Şimdi Ara

Dogal yontemlerle gozluk birakilabilir mi (bates/tibet metodu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklasik 8-9 yildir gozluk kullaniyorum.Sorunum miyop sol 1.75 sag 2.00 derece. Yasim 17, 8-9 yasindayken ilk aldigimda derecem 0.75 di ikiside ve doktor ileride artabilecegini belirtmisti. Bir kac aydir gozlukten nefret eder oldum ve birakmak istiyorum. Birakmamin yolu olarak lazer tedavisi gosteriliyor. Bunu ileride yaptirmayi dusunuyorum fakat su siralar gercekten bu konu cok canimi sıkıyor. İnternette bir kac metod buldum. Egzersizler ile miyopun duzelebilecegi hakkinda bir cok sey gordum. En bilindikleri bates metodu ve tibet yontemi, ki galiba benzer şeyler. Eger bu yontemleri daha once yapan ve duzelen varsa bilgi verebilir mi ya da forumdaki goz doktoru abilerimden ricam boyle bisey mümkün müdür ? Haftalarca suren egzersizler sonunda miyop duzelebilir mi? Simdiden teşekkürler (:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• İnandınmı buna yani ?
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Boyle bir sey mumkun müdür , forumda bunu deneyen birileri var mi diye soruyorum.

• Zamanını harcamana gerek yok dostum, kırma kusurunun düzelmesi için gözde kalıcı bir fiziksel değişiklik yapılması gerekiyor. Şuan tek yol ameliyat olmak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki, teşekkürler.

• Aptalın Deneyimi - Aklını Başına Toplama Rehberi Kitabı Yararlı olurmu bilmem.Daha yeni okumaya başladım.Ama kitap bunun düzeltilebileceğini iddia ediyor.Metodlarını daha okumadım.Zaten kişisel gelişim kitabı yararlı gelmesede ruhuna yararlı gelir.
    www.kitapyurdu.com
    Aklını Başına Toplamak İçin Rehber/Aptalın Deneyimi - Mirzakarim Norbekov | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/aklini-basina-toplamak-icin--rehberaptalin-deneyimi/74669.html

www.hepsiburada.com
    Aptalın Deneyimi - Aklını Başına Yorumları
    http://www.hepsiburada.com/aptalin-deneyimi-aklini-basina-toplama-rehberi-pm-ksistem154-yorumlari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garcy -- 5 Şubat 2017; 16:41:7 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende de miyop var. Derecesini bilmiyorum doktora gitmedim ama sınıfta en arkadan tahtayı zor okuyorum.

Bu egzersizleri 1 yıl önce falan yapıyordum günde 2-3 kere. Bazen aniden bir şey oluyordu gözüm Full HD görüyordu 10-15 saniye kadar. Sonra tekrar eski haline dönüyordu. Tabi bir ay kadar yapmıştım. Sonra nedense bıraktım. Konuyu gördüğüm iyi oldu tekrar yapmaya başlarım. Dediğim gibi 1 ay kadar uyguladım ve arada 10-15 saniyeliğine netleşiyordu görüntü. Daha uzun süre yaptıkça bu süre uzuyor olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: garcy

Aptalın Deneyimi - Aklını Başına Toplama Rehberi Kitabı Yararlı olurmu bilmem.Daha yeni okumaya başladım.Ama kitap bunun düzeltilebileceğini iddia ediyor.Metodlarını daha okumadım.Zaten kişisel gelişim kitabı yararlı gelmesede ruhuna yararlı gelir.
    www.kitapyurdu.com
    Aklını Başına Toplamak İçin Rehber/Aptalın Deneyimi - Mirzakarim Norbekov | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/aklini-basina-toplamak-icin--rehberaptalin-deneyimi/74669.html

www.hepsiburada.com
    Aptalın Deneyimi - Aklını Başına Yorumları
    http://www.hepsiburada.com/aptalin-deneyimi-aklini-basina-toplama-rehberi-pm-ksistem154-yorumlari

Cok tesekkur ederim hocam. Yakin zamanda alip okurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: deadmau5.

Bende de miyop var. Derecesini bilmiyorum doktora gitmedim ama sınıfta en arkadan tahtayı zor okuyorum.

Bu egzersizleri 1 yıl önce falan yapıyordum günde 2-3 kere. Bazen aniden bir şey oluyordu gözüm Full HD görüyordu 10-15 saniye kadar. Sonra tekrar eski haline dönüyordu. Tabi bir ay kadar yapmıştım. Sonra nedense bıraktım. Konuyu gördüğüm iyi oldu tekrar yapmaya başlarım. Dediğim gibi 1 ay kadar uyguladım ve arada 10-15 saniyeliğine netleşiyordu görüntü. Daha uzun süre yaptıkça bu süre uzuyor olabilir

Sonunda bunlari deneyen birini gordugume sevindim.

Hocam dedigin gibi arada bir goruntu netlesiyorsa bu egzersizleri yapma süresini arttirdikca kalicilasabilir belki de. Benim de asil merak ettigim buydu.

Sonucta

Bir de YouTube da gordugum videoda habere cikan bi kadin 4 derece miyopunun gectigini falan söylüyor.

• Bates metodu kanıtlanmış bir metod, bunu yapıp gözlükten kurtulan binlerce insan var hiçbirininde yalan söyleme olasılığı yok gibi. bir arkadaşım, Gözü 4.50 miyop olan ve tam hatırlamıyorum ama 1.25 astigmat'ı vardı herhalde, bates metodunu yaparak astigmattan kurtuldu ve gözü şuan 1.25 numara, 1 sene önce başladı bende inanmadığım için arkadaşımla uygulamadım benim gözüm hâla 4.00 oda 1 sene sonra muhtemelen gözlüğü bırakır, keşke onla birlikte başlasaydım diyorum ama geç değil bende yakın zamanda başlayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmetyasin4 -- 24 Ekim 2021; 15:56:17 >
  • Ciclista kullanıcısına yanıt

Zaman harcamak değil bu, bu Bates metodunu ben çok fazla araştırdım. Kendin vazgeçmiş insanlar işe yaramaz deneme diyor, bilgisi olanlar da işe yarıyor kesinlike yap diyor. Bates metodu kanıtlanmış gözlükten kurtaran bir metod, Çoğu kişiyi gözlükten kurtarmış yada göz numarasını ciddi derecede düşürmüş bir metod bu. miyop ve astigmatta kesinlikle işe yarayan, hipermetropta, astigmat veya miyop kadar olmasada çok etkili. herkes denesin tek kaybedecekleri gözlük.

• Ahmetyasin4 A kullanıcısına yanıt
    Mesajımın üstünden 5 yıl geçmiş, ne olduğunu bile unutmuşum.

Her neyse bu metod sayesinde kırma kusurunun düzeldiğine dair pubmed.org'ta falan yayımlanmış bir çalışma atabilir misin? "O denedi ve kırma kusuru düzeldi." tarzı şeyler bilimsel değil çünkü...

Tekrar söyleyeyim, kırma kusurunun sebebi gözün anormal şekil alması. Bu anormal şekli de ameliyat hariç düzeltemezsin. Kas değil ki bu çalıştırıp şekil veresin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 24 Ekim 2021; 16:34:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.