Şimdi Ara

.... (2055. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
274
Favori
4.335.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20532054205520562057
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 110 metrekare giriş kat evin altı dahil izalasyonlu
    6 petek var 8 mt ye yakın

Ariston Genus One 24 FF 3000tl

Ariston Clas One 24 FF 2900tl

Buderus Logamax Plus GB062-24 Kombi 3400tl

Bosch Condense 2500 W 24 3000tl

bunlardan birini almak istiyorum yorumlarınızı bekliyorum hangisini önerirsiniz teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: barbar_77

merhaba arkadaşlar 110 metrekare giriş kat evin altı dahil izalasyonlu
    6 petek var 8 mt ye yakın

Ariston Genus One 24 FF 3000tl

Ariston Clas One 24 FF 2900tl

Buderus Logamax Plus GB062-24 Kombi 3400tl

Bosch Condense 2500 W 24 3000tl

bunlardan birini almak istiyorum yorumlarınızı bekliyorum hangisini önerirsiniz teşekkürler
    bosch ve buderus aynı fabrikada aynı banttan çıkıyor zaten. Aralarında fark arayüzleri sadece. Ben bosch 2500 kullanıyorum 1 yıldır çok memnunum.. Karar sizlerin tabi ki ama benim tavsiyem bu yönde. Bu arada evim 140 m2 3+1
  • Arkadaşlar merhaba evimiz 4+1 200 m2 Geniş fakat yalıtımı iyi yeni bina buderus ile viessman arasında gidiyorum marka model olarak ev için sıkıntı yaratmayacak bir marka model önerirmisiniz?Baya kararsısız diğer seçeneklere de açığım.
  • sas7979 S kullanıcısına yanıt
    Warmhaus enerwa serisini öneririm. Forumda konusuda var. Araştırın, aklın yolu bir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • barbar_77 kullanıcısına yanıt
    Bosch ile Buderus arasında tek fark sıcak kullanım suyu kapasitesi. Buderus 31 kW ile Bosch 25 kW ile hazırlıyor banyo çeşmede kullanılan sıcak suyu. Uzun vadede 2-3 çeşmede birden sıcak su açılırsa Buderus üzmez ama Bosch uzebilir. Yani su soguyabilir.

Benim düşüncem bu yönde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar Kırşehir de 3+1 150 m2 evime kombi almayı düşünüyorum. Önerilerinizi alabilir miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    kalorifer tesisat borularını bodrum katın tavanından yürüttük, yani tüm tesisat boruları açıkta duruyor. binanın bodrum katı da açıkta duruyor korunaklı değil. sadece bodrum katın tavanını dış cephe ısı yalıtım malzemesi ile kaplatacağım, boruları bu yalıtım malzemesinin altına gömemiyoruz. Açıkta duran boruları neyle izolasyon yapabilirim.
  • Net 160m2 dublex daire 6 adet petek var toplam uzunluğu bilmiyorum mantolama var sıfır daire 4 taraf acik ne onerirsiniz birde 95 m2 net daire 5 petek mantolama var sifir daire ikisi icinde oneri alabilirmiyim bu hafta alinacak hangi marka model nelere dikkat etememiz gerekiyo filan anlamam pek

• Arkadaşlar merhaba. 3+1 (115 m2) daire için ortalama petek 7 metre dolaylarında. Tavsiye edeceğiniz bir kombi var mıdır?
  • merhabalar,
    yerden ısıtmalı yalıtımı yapılmış bir binadayım ve yoğuşmalı kombinin gideri olmadığı için mecburen hermetik kombi almak zorundayım. yerden ısıtma olduğu için düşük ısı verebilen kombi öneriliyor genelde..viesmann vitopend 100 düşünüyorum,farklı önerilerinizi bekliyorum..
  • Merhaba arkadaşlar 3+1 150 m2 bir eve taşınacağım. Petek boyları 7 metre tutuyor , havlupanlarla 8 metreyi geçiyor. Ev Hatay/İskenderun'da. Kışın aşırı soğuk olan bir yer değil. Evin doğu, batı ve güney olmak üzere 3 cephesi var. Kombi balkona takılacak ve evde mobil sistem var (kollektör çubukları takılacak) . Petek olarak DD plus serisi yaptıracağım. Kombide kararsızım. 12 yıldır DD nitron kullanıyorum (2 farklı evde) ve bana hiç sorun çıkarmadı şimdiye kadar. Bu sefer yoğuşmalı bir kombi alacağım. Farklı firmadan teklif aldım. Demirdöküm Nitromix , Viessmann w50 , Buderus gb062 Boch conders 2500 , Alarko Seradens srs 20 , Vaillant Ecofit Wuw Start 246 marka ve modelleri arasında kaldım. Hepsinin servis ağı bulunduğum yerde mevcut. Sizce hangisini almalıyım ? Başka önerdiğiniz marka model var mı ? Yardım edeceklere şimdiden teşekkür ederim.

• 10 yıl Bosch kullandık tık demedi taş gibi cihaz

BAYMAK eve sokmayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar fortes mühendislik fondital delfis kc diye bir kombi önerdi tavsiye eder misiniz?
  • İşten anlayan ustalarım kombi konusunda acil yardıma ihtiyacım var. Evim Ankara da 2. kat net 155 metrekare. Yalıtımlı pencereler Pimapen alt ve üst katta aile oturuyor yani onlarda evi ısıtacak.Guney cephe çok güneş alıyor. 7.3 metre petek artı banyoda havlupan var. Petek boyu kısa olduğu için 1.8 m daha ekliyoruz daha fazla koyacak yer yok. Kombi kapalı balkona konacak ve kollektöre hat çekilecek. Tesisatçı ile anlaştım ama kombi seçemedim. Tam yoğuşmalı bir kombi almak istiyorum fiyat performans ürünü olmalı ve çok sorun çıkarmayan dayanıklı birşey olmalı. İlçede baymak ve Vaillant servisi yok Demirdöküm de ben istemiyorum. Secçenekleri yazıyorum sizce hangisini tercih etmeliyim. Bir de 24 kW yeterli mi. 28 kW seçersem daha fazla gaz mı tüketir?

Sıcak su konforunu da göz önüne alırsanız sevinirim

ECA Proteus Premix 28 kW

Viessmann vitodens 050 w 24 kW

Viessmann vitodens 100 w 26 kW

Buderus GB 062 24 kW

Buderus GB 072 24 kW

Bosch 2500 24 kW

• Hocam hayırlı akşamlar dilerim. Senden bilgine dayanarak tavsiye almak istiyorum. Brüt 130 net 105 m2 olan bir ev satın almak üzereyim ev 1 yaşında 3. Kat en son kat üstünden çatı izolasyonu ve ısı yalıtımı yapılmış bir daire 15 er m2 olan 3 odasında ve 13 m2 olan mutfağında radyatör paneller sökülmüş zeminden çıkan hortumların mesafesini ölçtüğümde 75 cm olarak gördüm. Zannediyorum bu odalarda ve mutfakta 60X70 paneller var idi antredeki boru ölçüsü 55 cm yine zannediyorum burda da 50x60 panel vardı salondaki panel duruyor ünmak extra marka 60X140 boyutunda banyoda da 50X70 havlu panın olması gerektiğini zannediyorum. Sorum şu eksik olan panelleri yine ünmak marka mı almalıyım sağlam akarı kokarı olmayan çıkma panel kullansam sıkıntı olur mu yada senin tavsiye edebileceğin marka model var mıdır? 2. Soru panelleri topladığım zaman 4*60X70 1*60x50 1*60x140 havlupan 50x70 toplamda 5 metre yapıyor. Burası için yoğuşmalı kombiye ihtiyaç var mı? Ekonomik ve sıkıntısız olarak kullanabileceğim marka model tavsiyelerin ne olur. Vermiş olduğun tavsiyelet için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla hayırlı akşamlar dilerim... Ev Eskişehir de bu arada

• ZeroDisquiet kullanıcısına yanıt
    Fortesin yaptığı işçilik ve tesisat bu forumda anlatılan hiçbirşeyle örtüşmüyor. Konfor tasarruf performans olarak faydalı birşeyler istiyorsanız. Bu konunun ilk sayfasında ilk mesajı inceleyip, oradaki detaylara göre tesisat yaptırmanız...

• Denizli li Acıpayam ilçesinde 10 daireden oluşan apartmandaki 4+1 daireme ilçeye yeni doğalgaz geldiği için kombi taktıracağız. daire brüt alanı 170m2, ısıtılacak alan 140 m2. alttan ısıtma. duvarlar alçı sıva. mantolama mevcut. 3 yıllık yeni bir bina. ara kat. firma buderus gb062 24 kw önerdi. araştırdığım kadarıyla ihtiyacı ucu ucuna karşılıyor. sizce bu kombi yeterli mi? yoksa 26-28kw mı seçilmeli? ayrıca bu marka ve başka marka ve model önerileriniz nelerdir? şimdiden ilgilenenler için teşekkür ediyorum.
  • Merhabalar izmirde oturuyorum. Kombi konusunda hiçbir fikrim yok. Kabaca evi ölçtüm aşağıdaki şekilde belirttim. Sizde odalara kaç cm petek koymam lazım ve kombi olarak neler önerebilirsiniz. Direk marka model söylerseniz daha iyi olur çünkü satanlardan öyle teklif isteyeyim :) Şimdiden çok teşekkürler.
    ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prometheus-25

Net 160m2 dublex daire 6 adet petek var toplam uzunluğu bilmiyorum mantolama var sıfır daire 4 taraf acik ne onerirsiniz birde 95 m2 net daire 5 petek mantolama var sifir daire ikisi icinde oneri alabilirmiyim bu hafta alinacak hangi marka model nelere dikkat etememiz gerekiyo filan anlamam pek
    Vaillant ecofit stars 246-1 yogusmali ve

Buderus u022 alindi

Nasıldır bunlar aydinlatirmisiniz arkadaslar

• 160 mkare bir daire için 24 kw her çeşit cihazı kullanmanız mümkün.Seçilen iki cihaza bakarsak Vaillant Ecofit Start 246/1 Buderus U022'den daha verimli çalışacaktır. U022 konvansiyonel yani yoğuşma yapmayan bir cihazdır.
    Lütfen piyasada yoğuşmalı cihaz kullanmanız için eviniz büyük olacak veya çok radyatörünüz olacak konusuna kanmayın.Böyle bir şey yok.Düz cihazların ülkemizde üretimi ve ithalatı bu sene 21 Nisan itibariyle yasaklandı.Bu nedenle firmalar ellerindeki yoğuşmasız cihazları stoktan vermekteler.
    Mutlaka yoğuşmalı cihazı seçmelesiniz.Alırken pahalı ama kullanırken faturası düşük gelecektir.
    Cihazı seçerken verdikleri satış sonrası hizmetlere de bakmalısınız. Cihaz çok iyidir ama hizmet sıkıntılı olursa mağdur olabilirsiniz.
    Bu bahsettiğiniz markalar dışında "Remeha" markasını hiç duymuş muydunuz? Bir araştırmanızı tavsiye ederim.
    Cihazınızı alırken mutlaka yetkili bir bayiden almalısınız.Kaliteli ürünlerin devreye alınması için yetkili bayi tarafından internet üzerinden cihaz devreye alma talebi gönderilmesi gerekir. İyice incelemenizi tavsiye ederim. Cihaz spotta var mı?Ne tip insanlar montajını yapıyor?Satış sonrası hizmetleri nasıl?Şikayet var mı?(Nette bu konu ile ilgili web siteleri var onlara bakabilirsiniz.)

• 
Sayfa: önceki 20532054205520562057
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.