Şimdi Ara

doğalgaz için camda açılmış delik...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arakdaşlar bilmediğim bir konuyla ilgili yardımınızı isticem.
    şimdi evimde doğalgaz sobası kullanıyorum. Sobanın bulunduğu odanın balkon camında bi delik var. Sanırım soba kurulu olduğu için açmışlar. Önünde filtre gibi bişey var ama baya bi üfürüyo içeri. Sanırım sobanın harcadığı oksijeni tekrar almak için yapılmış bişey ama ev pimapenli olmasına rağmen sanki yapmur içeri yağıyomuş gibi ses yapıyo ayrıca baya da bi soğuk alıyo. Acaba ben bunu kapasam ne olur? Çok mu önemlidir bu zımbırtı?
    bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozleran -- 8 Kasım 2007; 22:32:44 >

• Evet çok önemli içerde oksijen azaldığı için alet alev alamaz ve koruması yoksa doğalgaz odaya dağılır.
  • * Doğalgaz sobası Oksijensiz kalır
    * Ordan içeri giren hava bacadan çıktığı için doğal sirkülasyonu kolaylaştırır
    * Her hangi doğalgaz kaçağında sıkışmayı önler vede zehirlenmeyi

Kısacası hiç kapatma ve ayda bir temizlensin
  • vay be amma da önemliymiş. valla deli oldum ama sanırım katlanıcaz. daha kara kış gelmedi bakalım o zaman ne olcak bi yandan yanıyorum bi yandan da hava esiyo içeriye ya deli oldum
  • valla bızde kombı var bn o delıgı strec fılm le kapattım cok esıyor ztn kombının koruması var gun ıcınde kapı acılmasından fln gelıordur oksıjen,hatta anneannemın evındekınıde ıstek uzere kapattım ordada cok lodos var perdeyı ucuruyor
  • valla aslında bendeki sobanında emniyeti var ama yinede huzursuz oluyo insan. Gerçi şimdilik geceleri yatarken kapatıyorum ama kış bastırınca ne yaparım bilmiyorum. Sizce doğalgaz sobasını gecede açık bırakmak ne kadar doğru? Ne derece riskli?
  • ya keske kalorifer tesisatı yaptırsaydın onda böle bişey yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizimde mutfak kapısında var biz onu söktük plastik parçayı ve arasına kağıt peçete koyduk böylece hem hava içeri giriyor hem toz girmemiş oluyor peçetede kalıyor ve dehşet derecedede soğuk olmuyor. arada bir çıkarıp yenisini koyuyoruz o şeyler evi çok toz yapıyor
  • valla hocam kiracıyım zaten zor bulduk burayı ısrar ettim ama bi türlü kombi yaptıramadım ev sahibine. 1+1 ufak bi yer zaten. Bakalım çok daha rahatsız ederse belki bende girişirim bi operasyona
  • Hermatik kombilerde hiç böyle bir dert yok havayı dışardan alıyor
  • arkadaşım anladğım kadarıyla camda havalandırma deliği açtıklarına göre odandaki doğalgaz sobası borulu (çıkış bacadan) yani hermatik değil. baca bağlantılı sobalarda her ne kadar geri tepme emniyeti olsada. gece yatarken açık bırakma! sonuçta insan yapısı ve herhangi bir arızada bunu canınla ödemek istemssin herhalde.. ben 1 yıl boyunca borulu doğalgaz sobalı bi odada kaldım ve her gece sobayı kapattım.wallahi dediğin gibi o havalandırma deliği odanın içerisinde fırtınalar bile yaratıyo ama güvenlik için onu kapatma eğer başka odalardaki soba hermetik tip (yani direk sobanın arkasından çıkış var) ise o uyurkende açık kalabilir.onda sorun olmaz...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.