Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternetten kombi aldıktan sonra ilave masraflar oluyor ve aynı fiyata geliyor hatta geçiyor.

Mesela montaj ücreti 150 TL
    İlave baca uzatması 50 TL
    Alarm cihazı ve elektrik hattı ......
    Sayaca takılan Sel.Vana.....
    Cam menfezi açılması.....
    DG Flex boru....

gibi malzemeler montaj esnasında gerekli oluyor..

Yerel piyasadan montaj dahil anlaşınca bu malzemelere ayrıca para ödemiyorsunuz..

Montaj yapacak birini bulmak ayrı bir dert. Hadi montajı yaptırdınız projesi verilecek bunun için mühendis firma gerekiyor adam diyecek kombiyi nerden aldıysan onlar versin projeyi sen dersin parasıyla değilmi 250 TL proje parasını veririm, zaten doymuş olan firmalar kolay kolay bu işe yanaşmazlar.
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ancak ev daha yeni yapılıyor, bitmesine de 3-4 ay kadar süresi var. Evi alırken kombi hariç fiyat aldım. Ben sadece kombiyi alacağım ve evi yapan müteahhit firma montajını yapacak. Yani bana sadece kombi almak kalıyor. Bu durumda güvenle internetten alışveriş yapabilirmiyim. Bu arada yoğuşmalı premix bir kombi almayı düşünüyorum. Ev yaklaşık 120m2. Petek boylarını müteahhitin projesini görmediğim için bilemiyorum. Ancak en az 7,5m. olması gerekir diye düşünüyorum. Daire zemin kat ve mantolamalı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasayan -- 15 Ekim 2012; 10:50:41 >
  • Evet alabilirsiniz sorun olmaz.
  • İlginize Teşekkürler...Sağolun, iyi çalışmalar dilerim..
  • Sayin intererdem sayfanizin tamamini okudum ve Yeni tesisat yapılacak dubleks 145metre binamda pex borulari düşünüyordum. Ancak bu borularda 2 cesit oldugunu okudum. standardında oksijen bariyeri varmı. Yada ikisi arasındaki maliyet farkı ne kadardır? Kullanımda artıları ne olur. Birde yerden ısıtma daha tasarruflu diye bir bilgi paylaşılmış. Bu konuda ne düşünüyorsunuz. Maliyet farkı ne olur. Bina inşaat halde oldugundan yerden ısıtma düşünebilirim de. Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn. istanbul37

Pex borularda fiyat farkını bilmiyorum ancak oksijen bariyerli olanı tercih edin çok fark olacağını sanmam. Mobil sistemden iyi verim alırsınız bir arıza olduğunda yada 5-10 yıl sonra verim düşmeye başladığında bir uçtan boruları çıkarıp değiştirebilirsiniz.

http://www.dizayngrup.com/product-detail/dizayn-pipe-in-pipe.html
    http://www.firat.com/binaici-tesisat-boru-sistemleri/pex-mobil-sistemler?section=186

Yerden ısıtmada iyi bir ısınma sağlar, petekli sistemde ortam ısınır ancak alt katta ısınma yoksa ayaklarınız üşüyebilir bu nedenle yerden ısıtma da ev içerisinde yer ve ortam iyi ısınır. Ancak uçan/yanan tozlar özellikle çocuklarda öksürüğe sebep oluyor.

Tercih sizin her ikiside iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 16 Ekim 2012; 11:50:51 >

• sayin intererdem

sizin yazdiklarini okudum ve cok memnun oldum. bana yardimci olacaginiz umut ederek dertimi yaziyim :)

benim iki katli evim var.

her kat 160 metre kare.
    toplam bulunan petek metresi 18 metre

yani alt kat 9 metre ust kat 8 metre.

kimi bana bosch yogusmali kombi 2000w olani tafsiye etti.
    kimi de baska yogusmali kombi tafsiye etti.

peteklerde degisik tafsiyeler aldim ama icinden cikamiyorum :)

simdi benim iki tane kombi almam gerekiyor ve 17 metre petek almam gerekiyor. konyada oturuyorum

ben mobil tesisat yaptirdim yani her petege iki boru gidiyor.
    evim iki duvar arasi yalitimli
    bodrum ve cati su an yalitim yapiliyor :)
    camlar cift cam

sizin tafsiyenis nedir
    saygilarla sergan
  • Sn. sergan

Petek olarak hatve sayısı fazla olan dolayısıyla diğerline nazaran daha fazla ısı veren DD ve Vaillant petekleri daha uygun olsun derseniz Eca, Baymak, Airfel gibi markaları tavsiye ederim.

Size önerilen boşh modellerine bakmayın yarım yoğuşmalı...

Size verimli ve sessiz bir kombi olarak DD Nitromix 24 kw Vaillant bünyesinde üretiliyor. Eca kalite, servis ve y.parça açısından çok iyidir ancak biraz sesli çalışır. Sonra servis durumu iyi ise Baymak brötje novadens yada duotec 24 kw premix kombileri tavsiye ederim.

Kombi altına metal pislik tutucu-filtre ve kelebek vana yaptırın. plastik yaptırmayın. Hatta bulabilirseniz alt borular metal olsun.

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

• merhabalar
    yeni aldığım evim için sizden kombi ve tesisat önerilerinizi bekliyorum.
    aldığım ev 90 m2 2+1 denizlide dıştan mantolamalı.Ev 1. kat güneye bakıyor doğal gaz tesisatı döşenmiş bir tek kombi alınıp takılacak.
    1. oda 15 m2 120 cm lik petek var
    2. oda 12.5 m2 1 metrelik petek
    salon 15.8 m2 1 metrelik petek
    mutfak 11 m2 30 cm lik petek
    koridor 9 m2 petet yok
    banyo 4.5 m2 burda da petek veya havlupan konulmamış

bana tavsiyede bulunabilirmisiniz nasıl daha iyi ısınıp tasarruf edebilirim?
    şimdiden teşekkürler
  • Sn. aykut97

Evin yalıtımlı olması iyi ancak petekler yinede az tutulmuş

1. oda 15 m2 120 cm lik petek var
    2. oda 12.5 m2 1 metrelik petek
    salon 15.8 m2 1 metrelik petek / Değiştirip 140 veya 150 cm petek yaptırın ve ter.vana
    mutfak 11 m2 30 cm lik petek / kombi mutfakta ise bu petek yeter değilse 80 lik bir petek yaptırın.
    koridor 9 m2 petet yok / salondan çıkan 1 mt.peteği buraya aldırın.
    banyo 4.5 m2 kalorifer ucu varsa banyoda üşümemek için buraya havlupan alın yoksa ısınmaya etkisi olmaz.

Kombi yeri balkonda değildir umarım, böyleyse kombiye iyi bir dolap gerekir. Kombi altındaki boruları kılıfla izole edip duvara gömdürün. Balkonda yaklaşık %20-30 ısı kaybı olur.

Kombi bağlantısında metal filtre vana alın bu çok önemli gerek yok herkese plastik yapıyoruz demelerine kanmayın, ben elimde malzeme olduğu halde adam yinede plastik takacaktı boşuna almışın diyor zorlada olsa metal yaptırın.
     DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR  DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

Petek Arkasına izopan iyi olur, fakat ev yalıtımlı olduğu için çokta şart değil.

Kombi olarak premiks yoğuşmalı modellerden öneririm. Model seçimi bütçeye göre değişir. İlk aklıma gelen DD Nitromiks, Baymak, Eca gibi FP kombiler servis hizmetine göre diğer markalardan da seçenek çok.

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 19 Ekim 2012; 18:26:03 >

• TEŞEKKÜRLER ERDEM BEY
  • sayin intererdem cok tesekur ederim,
    size sormus oldugum kombi bosch yarim yogusmali dediniz ve aynen oyle. saticiya sordum yok dedi falan filan ama .......

sizden suna bakmanizi rica edecegim:

3 degisik sirketlerden teklif aldim

1. teklif: eca primix kombi ve genel kullanilan petek.: 8500 ytl
    2. teklif: baymak doutech 28 kombi ve baymak lux petek, radiyator vanasi RV2, 4 tane eca termostatik vana 8200 ytl
    3. teklif :Bosch Classic Condens premix yoğuşmalı kombi,ÜNMAK Panel radyatör, 9600 ytl

anahtar teslim fiyatlar
    yani disdan gelen borulardan, 17,5 metre petek, kollektor vanalar v.s projesine kadar. ev yeni.

saygilarlar sergan
  • Ariston clas premium yogusmalı kombi aldım, merak ettiğim bir konu var; yogusmalı kombilerde baca yönü nasıl olmalı? yukarı dogru, asagı dogru ya da yere paralel..?
    bununla ilgili bir yazı okumustum ama bulamadım ve net olarak hatırlayamadıgım için sormak istedim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergan

sayin intererdem cok tesekur ederim,
    size sormus oldugum kombi bosch yarim yogusmali dediniz ve aynen oyle. saticiya sordum yok dedi falan filan ama .......

sizden suna bakmanizi rica edecegim:

3 degisik sirketlerden teklif aldim

1. teklif: eca primix kombi ve genel kullanilan petek.: 8500 ytl
    2. teklif: baymak doutech 28 kombi ve baymak lux petek, radiyator vanasi RV2, 4 tane eca termostatik vana 8200 ytl
    3. teklif :Bosch Classic Condens premix yoğuşmalı kombi,ÜNMAK Panel radyatör, 9600 ytl

anahtar teslim fiyatlar
    yani disdan gelen borulardan, 17,5 metre petek, kollektor vanalar v.s projesine kadar. ev yeni.

saygilarlar sergan

Size 24 kw kombi yeter.. Baymak yada Eca tercih edilebilir.
    Bosh CC kombi biraz eski bir model işletme ayarları zor oluyor sanırım. Min ısıl yükte tüketimi yüksek 8.2 kw..Baymak 4,7 kw Eca 7,2 kw

Peteklerde
    DD Plus ve Vairad 1. sınıf
    Eca Baymak Alarko Airfel Termoteknik Ferroli 2 sınıf.
    ve diğerleri 3 sınıf... Ünmak bu sınıfa girer.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulosele

Ariston clas premium yogusmalı kombi aldım, merak ettiğim bir konu var; yogusmalı kombilerde baca yönü nasıl olmalı? yukarı dogru, asagı dogru ya da yere paralel..?
    bununla ilgili bir yazı okumustum ama bulamadım ve net olarak hatırlayamadıgım için sormak istedim...

Baca borusu akıntıyı içeri verebilmek için %3 yukarıya doğru eğimli olması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

quote:

Orijinalden alıntı: bulosele

Ariston clas premium yogusmalı kombi aldım, merak ettiğim bir konu var; yogusmalı kombilerde baca yönü nasıl olmalı? yukarı dogru, asagı dogru ya da yere paralel..?

Baca borusu akıntıyı içeri verebilmek için %3 yukarıya doğru eğimli olması gerekir.

Cevap için teşekkür ederim...

Bu arada kombim için kaçlık sigorta almalıyım?(Ariston Clas Premium 24)
  • 2 Amper ancak Teknik servise sorun her marka farklı isteyebiliyor.

Alıntı "Kombiler için 2 veya 3 amperlik gecikmeli tip şalter takmak yeterlidir."
  • quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

2 Amper ancak Teknik servise sorun her marka farklı isteyebiliyor.

Alıntı "Kombiler için 2 veya 3 amperlik gecikmeli tip şalter takmak yeterlidir."

merhaba sayın intererdem bütceyi zorlayarak 170m kare sıfır ev aldık 3+1 bina ytonk la yapılmış + dıştan montalamalı
    ama mütait her odaya 1 tane petek koymuş, toplam 7 metre petek 170 m kareye biraz az belki sonra kendim petek ilave ettiririm.
    sorum size şu 170 metre kare daireye 7 metre petekli nasıl bir kombi almalıyım.
    not bu konulardan hic mi hic anlamam bana model ve marka verirseniz sevinirim
    saygılar
  • Sn. ahmedcan

Yazınızda sıkıntılı olduğunuzu belirtmişsiniz ancak kombi bir kere alınır en az 10-15 yıl kullanacaksınız imkanlarınızı zorlayıp premiks yoğuşmalı bir kombi alın, gerek yok diyenlere inanmayın arada 400-500 TL fark var bunu 2-3 yılda amorti edersiniz. Hem son teknoloji hemde tasarruflu olur. Şimdi yoğuşmasız alırım 5 yıl sonra yoğuşmalı alırım derseniz, yoğuşmalı değişimi için ayrıca 250-300 TL preje parası vermek zorunda kalırsınız ancak şimdi alırsanız proje yoğuşmalı olarak onaylanır.

Marka/model olarak ilk önereceğim DD Nitromiks 24,7 kw bu yeterli olur.

Sonra Eca confeo premix, Ariston clas veya genus premium, baymak duotec premix.... bunlar uygun fiyatlı sorunsuz kombiler..

Sizede belirteyim kombi altına içi geniş tam geçişli metal filtre vana alın kesinlikle plastik yaptırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 1 Kasım 2012; 15:38:22 >
  • Sıcak su ve ocak için doğalgaz tesisatı çektirmeyi düşünüyoruz. Forumdan az çok bilgi edindim ancak işçilik ve kullanılan malzemelerin detayı hakkında istediğim bilgilere ulaşamadım.

Bir kaç firmayla görüşüp kullanılacak malzeme ve fiyat listesi istedim ancak toplam fiyat veriyorlar. Haklılar da yapılacak bütün işler ve kullanılacak malzemenin listesi yapılsa herhalde 3 sf olur. Ama genel itibariyle üşenmeyip bunu kağıda dökenler:
    Yapılacak işlemler ve kullanılacak malzemeler

-Doğalgaz tesisatı(sigorta ve proje bedeli dahil)
    -Şofben montajı
    -Elektrik hattı çekilmesi
    -Sıhhi tesisat bağlantıları
    -Balkon camına boru çıkışı açılması
    -1 adet ECA ya da DEMİRDÖKÜM şofben

Toplam da 1700 lira+450 lira abonelik ve güvence bedeli=2150 lira

Benim öğrenmek istediğim örneğin; eklemeli boru mu, yoksa eklemesiz boru mu. Kullanılacak boru Borusan marka olmalı, eca vana, bilmem ne uzatma borusu vb gibi. Kısacası kaliteli bir tesisat için hangi tip malzeme ve hangi marka malzeme kullanılmalı? Ama önemli olan malzeme ne kadar kaliteli olsada bunu 10 numara olarak tesis edecek maharetli ustayı bulmakta

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.