Şimdi Ara

DOD'dan araç alanlar... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
15.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar arabamı satmak ıstıyorum sızce dod'a basvurmam avantajlı mı olur yoksa dezavantajlı mı ?
  • Bende geçen hafta dod dan araç satın aldım. Bir tanıdığında araya girmesiyle fiyatta indirim yaptılar.Arabanın mevcut durumu camda yazılı olmasına rağmen yinede yanımda kaportadan anlayan birisiyle gitmiştim.
  • dod da komisyon nasıl işliyor.satandan expres parası vs.alıyorlardır.araç alan ayrıca bi şey öder mi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mlh07

arkadaşlar arabamı satmak ıstıyorum sızce dod'a basvurmam avantajlı mı olur yoksa dezavantajlı mı ?

Dod'un avantajı aracınıza verdikleri değeri anında vermeleri. Sonuçta siz arabanızı verdiğiniz ilanlarda ne kadar sürede satabileceğinizi bilemezsiniz, Dod'da ise aracı verirsiniz parayı alırsınız. Dod üzerine pay koyarak satar, satması ile kendi uğraşır. Babam aracını satarken öyle yapmıştı, aracı da yaklaşık 1-2 ay sonra alıcı bulmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Arada 1-2 bin tl fiyat farkı oluyor tabi net hatırlamıyorum ne kadar fark olduğunu... Yanıltmayayım ancak ben böyle biliyorum :).
  • dod daki araçların km si genelde yüksek oluyor. şirket araçları dod da çok satılıyor olabilirmi? öte yandan bu durum km ile oynamadıklarını gösterirmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

quote:

arkadaşlar arabamı satmak ıstıyorum sızce dod'a basvurmam avantajlı mı olur yoksa dezavantajlı mı ?

Dod'un avantajı aracınıza verdikleri değeri anında vermeleri. Sonuçta siz arabanızı verdiğiniz ilanlarda ne kadar sürede satabileceğinizi bilemezsiniz, Dod'da ise aracı verirsiniz parayı alırsınız. Dod üzerine pay koyarak satar, satması ile kendi uğraşır. Babam aracını satarken öyle yapmıştı, aracı da yaklaşık 1-2 ay sonra alıcı bulmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Arada 1-2 bin tl fiyat farkı oluyor tabi net hatırlamıyorum ne kadar fark olduğunu... Yanıltmayayım ancak ben böyle biliyorum :).

bende doda versemmi die düşünüyorum ama edeceğim zarara değermi acaba?

http://forum.donanimhaber.com/m_31423001/mpage_1/key_//tm.htm#31423001

• quote:

Orjinalden alıntı: nemesis

quote:

quote:

gidin dod 2.ele araçıma kaç verirsiniz?ben tahminde bulunayım 19750 veririm der.otomatik vites olmasaydı ben alabilirdim :D

• quote:

Orjinalden alıntı: ersfb1907

quote:

Orjinalden alıntı: nemesis

quote:

quote:

gidin dod 2.ele araçıma kaç verirsiniz?ben tahminde bulunayım 19750 veririm der.otomatik vites olmasaydı ben alabilirdim :D

yuh

ben en kötü ihtimal 23e satıcan zaten. Tuhaf tuhaf insanlarla uğraşmıyım die dodu düşündüm.

3-4 milyar için uğraşırıım walla

• bende aracımı dod dan almıştım zaten fiyatı yeterince uygundu aracın bütün kusurlarını söylemişlerdi alırken hatta ben güvenmeyip tanıdığım sanayideki bi ustama bile aracı gösterdikden sonra almıştım en sevdiğim özelliğide kredi işlemlerini kendileri takip ediyo devrini hemen alıyosun yedek anahtarına kadar teslim ediyolar yani yok aracın kredi borcu var banka banka koştur yok temiz kağıdı bekle gibi derdin olmuyo bir daha araç alırsam dod dan gene alırım ama şuda var çok iyi takip etmek gerekiyo çünkü günlük fiyat değişebiliyolar
  • Geçtiğimiz ay babamların şirketindeki müdürlere tahsis edilmiş passatları değiştirdiler,km en çok olan 130000 deydi ve 23000 tl den aldılar.Hepside özel makam şoförleri ile kullanılmış passatın en full araçları, şimdi dod bunları allayıp pullayacak ve 30000 tl ye satacak.
  • geçen sene esenyurt dod bayine 2.el araçlara bakmaya gittim gözlerime inanamadım belki 100 tane araç var hepsinin haşatı çıkmış tamam adamlar araçların en ufak problemine kadar söylüyorlar çakmagının çalışmadıgına kadar söylüyorlar ama kardeşim 4 senelik 2 senelik arabaların canını çıkartmışlar dod bu araçları nerden bulmuş hayret.
  • DOD piyasa fiyatının altında araç alır, üstünde satar. Ancak son derece güvenilir bir kurumdur. En azından ben böyle biliyorum. Galeriden ya da esnaftan araç alacağıma, DOD’dan almayı yeğlerim. Elbette doğrudan ruhsat sahibinden almak ilk tercihimdir.

• Rent a car'lar ve şirket arabalarıdır. Başka kim para verip aldığı aracı 4 yılda haşat eder.
    quote:

Orjinalden alıntı: cemy22tr

geçen sene esenyurt dod bayine 2.el araçlara bakmaya gittim gözlerime inanamadım belki 100 tane araç var hepsinin haşatı çıkmış tamam adamlar araçların en ufak problemine kadar söylüyorlar çakmagının çalışmadıgına kadar söylüyorlar ama kardeşim 4 senelik 2 senelik arabaların canını çıkartmışlar dod bu araçları nerden bulmuş hayret.
  • Arkadaslar dod'a araci satilmasi icin biraktigimizda ne kadar yada %kac komisyon aliyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

quote:

yalnız şöyle bir durum da var piyasa fiyatından 3 5 bin tl ucuz a satılıyor sorunlu araçlar olduğu için dod daki araçlar 1 2 bin tl de size eksik para veriyorlarsa 30 binlik bir araçta 6 7 bin tl kayıp söz konusu ki zaten galeriler de 6 7 bin tl eksiğine alır satar

• Dod'u büyük ve bir çok şehirde bayileri olan bir galerici olarak düşünebilirsiniz.

1- Dod kendi grubunun dışında ve hemen satılmayacağını anladığı araçları pek almaz.
    2- Eğer olur da aracınızı satın alırsa, onların sattığı fiyattan pek bir indirim yapılmaz.
    3- Ama eğer park sistemi gibi bir sistemle aracı ilana bırakırsanız, araç satıldığında sizden 600 tl para alırlar, ilan süresince aracınıza binmeye devam edersiniz.
    4- İsterseniz aracınızı oraya da bırakıp yine satış fiyatından komisyonu kesip size verirler, bu tür araçlarda daha çok indirim imkanı olur.
    5- Dod ilan panosunda ne yazarsa o çıkar diye pek güvenmeyin, siz yine de yanınızda bir usta götürün.
    6- Tanıdık birisi olursa size araçla test sürüşü yaptırırlar, yine plakasını ve/veya motor numarasını verebilir hatta sanayiye götürmenize izin bile verebilirler.

Dod ile aklıma gelen bilgiler şimdilik bunlar.

• arkadaşım sakın dod dan araba alma kesinlikle ben volvo aldım 2008 s40 satana kadar bütün yalanları söylediler ..arabanın arkasındayız dediler 15 gün servise gidip geldi arabayı doğru dürüst kullanamadım ve ihale bana patladı 2500 tl şimdilik ilerde ne çıkar bilmem şikayet ettim ilgilenmediler yani anlıcan 34000 lik araba 40000 tl mal oldu 30000 satamıyorum araba elimde patladı ..kesinlikle almayın hep bozuk araba satıyorlar özellikle flash dod var ordanda almayın..en iyi bildiğin araba
  • Arkadaşlar düşünüyorumda Dod kupon araba bulmak imkansız, zaten kupon araba düşse oranın elemanı müdürü bir şekilde alır ve kendi satar, yedir mi piyasaya o arabayı sizce? mantıklı düşünmek lazım. Bu sebeple bence en temizi sahibinden alıp ''usta'' bir ustaya göstermek. birde arabanın geçmişine bakın mümkünse 1. sahibinden 2-3 sahibine kadar telefonla arayın ve aracı kaç km de satmışlar, aracın diğer özelliklerini vs öğrenin (tabi satın alacağınız adama çaktırmadan)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.