Şimdi Ara

Doctor Who (2005- ) | 12. Sezon Bitti (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.011
Cevap
49
Favori
206.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FearMaster

Ben de yeni başladım sayılır. Yaklaşık 5 günde 2. sezonu bitirdim. Rose diyorum sadece.

sen the end of time'a gel daha çok ağlayacaksın

@pasamu:yapma yahu,bu yeni karakterlerin nasıl derinliği olmaz?eski ile yeni arasındaki tek fark şudur(üstte de yazmıştım tekrar yazıyorum)eski seride yan hikayeler de mevcuttu,ana konuyla o kadar bağlantısı olmazdı,süper ve baba olayları son 2-3 bölüme sığdırırlardı.şimdi yeni seride resmen tek bir hikaye anlatılıyor,her şey ana konuyla bağlantılı olarak ilerliyor.bu da diziye lost'vari bir hava katıyor.daha iyi oldu bence böyle.karakter derinliklerine gelirsek;

amy'nin tüm hayatının bir delik tarafından emilmesi çok derindi bana kalırsa,doktor'u 14 yıl boyunca sabırla beklemesine bir şey demiyorum zaten.rory'den ise bahsetmeye gerek yok,kendisi "son savaşçı",aşkını 2000 yıl boyunca koruyan adam.bekleyen kız ve bekleyen oğlan.river hakkında yazma ihtiyacı bile duymuyorum,6. sezon 7. bölüm bittiyse nasıl birisi olduğunu göreceksin zaten.

david çok insanvari bir doktordu,tıpkı kendinden önceki ilk sezonda oynayan christopher gibi.ikisinin de ne tepki vereceği az çok belliydi,insan gibi davranıyorlardı.david az biraz uzaylı gibi davranmaya başlayınca direk god mode:on açıyordu zaten,mesih'e dönüyordu.bunu şeytan'la karşılaştıkları bölümde,3. sezonun finalinde,the voyage of damned'ta,the waters of mars'ta ve daha bir çok yerde gördük.matt ise daha uzaylı,biraz daha deli.böyle farklı olmaları seriye daha hoş bir tat katıyor,sonuçta dizinin adı "doctor who?" , bir yandan doktor'un nasıl bir canlı olduğunu izliyoruz.benim gözümde ikisi de doktor rolünde eşittirama matt mi daha iyi aktör david mi dersek tabii ki david.

edit:bu arada sezon devamı sonbahar'da başlayacak,aralık'ta bir noel bölümü olacak. 7. sezonun akıbeti tamamen belirsiz.kimisi hiç çıkmayacak 2013'e sarkacak diyor(doctor who'nun 50. yılı,tüm doktorların bir arada olduğu özel bir bölüm bekleniyor ayrıca),kimisi gene böyle ikiye ayrılacak geç başlayacak(yazın 7 bölüm,kışın 6 bölüm),kimisi sadece 6-7 bölüm olacak diyor.bunun sebebi ise bilinmiyor.ortada bütçe kesintisi yüzünden dedikoduları var,kimiyse bunların sebebini moffat'ın aynı anda sherlock'u ve ten ten'in filminin senaryosunu yazması olarak gösteriyor(moffat bunları reddetti gerçi).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 12 Temmuz 2011; 8:49:43 >

• 3. sezonu da az önce bitirdim. Biraz hızlıyım gibi.
  • 2 günde 4 ve 5. sezonu bitirdim. Biraz önce 5 bitti. Final olarak çok beğendim. Biraz ara vereceğim 6'ya başlamak için. Beynim bulandı.
  • belki haksızlık ediyor olabilirim yeni karakterlere eskilerini daha beğendiğim için ama eski karakterler hakkında çok fazla anekdot vardı sara jane hakkında dizi yapıldı,yüzbaşı jack hakkında dizi yapıldı adamın cinsel kimliğine kadar öğrendik rose un ölümü doktordan önceki yaşamı hatta annesi babası hakkında bilgi vardı marta jonesun gene ailesini tanıdık yani derinlik derken bunları anlatmak istemiştim river song u ise öyküsü 3. sezon library bölümünden (yanlış hatırlamıyorsam) başladığı için bu gruba dahil etmemiştim.gerçi yeni karakterler zaten 1,2 sezondur burdalar haklarında çok fazla birşey veremezlerdi birde işin o yönü var kabul ediyorum.
  • Bir soru sorayım.

6. sezon 2. bölümün sonundaki kız rejenerasyon mu geçiriyordu yoksa ben mi yanlış gördüm?
  • yanlış görmediysem ve o evsizin iyimisin diye sorduğu küçük kızdan bahsediyorsak galiba öyle oldu kız vurulmuştu ve önemli değil tamir edebilirim gibi bir şey söyleyip ışıklar saçtı.

Not: şu spoiler kodlarının birini yazının başına diğerini yazının sonuna arada boşluk bırakmadan koyuyorum ve yanılmıyorsam işe yaramıyor acaba nerede hata yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasamu -- 13 Temmuz 2011; 0:24:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le Parlé

Bir soru sorayım.

6. sezon 2. bölümün sonundaki kız rejenerasyon mu geçiriyordu yoksa ben mi yanlış gördüm?

evet rejenerasyon geçiriyor.

@pasamu:üstteki spoiler'a tıkla,arasına yaz işte.

• Beyler özel bölümlerde neler oluyor diziyle alakası var mı ? İzlemem gerekir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

quote:

Bir soru sorayım.

evet rejenerasyon geçiriyor.

@pasamu:üstteki spoiler'a tıkla,arasına yaz işte.

İşler o zamn ciddi biçimde karışacak desene. Şu anda hali hazırda 3 tane Time Lord gördük yaşayan. Bakalım yolları nasıl kesişecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Username-

Beyler özel bölümlerde neler oluyor diziyle alakası var mı ? İzlemem gerekir mi ?

the christmas invasion(1. sezon bittikten sonra izle)
    the runaway bride(2. sezon bittikten sonra izle)
    voyage of the damned(3. sezon bittikten sonra izle)
    the next doctor(4. sezon bittikten sonra izle)
    planet of the dead(the next doctor'dan sonra izle)
    the waters of mars(planet of the dead'ten sonra izle)
    the end of time part 1(the waters of mars'tan sonra izle)
    the end of time part 2(the end of time part 1'dan sonra izle)
    the christmas carol(5. sezondan sonra izle)

bunları izlemen gerek,konuyla alakaları var.

@Le Parlé:

aslında doktor ve küçük kız var sadece,the master rassilon'u geri göndermek için gallifrey'e gitti the end of time bölümlerinde.yani 2 tane var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 13 Temmuz 2011; 9:32:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Username-

Beyler özel bölümlerde neler oluyor diziyle alakası var mı ? İzlemem gerekir mi ?

the christmas invasion(1. sezon bittikten sonra izle)
    the runaway bride(2. sezon bittikten sonra izle)
    voyage of the damned(3. sezon bittikten sonra izle)
    the next doctor(4. sezon bittikten sonra izle)
    planet of the dead(the next doctor'dan sonra izle)
    the waters of mars(planet of the dead'ten sonra izle)
    the end of time part 1(the waters of mars'tan sonra izle)
    the end of time part 2(the end of time part 1'dan sonra izle)
    the christmas carol(5. sezondan sonra izle)

bunları izlemen gerek,konuyla alakaları var.

@Le Parlé:

aslında doktor ve küçük kız var sadece,the master rassilon'u geri göndermek için gallifrey'e gitti the end of time bölümlerinde.yani 2 tane var.

Bir de Doktor'un kızı vardı. Jenny miydi neydi adı.

• ek bilgi olarak söyleyim yanlış hatırlamıyorsam elimizde 3 zaman lordu var ama teorik olarak yüzlerce zaman lordu olabilir zaman lordları zaman kilidinin içinde hapisler ve ordan çıkamıyorlar ama yaşamlarını devam ettiriyorlar ve başlangıçtan gelen bir bağlantı bulabilirlerse ordan çıkıp gelebilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasamu -- 14 Temmuz 2011; 1:21:22 >
  • http://chameleoncircuit.bandcamp.com/

doctor who hakkında şarkılar yapan ingiliz grubu chameleon circuit'in 2. albümü çıktı:still got legs!

şu an everything is ending'teyim,fena olmamış albüm.
  • Master geri gelsin yaaa O adamın oyunculuk çok iyiydi.
  • 4. sezonu da az önce bitirdim. Biraz ara verip özel bölümleri seyretmeyi düşünüyorum. Sonbahar'a çok var ne de olsa.
  • quote:

Master geri gelsin yaaa O adamın oyunculuk çok iyiydi.

6. sezonun tamamını izlemişler açsın

omega dönecek muhtemelen az biraz sabıroyunculuk olarak istekleri karşılamayabilir ama dahilik,kötülük,piskopatlık anlamında çok daha iyidir.gerçi master'da doktor'la arkadaş olduğu için izlemesi ayrı bir keyifti.

• 6 sezonun tamamını izledim ama omega ne bilmiyorum. Birisi açıklayabilir mi?
  • @le parlé:

rassilon ve the other ile birlikte gallifrey devletini(doğru tanım budur galiba) kuran 3 zaman lordundan birisi,zaman lordları tarihinin en önemli 3 isminden birisi aynı zamanda.the other tanrı gibi bir şey olduğu için dünyadan ayrıldıktan sonra(en azından ben böyle biliyorum,bu abimizin asıl olayı rassilon-omega ikilisine bir devlet kurmak için evrene inmesidir,devlet kurulunca geri gitmiştir,benim bildiğim böyle yani) omega,rassilon ile sürüsüne tartışma yaşadı,çoğu iktidar mücadeleleri hakkında.zeki bir mühendisken gallifrey'e düşman kesildi yaşananlardan sonra,hatta koskaca gallifrey'i,tüm zaman lordlarını tek başına sürekli dalekler'den ve diğer ırklardan daha zor duruma sokmuştur.en sonunda savaşlarında rassilon galip geldi(zaten the end of time'da devletin başında rassilon'un olmasından kimin galip geldiğini anlamak zor değil) muhtemelen tüm bu çatlakların ve silencelar'ın(omega'nın askerleri bunlar) arkasından o çıkacak.hatta madam kovarian muhtemelen rani(bir time lady,kötüdür).yani doktor'un orduları korkutması vs. işin biraz palavra kısmı.nereden anladın derseniz,sürekli omega-rani ikilisi hakkında dedikodular var,youtube'da onlarca vidyo dolaşıyor.somut kanıt olarak ise the church'ün ambleminin omega'nın amblemiyle aynı olmasını gösterebiliriz,bu oluşumun başında ise kovarian var.the church bildiğimiz vatikan(5. sezonda weeping angel'lara karşı doktor'a yardım ettiler,6. sezonda da bebeği kaçıran onlar) ancak vatikan'dan farklı olarak silahlanmışlar ve eşcinsel evliliğine izin veriyorlar.doktor neden amblemi fark etmiyor derseniz,bilimde geçen omega'nın amblemiyle doctor who'daki omega'nın amblemi aynıdır.doktor'un "bir zaman lordu olsa hissederdim" muhabbetine gelirsek,muhtemelen rani kendini düşük algı filtreleriyle gizliyor.ayrıca şuna bir göz atmanızda yarar var,her ne kadar adamın düşüncesi olsa da inanılmaz haklı:

@6. sezonu izlemiş olan herkes için önemli bir bilgi:

bir ara imdb'de sezon finalinde david tennant ve peter davison(5. doktor) gözüküyordu,hemen kaldırıldı.muhtemelen şöyle bir senaryo çekilecek(tam spoiler sayılmaz bu,ben silence'ları ilk gördüğümde aklıma gelmişti az biraz düşünen bulur)

neyse saptım gene konudansenaryo şudur:hatırlarsınız silencelar "binlerce yıldır dünyayı evimiz belledik,evrenin her yerine yayıldık" dediler.özel animasyonlarla peter davison ve david tennant bölümlerine silencelar yerleştirilecek ve bize "aslında doktor onları her vücudunda görüyordu ancak o sırada başka işlerle uğraştığı için onlarla sonra ilgilenirim düşüncesiyle arkasını döndü ve onları unuttu" demeye getirecekler.biz de silencelar'dan iyice korkacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 14 Temmuz 2011; 22:48:05 >

• quote:

s06e02

yok artık!doctor who'da ilk defa bir şeye açıklama getiremiyorum,ilerisi için teori üretemiyorum.gerçi bir teorim var o da tardis'in içinde 2. bir amy pond olduğu yönünde çünkü makina bir pozitif bir negatif gösterip durdu(ya da sonuç beklenirken öyle oldu,doktor sonucu gördü ama bize göstermediler)yani bazı şeyler belliydi bölümde:doktor ile river ilk ve son öpüşmelerini yaşadılar,amy rory'ye aşık(sondaki konuşmayı rory'nin dinlediğini bildiği için yaptı bence,amacı onu sinirlendirmekti),silence'ları kesinlikle yeniden göreceğiz çünkü 5. sezonda herkes silence'tan kaçıyordu.hatta sezon 2'nin finalinde doktor sibermenler ve dalekler ile uğraşmıştı aynı anda.sezon finali 3 veya 4 bölüm olursa hem dalek hem sibermen hem de silence'lar ile uğraşabilir.öyle olsa çok güzel olur hatta.bir saçma teorim daha var;geçen bölüm farklı düşünsem de bu bölümde anladım ki doktor matt smith ile son bulacak.ilk bölümde astronot kıyafetinin içindeki kesinlikle river'dı,hatta kendini vuramadı iyi bir nişancı olmasına rağmen ve bu yüzden "of course!" dedi.hatırlarsanız doktor'un geleceği river'ın geçmişi oluyor(aynı zamanda birinin ilki,öbürünün sonu.öpüşmede doktor'un ilki,river'ın sonuncusuydu),doktor river'dan kendisini öldürmesini istedi çünkü hayattan sıkılmıştı,1000 yaşından fazla olmanın gereksiz olacağını düşünmüştü.peki doktor ölünce ne olacak?hatırlarsanız 4. sezonda doktor'un çocuğu oluyordu,jenny isminde bir kızdı(bir de anektod düşelim.o kadın gerçekte eski doctor who serisindeki 4. doktorun kızı ve david tennant'ın eşidir,kendisinin david'ten hamile olduğu yönünde dedikodular var),bu jenny bölüm sonunda rastladığımız kızla birlikte zamanda bir yerde karşılaşacak,kız kardeş olduklarını anlayacaklar ve maceraya birlikte devam edecekler,daha sonra herhangi birisi rejenerasyon geçirip erkek olarak babasının adını(doktor) alabilir.aşırı radikal bir karar ama olursa hayır demem.o çocuğun kimden olduğuna gelirsek;hatırlarsanız ilk sezonda rose "bad wolf" iken jack'i ölümden döndürdüğünde jack neredeyse ölümsüz olmuştu,rose tardis'in gücünü aldığında neredeyse "tanrı" olmuştu.tardis'in yaşayan bir canlı olduğunu hatırlatarak şunu söylemek istiyorum,tardis bana kalırsa doktor'un yaşamdan sıkıldığını ve intihar etmek istediğini fark edecek,amy ile rory tardis'te işi pişirirken çocuğa zaman lordu vücudu verecek.

Diziyi bitirdim, bir bu bölümü birde The end of time özel bölümünde Martha ile Mickey evli gözüktü nasıl evli olabilirler ki ? Mickey paralel dünyada değil miydi ? Bu bölümdede Amy doktor'a mı aşık ve o sonundaki kız zaman lordu muydu ve Doktor gösterdikleri gibi mi ölecek hiç anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galifianakis -- 17 Temmuz 2011; 1:33:54 >

• evet muhtemelen o küçük kız zaman lorduydu.doktorun öleceğine ise ihtimal vermiyorum çünkü bu sezon bence yapboz gibi ; mesela son bölümde kızı dünyaya götürceklerini söylediler biz ikinci bölümde ayladır yetimhanede olan bir kızı kovalıyorduk böyle olursa kim bilir ilk bölüm yapbozun hangi parçası olucak
    martha ya gelicek olurdak donna noble 4. sezonun son bölümde kopya bir doktorun oluşmasına ön ayak olmuş bu doktorda rose ile kalmayı seçince mickey beni buraya bağlayan birşey kalmadı deyip normal evrende kalmayı seçmişti sonradan gördük ki evlenmişler
    külübeye gelicek olurdak ordaki amy et amy idi normal amy başka bir yerden onu kontrol ediyordu ve hamileydi bu yüzdende sinyaller karışıyor olabilir

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.