Şimdi Ara

Docsis 3.0 modemi dün 4 kanal bağlantıya geçen var mı (sorun çözüldü) ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
6.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende de geçen 3 gündür internet kesilip kesilip yada yavaşlayıp yavaşlayıp hızlanıyordu. Her seferinde de destekten adamları çağırdım ve her seferinde de şaka gibi adamlar geldiğinde düzelmiş oluyordu internet bağlantım.

Bende bunun üzerine sorunun modemde olabiliceğini düşünerek gidip bir adet motorola sb6120 modem aldım.
    An itibariyle gördüğüm, internet sayfaları açılırken önceki modemim sb5101'e göre azıcık daha yavaş açılıyor, ancak 4 kanal da açık ve ping'im speedtest.net ten yapılan 5ms'e düşmüş durumda. bu normalde 7 ve daha yukarısı olurdu.

Bu sayfaların yavaş açılmasını da üzerinde yüklü gelen SB6120-1.0.1.8-SCM02-NOSH firmware'inden olabiliceğini düşünüp, destek et uydunet.net'e mail attım.
    Firmware'imi güncelleyin diye.
    Bakalım olmazsa yeşilköyden sırf firmware güncellemeye Başakşehire gideceğim...

Başka türlü firmware güncellemeyi bilen var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: about blank

Selamlar,

Bende de geçen 3 gündür internet kesilip kesilip yada yavaşlayıp yavaşlayıp hızlanıyordu. Her seferinde de destekten adamları çağırdım ve her seferinde de şaka gibi adamlar geldiğinde düzelmiş oluyordu internet bağlantım.

Bende bunun üzerine sorunun modemde olabiliceğini düşünerek gidip bir adet motorola sb6120 modem aldım.
    An itibariyle gördüğüm, internet sayfaları açılırken önceki modemim sb5101'e göre azıcık daha yavaş açılıyor, ancak 4 kanal da açık ve ping'im speedtest.net ten yapılan 5ms'e düşmüş durumda. bu normalde 7 ve daha yukarısı olurdu.

Bu sayfaların yavaş açılmasını da üzerinde yüklü gelen SB6120-1.0.1.8-SCM02-NOSH firmware'inden olabiliceğini düşünüp, destek et uydunet.net'e mail attım.
    Firmware'imi güncelleyin diye.
    Bakalım olmazsa yeşilköyden sırf firmware güncellemeye Başakşehire gideceğim...

Başka türlü firmware güncellemeyi bilen var mı

Netmaster Docsis 3.0 CBW-383Z4 modem ile bayağı cebelleşmiş, 3 kere modem değişimi yaptırmasına rağmen kablosuz bağlantı problemlerini gideremediği için geçici olarak TTNET'e dönmüş birisi olarak şunları söyleyebilirim :

Kablolu bağlantıda problem olmamasına rağmen, kablosuz bağlantıda bu modem çok başımı ağrıttı. Otomatik ping testleri, otomatik hız testleri vb. denemediğim şey kalmadı. Netmaster servisini arayıp uzaktan ayar yaptırdım, ancak bir nedenle kablosuz bağlantıda stabilite yakalayamadım. Modem ile aynı oda içinde bile, çalıştığı zaman güzel çalışıyor, ama bir takılmalar başladığı zaman modeme ping bile atamıyorum.

Şu an aynı bilgisayarlar ile aynı evde Adsl ve TP-Link 8961 modem kullanıyorum, daha önce yaşadığım kablosuz bağlantı problemleri artık yok.

Size yönlendirmelerim şunlar olabilir :
    - Bağlantı sorunu hem kablolu hem kablosuz bağlantıda yaşanıyor mu ?
    - Otomatik hız testi programı indirin (mesela : JD's Auto Speed Tester) ve 10 dk.'da bir hız testi yaptırın. Ben bu testi kablolu bağlantı ile yaptığımda sürekli 10 mbit görüyordum, ama kablosuz ile yaptığımda 3-10 mbit arasında dalgalanıyordu.

• Arkadaşlar kaç kanal açık nereden bakabiliyoruz? Benim modem arayüzünde durumda 8 tane kanal açık gözüküyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justpassenger -- 1 Şubat 2013; 21:03:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Litminov

Arkadaşlar kaç kanal açık nereden bakabiliyoruz? Benim modem arayüzünde durumda 8 tane kanal açık gözüküyor sanırım.

8 tane kanalı gördüğünüz ekranın görüntüsü paylaşır mısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Arkadaşlar kaç kanal açık nereden bakabiliyoruz? Benim modem arayüzünde durumda 8 tane kanal açık gözüküyor sanırım.

8 tane kanalı gördüğünüz ekranın görüntüsü paylaşır mısınız ?

/>

Değerler böyle sanırım upstreame bakıyoruz? O zaman bir kanal.

• quote:

Download 8 kanal, enteresan. Normalde 10 mbit'te bile tek kanal gayet yeterli. Bağlantı hızınız ne acaba ?

Upload ise tek kanal. Yanlış hatırlamıyorsam, bende download 4 kanal iken upload 2 kanal oluyordu. Ama bunu pek bir önemi olduğunu sanmıyorum.
  • Arkadaşlar kablonetin ping ve uptime durumu nasıl bende 10 mbit bağlatmayı düşünüyorum.

Rica etsem speedtestten hem istanbul hem de avrupa+amerika pingi ve dl-up grafiği koyabilir misiniz?

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Download 8 kanal, enteresan. Normalde 10 mbit'te bile tek kanal gayet yeterli. Bağlantı hızınız ne acaba ?

Upload ise tek kanal. Yanlış hatırlamıyorsam, bende download 4 kanal iken upload 2 kanal oluyordu. Ama bunu pek bir önemi olduğunu sanmıyorum.

5 mbit sınırsız kullanıyorum ama wireless yüzünden mi uydunet yüzünden mi bilmiyorum download dışında adam akıllı surf yapamıyorum. Bu arada upstream sinyali bende de 0 gösteriyor bana da normal, docsis 3 modemlerinde göstermez o değeri dediler. Ping ve hız olması gereken değerlerde web surf ise berbat..

• quote:

5 mbit sınırsız kullanıyorum ama wireless yüzünden mi uydunet yüzünden mi bilmiyorum download dışında adam akıllı surf yapamıyorum. Bu arada upstream sinyali bende de 0 gösteriyor bana da normal, docsis 3 modemlerinde göstermez o değeri dediler. Ping ve hız olması gereken değerlerde web surf ise berbat..

- Modeme kablolu bağlantı yaparak test eder misiniz ?
    - Kablosuz bağlantının iyi olduğu zamanlar oluyor mu ?
    - Sorun hem yerli hem yabancı sitelerde var mı ? Örneğin milliyet, hurriyet gibi gazetelerin siteleri ile cnn, reuters gibi sitelerin açılma hızları farklı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1342

Arkadaşlar kablonetin ping ve uptime durumu nasıl bende 10 mbit bağlatmayı düşünüyorum.

Rica etsem speedtestten hem istanbul hem de avrupa+amerika pingi ve dl-up grafiği koyabilir misiniz?

Teşekkürler

Ping değerleri bölgeye göre değişebilir.
    Ben Kadıköy'de speedtest ile yurtiçi 15ms, Avrupa 75-100ms, Amerika 150-175ms ping alıyordum.
  • quote:

quote:

- Modeme kablolu bağlantı yaparak test eder misiniz ?
    - Kablosuz bağlantının iyi olduğu zamanlar oluyor mu ?
    - Sorun hem yerli hem yabancı sitelerde var mı ? Örneğin milliyet, hurriyet gibi gazetelerin siteleri ile cnn, reuters gibi sitelerin açılma hızları farklı mı ?

10mbit bağlantı ile modem odamdayken ve kabloyla bağlarken tüm değerler normal ping 5ms ve hız testinde tam 10 mbit ya da biraz geçiyordu. Sonra salondakiler biz giremiyoruz diye ağlamaya başladılar çünkü modem çok dandik 7 senelik airties rt 205 modem bile adam akıllı salondan 2 diş çekerken 383z4 hiç çekmiyordu. Sonra tarifeyi 5 mbite düşürdük ve modemi oturma odasına aldık yani bana 2 oda uzaklıkta, 3. odada.. O yüzden kabloyla test edemeyeceğim ama kabloluyken saniyesinde giriyordu sayfalara en fazla 2-3 saniye bekletiyordu şimdi 10 saniye beklettiği oluyor ping 23 ms ve hız ise 2.5 mbit gösteriyor. Torrentte ise 580 ile indirdiği oluyor ama uzun bir süre değil 500 küsürlerde dolaşıyor hep..

Mesela şu an dediğiniz siteleri test ettim tam olarak yüklenmesi en fazla 4 saniye sürdü. 2 saniyede herşey açıldı son saniyelerde ise resimler vs yüklendi. Bugün gerçekten çok hızlı bazen internetin acayip yavaşladığı da oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justpassenger -- 2 Şubat 2013; 22:13:09 >

• quote:

10mbit bağlantı ile modem odamdayken ve kabloyla bağlarken tüm değerler normal ping 5ms ve hız testinde tam 10 mbit ya da biraz geçiyordu. Sonra salondakiler biz giremiyoruz diye ağlamaya başladılar çünkü modem çok dandik 7 senelik airties rt 205 modem bile adam akıllı salondan 2 diş çekerken 383z4 hiç çekmiyordu. Sonra tarifeyi 5 mbite düşürdük ve modemi oturma odasına aldık yani bana 2 oda uzaklıkta, 3. odada.. O yüzden kabloyla test edemeyeceğim ama kabloluyken saniyesinde giriyordu sayfalara en fazla 2-3 saniye bekletiyordu şimdi 10 saniye beklettiği oluyor ping 23 ms ve hız ise 2.5 mbit gösteriyor. Torrentte ise 580 ile indirdiği oluyor ama uzun bir süre değil 500 küsürlerde dolaşıyor hep..

Mesela şu an dediğiniz siteleri test ettim tam olarak yüklenmesi en fazla 4 saniye sürdü. 2 saniyede herşey açıldı son saniyelerde ise resimler vs yüklendi. Bugün gerçekten çok hızlı bazen internetin acayip yavaşladığı da oluyor.

Kablosuz bağlantı ile bahsettiğiniz sorunları ben de aynen yaşadım. Aynı model modem 3 kere değişti, Netmaster teknik destek uzaktan modem ayarları yaptı, o kadar uğraşmama ve zaman kaybetmeme rağmen, bir türlü kablosuz bağlantıda stabilite yakalayamadım. Bazen çok iyi bağlanırken, sorun bir başladı mı saatlerce sürüyordu.

Size şöyle bir şey denemenizi önereceğim. Kablosuz bağlantıda sorun yaşadığınızda, modem arayüzünden kanalı değiştirin. Mesela 2 yapın, 3 yapın. Muhtemelen kanalı değiştirdikten hemen sonra bağlantınız çok iyi hale gelecek (tabi modemden yeteri kadar sinyal alabildiğiniz uzaklıkta olduğunuzu varsayıyorum).

Ben bu bağlantı sorunları, modemin zayıflığı vb. nedeniyle 6 ay %50 indirimle Adsl 8Mbit netlimitsiz aldım ve uydunet'i de taahhüt olduğu için bir çözüm bulana kadar zaman kazanmak amacıyla ayda 12 TL'ye 1GB kotalıya çevirdim, hiç kullanmıyorum tabi.

Yalnız bu kanal değiştirme olayı sizde işe yararsa, belirtmem gerekir ki ben aynı sorunu çok çok daha ender olsa da Adsl Tp-Link modem ile de yaşıyorum. Hatta bunun için bir konu açmıştım.

Ben ilk fırsatta Amerika'dan Motorola veya anteni çok kuvvetli başka marka bir kablo modem getirteceğim ve tekrar uydunet 10 mbit deneyeceğim. Bizde de çok kullanıcı var, hiçbirşey indirmesem normal kullanımda bile ay ortasında 50GB AKK doluyor, 3 mbit de çekilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 2 Şubat 2013; 23:04:45 >

• quote:

quote:

Kablosuz bağlantı ile bahsettiğiniz sorunları ben de aynen yaşadım. Aynı model modem 3 kere değişti, Netmaster teknik destek uzaktan modem ayarları yaptı, o kadar uğraşmama ve zaman kaybetmeme rağmen, bir türlü kablosuz bağlantıda stabilite yakalayamadım. Bazen çok iyi bağlanırken, sorun bir başladı mı saatlerce sürüyordu.

Size şöyle bir şey denemenizi önereceğim. Kablosuz bağlantıda sorun yaşadığınızda, modem arayüzünden kanalı değiştirin. Mesela 2 yapın, 3 yapın. Muhtemelen kanalı değiştirdikten hemen sonra bağlantınız çok iyi hale gelecek (tabi modemden yeteri kadar sinyal alabildiğiniz uzaklıkta olduğunuzu varsayıyorum).

Ben bu bağlantı sorunları, modemin zayıflığı vb. nedeniyle 6 ay %50 indirimle Adsl 8Mbit netlimitsiz aldım ve uydunet'i de taahhüt olduğu için bir çözüm bulana kadar zaman kazanmak amacıyla ayda 12 TL'ye 1GB kotalıya çevirdim, hiç kullanmıyorum tabi.

Yalnız bu kanal değiştirme olayı sizde işe yararsa, belirtmem gerekir ki ben aynı sorunu çok çok daha ender olsa da Adsl Tp-Link modem ile de yaşıyorum. Hatta bunun için bir konu açmıştım.

Ben ilk fırsatta Amerika'dan Motorola veya anteni çok kuvvetli başka marka bir kablo modem getirteceğim ve tekrar uydunet 10 mbit deneyeceğim. Bizde de çok kullanıcı var, hiçbirşey indirmesem normal kullanımda bile ay ortasında 50GB AKK doluyor, 3 mbit de çekilmiyor.

Bu anlık bir sorun değil bence 383Z4 modemlerin genel özelliği.. Yani bir iyi bir kötü oluyor bazen bakıyorum sayfaya 1 dakikada bağlanamıyor internet var gözüküyor ancak torrent dahil bilgisayarda internet kullanamıyorum. Telefondan bağlanıyorum şak diye açılıyor daha sonra bilgisayardaki internet de düzeliyor telefondan bağlandığım için çok garip bir durum..

Bu Netmaster modemlerinde genel bir zayıf sinyal gücü var ve wireless zayıf çekerse DNS alamıyor, sürekli kesiliyor, bazen de IP alamıyor. Ben alıştım artık 24 ay dolana kadar Uydunet daha sonra Fiber falan gelir diye ümit ediyorum. Karşı siteye bağlanmış bizim siteye de gelir elbet 18 ay içinde.. Dediğiniz gibi kanal değiştirmeyi deneyeceğim sorun olursa sizi yine haberdar ederim.

Ben de yaptığınız gibi yaptım ttneti kullandığın kadar öde yaptım kenara koydum uydunet bozulunca onu açıyorum günde 2.5 lira tutuyor sadece.. Ama şu son 3 gündür memnunum mesela bir sorun çıkarmadı daha tabi wirelesstan hep şikayetçiyim orası ayrı..

• bende 5 kanal alıyorum. 100mbit kullanıcısıyım.

Docsis 3.0 modemi dün 4 kanal bağlantıya geçen var mı (sorun çözüldü) ?

Docsis 3.0 modemi dün 4 kanal bağlantıya geçen var mı (sorun çözüldü) ?

• quote:

Bu Netmaster modemlerinde genel bir zayıf sinyal gücü var ve wireless zayıf çekerse DNS alamıyor, sürekli kesiliyor, bazen de IP alamıyor. Ben alıştım artık 24 ay dolana kadar Uydunet daha sonra Fiber falan gelir diye ümit ediyorum. Karşı siteye bağlanmış bizim siteye de gelir elbet 18 ay içinde.. Dediğiniz gibi kanal değiştirmeyi deneyeceğim sorun olursa sizi yine haberdar ederim.

Aslında, bir Access Point alıp (mesela Tp-Link WA901ND), Netmaster cihazın yalnızca modem özelliğini kullanmak ve kablosuz bağlantıyı Access Point ile sağlamak bir çözüm olabilir.

Tek dezavantajı, Netmaster modemin bir ethernet portunu AP için meşgul etmiş oluyorsunuz.
  • quote:

quote:

Aslında, bir Access Point alıp (mesela Tp-Link WA901ND), Netmaster cihazın yalnızca modem özelliğini kullanmak ve kablosuz bağlantıyı Access Point ile sağlamak bir çözüm olabilir.

Tek dezavantajı, Netmaster modemin bir ethernet portunu AP için meşgul etmiş oluyorsunuz.

Onu da denedim daha berbat oluyor. Ap'den bağlanan olunca kablo ile bağlanan bilgisayarda hız aşırı azalıyor ve ping feci derecede artıyor. Ap aşırı zayıflatıyor interneti..

• quote:

quote:

quote:

Onu da denedim daha berbat oluyor. Ap'den bağlanan olunca kablo ile bağlanan bilgisayarda hız aşırı azalıyor ve ping feci derecede artıyor. Ap aşırı zayıflatıyor interneti..

Ben kısa süreli bir deneme yapmıştım, benim izlenimlerim olumlu idi. Acaba kullandığınız AP marka/modeli veya ayarları ile ilgili olabilir mi ?
    Sonuçta AP, modemden aldığı interneti dağıtmış oluyor. Modeme kablolu bağlanan cihazları etkilemesi için bir neden göremiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben kısa süreli bir deneme yapmıştım, benim izlenimlerim olumlu idi. Acaba kullandığınız AP marka/modeli veya ayarları ile ilgili olabilir mi ?
    Sonuçta AP, modemden aldığı interneti dağıtmış oluyor. Modeme kablolu bağlanan cihazları etkilemesi için bir neden göremiyorum.

Ben airties rt 205 kullanıyordum demek ki ondan oluyormuş. AP'den giren olunca ben surf bile yapamıyordum.

• quote:

quote:

quote:

Sayın Kullanıcımız,

NetMASTER Destek Merkezi danışmanlarının size ulaşabileceği bir telefon numarası paylaşırsanız sorunlarınızla ilgili size yardımcı olmak isteriz.

Ürünün kablosuz özelliğiyle ilgili sıkıntılarınız olduğunu belirtmişsiniz. Bildiğiniz gibi kablosuz özelliği olan cihazların yayın gücünü etkileyen pek çok etken bulunmaktadır. Cihazınızı oyun konsolu, mikrodalga fırın gibi enterferans yaratacak diğer cihazlara uzak, aranızda mümkün olduğunca duvar, kolon olmayacağı merkezi bir konuma yerleştirmeniz bu özelliği iyileştirmede yararlı olacaktır. (Kablosuz performansı artırmakla ilgili ayrıntılı bilgi için:http://www.netmaster.com.tr/p/10/kablosuz-sinyal-katilleri). Cihazı yakınlaştırdığınız halde hala arada iki duvar olduğunu anlıyoruz, kullanılan inşaat malzemelerinin niteliği nedeniyle sinyal gücünüz zayıflıyor olabilir. Eski cihazınızın kablosuz özelliğinin daha iyi olduğu doğrudur, zira bu süre zarfında kablosuz yayın yapan cihazların anten güçleri Dünya Sağık Örgütü tarafından sınırlandırılmıştır.

Diğer taraftan, hem kablosuz ayarlarınızın kontrolü ve iyileştirmeler, hem de hattınızla ilgili yönlendirmeler için NetMASTER Destek Hattı ile görüşmenizi öneririz.

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_
    Sayın Kullanıcımız,

NetMASTER Destek Merkezi danışmanlarının size ulaşabileceği bir telefon numarası paylaşırsanız sorunlarınızla ilgili size yardımcı olmak isteriz.

Sayın Netmaster yetkilisi,

Sinyalin zayıflamasına neden olabilecek etkenler konusunda haklısınız. Bununla birlikte, CBW-383Z4 modemin anten gücünün, kullandığım diğer sıradan Adsl modemlerden daha zayıf olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca benim uydunet yerine Adsl kullanmak durumunda kalmamın sebebi, modem ile aynı oda içinde bile kablosuz bağlantı sorunları yaşamamdı. Belirttiğim gibi 3 kere modem değişimi yapıldı, birkaç kere Netmaster destek hattı uzaktan ayar yaptı. Ancak kalıcı bir sonuç elde edilemedi.

Açıkçası ben 10mbit sınırsız bağlantı için uydunet kullanmak istiyorum, ancak evim iki katlı olduğu ve aynı katta bile sorun yaşadığım için Netmaster CBW-383Z4 modem kullanma şansım yok. Aslında 300 mbps gibi hızlara da hiç ihtiyacım yok. Ping değerlerinde kayıp olmadan gerçek 10 mbps hız alabilsem yeterli.

Beklentimi karşılayabilecek 54 mbps'de olsa bir modeminiz var mıdır ? Evin üst katında sorun yaşamamak için tercihen çok güçlü bir anten veya AP kullanabilirim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.