Şimdi Ara

Docsis 2.0 ile 24 Mbit neden verilmiyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fallofahero

cihaz satışıydı bu, kiralamaya mı çevirmişler artık

valla öyle olmuş ben de linki verdikten sonra fark ettim.
  • nedir bu kiralama olayı pek anlamadım ben bilgisi olan var mı
  • fallofahero kullanıcısına yanıt
    Daha önce benzer kampanyayla 24 taksitli modem alıyordunuz ve sizde kalıyordu. Yeni kampanya: aynı (ya da eskisine çok yakın miktarda) parayı ödeyin, 24 ay sonra cihazı sizden geri alalım kampanyası. Kısacası modemi bizden almayın demek istemişler gibi bir durum.
    Yersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver__Star -- 7 Nisan 2017; 22:3:50 >
  • Silver__Star S kullanıcısına yanıt
    ben 2 hafta önce yararlandım cihaz satışından bu kampanya ile aynı parayı ödiycem ama cihazlar benim olacak. bire bir aynı kampanya birinde cihaz sizin oluyor birinde iade ediyorsunuz çok saçma, tek artısı olurda 3. ay iptal ettirdiniz cihaz bedeli ödemeyeceksiniz ama 24 ay sonunda cihaz sizin olacakken olmuyor...
  • Aynen öyle.
  • Zamanında kendi sitesi üzerinden tarifemi 20mbps'ye çekip docsis2 modemimle sorunsuz bir şekilde kullanmıştım. Ne arayan olmuş ne soran.
  • ben şöyle anladım 24 ay ödemenizi yaparsanız modem sizin olacak daha erken bir sürede tarifeyi iptal ederseniz modemi geri alacağız yoksa 2 sene sonra modemi benden almaları veya sonsuza kadar faturaya 6 tl ek ödeme yapmaları mümkün gelmiyor bana
  • mrttylmzz M kullanıcısına yanıt
    çok saçma ama bence taahhütte iken 2 tl taahhüt bitince 6 tl aylık ödeme istiyorlar modem kiralama ücreti olarak. son maddeden ben bunu anladım

• Uygulama kapsamında Kablosuz Modem, yukarıda belirtilen kampanyalara abone olan müşteriler için kampanyalardaki taahhütlerinin devam ettiği sürece 6 TL/Ay yerine ekstra indirim uygulanarak 2 TL/Ay olarak ücretlendirilecektir.
    • Uygulama kapsamında HD Kutu, yukarıda belirtilen kampanyalara abone olan müşteriler için kampanyalardaki taahhütlerinin devam ettiği sürece 3 TL/Ay yerine ekstra indirim uygulanarak 1 TL/Ay olarak ücretlendirilecektir.
    • Aboneler kiralama hizmetini iptal etmek istediklerinde, cihazları kurulum sırasındaki ambalaj ve aksesuarları dahil olmak üzere tüm donanımlarıyla eksiksiz olarak İl Müdürlüğü ofislerine getirmesi ve gerekli formların imzalanması gerekmektedir.
    • Uygulama kapsamında indirimli cihaz alan müşteriler, yukarıda belirtilen kampanyalardaki taahhütlerini sonlandırmaları halinde ekstra indirim haklarını kaybedeceklerdir.

• mrttylmzz M kullanıcısına yanıt
    2 sene sonra modemin sizde kalma gibi bir ifade yok. Olay Digitürk'ün yaptığı gibi aboneyken HD ücreti adı altında cihaz kirası almak. Abonelik iptal edilince kutuyu aksesuarlarında eksik olmadan bayiye teslim etmek yöntemi. Yurt dışındaki kablo sağlayıcılarında genellikle cihaz kiralama yöntemi geçerli. O nedenle kablo modem reklamlarında yıllık 120$ kira ücretinden kurtulun ve tasarruf yapmaya başlayın gibi ifadeler kullanılıyor zaten. Netmaster için cihaz kiralamak her zaman daha iyidir. Cihaz kendi malları oluyor ve gerektiğin cihaz kullanılamaz hale geldiyse (modelin eskimesi veya donanımsal olarak sorun çıkarması gibi) cihazı geri dönüşüme gönderip Çin'de yeni cihazları daha ucuza ürettirebilirler. Elektronik cihazlardaki bir çok donanım veya bileşen üretimde tekrar kullanılabilir durumda oluyor çoğunlukla. Diğer taraftan cihaz sattığında o cihazdan bir defa para kazanıyorlar ama kiraladıklarında kullanım ömrü boyunca para kazanıyorlar. İşte bu sebeplerden dolayı kiralama yöntemi daha çok işlerine geliyor. Kablo artık devlet kurumu modundan çıkıp yavaş yavaş özel şirket moduna geçiyor. 5 yıl sonra varlık fonu tarafından satılması planlandığından abone sayısını yükseltmek ve yüksek bir karlılığa ulaştırmak için 5 yılları var. Bu durumun kullanıcılar açısından hem iyi hem kötü yanı var. Önce iyiyi söyleyeyim :); abone sayısını artırmak için kapsama alanı genişleyecek ve altyapıda ciddi iyileştirmeler olacak. Kötü tarafı ise; karlılık artması demek eskisi gibi ballı börekli kampanya ve fiyatlara elveda diyeceğiz anlamına gelmektedir. Superonline fiyatları ve abonelik koşulları nasıl kazık olduysa Kablo için de benzer fiyat ve koşulların oluşabielceğini söyleyebiliriz.

• https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,445,konusturan-hd-ve-sinirsiz-kampanyasi-br-2017

burda cihazlar bölümünde kiralama yazmıyor satış yazıyor. o halde sadece kampanya dışı modemler için geçerli bu durum yanlış mı düşünüyorum?
  • az önce çağrı merkezinden aldıgım bilgiye göre modeme 24x6=144 öderseniz sizin oluyor 24x2=48 öderseniz kiralama oluyor taahüdünüz bitince yenilerseniz 2 tl ödemeye devam ediyorsunuz (sanırım sonsuza kadar)
  • Ömür boyu inek sağar gibi sağılıyorsunuz. Zekice.
  • Daha önce açılan bir konuya yazmıştım. 20Mb hızımı Docsis 2.0 modemle sorunsuz alırken pat diye hızım 10Mb e düşmüştü ve il müdürlüğüne gidip durumu anlattığımda bana; ''Türksat artık 10Mb üstü hızlarda Docsis 2.0 desteği vermiyor ve yavaş yavaş bu tüm aboneler için de geçerli olacak. Docsis 3.0 modem gerekli,başka çaresi yok.'' demişlerdi.

O zamana dek neti kablolu kullanıyordum CBC 382D1 modemim vardı. Kampanyadan Next kutu ve CBW 383Z1 modem almıştım bedelsiz olarak, çıkardım taktım ancak çekim sorunları yüzünden, bir router bağlayarak sorunu hallettim.

Yani sonuç olarak Türksat izin vermiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savisvasa -- 11 Nisan 2017; 1:55:22 >
  • selamlar,

ben mayıs ayı ıle kablonete gecmeyı dusunuyorum...
    modemlerı kablosuz ve AC destegı var mı ?
    usb gırısı ıle hdd destegı var mı ?

gecersem hango modemı onerırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrttylmzz

az önce çağrı merkezinden aldıgım bilgiye göre modeme 24x6=144 öderseniz sizin oluyor 24x2=48 öderseniz kiralama oluyor taahüdünüz bitince yenilerseniz 2 tl ödemeye devam ediyorsunuz (sanırım sonsuza kadar)

2. el modem alırsanız Docsis 3 işi çok ucuza halloluyor, tüm arkadaşlara hatırlatayım dedim. Hem aylarca taksit ödemiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver__Star -- 11 Nisan 2017; 14:34:15 >
  • Kiralamamak daha iyi gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silver__Star S kullanıcısına yanıt
    2. el modem araştırdım. satanların çoğu 2 yıl kullanmış öyle satıyor güvenemiyorum. yoksa hemen alırdım 50-60 liraya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

selamlar,

ben mayıs ayı ıle kablonete gecmeyı dusunuyorum...
    modemlerı kablosuz ve AC destegı var mı ?
    usb gırısı ıle hdd destegı var mı ?

gecersem hango modemı onerırsınız

Selamlar,

Şu an Türksat Kablo Netmaster Infinity 401 modem veriyor. Benim modemim CBW 383Z4. Çekim yetersizliğinden dolayı TP Link router ile kullanıyorum. Analog yayın + 2 adet Kablo Tv Üst Paket aboneliği + 25Mb 50GB + Uyku Yok servisi + Kabloses abonesiyim. Çok memnunum. Binanızda kullananlar varsa en iyisi onlardan da bilgi almaktır. Çünkü bazı yerlerde/bölgelerde sıkıntı görülebiliyor...

Yeni modemlerde de çekim gücü yetersiz diye okudum forumda ve router ile kullanan arkadaşlar var.

Modemler hakkında bilgi alabileceğiniz linkler.

https://www.turksatkablo.com.tr/userUpload/sayfa/internet/kk/kk_infinity401.pdf

https://www.turksatkablo.com.tr/Cihazlar

• Savisvasa kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız TP Link router'in tam modelini ve satın aldığınız yeri yazar mısınız?

Bu arada ben de kabloses kullanıyorum, elektrik kesilip geri geldiğinde modemin elektrik bağlantısını sök tak yapmadan tekrar aktifleşmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

Kullandığınız TP Link router'in tam modelini ve satın aldığınız yeri yazar mısınız?

Bu arada ben de kabloses kullanıyorum, elektrik kesilip geri geldiğinde modemin elektrik bağlantısını sök tak yapmadan tekrar aktifleşmiyor.

Benim ki TP Link TL WR 743ND. Şu anda satılmıyor üretimden kalktı epey oldu alalı. Hepsiburada'dan almıştım

http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-9_TL-WR743ND.html

Başka TP Link modellerine bakabilirsiniz ya da diğer markalara.Kullanan arkadaşlar da tavsiye verebilirler şimdi ki modeller hakkında.

Çok ilginç, olmaması lazım.İlk kez sizden duydum bunu. Bizde elektrikler kesilse de, geldiğinde modem ışıkları eskisi gibi sabitleniyor ve Kabloses'de çalışmaya devam ediyor.

Modeminizin modeli nedir? (CBW 383Z4 benim ki)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.