Şimdi Ara

.... (2052. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
274
Favori
4.335.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20502051205220532054
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba. Dikkatimi çekti yazdığınız da sormak istedim. Mesafe fazlayda doğrudan radyatöre bağlayın demişsinşz de bunu biraz açar mısınız? Kollektör yerine bir radyatöre bağlantı yapılabilir mi? Ben tamamen yanlış mı anladım yoksa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

quote:

Orijinalden alıntı: _CeKoCu_

İy forumlar. Annemin evi 80-90 m2 arası kombiciler fiyat vermiş 8000 TL yoğuşmalı kombi. Ben diyorum ki kombiyi önerilere göre alayım.

Ev 80-90 m2 arası

Petek için radyatör kalde 7m2 yazmışlar

Havlupan beyaz

Baymak brotje novedan extra 24 kv kombi

Gaz alarm cihazı montaj vs yazmışlar.

Önerileriniz nedir ?

baymak nasıl mış ? araştırdın mı ? bende ona bakıyorum

Bir akraba vardı diğer tüm firmaların teklifinden daha ucuza Vaillant model bir cihaz takmıştı net fiyatı yaklaşık 3-4 bin TL idi

• İyi çalışmalar, kombi almayı düşünüyorum, uzun ömürlü, kaliteli, tasarruflu, sessiz çalışabilen kombi önerebilecek. yeni bina 140 m2 3+1 doğu,güney, batı şeklinde adana. Yardımlarınız için teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

quote:

İy forumlar. Annemin evi 80-90 m2 arası kombiciler fiyat vermiş 8000 TL yoğuşmalı kombi. Ben diyorum ki kombiyi önerilere göre alayım.

Ev 80-90 m2 arası

Petek için radyatör kalde 7m2 yazmışlar

Havlupan beyaz

Baymak brotje novedan extra 24 kv kombi

Gaz alarm cihazı montaj vs yazmışlar.

Önerileriniz nedir ?

baymak nasıl mış ? araştırdın mı ? bende ona bakıyorum

Bir akraba vardı diğer tüm firmaların teklifinden daha ucuza Vaillant model bir cihaz takmıştı net fiyatı yaklaşık 3-4 bin TL idi

baymak aldım. vaillant a 4,5 diyorlar. hakettiğini düşünmüyorum. yakıt tasarrufu olsa bile arada verdiğin 2bin tl kaç yılda amorti edilecek muamma.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    baymak ve diğer markaları önerenlerde yaklaşık aynı fiyat çıkartıyorlar kombiler arasında 1.5 -2 bin tl fark olmasına rağmen.Kombi kendimiz alıp taktırabilirdik anca ki o şekilde işçilik yüksek çıkartıyorlar. Annemler de en azından uğraşmadı.
    edit: Yanlış hatırlamıyorisem kombi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5EED104EE -- 24 Mart 2018; 17:6:57 >

• Selam Konya ilçesinde 190 metre kare brüt dublex Güney Doğu cephesi alttan ısıtmalı dış yalıtımı olan ev için kombi önerilerinizi bekliyorum

• merhaba,
    ankarada 160 m2 güneydoğu cephe 3+1 2 banyo 1 teras olmak üzere 1 dubleks satın aldım. Evde havlupanlar hariç 6.80 metre petekler mevcut. Bina 0 ve yalıtımı yapılmış. Kombi olarak müteahhit demirdöküm atron kombi takmış. Ben bu evde oturacağım için uzun vadede beni kara geçireceği için daikin premix düşünüyorum. 3400 peşine buldum. Fakat başkent doğalgaz hermetikten yoğuşmalı kombiye geçişde ek proje istiyormuş bu da yaklaşık 500 tl gibi bir rakam tutuyormuş. şimdi üstadlar kombi değiştermek mantıklımı. Yoksa demirdöküm atron buna yetermi.
  • Yaklaşık 40-50m² genişlikte üniversite öğrencilerine yönelik 1+1 dairelerim için doğalgaz kombisi aramaktayım, önerilere ihtiyacım var !

Demirdöküm Atron'a sıcak bakıyorum. Ama Viessmann Vitopend 100w 24kw da aklımı karıştırıyor.
  • major24 M kullanıcısına yanıt
    Alpha alın. 7 yıl garantili.

alpha-innovation.com.tr
    Alpha Innovation Turkiye
    http://alpha-innovation.com.tr/index.html
  • Merhaba,
    Yeni evdeki demirdöküm atron yerine daikin alacağım. Kombi hiç kullanılmadı 0 gaz bağlantısı yok. İsteyen olursa satabilirim.
  • Arkadaşlar alarko kombi önerisi aldım yoğuşmalı sizce nasıl bu kombi evim 110 metre yerden döşeme yapılacak

• Bircaneren B kullanıcısına yanıt
    Peki o halde niçin inatla tesisat çekmek için uğraşıyorlar sonra doğalgaza geçilen yerlerde? Bunu bilsem hiç uğraşmazdım ya. Peteklerden biri zaten kombinin altında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bircaneren

Danfoss UK tipi termostatik vana her zaman tasarruf sağlıyor, oda termostatı oturduğun odaya iyi gelir ama dereceyi yükseltmeden diğer odalar ısınmıyorsa, sana zarar ettirir.

Ben şöyle düşünmüştüm, edindiğim izlenime göre..

Arkada taraftaki cephede kalan 2 odadan birine oda termostatını koyup, ön cephe güney orası fazla ısınacak o odalarada termostatik vana takmayı düşünüyorum. Sizce nasıl olur..
  • Arkadaşlar merhaba. Yeni evimizde oda termostati ve salon, oturma ve yatak odalarinda termostatik vana var. Oda termostati salon da konumlandırılmış. Aleti kullanmayı bilmiyorum yardımcı olabilecek varmı? Markasi nedir ustunde yazmıyor internette de bulamadim. Sadece el isareti var ona getir sicakligi ayarla dediler onu biliyorum ama salondaki petegin vanasini kapattigim halde hale çalışıyor ayarmi yapilmis ya da benmi yanlış birsey yapıyorum?

Oda termostati şu ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Antonio- -- 31 Mart 2018; 23:51:29 >

• Merhabalar,

Demirdöküm <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=132213515&url=http://www.bursakombipetektemizleme.com" data-href="http://www.bursakombipetektemizleme.com">kombi</a> Öneririm?
  • Arkadaşlar merhaba;
    Demirdöküm nitromix kombilerde ortalama 4-5 yılda bir genleşme tankının bozulduğu ve şu an maliyetinin 350 tl olduğu bilgisini edindim bugün bir servisçi arkadaştan.
    Diğer kombilerde daha uzun süre dayandığını belirtti adı geçen parçanın. Bu durumda bu kombiyi almak ne kadar mantıklı. Fikirlerinizi merak ediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sense21

Arkadaşlar merhaba;
    Demirdöküm nitromix kombilerde ortalama 4-5 yılda bir genleşme tankının bozulduğu ve şu an maliyetinin 350 tl olduğu bilgisini edindim bugün bir servisçi arkadaştan.
    Diğer kombilerde daha uzun süre dayandığını belirtti adı geçen parçanın. Bu durumda bu kombiyi almak ne kadar mantıklı. Fikirlerinizi merak ediyorum...

Aklımı en çok çelen kombi dd nitromix. 2750 gibi fiyatı var, ödüllü cihaz falan diye kendimi almaya teşvik ediyorum ama aslında almak istediğim cihaz daikin. Ona da 3900 gibi fiyat biçiyorlar. Diğer forumda önerilen kombiler (buderus gb062, bosch 2500 v.s.) daikina yakın fiyatta olduğu için onları kafamda eledim. Şu an dd nitormix mi yoksa daikin mı ikilemindeyim ama sizlerin bu paylaşımları "Zaten servis paraları ile fiyatı daikina yaklaşacak." diye düşündüğümden ve 6 yıl garanti sebebiyle 1200 tl fazla verilir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sense21

Arkadaşlar merhaba;
    Merhabalar, arkadaşlar, 15 yıllık (İlk 5 yıl Vaillant, son 10 yıl Demirdöküm) tecrübeli bir "Son Kullanıcı" olarak sizelere sadece şunu önerebilirim...

Başkalarının ve forumda yazılan sorunları "GENELLEŞTİRMEDEN" yorum yapanları lütfen dikkate alın.

Ben son 10 yıl Demirdöküm Kalisto son bir yıldırda Demirdöküm Nitromix kullanıcısıyım.
    Son 10 yıl içerisinde Demirdöküm Servisi evime 15 kere gelmiştir ki bunun 10 tanesi yıllık ücretsiz bakım içindir. (Bkz. Demirdöküm Kayıtlarım) Ben Demirdöküm Kalisto kombiden ne derece memnun kaldıysam forumu okuyacak olursanız kat ve kat Kalisto şikayetleri görebilirsiniz.

Herzaman her yerde yeri geldikce üstüne basa basa vurguluyorum.

Kombi uzun dönem kullanılacak bir üründür. Siz kombinize bakarsanız o da sizi yarı yolda bırakmaz. Ama maalesef bizim insanımız kombilerine arabalarına baktığı gibi bakmamaktalar. Arabalarına kuş sı.sa, işi gücü bırakıp Oto Kuaföre gider, ama kombisine ek garanti yaptırıp, yetkili servis çağırmaz, gider Kasap'tan dönme mahalle arasındaki merdiven altı tesisatçıya kombisini uzuza yaptırır sonra da forumlarda Demirdöküm Kalisto Kombiyi kötüler de kötüler.

Yine herzaman söylediğim gibi, "Kötü Kombi yoktur, Kötü Kullanıcı vardır"

Nitromix düşünüyorsanız yeni bir kullanıcı olarak açmış olduğum konuyu takip etmenizi öneririm ve her türlü sorularınıza da memnuniyet ile cevap verebilirim.

Teşekkürler,

https://forum.donanimhaber.com/demirdokum-nitromix-migo-hk--130499341#130499341

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 6 Nisan 2018; 15:58:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BART SIMPSON

Merhabalar, arkadaşlar, 15 yıllık (İlk 5 yıl Vaillant, son 10 yıl Demirdöküm) tecrübeli bir "Son Kullanıcı" olarak sizelere sadece şunu önerebilirim...

Başkalarının ve forumda yazılan sorunları "GENELLEŞTİRMEDEN" yorum yapanları lütfen dikkate alın.

Ben son 10 yıl Demirdöküm Kalisto son bir yıldırda Demirdöküm Nitromix kullanıcısıyım.
    Son 10 yıl içerisinde Demirdöküm Servisi evime 15 kere gelmiştir ki bunun 10 tanesi yıllık ücretsiz bakım içindir. (Bkz. Demirdöküm Kayıtlarım) Ben Demirdöküm Kalisto kombiden ne derece memnun kaldıysam forumu okuyacak olursanız kat ve kat Kalisto şikayetleri görebilirsiniz.

Herzaman her yerde yeri geldikce üstüne basa basa vurguluyorum.

Kombi uzun dönem kullanılacak bir üründür. Siz kombinize bakarsanız o da sizi yarı yolda bırakmaz. Ama maalesef bizim insanımız kombilerine arabalarına baktığı gibi bakmamaktalar. Arabalarına kuş sı.sa, işi gücü bırakıp Oto Kuaföre gider, ama kombisine ek garanti yaptırıp, yetkili servis çağırmaz, gider Kasap'tan dönme mahalle arasındaki merdiven altı tesisatçıya kombisini uzuza yaptırır sonra da forumlarda Demirdöküm Kalisto Kombiyi kötüler de kötüler.

Yine herzaman söylediğim gibi, "Kötü Kombi yoktur, Kötü Kullanıcı vardır"

Nitromix düşünüyorsanız yeni bir kullanıcı olarak açmış olduğum konuyu takip etmenizi öneririm ve her türlü sorularınıza da memnuniyet ile cevap verebilirim.

Teşekkürler,

https://forum.donanimhaber.com/demirdokum-nitromix-migo-hk--130499341#130499341

Alıntıları Göster
    Biraz araştırdım ve servisçi arkadaşın söylediğinin ne yazık ki doğru olduğu örneklere rastladım. Konuştuğum iki kullanıcı, her yıl düzenli olarak bakım yaptırdıkları halde 5. yılda genleşme tankı arızası oluştuğunu ve değişim için 250 ile 350 TL yıllara göre masraf alındığını söylediler.Bu çok ciddi bir konu.Genelleştirme yok burada, ben kısa zamanda çevremden edindiğim iki olay gördüm. Firmaları korumaya çalışmak yerine tespitlere cevap vermek lazım galiba...

• Baymak Dolcevita.
    10 yıl önceki teknolojiye sahip konvansiyonel bir kombi.
    Servis sadece garantiyi başlatmak için gelmişti.
    2 yıl önce hava tankına hava bastım. Bunun haricinde anahtar değmedi, servis yüzü hiç görmedi.
    Şimdiki üretim kalitesini bilmem.
    Bu bir tarafsız kullanıcı yorumudur.

Bu arada tesisat sıfırdı. Kullanmaya başlamadan önce tesisata 4 lt mavi antifiriz eklemiştim.
    Hala tesisat içinde 10 yıl önceki su dolaşıyor.
    Ne bir pas, ne bir kararma, ne bir kahverengileşme belirtisi var.
    Filtre tertemiz.
  • 
Sayfa: önceki 20502051205220532054
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.