Şimdi Ara

.... (2053. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
274
Favori
4.335.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20512052205320542055
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sense21

Biraz araştırdım ve servisçi arkadaşın söylediğinin ne yazık ki doğru olduğu örneklere rastladım. Konuştuğum iki kullanıcı, her yıl düzenli olarak bakım yaptırdıkları halde 5. yılda genleşme tankı arızası oluştuğunu ve değişim için 250 ile 350 TL yıllara göre masraf alındığını söylediler.Bu çok ciddi bir konu.Genelleştirme yok burada, ben kısa zamanda çevremden edindiğim iki olay gördüm. Firmaları korumaya çalışmak yerine tespitlere cevap vermek lazım galiba...

Alıntıları Göster
    Yazınızda "Fikirlerinizi merak ediyorum..." dediğinz için ben de kendi fikrimi, tecrübelerime dayanarak belirttim...
    Ayrıca GENELLEME olayını siz kast ederek belirtmedim. Forumdaki değer benzer konuları okursanız beni daha iyi anlayacağınızdan eminim.

Düzenli olarak "?Yetkili Servise?" bakım yaptırdıklarına göre ek garantileri vardır o zaman o şahısların. Ek garantileri de olduğuna göre niye 250TL-350TL- dert edinsinler ki? Sonuçta Demirdöküm, ek garanti ile Koşulsuz, Tam Kapsamlı Ücretsiz Hizmet vermektedir.

Bu arada kusura bakmayın ama yiğiti öldürüp hakkını yememek lazım.
    Demirdöküm, Vaillant Grup ile birleştiğinden beri Hizmet ve Ürün kalitesinde ciddi artış gösterdi.

Benim Nitromix kombimde oluşan ses problemini çözemediğinden 7 işgünü içerisinde kombimi yenisi ile şartsız, koşulsuz, değiştiren bir DEMİRDÖKÜM'ü müsade edin de 2 kelam koruyayım.

2 yıllık garanti süresi içerisinde kombisi arızalanıp çözülemeyip, yenisi ile değişim yapan bir örnek firma daha okumadım bu forumda...

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 7 Nisan 2018; 16:55:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: centaur3535

quote:

Arkadaşlar merhaba;
    Demirdöküm nitromix kombilerde ortalama 4-5 yılda bir genleşme tankının bozulduğu ve şu an maliyetinin 350 tl olduğu bilgisini edindim bugün bir servisçi arkadaştan.
    Diğer kombilerde daha uzun süre dayandığını belirtti adı geçen parçanın. Bu durumda bu kombiyi almak ne kadar mantıklı. Fikirlerinizi merak ediyorum...

Aklımı en çok çelen kombi dd nitromix. 2750 gibi fiyatı var, ödüllü cihaz falan diye kendimi almaya teşvik ediyorum ama aslında almak istediğim cihaz daikin. Ona da 3900 gibi fiyat biçiyorlar. Diğer forumda önerilen kombiler (buderus gb062, bosch 2500 v.s.) daikina yakın fiyatta olduğu için onları kafamda eledim. Şu an dd nitormix mi yoksa daikin mı ikilemindeyim ama sizlerin bu paylaşımları "Zaten servis paraları ile fiyatı daikina yaklaşacak." diye düşündüğümden ve 6 yıl garanti sebebiyle 1200 tl fazla verilir diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Merhaba kardeş, sizi de dahil ederek yazdığım açıklamayı okumuşsunuzdur. Ben bu forumda asla hiç bir kimseye şu markanın bu modeli iyidir demedim ve diyemem de, diyenlere de hayretler içerisinde kalarak izliyorum. Asla DUA almak varken BEDDUA almak istemem sadece bu kadar süre içerisinde yaşamış olduğum tecrübeleri paylaşarak bilgilendirme yapmak isterim.

BUDERUS hakikaten "BaBa" bir ürün, fiyatı da aynen öyle ancak Nitromix'i de küçümsememek lazım. Sonuçta Nitromix tüm donanımları ile birlikte tek parça olarak Almanya'da Vaillant Grup Fabrikalarında üretim yapılarak TR'ye gönderilmekte ve TR'de şase içerisine yerleştirilmektedir. "OPF ÜRETİM TEKNOLOJİSİ"

OPF ÜRETİM TEKNOLOJİ, tamamen VAILLANT tarafından uygulanan ve bir kombi sadece bir kişi tarafından üretilip, fabrikadan çıkan ve üreten personelin sicil numarası ve adı, soyadı yazılı olarak damgalanan bir üretim hattıdır.

Dolayısı ile çok ciddi testlerden geçtikten sonra fabrikadan müşteriye ulaşmakta ve ileride doğacak olan sorunlardan tamamen üretimi yapan personel sorumlu tutulmakta ve bu da üretimi yapan personelin performans ücretine yansıtılmaktadır.

Neyse konu çok dağıldı,

Özet ile şunu demek istiyorum,

Doğrudur, Nitromix kombide 2+6 yıl için 1,200TL- istenmektedir ve toplamda size 3,900TL- gelmektedir. 6 yıl için 1,200TL- demek yılda 200TL- ayda da 16TL- demektir.

İstanbul'da semtine göre bir servis 80TL-den başlayan ücret ile eve gelmektedir.
    Üstüne bir de değişen parça maliyetini de eklerseniz ortalama bir arıza size 150TL-200TL- arası mal olacaktır.

Şimdi bu durumda Demirdöküm Nitromix + 6 yıl Ek Garanti ile hiç elinizi cebinize sokmadan 8 koca yıl boyunca korkusuzca servis çağırmak mı daha iyi yoksa,

Buderus'un 2 yıllık servisi mi...

Tekrar belirteyim Buderus asla ve asla kötüdür demiyorum, hatta ve hatta Buderus'un koşulsuz, şartsız ve ücretsiz ek garanti yaptırma imkanı ve olanağı var ise onu da tercih edebilirsiniz.

Hangi kombiyi tercih ederseniz edin, ek garanti yaptırabileceğiniz bir ürün olsun lütfen.

Ufak bir öneri, eğer bütçeniz uygun ise lütfen Nitromix'inizi MiGo'suz bırakmayın. :)

Umarım yardımcı olmabilmişimdir.

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 7 Nisan 2018; 16:51:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BART SIMPSON

Yazınızda "Fikirlerinizi merak ediyorum..." dediğinz için ben de kendi fikrimi, tecrübelerime dayanarak belirttim...
    Ayrıca GENELLEME olayını siz kast ederek belirtmedim. Forumdaki değer benzer konuları okursanız beni daha iyi anlayacağınızdan eminim.

Düzenli olarak "?Yetkili Servise?" bakım yaptırdıklarına göre ek garantileri vardır o zaman o şahısların. Ek garantileri de olduğuna göre niye 250TL-350TL- dert edinsinler ki? Sonuçta Demirdöküm, ek garanti ile Koşulsuz, Tam Kapsamlı Ücretsiz Hizmet vermektedir.

Bu arada kusura bakmayın ama yiğiti öldürüp hakkını yememek lazım.
    Demirdöküm, Vaillant Grup ile birleştiğinden beri Hizmet ve Ürün kalitesinde ciddi artış gösterdi.

Benim Nitromix kombimde oluşan ses problemini çözemediğinden 7 işgünü içerisinde kombimi yenisi ile şartsız, koşulsuz, değiştiren bir DEMİRDÖKÜM'ü müsade edin de 2 kelam koruyayım.

2 yıllık garanti süresi içerisinde kombisi arızalanıp çözülemeyip, yenisi ile değişim yapan bir örnek firma daha okumadım bu forumda...

Teşekkürler,

Alıntıları Göster
    Ek garanti yaptirmamis vatandas. Bakimlarini ise yaptırmış. Soruma cevap alamadım henüz. Bu sorun doğru ise ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ek garanti yaptirmamis vatandas. Bakimlarini ise yaptırmış. Soruma cevap alamadım henüz. Bu sorun doğru ise ...

Alıntıları Göster
    Büyük 1 ihtimal de sorunuza cevap bulamayacaksınız çünkü eğer gerçekten Demirdöküm Nitromix'lerde kronik 1 Genleşme Tank sorunu olsa idi şimdiye kadar bu ve benzeri forumlarda en azından sizin bu bilginiz dışında ikinci bir bildiri daha olurdu. Ben şimdiye kadar değil Demirdöküm Nitromix, diğer marka ve modellerin bile kronik sorunlarını içeren ve deliller ile kanıtlanmış bir sorun okumadım. Hiçkimse Demirdökümde, Buderusda, Vaillant'da kronik şu sorun, bu promlem var diyemez.

Yine maalesef tekrarlamak zorundayım ama, evet doğru Demirdöküm Nitromix'de 3-5-10 Genleşme Tank sorunu yaşanmış olabilir ama bunu asla ve asla GENELLEŞTİRMEMEK lazım.

Kaldı ki Demirdöküm ve diğer ciddi Kurumsal ve Müşteri Memnuniyetini koşulsul şartsız önde tutan firmalar böyle kronik 1 sorunu görmezden gelemezler, ürünü ya piyasadan çeker ya da Müşteriyi bilgilendirerek sorununu kalıcı yönde çözer.

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 9 Nisan 2018; 8:44:29 >

• quote:

Alıntıları Göster
    DD nitromix in beni cezbeden tarafı sizin yazdıklarınız zaten. Ödüllü cihaz, vailant üretimi, uygun fiyat v.s. Seçimimi 2 ye düşürmüş durumdayım ya nitromix ya da daikin. nitromix 2+6 yıl garanti ve migo ile 2750+1200+750=4700 gibi fiyatlara mal etmek çok uygun gelmiyor bana. Daikin da zaten 6 yıl garanti artı santek o.t. 3850+300(tam fiyattan emin değilim bu civarda)=4150 ye almak daha mantıklı geliyor. Buderus gb062 evet çok öneriliyor düşündüklerim arasında ama önceliğim değil.

• hangisini alırsanız alın en cok garanti veren markayı alın garanti bittince teklemeye başlıyor
  • coskun1913 C kullanıcısına yanıt
    bende rica edebilir miyim
  • arkadaşlar 115 m2 3+1 en üst kat yerden ısıtmalı bir ev aldık uygun kombi öneriniz nedir?
  • muratakyuz10 kullanıcısına yanıt
    Vaillant yarı yoğuşmalı Ecofit tercihi yapılabilir

Tam yoğuşmalı istenirse Vaillant 236 ve demirdöküm nitromix tercihi yapılabilir
  • Arkadaşlar iyi günler. Bir sorum olacak. Şimdi kombi montaj yeri itibari ile baca camdan çarpraz çıkartıldı. Tabi bu sebeple cam da çapraz kesildi. Camdaki bu boşluklar için ne yapılabilir. Cam da bir miktar açıklık kalıyor düz olmadığı için tam oturmuyor siyah plastik..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kurt0146 K kullanıcısına yanıt
    Hocam viesman ve Buderus Manisa da üretiliyor, vailant ın Almanya dan gelenleri yazdınız peki Buderus ve viesman için de geçerli mi bu dediğiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar herkese,

Şehrimize bu sene doğalgaz geldi ve yeni kombi alacağım.
    ev 130 m2 ve toplam petek uzunluğu şu anda 5m yi bulmuyor. bu şekilde sıkıntı yaşar mıyım?
    kombi için tesisatı döşeyecek firma vaillant yetkili servisi. vaillant 236 5-3 kombi önerdi ve 4000,00 TL fiyat verdi. Bu kombi uygun mudur ya da daha iyi bir kombi öneriniz var mıdır?
    petek boyunu yaklaşık 2m uzatmayı düşünüyorum uygun olur mu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • Arkadaşlar yeni ev alma arefesindeyim, ev net 160m2, 8 adet petek ve 2 havlupan vardır. Petekler airfel, ve girişlerinde termostatik vana bulunmaktadır.

1-Kombi olarak DD nitromix alma kararı verdim. Ama 24kw mi 28kw bunu çözemedim?
    2-Şu an kullandığım Siemens Rev24 Rf Kablosuz Oda Termostatı DD nitromix ile uyum sağlar mı? (migo ya para vermeye değer mi bu ürün varken)
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 29 Nisan 2018; 14:16:32 >
  • Bizim kombinin baca montajı yapıldı ama tesisatçı firma baca deliğinin etrafını kapatmadı öylece kenarlarını açık bırakıp gitti. Ben alçı yaptım kenarlarına bir sıkıntı olur mu acaba ? Bir de baca eğimi 2 derece oldu telefonla baktığım kadarıyla, kılavuzda 3derece yazıyor bunu da düzeltmek gerekir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar Arkadaşlar. İyi günler.
    forumu uzun uzun okudum. Markalar modeller bir sürü şey var
    Herkes Bosch 2500, Buderus gb062 ye yoğunlaşmış. Dd nitromiksler var. Daikin çok pahalı diyemiyorum konuşulmamis pek. Yoksa eksileri nelerdir?

Ben birşeyi anlayamadım. Peteklere termostatik vana ve çıkış vanası takmak lazım sanırım. Peki ablolu veya kablosuz oda termostati sartmi? Her odada vana olacakken termostatin işleyişini anlayamadım ben. Bildiğim işler değil zaten
    Ayrıca termostatik vana tamam ama çıkış vanası ne işe yarar?
    Yada son birşey oda termostati olan odada termostatik vanaya gerek varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akasey -- 1 Mayıs 2018; 9:46:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskun1913

Yer Kocaeli

Ev son kat. 130 m2, çatı var, izolasyon var. Güneybatı cepheli, 8.5 metre petek var.

Iki ürün arasında kaldım;

Demirdöküm nitromix p24 : 2470 TL

Daikin D2cnd024 : 3250 TL

Arada 780 lira fark var. Daikin de iki sey beni cezbediyor. 6 yil garanti ve yuksek modulasyon. Evi sifir aldim. Bu yuzden kismetse uzun sure kullanmak istiyorum. Siz e daikin aradaki farka deger mi yoksa dd yapistirip geceyim mi :). Farkli kombi onerilerine acigim.
    Hocam ben de Sakarya'da oturuyorum siz Kocaeli'nde hangi bayiden 3.250 TL Daikin D2CND024 fiyatı aldınız?
  • Merhabalar;
    Bir kaç hafta içerisinde taşınacağım 110 m2 2+1 daire için kombi tavsiyesine ihtiyacım var. Ev Hatay'da Güney-Güney Batı cephe.
    Şimdiden teşekkürler.
  • Hangi marka alırsanız alın ama asla ve asla BAYMAK almayın arkadaşlar. 1 yıllık kombi arızalanınca servisi çağırdım gelen servis kombinin bir parçası arızalı diye parçayı söküp götürdü ve 20 gün olmasına rağmen dönüş yapmadılar defalarca aradım en sonunda merkezden yetkili biri diye semra hanım diye birisi benimle görüştü ve tek söyledikleri yurtdışından yedek parça bekledikleri ve ne zaman geleceğini bilmedikleri oldu. Yerli firma diye yedek parça sıkıntısı ve servis sıkıntısı yaşamayız diyerek baymak almıştık pişman olduk onlarda yerli falan değilmiş yurtdışından getirip birleştirip satıyorlarmış ve ellerinde yedek parça bulunmuyor. 20 gündür duş almak için hamama gitmek zorundayız tam bir BAYMAK REZALETİ yaşıyoruz kimseye asla tavsiye etmiyorum BAYMAK PİŞMANLIKTIR !
  • Vaillant 236 7-2

Vrt 35f on off kablosuz oda termostati

7 mt petek + havlupan

Ev yalıtımı yok. İzmir 110 mt2 ev. Bu kombinasyon uygunmudur. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fesay -- 14 Mayıs 2018; 20:13:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bosch condense 2000 modelı alınırmı 2250 tl
  • 
Sayfa: önceki 20512052205320542055
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.