Şimdi Ara

.... (2060. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
274
Favori
4.335.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20582059206020612062
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013 marttan beri Evimde Eca Confeo Premix kullaniyorum. Sanirim 2600 luk. Ev dubleks. Ust kat ve alt kat arasinda kapi ve yalitim var. ya ust kat ya alt kat yaniyo. Ikisi bir hic yanmadi. Vanalarin bir kismi Danfoss bir kismi da GDP krom termosttk vana. Odalarda Alter ve Riza marka dekoratif ahsap kaplama petekler var.

Ust katta iki oda bi antre ve bir havlupan petegi var. Ayrica sonradan kapattığım yaklasik 50 metrelik ahsap lambiri ile kaplı bi terasım var. Buraya da 40*100 luk 3 tane ahsap kaplama ince tasarim Riza marka petek taktircam. Bu peteklere Ust kattaki kollektorden baglanti cekilip ayri bi kollektor sistemi yapildi.

Kiracimin kombisi degisecek Epey.com a baktim en iyi puani Ariston Alteas One 35 almis.

Simdi sorulara geceyim

1. Ust katta iki tane kollektor olmasinin bi zarari var mi?
    2. Zamanin cogunu terasta geciriyoruz. Terasta gunduz soba yaniyo geceleri kombi yakiyoruz. Geceleri ust katin butun petekleri yandiginda bu kombi yetersiz kalir mi?
    3. Zira kiracilarimin oturdugu evdekombi degisecek Ptesi gunu. Benim evdekini oraya takip eve daha iyi bir kombi alayim mi. Eca Confeo Premix sokup Ariston Alteas One 35 takmaya deger mi??

Tesekkurler.

undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barbarossa18 -- 16 Aralık 2018; 9:29:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• delarua D kullanıcısına yanıt
    Daikin kombide 3kw a kadar düsüyor ve başlıyor diğerleri 10kw ile başlıyor ve düsüyor diye hatırlıyorum. çesmeyi aç kapatta bile çok ciddi fark yaratabilir. Bence tasarruf kisminda ondan bahsetmis.

Peteklere gelince daikin petekleri dediğinin daylux olması lazım özelliği ise yavaş sıkılaştırma ve araba boyama teknolojisi ile yapılıyor o yüzden tercih edebilirsin. Özellikle yavaş sıkılaştırma yapilan petekleri tercih etmeni öneririm. Diğer yöntem hızlı sıkılaştırmada ise petek parcalarini birbirine yüksek hızda birleştirme ile yaptığı için çatlama zedeleme oluyor. Kısa vadede sızma su akıtma yapiyor ve omrü kısa oluyor.

Adana da sulardaki daikin i öneririm baya yardimci olmustu zamanında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01.11.2018 tarihinde Vaillant ecotec plus 296/5-5 Tam Yoğuşmalı Kombi alıp evimize taktırdık . 6000 TL lik bir kombi en iyisi olsun istedik . Çok sessiz bir kombi çalıştığı belli olmuyor .

Petekleri ısıtma özelliği, sıcak su özelliğinden daha iyi . Sıcak suyu ısıtması biraz daha geri planda kalıyor sanki . Ama genel olarak iyi bir kombi. Tavsiye ederim alacak olan arkadaşlara.

Asıl problem kombiyi aldık techizat ayarlandı proje onaylandı ve montaj yapıldı . Vailant servisi gelip kombi açılışını yaptı ve gitti. 1 Ay kullandık balkona cıkıp girmekten bıktığımız için ve ayar yapmaktan bıktığımız için kablosuz oda Termostatı taktırmaya karar verdik .

Vaillantın Erelax modeli kablosuz oda termostadı var bana biraz pahalı geldi . Bende tercihimi Demirdöküm MİGO kablosuz oda termostadında karar kılıp aldım . Model kalıp işlev olarak Erelax ın birebir aynısı . Hatta bilen bilir ikisininde üreticisi NETATMO dur.

Servis yetkilisi geldiğinde Demirdöküm Migo oda termostadını takmadı . Bu ürünü takmam takarsam kombiniz oda termostadından dolayı yanarsa hiç bir şekilde Garanti vermeyiz kombiniz garanti dışı kalır diye rest cekip bizi tersleyip gitti ve bir müşteri olarak bizi yüz üstü bıraktı.

Şimdi Kombi ile bilgisi olan arkadaşlara soruyorum . Vaillant ın boyle bir diktası olabilir mi ,benim cihazıma piyasadan kendi termostatların haricinde hiç bir oda termostadı takamazsın diye bir hak idda edebilir mi ?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara soruyorum ben ne yapmayım şimdi ?

• Evim küçük 90 mt2,yalıtımlı,ankarada, 3+1, 2 banyoda olmak üzere toplam 8 petek var.
    En fazla 4-5 petek kullanırız. Yoğuşmalıya gerek var mı?
    Usta konvansiyonel baymak tavsiye etti, buderus daha iyi midir? Tavsiyeniz var mı?
  • Alarko Seradens Super Plus 24 kw
    Bosch 7000i 24kw
    Buderus Gb072 24 kw

Bu üç kombi hakkında bilgisi olan var mıdır?
    Üçüde çift yoğuşmalı mı?
    Hangisini tavsiye edersiniz?
  • O sayfayı okudum teşekkürler bilgiler için peki benim yazdığım 3 ü için yorumunuz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhncnk

O sayfayı okudum teşekkürler bilgiler için peki benim yazdığım 3 ü için yorumunuz nedir?
    hangisinin modülasyon aralığı daha geniş ise onu alabilirsin
  • o konuda 3 ü birbiriyle aynı gibi 16-100 veya 17-100 aralığındalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayberkoner

01.11.2018 tarihinde Vaillant ecotec plus 296/5-5 Tam Yoğuşmalı Kombi alıp evimize taktırdık . 6000 TL lik bir kombi en iyisi olsun istedik . Çok sessiz bir kombi çalıştığı belli olmuyor .

Petekleri ısıtma özelliği, sıcak su özelliğinden daha iyi . Sıcak suyu ısıtması biraz daha geri planda kalıyor sanki . Ama genel olarak iyi bir kombi. Tavsiye ederim alacak olan arkadaşlara.

Asıl problem kombiyi aldık techizat ayarlandı proje onaylandı ve montaj yapıldı . Vailant servisi gelip kombi açılışını yaptı ve gitti. 1 Ay kullandık balkona cıkıp girmekten bıktığımız için ve ayar yapmaktan bıktığımız için kablosuz oda Termostatı taktırmaya karar verdik .

Vaillantın Erelax modeli kablosuz oda termostadı var bana biraz pahalı geldi . Bende tercihimi Demirdöküm MİGO kablosuz oda termostadında karar kılıp aldım . Model kalıp işlev olarak Erelax ın birebir aynısı . Hatta bilen bilir ikisininde üreticisi NETATMO dur.

Servis yetkilisi geldiğinde Demirdöküm Migo oda termostadını takmadı . Bu ürünü takmam takarsam kombiniz oda termostadından dolayı yanarsa hiç bir şekilde Garanti vermeyiz kombiniz garanti dışı kalır diye rest cekip bizi tersleyip gitti ve bir müşteri olarak bizi yüz üstü bıraktı.

Şimdi Kombi ile bilgisi olan arkadaşlara soruyorum . Vaillant ın boyle bir diktası olabilir mi ,benim cihazıma piyasadan kendi termostatların haricinde hiç bir oda termostadı takamazsın diye bir hak idda edebilir mi ?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara soruyorum ben ne yapmayım şimdi ?
    Hem kombi hem de OT seçimi konusunda gösterdiğiniz bilinçli davranışınız için sizi tebrik ederim. Diğer tüm kullanıcılar da sizin gibi araştırmacı tüketici olabilseler.

Maalesef TR'de yerleşmiş bir gerçek var ki o da üretici firmalar kendi marka OT kullanmayı tüketicilere zorunlu kılmaktalar. Halbuki ne Vaillant ne Demirdöküm ne de diğer üreticiler, ürettikleri kombilerin tüketici kullanım kılavuzlarında kendi marka OT kullanımını zorunlu olduğuna dair 1 uyarı yazısı bulunmuyor.

Demirdöküm Nitromix için Migo yu zorunda kılmamaktadır.
    Vaillant ecotec plus için e-Relax ı zorunlu kılmamaktadır.

Ve bu OT dışında başka 1 OT kullanılmasının Garantiyi tek taraflı bozacağına dair en ufak 1 kelime, cümle geçmemektedir. Kendilerini markalarının CEO su zanneden servislerin uyguladığı 1 satış politikası diye düşünüyorum. Ancak.....

TR'de olan başka 1 gerçek ise;

İleride kombine oluşabilecek 1arızada ücretsiz parça değişimi veya kombinin değişmesi gerektiğinde "DEĞİŞİM RAPORUNU" maalesef ve maalesef servisler yazmakta ve vermektedir.

Hal böyleyken biz tüketici olarak maalesef kullandığımız kombinin OT'nı almak zorunda bırakılıyoruz.

Yakın zamanda yaşadığım 1 örneği paylaşmak isterim...

Geçen sezon Demirdöküm Nitromix+Migo aldım.
    Kombi 2 ay sonra arızalandı ve servis Kombi Değişim Raporu yazarak kombim yenisi ile değiştirildi. Demirdöküm'ün Vaillant birleşmesinden sonra ne kadar Müşteri Memnuniyet ve Müşteri Odaklı olduğu parantez arası belirtmek isterim.

Şimdi ben Demirdöküm Nitromix kombiye Migo yerine aynı fabrikada üretilen e-reax veya Natetmo alsaydım, servis kesin OT'nı bahane ederek Kombi Değişim Raporunu yazmayacak ve olan bana olacaktı.

Çünkü burası TR ve servisler de Kraldan Kralcı olarak davranmaktalar...

Işın özü eğer kombinize ek garanti de yaparak garanti süresini uzatmak da isterseniz ki yapmalısınız, MigO yerine e-relax'a geri dönebiliyorsanız geri dönün veya riskleri kabullenerek Migo'yu kullanabilirsiniz.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 31 Ocak 2019; 15:31:21 >

• Ayberkoner A kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şey yapamazlar. İstediğiniz termostatı kullanabilirsiniz. Kendilerince müşteriyi korkutarak kendi mallarını satmaya çalışıyorlar.

Ola ki kombide herhangi bir arıza oldu, termostatı sökerek servisi öyle çağırırsınız, bu kadar basit. Hiç bir şey anlayamazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cglynfrk

Hiçbir şey yapamazlar. İstediğiniz termostatı kullanabilirsiniz. Kendilerince müşteriyi korkutarak kendi mallarını satmaya çalışıyorlar.

Ola ki kombide herhangi bir arıza oldu, termostatı sökerek servisi öyle çağırırsınız, bu kadar basit. Hiç bir şey anlayamazlar.
    @Ayberkoner arkadaş 6.000TL kaliteli 1 kombi ve enaz 1.200TL değerinde de OT alıyor.
    Hadi 200TL lik bir OT alsa idi belki öneriniz kabul edilebilirdi ama bu kadar masrasf edip her seferinde OT söküp takmak.....

1 yaparsın...2 yaparsın...3 yaparsın....artık 1 süre sonra kullanıcıya eziyet olmaya başlar hele bu kadar masraf ettikten sonra... Sonuçta almış olduğu kombiyi enaz 10 yıl kullanacak.

Ben kendisine şahsi düşüncemi bildirdim tabi sizinki de bir düşünce ve Öneri saygım büyük zaten ona karşı değilim ama asıl benim vurgulamak istediğim bu kadar kaliteli ürünler için bu kadar masraf eden biri Migo yu e-Relax ile değiştirebilir ise değiştirmeli.

• Ben olsam servisin bu davranışı nedeniyle kendi önerdikleri termostatı kasten almazdım. Sonuçta elindeki termostat birebir aynı.

6bin lira verdiği bir kombi zaten sık sık arıza yapmaz. Muhtemelen garanti süresi içinde hiç arıza bile yapmaz. Termostatı söküp takmak da zahmeti olmayan bir iş. Kendisi bilir tabi ki.

Bana Daikin için servisi geldiğinde eski kombiden kalan Cosa'yı kendileri taktılar hiçbir itiraz etmeden. Ki kendi marka termostatları olduğu halde. Keşke herkes işini layıkıyla yapsa.

• merhaba
    evim yaklaşık 200 metrekare
    iki katlı
    mobil sistem ısınma mevcut
    üst katta
    4 adet 60*120 lik oetek
    3 adet 60*100 lük petek
    1 adet havlupan
    alt katta
    2 adet 60*160* lık petek
    2 adet 60*120 lik petek
    4 adet 60*100 lük petek
    1 adet havlupan mevcut

evimiz kuzey cephe mantolamalı bina
    konum ist beylikdüzü
    kombi 28.000 kal 30.000 kal arası ısıtma işini çözer diyorlar
    önerdikleri kombi markaları baymak eca viessman
    baymak yoğuşmalı 5300 civarlarında
    viesmann yoğuşmalı 8800 civarında
    viessman alsam verdiğim farka değer mi yoksa baymakta işimi görürmü.
    sizden ricam kalori hesaplamaları doğrumu doğruysa nasıl bi kombi almam gerekir
    marka model paylaşırsanız daha iyi olur
    ilgilenirseniz mutlu olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuri058 -- 11 Ocak 2019; 12:16:43 >
  • Merhaba,
    Evim İzmir'de, tam yalıtımlı ikiz dubleks,kuzey- batı- güney ( komple duvar) cepheli, 2 kat+çatı odası (yatak odası olarak kullanılıyor+ ebeveyn banyo), brüt 170 M2, net ısıtma alanı 130 m2, tesisat müteahhit işi yani duvar içi ve yerden plastik boru.

Birkaç ay içinde eve doğalgaz bağlanacak, buna göre yaptığım hesaplamalar için yorum ve tavsiyelerinize ihtiyacım var;

A- Petek hesabı (60'lık D/D Plus petek);

- Çatı odası, batı-kuzey, 18,5 M2, 1x100 + 1x90,

- Çatı banyo, 6 M2, 1x40,

- Ara kat koridor, 5,6 M2, 1x80,

- Ara kat 1. oda, kuzey, 8,6 M2, 1x100,

- Ara kat 2. oda, güney-batı, 8 M2, 1x100,

- Ara kat 3. oda, batı-kuzey, 9,6 M2, 1x110,

- Ara kat banyo, yan evin duvarına bakar, 3,3 M2, 1x40,

- Alt kat salon, kuzey-batı- güney ( duvar), 25,7 M2, 1x 150 + 1x 80,

- Alt kat mutfak, kuzey, 10 M2, 1x 60,

- Alt kat WC, güney ( duvar), 3 M2, petek yok!?

TOPLAM METRAJ=9,8 M

Sorularım:

1- Petek hesabım doğru mudur?

2- Alacağım kombinin gücü ne olmalıdır? ( Kombi bahçe duvarına ya da alt kat WC ye kurulacak)

3- Kombi pompası 110 luk mu 90 lık mı olmalıdır?

4- Modülasyonlu oda termostatı kullanmalı mıyım, nerede olmalı?

5- Termostatik vanaları nerelere koymalıyım? Yaşam odamız salonudur.

Zaman ayırıp cevap yazan üstad ve kullanıcı arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kk35 -- 13 Ocak 2019; 20:25:13 >

• 5 tane 1 metrelik, 2 tane 60 cm 1 tanede Dikey 40 cm panel var. Ev100metrekare 3+1. Dış cephe kaplama var 3 yanı açık. nasıl bir kombi önerirsiniz.

• Evim 165 metrekare aşağıdaki kombilerden hangisini önerirsiniz.Neden!

Vaillant ecoTEC Pro VUW 236/5-3

Daikin D2CND024 (24 kW)

Buderus Logamax Plus GB062-24

Bosch Condense 2500 W 24

Viessmann Vitodens 050-W 24

• Merhaba yeni bir ev aldım Düzce Merkezde yer alan evim net 130 m2 3+1,çift banyolu, 7.5 metre petek, 1 havlupan mevcut, arakat kuzey batı cepheli, kombi alıcam iki kombi arasında kaldım üstadlardan fikir almak isterim

1.vaillant ecotec pro 286/5-3
    2.Bosch Condens 7000i W 24/28
    3. Sizin öneriniz

Acil yardım bekliyorum. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadirist -- 19 Mart 2019; 11:52:35 >
  • Kadirist K kullanıcısına yanıt
    Petek metrajına bakarsak 24 kwlık kombiye gerek yok. Vaillant 236/5-5 var mesela 19 kw. Sıcak kullanım suyunda soğuk havalarda aynı anda iki banyo kullanımında belki biraz konfor sıkıntısı çekebilirsiniz. Aynı anda 2 banyo kullanımı ayda yılda bir olur herhalde. Önceliklerinize göre tercih yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi from_anatolia -- 19 Mart 2019; 16:40:20 >
  • arkadaşlar yeni bir kombi almam gerekiyor 3 marka araında kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim

daikin condense 24 kw yarı yoğuşmalıymış

ariston alteas

demirdöküm

bunlardan hangisini tercih etmeliyim evim 70 metrekare ısı yalıtımlı yeni bina
  • 
Sayfa: önceki 20582059206020612062
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.