Şimdi Ara

.... (2045. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
274
Favori
4.335.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20432044204520462047
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yavuzaykut21

quote:

Orijinalden alıntı: yavuzaykut21

evim aydında 120 m2 en son kata 8.5m petek. ev 20 yıllık kuzey batı cephe. burada kış 3 ay olmakta evde 1 adet mutfakta cam balkon var. viessman 50 t düşünüyorum. ne dersiniz. önerecekleriniz var mı.

nasıl bir forum bu ya kimse yazmamış. yardımcı olacak kimse yok mu

Senin bu tavrından sonra da kimse yazmayacak tır zaten milletin işi gücü yok sen soru sorda biz cevaplayalım diye bekliyor. Zaten müsait olanlar cevap yazmaya çalışıyor hocam bu tribin niye 😉

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balıkesir merkezde bulunan isyerim için kombi önerisi verirmisiniz.isyerim 50mt giriş ve 50mt bodrum kat olmak üzere 2 kat 100m2(4mt en 14 MT boy şeklinde dar uzun)

....,

.... sadece giriş katta petek var, 160cm Lik 2 adet önerilen ürünler airfell digifix duo, airfell digifell duo, Demirdöküm atron, baymak lambert hepside 20.000 Lik. Bütçem maksimum 2.000tl oneriniz ne olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: harlem35

Balıkesir merkezde bulunan isyerim için kombi önerisi verirmisiniz.isyerim 50mt giriş ve 50mt bodrum kat olmak üzere 2 kat 100m2(4mt en 14 MT boy şeklinde dar uzun)

....,

.... sadece giriş katta petek var, 160cm Lik 2 adet önerilen ürünler airfell digifix duo, airfell digifell duo, Demirdöküm atron, baymak lambert hepside 20.000 Lik. Bütçem maksimum 2.000tl oneriniz ne olur.

Hermetik Konvansiyonel

baymak eco 24 fi
    Buderus u72

Bütceyi Aşarsan Hermetik Yoğuşmalı al

Bosch Condense 2500 W
    Buderus Gb062

• Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler, bugün 2 farklı kombi daha önerdiler biri Ariston class x24 ff ve ferroli diva f24. Fiyat yönünden bakarsak internet ortamına göre 3 kombide hemen hemen aynı para. Ariston, ferroli ve sizin oneriniz olan baymak eco 24 1.350tl. civarı buderus u72 1.750tl.son olarak oneriniz ne olur.bu arada sadece ısınma için kullanılacak Balıkesir'de yım 2 kollektorlu 160 Lik peteklerim var.

• Arkadaşlar müteahhitten yeni bir ev aldım 2 ay içinde bitecek brüt olarak 171 metre balkonları falan düşünce 130 metre oluyor ısıtılacak alanlar yani henüz eve doğalgaz tesisatı yapılmadı bu konuda öneriniz varmı son olarakta kombi olarak ne seçmeliyim kaç kw olmalı hangi marka olmalı samsun bafrada evim güney batı cephe 2.kat
    şimdiden teşekkür ederim
  • Slm 120 m net ısıtma olacak yeni yapılacak binada dubleks daire ye yerden ısıtma yaptiracam bir firmayla anlaştık 1250 m boru döşenecek her türlü otomasyon olacak en iyi randımanı almam için hangi özellikleri olan bir kombi önerirsiniz saygılar

• Kolay gelsin, ev net 122m2 ısınma yeri olarak100m2 falan kalıyor. 8m Petek + 110cm banyoda var. Ev Güney Doğu cephe ev Yen'i ev 0 aldım,en üst kat ev yalıtımı mantolama var. Kombi olarak NE almalıyım yoğuşmalı mı olsun yoğuşmasız mı, fiyat olarak 2500 max sınırım ama ucuz olursa çok daha iyi olur. F/p bir ürün arıyorum anlayacağınız

• Merhaba arkadaşlar.

Burdaki tavsiyelere bakarak yoğuşmalı kombi almaya karar verdim.

Termodinamik logic 1970 TL

Baymak Dua Tec 2270 TL ye alınabiliyor.

Bu fiyatlara bakarak bu fitata göre ve f/p açısından hangisini tercih emeliyim?

Hayırlı günler.

• Merhaba sayın forumdaşlar.

evimize doğalgaz gelmesiyle ısıtmayı klimadan doğalgaz'a geçirmeyi düşünüyoruz. evimiz mersinde. kuzay, batı, güney cepheli ve zemin + 2. katta. üstümüzde daha 5 kat var. bürütü 160m^2 ama bu değer ruhsatta yazan. gerçekte 120 den fazla olduğunu zannetmiyorum. 4 oda bir mutfaktan oluşuyor. odalardan biri 20 diğerleri ise 12 m^2 civarı. bir normal banyo bir de ebeveyn banyosu var. 20m^2'lik odayı çok kullanmıyoruz ve bu oda da 210 cm'lik sürgü kapı var batı çephe balkona açılan. mutfakta da aynı kapıdan var mutfak güney cephede ve buradaki balkon cam ile kapalı yazları bu balkonu çok kullanıyoruz. ev çok eski değil ama mantolama falan yok. asmolen döşeme kullanılmış. dış cepheye bakan kolon ve kirişlere yalıtım yapılmış mı bilmiyorum. babam evi aldıktan sonra bir sucuya doğalgaz için sıcak su borusu döşetmiş. bu borular kuzeydeki balkondan tek bir boru olarak çıkıp odalara dağılıyor. bu ne kadar verimli olur bilmiyorum. kullanılan boruların da ne olduğunu bilmiyorum. bir makine mühendisi gelip teklif vermiş ve baymak luna 24 tavsiye etmiş. siz ne tavsiye edersiniz. mersinde olduğumuzdan güneş enerjimiz var ve sıcak su problemimiz çok fazla olmuyor. bunu da kullanabilirmiyiz. bir de cosa benzeri bir termostat kullanmak istiyorum kombilerde gazı açıp kapatan ve alev boyu ayarlayan modeller olduğunu okumuştum ve daha tasarruflularmış bu doğrumudur. yukarda yazdığım baymak nasıl. sizin tavsiyeleriniz nelerdir. şimdiden teşekkürler.

• Merhaba,
    90 m2 yeni bina ve yalıtımı yapılmış, 1 Adet 120 lik 3 adet 90 lık 2 adet 60 lık ve bir havlupan var, 2+1 daire ve balkona konacak, yeni kombi önerisi rica ediyorum, servise en az ihtiyaç duyacağım marka ve model önerisi rica ediyorum,
    Baymak Lambert 24 lx FI 24,8 Kw 21.300 kcal/h Hermetik Konvansiyonel kombi uygun mudur ?
  • arkadaşlar şu anda bulunduğum yerde buderus servisi yok

servis hizmeti açısından bosch, demirdöküm ya da eca almaya karar verdim

sizce fiyat olarak aynı seviyedeki aşağıdaki modellerden hangisini tercih etmeliyim ?

NOT: evim dublex, yalıtımı iyi, 140 m2, üst katta da banyo var

Bosch Condens 2500 W 24 Kw (20,000 Kcal) Yoğuşmalı Kombi

Demirdöküm Nitromix P-28 28 Kw 24000 Kcal/h Hermetik Premix Yoğuşmalı Kombi

ECA Confeo Premix 30 kW (CPS30HM) 26000kcal Hermetik Tam Yoğuşmalı Kombi
  • Hocamlar merhaba. adanada bulunan evimiz için kombi önerilerine, varsa memnun kaldığınız bu işi yapanların önerilerine açığız. tahmini fiyatları da ekleyebilirseniz çok iyi olur.

-Kombi yerinden peteklere kadar tüm tesisat mobil sisteme göre yaptırıldı.

-Ev balkonlar hariç net 100 metrekare

-yaklaşık 6 metre toplam petek uzunluğu

-Güneş alıyor

• kusimoto kullanıcısına yanıt
    merhaba

*Tavsiyem bütçenize göre servis ağı çevrenizde iyi olan bir marka seçmektir.

*24 kw(20 000 kcal) lık bir model işinizi fazlasıyla görecektir. kesinlikle yoğuşmalı kombi önermiyorum size eviniz ufak ve petek uzunluğu kısa olduğundan fazla tasarruf edemez gereksiz yere yüksek ücret ödemiş olursunuz.
    *Fiyat performans olarak baymak kombi öneriyorum alırken de parça olarakta ucuzdur. (1000-1200tl civarı)
    *Ortalama olarak. Demirdöküm,ECA.Bosh ferolli,vs gibi markaları seçebilirsiniz.(1200-1600tl arası
    *Kalite ve verim olarak viessmann,Buderus ve vailant markalarının konvansiyonel modellerinden birini alabilirsiniz (1800 2400 tl arası)
    *Ayrıca kendimde uzun zaman doğalgaz ısıtma ve soğutma sistemleriyle alakalı olarak çalıştım.
    yakın zamanda yeni aldığım eve taşınacağım ortalama 90-95 mt civari bir hacim var. Kendim için buderus logomak u072 modeline karar verdim.

• Merhaba arkadaşlar.

Bursa kestel ilçesi 120 m kare doğu-kuzey-batı cepheli yalıtımlı altı dükkan ara kat daireme kombi almayı düşünüyorum. Yardımcı olursanız memnun kalırım. Teşekkürler.

• Dairem 3+1 net 100 m2. Ikinci katta altimda iki ustumde iki daire var. az gunes alıyor. Binalar gunesimi engelliyor. Dairemin uç acik cephesi var. 8 petegim var. Biri eca dikey aynali panel banyoda 40cm eni var. Onunla beraber toplam 7metre panelim mevcut. Su anda takili olan dd niron ilk cikandan. Cok agriza verdi. Gecen sene en soguk ayda bir ay oldu o da 270 tl fatura geldi. 45 derece sabit sicaklikta 24 saat calisma ile.

Hermatik kombi mi, yari yogusmali mi yoksa tam yogusmalimi tavsiye edersiniz.

Baymak luna 5 avant 31 fi yari yogusmali hakkindaki dusuncenizide ayrica ogrenebilirmiyim. daire Istanbul kucukcekmece de butcem en fazla 2000 tl
    Oda dermostati taktirsam sizce iyi olurmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzdere -- 15 Eylül 2017; 17:13:29 >
  • Arkadaşlar bacalı olan kombiyi mecburen hermatik kombi ile değiştirmem gerekiyor. Birkaç marka model arasında kararsız kaldım fiyatları aşağı yukarı aynı yardımcı olursanız çok memnun olurum. Marka modeller:

Eca confeo Plus

Demirdöküm nitron Plus

Demirdöküm atron

Buderus u72

Baymak luna

Eca ve baymak (modilasyonlu fan olmadığından ) biraz daha sesli çalışıyor denilmesinden dolayı bu cihazlara karşı biraz soğudum. Uygun rakamlı ilerde olacabilcek arızalardan kaynaklı parça sorunu olmuyan ve ücreti üzmeyecek kombi tavsiyesinde bulunursanız, bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Saygılar . hayırlı akşamlar...
  • Arkadaşlar makina müh ayrıca 3 senedir doğalgaz şirketinde çalışıyorum tüm soruları alabilirim sizlere yardımcı olmak istiyorum
  • Evim 2+1 115 m2 ve salonu büyük ve güneş almıyor.Klimayla ısınamadım ki 2 kere klima değiştirdim. Klima büyüse de ısıtması büyümedi. Doğalgaz eve gelir gelmez kombi kullanmaya başladık ve marka olarak da Makteke geçtim. Şahsen kullandığım ilk günden beri memnunum. Tam yoğuşmalı Maktek'in Condense ( yanlış yazıyo olabilirim ) modeline geçtik ve faturalar da çok fazla gelmiyor devamlı kullanım olmasına rağmen. Aklı takılanlar bir bakabilir.
  • mdiler27 kullanıcısına yanıt
    Hocam Ankarada 4+1 130 m2 net(balkon hariç) 9,2 m2 petek boyu olan güney cephe katta tek daire dubleks yalıtımı eksiksiz olan yeni binadaki daire için kaç kw kombi gerekir?Yoğuşmalı olacak kombi.24 kw yeterli olur mu 28 kw mi almalıyız?Bir de kombi için Ariston u övdüler.Ariston Genus Premium Evo modelini düşünüyoruz.Ancak 28 kw si yok 30 kw si var sizce 28 kw başka bi model mi bakalim yoksa kafamıza yatmışken alalım mi?(tabi 28 kw yeterli derseniz).Ariston iyi tercih midir değilse başka hangi markaları önerebilirsiniz ?Teşekkürler

• acil tavsiyelerinizse ihtiyacım var

ara daire 100 m² 7 metre petek boyu..

buderus vailand gibi tepe kalite modellerden ziyade orta ve üst seviyeye yakın f/p ürünler tavsiyelere ihtiyacım var.

yoğuşmalı olmasına gerek varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 20432044204520462047
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.