Şimdi Ara

Doğalgaz Mühür Fekki Cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç ay önce konu açmıştım kirasını ve doğalgaz faturasını ödemeyen kiracı ile alakalı. Babamı ne yaptıysam ikna edemedim dava açmadı. Birde doğalgaz annemin üzerine ve 6 aydır hiç bir fatura ödememiş. E-devletten baktığım zaman Gaz Durumu: Kapalı yazıyor. Yani sayaca mühür vurulmuş. Fakat eve gidip baktığımda mühür görememiştim ve vana açıktı yani kaçak doğalgaz kullanıyorlardı.

İGDAŞ'ı aradım gidelim sayacı sökelim gazı kullanamasınlar dedi. Ayrıca bu borçları ödeyin yoksa yakında annenize dava açılır dediler. İGDAŞ daha kaçak kullandıkları görmedikleri için ödeyeceğimiz miktar ne olur onu da kestiremiyorum. Akıllı babam kira sözleşmesi yapmış fakat doğalgazı adamın üstüne vermemiş. Şimdi de bana sayacı söktürme hiç para ödemez diyor. Adam zaten 3 aylık kira 6 aylık doğalgaz faturasını ödememiş hala neyin umudu bu?

İGDAŞ'daki arkadaşa şu maddeyi hatırlatsamda sorumlunun annem olduğunu söylüyor. Artık babamı dinlemeyeceğim sizce ne yapmalıyım? Annemin başına hukuki bir olay gelmeden halletmek istiyorum.

Usulsüz doğal gaz kullanımı

Madde 53 — (Değişik:RG-9/6/2017- 30091)

Müşterinin;

a) Dağıtım şirketinin yazılı onayı olmaksızın doğal gaz kullanması,

b) Dağıtım şirketinin yazılı onayı olmaksızın başka bir bağımsız bölüme sayaç üzerinden doğal gaz bağlantısı yapması,

c) Kendi adına sözleşme yapmadan daha önce aynı adresteki müşteri adına doğal gaz kullanması,

d) İç tesisatta onaysız tadilat yaparak doğal gaz kullanması,

hallerinde dağıtım şirketi tarafından usulsüz doğal gaz kullanım işlemi yapılır ve müşterinin doğal gazı kesilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 20 Eylül 2018; 15:49:17 >

• Kiracı borcu ödemiş ailecek şaşkınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.