herkese merhabalar. benimde bi sorum olacak sizlere. bende 96 model doğan slx var. malum kış aylarındayız.. arabanın ayarı kaçtı gibi. yakıtı sarfiyatı attı. rolanti, çalışması vs.. şöyle özetleyeyim: sabahları marşa bastığımda zor alacak gibi oluyo ama alıyo. tabi gaz vermessem hemen stop ediyo. ayağm gazda 1 dk bekliyorum ya da cikleyi çekmem gerekiyo.. hararet göstergesi 50 nin de altında.. hemen yükselmiyo. tabi işe gidicem beklemek istemiyorum. ben iş yerime vardıgımda anca 50 ye yeni gelmiş oluyo. neyse hemen harekete geçiyorum. takır takır ses geliyo. ısınıncaya kadar devam ediyo bu ses. bu ses subaplardan mı geliyor? ne yapmak gerekiyor? yağda da eksilme oluyo galiba. kış ayları için özel bi yağ var mı? yaz ayrı kış ayrı yağ kullanmak sorun yaratır mı? yağ önerileriniz neler? kaputu açtığımda gaz verdiğimde üfleme gibi bi ses geliyo sanki. bu ne olabilir. neden kaynaklanır. tedavisi nedir? hava filtresine baglı uzunca bişey var. sanırım hava giriyo ordan gaz ayarı yapan kişi onu koli bandıyla kapattı biraz bu gerekli mi ne işe yarar. bi hortum gibi bişey daha var o boruya baglı yırtık. sorun olur mu? üflemenin onla alakası var mı? bir diğer konuda vites. sogukken zor geciyo. ısınınca biraz daha rahat ama hala bi vitese girerken bi yere sürtüyo gibi. şıkır şıkır olması için ne yapmak gerekiyo. 2 vitese zor giriyo. yağını eklesem düzelme olur mu? şanzımana yag nerden konuyo? bir de vitesin ordan gelen ses nasıl en aza indirilir? debriyaja bastıgımda ses kesiliyo çektiğimde geliyo..??? araba içine geldiğimizde. içinden gelen sesler araba sürmekten alınan zevki 0 a indiriyo... araba içinden gelen sesler için maliyeti düşük olarak yapılacak işlemleri sayabilir misiniz??? en çok ses benim duyabildiğim hoparlörlerinden ordan ve göğüslükten geliyo gibi.. önerilerinizi bekliyorum. biraz fazla oldu galiba. ama hepsi birden cıksın dedim. bu sorunları yaşayan arkadaşlara güzel öneriler toplanabilir burda. şimdiden herkese teşekkürler..