Şimdi Ara

Doğalgazlı Hermetik Şofben Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
39.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: burakcal2

bendede bu dandik sohbenlerden vardı. Sadece bir dene dayanabildim sonra attım. Yerine Bosch aldım. Cok memnunum

Hangi marka için dediniz bunu hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kk_32

Doğalgaz şofben için ECA markaya karar verdim taktırdım

Şofben görünüş olarak çok hoşuma gitti sanırım buda kararımda etkili oldu.

yaklaşık 1 haftalık kullanımım sonucunda problemli bir durum ile karşılaşmadım çok şükür

Sıcak suyun lavaboya banyayo gelmesi uzun sürüyor o da sanırım tesisat uzunluğu ile ilgili .

Genel olarak sıcak suda dalgalanma mevcut ama çok rahatsız edici düzeyde değil kesinlikle.

Şu an için memnun sayılırım Ama tavsiye ederim demek için yeteri kadar kullanmadım.

quote:

Orijinalden alıntı: burakcal2

bendede bu dandik sohbenlerden vardı. Sadece bir dene dayanabildim sonra attım. Yerine Bosch aldım. Cok memnunum

ECA ve Bosch marka alan arkadaşlar, şofbenlerinizden memnunsanız model numarası da belirtir misiniz lütfen?

• mister73 kullanıcısına yanıt
    ECA da tek model var , Bosch un şuan Türkiye piyasasında sadece endüstriyel olarak nitelenebilecek 27Lt/dk luk yoğuşmalı şofbeni var, oda zaten 4000TL den başlıyor.
  • arkadaşlar merhaba yeni şofben alacağım almayı düşündüğüm model Demirdöküm C 350 bu şofben hakkında bilgisi olan var mı
  • Arkadaşlar ben Daxom Plus Ukdax-12CT Hermetik Şofben kullanıyordum 8 yıl önce alıştım kazan delinmiş arızalandı servis 300tl istedi ve garanti vermiyoruz dediler daha sonra başka arıza çıkarsa vb. klasik servis ağızları kısacası daxon şofben iyi servis beş para etmez servisi yeterli ve çözüm üreten firmaları tercih edin
  • Cevapsız kalacak muhtemelen ama denicem :)

Markadan bağmısz soruyorum. Şofbenin 11 L/dk şu mu demek:
    A- Dairenin sistemi ne kadar su verirse versin, Kombi dakikada 11 litre su geçişine izin verir.
    B- Kombinin tahhüt ettiği 35-60 derece ısı, ancak dakikada 11 litre su geçişi yapıldığında gerçekleşebilir. Aksi taktirde örn 60 dereceye ayarlasanız bile, siz kombiden 13 L/dk su geçiriseniz sadece 50 dereceye kadar ısıtır.

Hangisi doğru? Sanırım daha çok bu işlerle ilgilenenlerin bileceği bir konu.
  • Termodinamik hermetik şofbenim geçen hafta su akıtmaya başladı. Servis geldi eşanjörün değişmesi gerek dedi, 360 TL para istediler. Kombinin fiyatı zaten 600 TL. Burada yazılanlara göre de yaptırsam bile sonra tekrar bir sorun çıkacak. Yaptırıp yaptırmama arasında kararsızım. Sonuç olarak arkadaşlar kesinlikle Termodinamik şofben almayın, aldırmayın.
  • 7 sene önce eve taşındığımda sıfır tesisata Bosch doğalgazlı şofben taktırdım. Evin tadilatı henüz devam ediyordu, birkaç gün sonra geldiğimde arıza ışığının yandığını gördüm. Servisi çağırdım, resetlediler ve düzeldi. O gün bu gündür o arıza ışığı birkaç günde bir, bazı günler ise günde birkaç kere yanar, biz de resetler kullanırız. Bu zaman zarfında yaklaşık 10 defa servis geldi, şofbenin değişmeyen parçası kalmadı, sadece bütün ısrarlarıma rağmen şofbenin kendisini değiştirmediler.

Tabi bu zaman zarfında biz de tecrübelendik. Bir kere banyoya girmeden önce şofbeni kontrol etme alışkanlığımız gelişti. Tabi banyonun yarısında giderse o zaman yapacak bir şey yok, evde de kimse yoksa ıslak ıslak çıkıp resetlemek gerekiyor.Ayrıca arızanın türleri ve giderme yöntemleri konusunda da tecrübelendik. Mesela genelde meydana gelen kırmızı ışık arızasında resetlemek yeterli oluyor ancak bazen kırmızı ışık yanmadığı halde şofben birkaç saniyelik aralıklarla yanıp sönüyor, dolayısıyla su da bir sıcak bir soğuk akıyor. Bu durumda işe yarayan tek bir yöntem var, Osmanlı tokadı. Bunu da tesadüfen keşfettim ama bu da bir tecrübedir sonuçta.

Diyeceğim o ki, hala şofben üretiyorlar mı bilmiyorum ama evime bir daha Bosch markasını sokmam. Bugünlerde artık şu yaramaz çocuktan kurtulup yeni bir marka almayı düşünüyorum, o yüzden buraya girdim. Sanırım eca veya vaillant markalarından birine yöneleceğim.

Tavsiyesi olan varsa alabilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• eatag E kullanıcısına yanıt
    Merhaba, doğalgazlı şofben tercihinizi hangi markadan yana yaptınız ve memnun musunuz ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.