakkında Bilgiler

Doblo aracında motor arıza lambasının yanması, dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Bu lamba, aracın motoruyla ilgili bir sorunun varlığını gösterir.

Doblo Motor Arıza Lambası Neden Yanar?

Doblo motor arıza lambasının yanmasının çeşitli nedenleri olabilir. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Emisyon Kontrol Sistemi Sorunları: Oksijen sensöründeki, katalitik konvertördeki veya partikül filtresindeki sorunlar arıza lambasının yanmasına neden olabilir.
    • Yakıt Sistemi Sorunları: Enjektörlerdeki tıkanıklıklar, yakıt filtresindeki kirlilik veya yakıt pompasındaki arızalar arıza lambasının yanmasına neden olabilir.
    • Ateşleme Sistemi Sorunları: Bujilerdeki arızalar, ateşleme bobinindeki sorunlar veya ateşleme kablolarındaki hasarlar arıza lambasının yanmasına neden olabilir.
    • Sensör Sorunları: Hava akış sensöründeki, eksantrik mili konum sensöründeki veya krank mili konum sensöründeki arızalar arıza lambasının yanmasına neden olabilir.

Doblo Arıza Lambası Söndürme

Doblo motor arıza lambası, sorunun kaynağı giderildiğinde otomatik olarak söner. Ancak, sorunun teşhis edilmesi ve düzeltilmesi önemlidir. Arıza lambası sönene kadar aracı kullanmaktan kaçınmak en iyisidir.

Fiat Doblo 1.3 Multijet Motor Arıza Lambası Neden Yanar?

Fiat Doblo 1.3 Multijet motora sahip araçlarda arıza lambasının yanmasının en yaygın nedenlerinden biri, EGR valfindeki sorunlardır. EGR valfi, egzoz gazlarının bir kısmını tekrar motora yönlendirir. EGR valfinde tıkanıklık veya arıza olması arıza lambasının yanmasına neden olabilir.

Doblo Motor Işığı Neden Yanar?

Doblo motor ışığı, motor arıza lambası ile aynı şeydir. Aracın motoruyla ilgili bir sorunun varlığını gösterir. Işık yandığında, sorunun kaynağını teşhis etmek ve düzeltmek önemlidir.

Doblo Arıza Lambası Neden Yanar?

Doblo arıza lambasının yanmasının nedenleri arasında emisyon kontrol sistemi sorunları, yakıt sistemi sorunları, ateşleme sistemi sorunları ve sensör sorunları yer alır. Sorunun kaynağı teşhis edilmeli ve giderilmelidir.

Doblo Motor Arıza Lambası Söndürme

Doblo motor arıza lambası, sorunun kaynağı giderildiğinde otomatik olarak söner. Sorunun teşhis edilmesi ve düzeltilmesi önemlidir. Arıza lambası sönene kadar aracı kullanmaktan kaçınmak en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • euro mazotmu kullanıyorsun yoksa normal mazotmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat6767

euro mazotmu kullanıyorsun yoksa normal mazotmu

şimdi euro kullanıyorum ama bundanönce normal azot kullnılmıştı
  • quote:

Orjinalden alıntı: bykemo27

merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum benim aracın bir sorunu var araç doblo arıza lambası yandı ustaya götürdük önce beyindendir dedi beyinden biraz uğraştı format attı kablolarını temizledi işe yaramadı en sn olarak pompacıya gititk bu mazot pompasındandır dedi ama söküp bakmadı pompaya arıza ışığı 120 kmh geçtiğimde yanıyor, yani araç ilk 120 yi geçtimi yanmıyor yolum bittiğinde stop ediyorum sonra geri gitmek istediğimde bu arıza ışığı yanıyor ve araç gaz yemiyor acaba arıza pompadanmıdır pompa da ben gaziantepliyim bize en yakın adanada yapılıyormuş bu pompa 450 ytl sizde böyle bir sorun yaşadıysanız sorun gerçekten bu mudur acaba birde eğer pompa arızalı ise arızalı iken aracı sürmeye devam edilirse enjektörlere zararı olurmu inş anlatabilimişimdir yardımlarınızı bekliyorum sağolun iyi forumlar

SELAMLAR kemal ben gaziantepden çetin usta aracın 120 km sonrası arıza ışıgını
    yaktıgını söylüyorsun ve arızaya geçincede aracın gaz yemedigini söylüyorsun keşke aracın kilometresini belirtse idin çok iyi olurdu bu arıza lanbası gerçekten pompa arızalı ise ilk 10 kilometrede de yanar aracın kilometre ve katalezörünün sökülüp sökülmedigini belirtirsen yardımcı olurum. yukarı sanayi hasan nehir petrol ofisi bitişigi PERFORMANS EGZOZ yanımada ugraya bilirsin.

• selam kardeş,
    Öncelikle araç yürürken arıza ışığı yanıyorsa motordandır ama kontağı kapatıp tekrar açtıktan sonra sönüyorsa yakıt sistemindendir.
    1-mazot pompası
    2-geri dönüsüm sisteminde kaçak yada sistemde bozuk mazot ile ilgili boru tıkanması varsa sıkısmadan olabilir
    3-birde deponun orda mazot pompası haricinde yakıt pompalayan yani pompayı besleyen motor var hava yapıyor olabilir yanı yakınlarda altını vurdu isen zarar görmüs olabilir çogunlukla plastiktir.
    bu 3 üne baktır
  • aracın kullanma klavuzu diğer bir tabiri ile kitapcığı olur onun içerisine bakıp yanan ışığın ne arızası olduğunu öğrenebilirsin
  • delphi yetkili servisine yaptırın kesin sonuç alırsınız aracı tamircilere elletmeyin programlama sonu yapılmaktadır
  • meraba arkadaşlar 2002 doblo var aynı sorun benim arabamda da son 1 aydır gözükmeye başladı aracımı bir gün çalıştırmadıgım zaman arıza lambası yanmakta, birgün çalıştırmadıgımda çalıştırmak istedigimde arıza lambası yanmakta çalıştırım 5 dakka çalışır bıraktıgımda gaz yemiyor ve aracımı kapatıp tekrar çalıştırdıgımda herşey normele dönmekte arıza lambası sönmekte ve gaz yemekte, bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir, kısacası uzun süre çalışmadıgında böyle bir durum olmakta
  • merhaba 2008 1.9 doblo premio var camlar aynalar teyp çalışmıyo beyni formatlıyınca geçer mi
  • slm kardeslerim bende 2006 dublo var yeni aldım sayılır aldıgımda boyle bir sorunum yoktu ama tam sanki hesap hep aynı aynı yer aynı km sanki once hareret ibresi asagı iniyor sonra ise arza yanıyor kantagı kapıtıp acınca normal herses azdaha gidince bu kez kaz ayagımın altında sanki kesilip gibi oluyor ama geri calısıyor arza yine yanıyor gaz yemiyor deli olcam walhi aldıgım mazotda hep uro dizel g.antepte birine goturdum ama bilgisayara bagladılar resetlendi arza kodu 0003 diyor mazot basınt sensorumu ne sokup temizledi ücunda pislik var dı demizledik geri taktı 50 km de yapan bu sefer 100mt rede yaptı sokup geir baktı düzeldi dedi ama dün yüne k.marasa gitim yolda yine aynı yapıyor yardım allah rızası icin saygılarımla cp bekliyom
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.