Bildirim
Doblo-Berlingo ?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Koskoca sitede hiç mi doblo kullanan yok?
Not:Yeni Kasa -
Doblo hakkında ki sorularını burda daha kolay cevaplanır.
http://forum.donanimhaber.com/m_38457092/tm.htm
Fiyatını bilmiyorum ama kangoo'yada bakmanızı öneririm -
Yeni dobloyu tavsiye ederim.2012 modellerde bazı problemler giderildi.1.3 1.6 konusunda bir şey diyemem ama mutlaka premio donanım alın. -
Yeni Doblo nun 1.3 leri sorunsuzdur, performansı da göreceli olarak tatminkardır. Eğer çok performans düşkünü değilseniz, 1.3 ü gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. 1.6 ların şanzıman problemi vardı bir ara ama 2011 de giderildi diye duydum. Ama net bilgim yok.
Donanım olarak hangi seçeneği alırsanız alın mutlaka ESP yi ekletin. ESP eklenmiş bir elegance doblo nun donanımı bile yeterlidir. Ancak Premio bir başkadır.. Tercih sebebidir.
Berlingo da bu sene eklenen ESP opsiyonu ile çok tercih edilesi bir araç oldu. Benim doblo aldığım zamanda, Berlingoda ESP yoktu, partner de gözükmesine rağmen bayii gelmiyor demişti. Ben ESP ve açılır arka camları yüzünden dobloyu tercih etmiştim. Ama berlingoda çok rahat ve güzel bir araç....
Kangoo yakın bir arkadaşımda var. 90-100 km hızdan sonra kapılardan ve fitillerden rüzgar sesi alıyor. Berlingo ve dobloda böyle bir şey yok. Göreceli olarak tercih sıralamasında benim için sonlarda kangoo..
Berlingo ve doblo arasında kaldıysanız, eğer her iki aracı da test edin. Tipi, içi, donanımı hangisi daha iyi size geliyorsa onu alın. İkiside çok güzel araçlar bu sınıfta çünkü... Tekrar ediyorum, ESP şart....
-
Boş berlingo almaktansa Doblo doldurmak daha mantıklı olabilir. Siz hangi amaçla kullanacaksınız bilemiyoruz aile kullanımına, konfor odaklı düşünüyorsanız 2 sini de tavsiye etmeyebilirim 2nci el Cady almak daha mantıklı. Boş berlingo çok kötü oluyor :) Doblo'da geçen denendi bana amiyane tabirle yürüyeni berbat geldi. Doblo'da ucuz bir araç değil, arka rahatlığı hiç hoş değil. Ticari ise amaç çok fark etmemeli Berlingo-Partner gayet dayanıklı. Bayileri dolaşın belki Partner'i biraz daha doldurabilirsiniz daha uyguna alma imkanı var.
Birde Doblo'da servise düşen vesair mutlaka sürüş denemesi isteyin kendiniz görün derim. -
quote:
Orijinalden alıntı: guyverland
Boş berlingo almaktansa Doblo doldurmak daha mantıklı olabilir. Siz hangi amaçla kullanacaksınız bilemiyoruz aile kullanımına, konfor odaklı düşünüyorsanız 2 sini de tavsiye etmeyebilirim 2nci el Cady almak daha mantıklı. Boş berlingo çok kötü oluyor :) Doblo'da geçen denendi bana amiyane tabirle yürüyeni berbat geldi. Doblo'da ucuz bir araç değil, arka rahatlığı hiç hoş değil. Ticari ise amaç çok fark etmemeli Berlingo-Partner gayet dayanıklı. Bayileri dolaşın belki Partner'i biraz daha doldurabilirsiniz daha uyguna alma imkanı var.
Birde Doblo'da servise düşen vesair mutlaka sürüş denemesi isteyin kendiniz görün derim.
Şöyle söylim hocam samsunda ikamet ediyorum ticaretle uğraşıyorum ama arabayla pek işim yok senede en fazla 3 bilemedin 3 defa istanbula gidecek araba diğer günlerde eş dost ziyareti için kapıda yatacak buradada en uzak gideceğim nokta 10 km :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: [34][GameOver][55]
quote:
Orijinalden alıntı: guyverland
Birde Doblo'da servise düşen vesair mutlaka sürüş denemesi isteyin kendiniz görün derim.
Şöyle söylim hocam samsunda ikamet ediyorum ticaretle uğraşıyorum ama arabayla pek işim yok senede en fazla 3 bilemedin 3 defa istanbula gidecek araba diğer günlerde eş dost ziyareti için kapıda yatacak buradada en uzak gideceğim nokta 10 km :)
İkisini Test et içine sineni al.kronik sorun olarak forumda fan sayfalarına girip bakabilirsin.uzun yol için berlingo favori bence doblo şirket aracı kelitesiz fakat arka süspansiyon sistemi ve arka camlar sınıfının en eniyisi ama ben beğenmedim başka yerini berlingo aldım en güzeli test sonuçlarındır.
-
cam tavan partner -
Doblo ile biraz daha fazla yük taşıyabilirsin, ağır yüklemek psikolojik olarak pek takılmaz. Hor kullanmaya daha çok gelir. Servis fiyatları arasında devasa fark yok ancak hor kullanımda Berlingo'ya biraz daha fazla ödeyebilirsin. Senin kullanım miktarın da çok önemli değil bence bunlar çok para bağlama, en uygun kampanyayı bulduğunu al Partner'e de fiyat al derim. Aile kullanımında biraz daha rahat olsa sanki diye iç geçirirsen Berlingo bak ama mutlaka koltuk, konfor opsiyonlarını al. Default'da biliyorsun bunların hepsinin yolcu konforu düşük Cady, Connect ve bazı Combo'lar biraz daha çekilir konumda o kadar o da maliyet...
Hatta yük taşıma ebatları önemli değilse Fiorino felan bak. Sürücü mahali çok dar gerçi.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X