Şimdi Ara

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU (163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.574
Cevap
52
Favori
195.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün daü ye geliyorum birkaç evrak işini halletmek için 1 gece kalıp yarın akşam geri türkiye ye döneceğim daü çevresinde kalabileceğim bir yer var mı pansiyon vs ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDarkDefender

quote:

Orijinalden alıntı: cahilcüheyla

quote:

quote:

Meraba 10 Ağustosta açıklanan sonuçlar neticesinde DAÜ tıp fakültesine yerleştim.Sormak istediğim birkaç detay var bilgilendirirseniz sevinirim.
    İnternetten özel yurtları ve daü yurtlarını araştırdım.Orada verilen fiyatların tamamı yemeksiz fiyatlar mı? Öyleyse ek ücret ödeyip yemek yiyebileceğimiz yemekhane var mı? Bir de eğitim ücretlerinin hesaplandığı sayfada paket seçimi var 2 kişilik yurt+3 öğün yemek gibi .Bu tip bir paket seçersek kalacağımız yurt hangi yurt ( daü-1 2 3 vs) oluyor?

Yemekhaneden yemeni tavsiye etmem tıp fakültesi ana kampüsün dışında başka bir kampüs olarak yer alıyor ve ana kampüse yürüme mesafesi olarak 20-30 dakika uzaklıkta.http://ww1.emu.edu.tr/kampusharitasi?design=empty#b55 buradan görebilirsin mesafeyi, ders aralarında vs gidip gelmen zor olur tıp fakültesinin dersleri ağırdır, bütün gününü kendi fakültende geçirmek zorunda kalırsın yemekhaneye gidip gelmek senin için dert olur, bunu göz önünde bulundur.

Yani yurtla beraber paket olarak yemek alırsam yürüme mesafesi 30 dk olan yolu aşmam gerekir fakat sadece öğle yemeği için doğru mu? Çünkü kahvaltı ve akşam yemeği derse giderken veya gittikten sonra olacak.
    Tavsiye etmem demişsiniz alternatif ne yapabilirim?

Okul içinde ulaşım ringler aracılığı ile sağlanıyor ama sürekli dolaşmıyorlar, sabah giderken yemekhaneye gidip oradan otobüsle fakülteye geçersiniz öğle yemeğinde iyi ihtimalle giderken otobüs bulsanız bile dönüşü yürümek zorunda kalırsınız iyi ihtimalle tabii. Açıkçası yemekhane fiyatları çok fahiş, o kadar parayı yemekhaneye vermek yerine tost makinesi, yumurta haşlama makinesi vs alarak odada kahvaltı yapabilirsiniz, odaya elektrikli ocak alıp basit yemekler yapmak mantıklı olabilir. Eğer çok yemek yiyen yada lezzetine bakan biri değilseniz her gün bir öğün dışarda yeseniz 10-15 lira'dan 300-350 lira + marketede aylık 200-250 lira civarı gider. Fakat çok yiyen biriyseniz ve güzel yemek arıyorsanız kesinlikle yemekhaneye gitmeyin, yemek yapmayı öğrenin. Sayfanın üstündeki postumda yemek konusunda bahsettim orayı da inceleyin bir fikriniz olur.

Yemekhane fiyatları paket yapsak da mı fahiş? Açıkçası tıp fakültesi okuyacağım için yemekle uğraşamayacağımı sanıyorum

• Yurtların çoğu yurtlar bölgesinde. O yüzden çok da takılma mesafeye. DAÜ-2 ve 3-4, Longson, Kamacıoğlu, Marmara, Akdeniz hepsi yurtlar bölgesinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda10kewell

Yıllık öğrenim ücreti iki eşit taksit olarak her dönemde ödenebilmektedir. Ayrıca her dönem vade farkı ile dört taksitte ödeme imkanı bulunmaktadır.

Yazıyor okulun internet sitesinde.Egitim Fakültesi yıllık 20.000 TL olduğuna göre yarısı 10.000 yapıyor.Bunun da dörtte biri 2500 Liraya eşit.Fakat vade farkı belirtilmiyor.Ayrica kayıt esnasında benim kayıt olmadan önce 2500 Lirayı yatirmam zorunlu mu?Kayıt olduktan sonra yapamıyor muyum bu ödemeyi?

Edit1=50% burslu 10.000 TLye denk geliyor.Yani benim ödemem gereken para dönem bazında 5.000,dönem içi taksit bazında 1250 Lira öyle mi?Bir de vade farkını belirtseler de ona göre yatirsam.....

Arkadaşım açıklayayım bildiğim kadarıyla.
    Her dönem ücreti vade farkıyla 4 taksit halinde ödeyebileceğin doğru. Vade farkını DAÜ nün internet sitesinde eğitim ücreti hesaplama bölümünde bulabilirsin buda linki
    http://newportal.emu.edu.tr/YeniOgrenciOgrenimUcreti.aspx
    buradan kendi bölümünün taksitli taksitsiz fiyatları var. Taksit yapmak istediğin takdirde ilk taksit ücretini kayıt sırasında sana verilecek bilgiler dahilinde bankaya yatırman ve dekontla kaydını tamamlaman gerekiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Meraba 10 Ağustosta açıklanan sonuçlar neticesinde DAÜ tıp fakültesine yerleştim.Sormak istediğim birkaç detay var bilgilendirirseniz sevinirim.
    İnternetten özel yurtları ve daü yurtlarını araştırdım.Orada verilen fiyatların tamamı yemeksiz fiyatlar mı? Öyleyse ek ücret ödeyip yemek yiyebileceğimiz yemekhane var mı? Bir de eğitim ücretlerinin hesaplandığı sayfada paket seçimi var 2 kişilik yurt+3 öğün yemek gibi .Bu tip bir paket seçersek kalacağımız yurt hangi yurt ( daü-1 2 3 vs) oluyor?

Yemekhaneden yemeni tavsiye etmem tıp fakültesi ana kampüsün dışında başka bir kampüs olarak yer alıyor ve ana kampüse yürüme mesafesi olarak 20-30 dakika uzaklıkta.http://ww1.emu.edu.tr/kampusharitasi?design=empty#b55 buradan görebilirsin mesafeyi, ders aralarında vs gidip gelmen zor olur tıp fakültesinin dersleri ağırdır, bütün gününü kendi fakültende geçirmek zorunda kalırsın yemekhaneye gidip gelmek senin için dert olur, bunu göz önünde bulundur.

Yani yurtla beraber paket olarak yemek alırsam yürüme mesafesi 30 dk olan yolu aşmam gerekir fakat sadece öğle yemeği için doğru mu? Çünkü kahvaltı ve akşam yemeği derse giderken veya gittikten sonra olacak.
    Tavsiye etmem demişsiniz alternatif ne yapabilirim?

Okul içinde ulaşım ringler aracılığı ile sağlanıyor ama sürekli dolaşmıyorlar, sabah giderken yemekhaneye gidip oradan otobüsle fakülteye geçersiniz öğle yemeğinde iyi ihtimalle giderken otobüs bulsanız bile dönüşü yürümek zorunda kalırsınız iyi ihtimalle tabii. Açıkçası yemekhane fiyatları çok fahiş, o kadar parayı yemekhaneye vermek yerine tost makinesi, yumurta haşlama makinesi vs alarak odada kahvaltı yapabilirsiniz, odaya elektrikli ocak alıp basit yemekler yapmak mantıklı olabilir. Eğer çok yemek yiyen yada lezzetine bakan biri değilseniz her gün bir öğün dışarda yeseniz 10-15 lira'dan 300-350 lira + marketede aylık 200-250 lira civarı gider. Fakat çok yiyen biriyseniz ve güzel yemek arıyorsanız kesinlikle yemekhaneye gitmeyin, yemek yapmayı öğrenin. Sayfanın üstündeki postumda yemek konusunda bahsettim orayı da inceleyin bir fikriniz olur.

Yemekhane fiyatları paket yapsak da mı fahiş? Açıkçası tıp fakültesi okuyacağım için yemekle uğraşamayacağımı sanıyorum

Yemekhane dönemlik 2.800-3.000 arası bir fiyat, eğer hesaplarsanız 1 öğünün 8-9 liraya geldiğini görürsünüz, tabldot yemeği için bu çok çok fazla. Türkiye'nin köklü üniversitelerinin birinde tabldot öğünü 2.5-3 lira. Ayrıca tabldot tam bir işletme, özellikle KYK'dan sonra fiyatlarını oldukça arttırıp kaliteyi düşürdüklerini söylemek mümkün KYK yurdu öğrencileri sayesinde kurumdan yüklü miktarda para kazanıyorlar, kesinlikle öğrenci memnuniyetini umursamıyorlar. Paket almak yerine dışarıda yiyin derim, 2 öğün yersiniz.

@arda10kewell
    Kayıt bürolarında öğrencileri çalıştırdıkları için böyle durumların yaşanması normaldir, yani konuştuğunuz kişinin vasfı ve bilgisi yok o yüzden bu durumdasınız.http://ww1.emu.edu.tr/tr/akademik/takvim/2016-2017/1465 bu senenin akademi takvimi sınav tarihlerini görebilirsiniz. Ötekini soruyu da arkadaşımız yanıtlamış. Umarım sorunsuz halledersiniz.

• Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Artık eksik olan parçaları da tamamladığıma göre kaydımı yaptırabilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeSu -- 16 Ağustos 2016; 0:18:01 >
  • yurt olarak özelde 2 kişilik ve daü 2 de tek kişilik aynı fiyatlarda tek kişi işime gelir ama kalite olarak çok fark varmıdır acaba?
  • baris5834 kullanıcısına yanıt
    haziran da mezun olduğum için yeni yurtların durumunu bilemem ama eskilerden tavsiye istersen longson u tek geçerim tek başına kalmak istiyorsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris5834

yurt olarak özelde 2 kişilik ve daü 2 de tek kişilik aynı fiyatlarda tek kişi işime gelir ama kalite olarak çok fark varmıdır acaba?

daü 2 de yer bulursan tercih edersin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris5834

yurt olarak özelde 2 kişilik ve daü 2 de tek kişilik aynı fiyatlarda tek kişi işime gelir ama kalite olarak çok fark varmıdır acaba?

Tek kişi çıkacaksanız eve çıkmanız bir çok açıdan daha mantıklı olur.
  • Şimdi biz yurt mu ev mi diye düşünüyoruz ama yurda veya eve karar verince kolayca bulabiliyor muyuz? Örneğin 1 ay sonra okul açılacak. Ben ne zaman yurt-ev ayarlamalıyım?
  • quote:

Şimdi biz yurt mu ev mi diye düşünüyoruz ama yurda veya eve karar verince kolayca bulabiliyor muyuz? Örneğin 1 ay sonra okul açılacak. Ben ne zaman yurt-ev ayarlamalıyım?

Rahat ev bulursunuz, hatta ilk senesi olup eve çıkmayı düşünen varsa bana ulaşsın kendisine yardımcı olayım. Yurt mu ev mi karar veremiyorsanız şunları değerlendirin; kız arkadaşım olur diyorsanız kesinlikle eve yada özel yurtta tek kişilik odaya çıkın, kendi yemeğimi kendim yaparım diyorsanız ev sizi masraftan kurtarır, başkasının gürültüsüne vs gelemem diyorsanız yine evde huzurlu şekilde yaşarsınız, internet bağlantısı önemli diyorsanız yine iyi bir konumu olan ev ihtiyacınıza karşılık verir, ama ben okula gider yurda dönerim, her ortamda uyur kalkar çalışırım, kız arkadaşım olmaz diyorsanız en uygun fiyatlı yurt sizin için iyi seçenektir. Yurt isterseniz kayıt sonrası ideal olur, seçme şansınız olur ama ben oryantasyon dönemi ebeveyni ile Kıbrıs'a gelip yurda kayıt yaptıranda gördüm, ev yine aynı şekilde tutmaya karar verip para tamam olduktan sonra 1-2 gün içinde kontrat yapabilirsiniz. Erken olması seçeneklerinizi arttırır ama her şekilde bulursunuz.

• quote:

quote:

Şimdi biz yurt mu ev mi diye düşünüyoruz ama yurda veya eve karar verince kolayca bulabiliyor muyuz? Örneğin 1 ay sonra okul açılacak. Ben ne zaman yurt-ev ayarlamalıyım?

Rahat ev bulursunuz, hatta ilk senesi olup eve çıkmayı düşünen varsa bana ulaşsın kendisine yardımcı olayım. Yurt mu ev mi karar veremiyorsanız şunları değerlendirin; kız arkadaşım olur diyorsanız kesinlikle eve yada özel yurtta tek kişilik odaya çıkın, kendi yemeğimi kendim yaparım diyorsanız ev sizi masraftan kurtarır, başkasının gürültüsüne vs gelemem diyorsanız yine evde huzurlu şekilde yaşarsınız, internet bağlantısı önemli diyorsanız yine iyi bir konumu olan ev ihtiyacınıza karşılık verir, ama ben okula gider yurda dönerim, her ortamda uyur kalkar çalışırım, kız arkadaşım olmaz diyorsanız en uygun fiyatlı yurt sizin için iyi seçenektir. Yurt isterseniz kayıt sonrası ideal olur, seçme şansınız olur ama ben oryantasyon dönemi ebeveyni ile Kıbrıs'a gelip yurda kayıt yaptıranda gördüm, ev yine aynı şekilde tutmaya karar verip para tamam olduktan sonra 1-2 gün içinde kontrat yapabilirsiniz. Erken olması seçeneklerinizi arttırır ama her şekilde bulursunuz.

Teşekkürler. Peki yurt bulabilmek için acele etmem gerekir mi? Kayda gittiğim daü bürosu bugün yarın hallet gibi konuştu da

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. Peki yurt bulabilmek için acele etmem gerekir mi? Kayda gittiğim daü bürosu bugün yarın hallet gibi konuştu da

Hocam bana özel mesajdan bölümünü ve eve şuan tek mi çıkacaksın yoksa biriyle mi yazabilirsen iyi olur.Ben de yurt düşünüyorum fakat eve cikabilecegim birini bulursam kesinlikle yurtta kalmayı düşünmüyorum.Konusalim seninle ortak noktalarda bulusursak bir gün belirleyip buluşur sohbet ederiz mümkünse,masraflarda da rahatlama olur ikimiz açısından.Cunku tek çıkmaya şuan butcem yetmiyor,fakat ortak şekilde Düşünebilirim.Mutlaka mesaj at bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• daha önce transkrip ini faks ile alan oldu mu?işlem nasıl oluyor para istiyorlar mı onun için baktım internetten resmi ve öğrenci için diye 2 tane transkrip çeşidi yazmışlar biri 75 tl diğeri 25 tl aralarında ne fark var ?kıbrısla iletişime geçemiyorum 2 dir tl yüklüyorum hattıma santral öğrenci işlerini öğrenci işlleri mimarlık bölümünü bağlayana kadar tl bitiyiro konuşma yarıda kesiliyor bana yardımcı olabilicek var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1

daha önce transkrip ini faks ile alan oldu mu?işlem nasıl oluyor para istiyorlar mı onun için baktım internetten resmi ve öğrenci için diye 2 tane transkrip çeşidi yazmışlar biri 75 tl diğeri 25 tl aralarında ne fark var ?kıbrısla iletişime geçemiyorum 2 dir tl yüklüyorum hattıma santral öğrenci işlerini öğrenci işlleri mimarlık bölümünü bağlayana kadar tl bitiyiro konuşma yarıda kesiliyor bana yardımcı olabilicek var mı ?

75 lira olan okullar arası geçiş için kullanılan zarf içersind ilk senin açacağın transkripttir. 25 lira olan ise bi geçerliliği olmayan sadece okul içinde bölüm değişimi,ya da ona benzer işleri halletmek için kullanılan transkriptir. Öğrenci işlerini aradığında zaten transkript için önce parayı yatırmanı söyleyecektir sana.Mantıklısı kıbrıstan bir arkadaşına aldırmaya bak.

• alpbor kullanıcısına yanıt
    hocam kaydımı sildirdim ben kıbrıstan çukurova üniversitesine kayıt oldum hazırlık muafiyeti için hazırlığı geçtiğime dair belge almıştım ama transkrip de istediler illa faksla falan gelse sorun olur mu dedim olmaz dediler.sanırım 25 tl lik olan iş görecektir yinede okulla iletişime geçip iyice öğrenmeye çalışıcam gerçekten çok zor oluyor kıbrısla bu şekilde uğraşmak.şuan kıbrısta olan arkadaşımda yok malesef
  • attakkann1 kullanıcısına yanıt
    25 TL olanın üstünde kocaman geçiş işlemlerinde kullanılamaz şeklinde kırmızı bir damga var.Sorun oluşturabilir.Yine de sen bi araştır istersen okuldan bilgi al
  • alpbor kullanıcısına yanıt
    bakalım hocam teşekkürler bilgi için yarın iyice öğrenicem nasıl olduğunu
  • Arkadaşlar tekrardan merhaba.Yurda kayıt olursam (paket harici) aylık olarak ödeniyor sanırsam ücretleri,650 lira diye okumuştum(Daü 3 için) ilk aydan sonra arkadaşlarla eve çıkmak istesek çıkabiliyor muyuz yurttan ayrılıp?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.