Şimdi Ara

Doctor Who (2005- ) | 12. Sezon Bitti (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.011
Cevap
49
Favori
206.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vay be üstteki mesajda ne saçma sapan teoriler yazmışımama birkaç tanesi tutmuş harbiden.@username:

4. sezon finalinde mickey doktor'a "o dünyada büyükannem öldü,rose ile artık bir ilişkim yok ve en önemlisi o dünyada düzen sağlandı.oraya gitmeyeceğim,burada kalacağım." dedi.sonra doktor'la vedalaşıp martha ile jack'in yanına koşup "bana verebileceğiniz bir iş var mı?" dedi.muhtemelen de martha ona unit'te iş verdi,sonra da ilişkileri sevgili boyutuna taşındı.diğer soruna gelirsek;6. sezonun 7. bölümünden anlaşıldığı üzere amy kesinlikle ama kesinlikle doktor'a aşık değil.

ayrıca o teoriyi(2 mesaj üstteki) yazarken bir şeyi atlamışım hem de çok önemli bir şeyi.doktor'un gerçek ölümü the valeyard'ın elinden olacak,o astronot ise the valeyard değil.doctor who'da da olaylar olduğuyla kalmadığı gibi ölen de öldüğüyle kalmıyor.ya zamanı yeniden yazıp o olayın olmasını engelleyecekler ya da o doktor flesh(et) falan çıkacak.bir de şu var,doktor kendi canı sıkıldığı için falan öldürmemiştir,o an hangi kafayla yazmışım bilmiyorum.hatırlarsanız ilk bölümde amy tepede bir silence görüyordu,doktor belki de silahı(küçük river yani) etkisiz hâle getirmiştir ve kendini öldü göstertmek için bu suikasti hazırlamıştır,silence ise ölüp ölmediğine bakıyordur.kim bilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 17 Temmuz 2011; 11:19:14 >

• doktorun sahildeki ölümünün fake olduğunu düşünüyorum bende. silence ları kandırmak için yapmıştır ama ölen doktor flesh midir? flesh olsa öldüğü zaman ya da "regeneration" geçirdiğinde belli olmaz mıyıd flesh olup olmadığı? "regeneration" geçirebilir mi ki fleshler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arseniCem

doktorun sahildeki ölümünün fake olduğunu düşünüyorum bende. silence ları kandırmak için yapmıştır ama ölen doktor flesh midir? flesh olsa öldüğü zaman ya da "regeneration" geçirdiğinde belli olmaz mıyıd flesh olup olmadığı? "regeneration" geçirebilir mi ki fleshler?

6. bölümde doktor'un kopyası gelince amy üzerinde ayakkabılarını değiştirerek deney yapıyorlardı,bu deney sayesinde de amy sahte olanı gerçek zannediyordu ve doktor(lar) o an anlıyorlardı ki ikisi de birbirinin "aynısı" ,buradan yola çıkarak rejenerasyon geçirebilir diyeceklerdir.asıl olay şurada,fleshler ölünce yanılmıyorsam orijinallerine dönüyorlar,eğer doktor sahilde flesh ise ölünce neden sıvıya dönüşmedi?bir de steven moffat sezon arası verilince "daha fazla 'flesh' yok" demişti ama 1 numaralı kural zaten moffat yalan söyler,bu yüzden inanmıyoruz.

• aslında doktor öldümü bilemem ama her türlü geri gelir zamanında masterda ölmüştü ona ait bir eşyadan geri getirdiler.Asıl yedinci sezonda ölebilir bence çünkü internette yedi sezonda eski düşmanların geliceği öldü sanılan düşmanların yeniden kaşımıza çıkacağı söyleniyor moffat belki bomba etkisi yaratacak bir sezonla doctor who yu bitirir.
    Benim merak ettiğim kütüphane bölümünü nasıl bağlayacaklar orda river ölmeden bana geldin, üstünde yeni bir takım vardı,gezdik felan dedi acaba onları hiç görmiyecekmiyiz.Saçma ama hepsi aynı anda olabilirmi diye düşünüyorum senin ilk öpücüğün benim son öpücüğüm benim ilk öpücüğüm senin son öpücüğün river bu olayı biliyordu kütüphaneye gelirken öleceğini biliyordu yanında doktor engel olmasın diye onu bağlamak için kelepçe getirmişti.belki savaşın ortasındaydı doctor ölmeden önce river i ziyaret etmek istedi ona defteri verdi son bir öpücük ve doctor öldü river doktor u tanımak istedi onu çağırdı ve kendi doktoru değildi ilerde olacaklardan habersiz bir doktor görünce ona bir şey anlatmadı ve son kez doktoru öpüp oda öldü.

• river hakkında;

eğer zaman yeniden yazılmazsa(ki bunun için bence yeniden bir evreni başlatma gerekecek,saçma geldiğini biliyorum ama ben 3. bir big bang bekliyorum,olaylar çok karıştı doktor bile işin içinden çıkamayacak) river hakkında bildiğim birkaç şey var.sürekli yalnız zamanda karşılaştıklarına göre bunlar bir kere asla yol arkadaşı olmadılar,onu söyleyebiliriz.ve birinin ilk öpücüğü öbürünün son öpücüğüydü,aynı zamanda doktor river ile tanıştığı zaman river öldü.ben diyorum ki,river doktor ile tanıştığı zaman doktor ölecek(fakat river'ın iyi bir adamı öldürmesi bu olmayabilir,iyi adama bir alternatifimiz de rory williams bunu unutmamak lazım) fakat tabii ki bu temelli bir ölme değil,sonuçta doktoru öldürecek olan valeyard.günlüğe ve sonik tornavidaya gelirsek,bir kere şunu biliyoruz ki(eğer atladığım bir replik,olay vs. yoksa) river'a o günlüğü doktor vermedi,günlük zaten river'ın.bunu 6. sezonun açılışından anlıyoruz.1000 yaşını geçmiş doktor river ile karşılaştığında cebinden bir günlük çıkartıyor ve olayları karşılaştırıp nerede kaldıklarını anlamaya çalışıyorlar.river'ın günlüğünde doktor'un tüm yaşamı yok,o anda ikisinin yaşadığı olaylar river içinde yeni,olaylar bittikten sonra günlüğe yazıyor,doktor'da yazıyor(her ne kadar görmesekte) gün gelecek,river doktor'un geleceği,doktor'sa river'ın geçmişi iken durum tam tersi olacak.yani doktor'un günlüğü river'a göre daha dolu olacak.peki bu bağlamda tornavida nerede?bana kalırsa,river hatırlarsınız "doğum günümdü,sen öleceğimi bildiğin için ağlıyordun." diyor.doktor'un river için ağlaması lazım,bu yüzden de bayağı bir tanıması gerekiyor.yani doktor river'a tornavidasını en geç kendisine göre river'la son karşılaşmasından bir sefer önce verecek(çünkü son karşılaşmalarında teorime göre doktor ölecek,ölmeden önce de vereceğini sanmıyorum)

bu arada 8. bölümün adı

let's kill hitler

ve bölüm hakkında birkaç cümlelik açıklama yapıldı,önemli olan tek kısmı şu:

doktor 1930'ların berlin'ine gittiğinde evren tarihinin en büyük savaş suçlusuyla yüzleşmek zorunda kalacak.ve hitler'le.

işi dramatikleştirmek gerekirse bu suçlu son büyük zaman savaşı'nda onlarca ırkı bir zaman kilidine hapseden,gezegenleri yakan doktor olacaktır.sonunda doktor herkesin kendisinden korktuğunu ve adıyla bile orduları geri çevirebileceğinin farkına varacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 17 Temmuz 2011; 16:36:59 >

• bu daha teori benim teorimden daha mantıklıymış.Bende sezonun başında doktor hepsine davetiye göndermişti üstünde adı yoktu ama onlar davetiyenin tardis mavisi olmasından doktordan geldiğini anlamıştı şimdi river daki günlükte yanlış hatırlamadıysam tardis mavisi o yüzden doktorun olabilir demiştim sonuçta kendi sonu doktorun ,doktorun sonu river ın günlüğünde yazmalı birbirlerine ters gidiyorlar.Ama ben sinekten yağ çıkartıyorum galiba lostta da böyle bir sürü şey yazıp elim boş kalmıştım
  • arkadaşlar selam ben geçen sayfalarda da fikir danışmıştım ve geçen bu sürede klasik seriyi de izlemeye karar verdim. fakat 724 bölüm var (içlerinden bazıları film galiba)(her bölümden sonra o bölümün özetini not alıcam dizi tamen bitince elimde müthiş bir eser olucak )asıl amacım ingiliz aksanına alışabilmek olduğundan sıkılmadan izlerim sorun değil ama bir an önce sizler gibi teori yazıp düşünmek istiyorum. lost gibi heycanlı olur. sorum şu ; ilk sayfadaki sırayla herşeyi izleyip size yetişsem daha sonra klasik seriyi izlesem olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaFleur- -- 20 Temmuz 2011; 18:23:46 >

• Güzel bir haber dizimag doctor who dizisini başından itibaren altyazılı olarak vermeye başlamış.Belki zamanla devamını getirir,çok ilginç bir duygu yer yer saçma gelsede yer yer garipsesemde yinede güzel bir şey eğer yayınlamaya devam ederlerse burada daha farklı şeyler tartşırız gibi geliyo çünkü karşımızda çok farklı bir doctor var.

tam izleyemedim ama kızın biri doctora büyükbaba diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasamu -- 22 Temmuz 2011; 1:01:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnsectboy

arkadaşlar selam ben geçen sayfalarda da fikir danışmıştım ve geçen bu sürede klasik seriyi de izlemeye karar verdim. fakat 724 bölüm var (içlerinden bazıları film galiba)(her bölümden sonra o bölümün özetini not alıcam dizi tamen bitince elimde müthiş bir eser olucak )asıl amacım ingiliz aksanına alışabilmek olduğundan sıkılmadan izlerim sorun değil ama bir an önce sizler gibi teori yazıp düşünmek istiyorum. lost gibi heycanlı olur. sorum şu ; ilk sayfadaki sırayla herşeyi izleyip size yetişsem daha sonra klasik seriyi izlesem olur mu ?

Hiç farketmez , sonra izleyebilirsin.

• eskiden hayat çok zormuş bir daleki öldürcem diye kırk takla atıyorlar.Halbuki günümüzde öyle mi bas lazeri patlat kafalarını.İşin şakası bir yana bir filmi siyah beyaz izlemenin en kötü yanı filmi gecemi çekmişler gündüzmü çekmişler anlaşılmıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasamu

Güzel bir haber dizimag doctor who dizisini başından itibaren altyazılı olarak vermeye başlamış.Belki zamanla devamını getirir,çok ilginç bir duygu yer yer saçma gelsede yer yer garipsesemde yinede güzel bir şey eğer yayınlamaya devam ederlerse burada daha farklı şeyler tartşırız gibi geliyo çünkü karşımızda çok farklı bir doctor var.

tam izleyemedim ama kızın biri doctora büyükbaba diyor

evet o susan foreman,doktor'un torunu ve doktor'un gerçek yol arkadaşı.gerçek diyorum çünkü gallifrey yasalarına göre zaman lordları'nın tardis'in içine kendi ırkı dışından birilerini almaları yasaktır.hatta doktor(sanırım 7. veya 8.) neredeyse bütün yasaları(bu da dahil tabii) çiğnediği için gallifrey mahkemesinde yargılanıyor.ilk doktor-susan-susan'ın tarih öğretmeni-susan'ın kimya öğretmeni(öğretmenlerin branşları yanlış olabilir) birlikte geziyorlar.

• evet eski kısımları o kadar bilmiyordum kız büyük baba diyince dedim noluyoruz .Ama resmen iki ayrı dizi olmuş iki dizi arasında bence uçurum var atlayıp zıplayan tornavidasıyla herşeyi düzelten doktor yok.Daha tardisi adam gibi kullanamıyo çok pasif kalıyo.
    Keşke şöyle 2 haftada 1 sezon bitirseler bizde çabucak izlesek ama böyleside güzel oldu merakla beklenecek takip edilecekgüzel bir dizi çıktı inşallah bırakmazlar merakla 12. bölümün çıkmasını bekliyorum.
  • Yeni bölümler süper olacak.
  • 6. sezonun 2. yarısı ile ilgili o kadar da önemli olmayan ancak heyecanlandıran spoilerlar

-daha önce de dediğim gibi,doktor 8. bölümde evrenin en büyük savaş suçlusuyla karşılaşıyor.ve hitler'le.
    -bu bölüm matt smith'in(doktor) favorisi ve bölümde önemli bir canavar olacağını söyledi(comic-con'da duyurdu)
    -river song hakkında her şeyi öğrenmedik,yeni şeyler geliyor[karen gillan(amy pond) comic-con'da duyurdu]
    -karışık zaman yolculukları olacak(sadece 8. bölümde değil,genel anlamda) yani kısacası "timey wimey,wobbly wubbly stuff" göreceğiz bolca
    -9. bölümde korkunç oyuncak bebekler olacak ve bir çocuk göreceğiz,ismi george.
    -11. bölüm the god complex'te ekip sıradışı bir otelde kapana kısılacak ve kabuslarıyla başa çıkmak zorunda kalacak.
    -12. bölümde doktor'un yeni bir görünüşü olacak(yeni doktor değil,şapka falan takar kesin) 5. sezonun 11. bölümünde gördüğümüz craig-sophie çifti bebeğiyle gelecek,bu bölümde cybermatler'in olması olası,bunlar cybermanler için casusluk yapan küçük solucanımsı robotlar.

final bölümüyle ilgili büyük spoiler,hangi karakterleri göreceğimizi söylüyor(1-2 isim dışında tahmin edilebilecek karakterler ama sürprizi kaçmasın diyen açmasın)

-winston churchill(zaman olaraksa 5. sezonda gördüğümüz zamana yakın bir churchill)
    -romalılar.
    -cybermanler.
    -silurianlar.(toprağın altında yaşayan yeşilimsi ırk,5. sezonda görmüştük,doktor'un 7. bölümde topladığı orduda da varlardı)
    -pterosaurs,kendileri şu abiler olmakta:

-her zamanki gibi river.
    -dorium(mavi şişman arkadaş,doctor who evreninin jabba the hutt'ı)
    -the silence.
    -doktor'un sakallı hâli.
    -genç amy ve genç rory.

ayrıca doctor who:adventure games'in son oyununda 1605 ingiltere'sine gidip 2 büyük düşman göreceğimiz duyuruldu.1605 ingiltere'sinde forumda çok sevilen guy fawkes olacak.

son olarak,comic-con'da iki tane trailer ve bir tane promo resim gösterildi.

2. kısma ait genel bir trailer,bazı şaşırtıcı kısımlar var.

11. bölümden bazı kesitler de aşağıda:

11. bölümün herkesin kabusları hakkında olduğunu hatırlatırsak hepinizin dikkatini "my master,my lord,i'm here." deniyor ve daha bir sürü the master'ı andıran cümleler geliyor.anlayacağınız üzere doktor'un şu an için en büyük korkusu the master'ın olası bir geri dönüşüymüş zira kendisi gallifrey'de kapana kısıldı.o gelirse gallifrey'de gelir.hoş bir ayrıntı olmuş bu.

promo resim ise şu:

doktor'un yeni ceketi müthiş,kaptan jack harkness'ın ceketine benziyor.ayrıca piramitleri doktor mu yapmış demeden edemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 25 Temmuz 2011; 12:14:23 >

• Ya şu 5. ve 6. sezonun ayrı bir tadı oldu ya. Çok sevdim ben konsepti, böyle devam.
  • spoiler manyağı olduk iyi mi

my master muhabbeti benide düşündürdü noluyo lan dedim bi anmaster gelirse tadından yenmez gene
  • Bende 6x7'ye kadar izledim ama şu spoilerda verdiğiniz yazılardan hiçbirşey anlamadım,art arda izlemedim ondan heralde

Neyse şimdi 6x1'den başlayıp tekrar izliyeyim,belki bi kaç teori üretebilirim
  • @arsenicem:tekrar yazıyorum bak

the master yalan,omega can.omega'yı bekleyin.

@yalan:nereyi anlamadın?yardımcı olabilirim istersen.bir de ard arda izleyeceksen bir seferde 7 bölümü birden izleme kafan güzel olur.önce 1-2'yi,sonra 3-4'ü,sonra da 5-6-7'yi izle.

edit:trailer'ın türkçesi:

http://www.facebook.com/video/video.php?v=2072064093188&oid=284443250643&comments

10. bölüm hakkında 2 bilgi:

-bölümün adı the girl who waited(bekleyen kız),bölüm amy odaklı olacak yani.
    -trailer'da amy'nin maskesini kaldırdığı ve kılıçlarla robotlara saldırdığı yer o bölümden,amy'nin yüzü biraz kırışık.amy'nin geleceğine gidiyor olabiliriz.

öğrenirseniz keyfinizi bozacak bir spoiler,keyfinizi bozacak çünkü büyük bir spoiler,doğruluğu kesin değil ancak dedikodular güçlü:

doktor'un "i'm going to die" dediği kişi boe'nun yüzü olabilir.

şimdi niye yazdınız dersenizöğrenmek hakkınız diye düşündüm ama mesela çok daha büyük bir spoiler var,ben yanlışlıkla baktım bakmaz olaydım yani,buraya da yazmıyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 25 Temmuz 2011; 17:33:18 >

• Dün zaten 5-6-7'yi izlemiştim,bugün tekrardan 1-2-3-4'ü izledim de kavradım hikayeyi.
    Zamanında altyazısız izlemiştim ilk bölümü,ondan bazı yerlerde kopukluklar olmuş.
  • Umarım gelmez Master falan,uyuzum ona
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.