Şimdi Ara

Doğuda tıp Batıda diş (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
4.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gündelik dili öğrenmek ile akademik aynı değil takdir edersiniz ki, ben mesleki İngilizce dersi gördüm ilk üniversitemde ve gündelik dille alakası yok, yukarıda "AKADEMİK" ten kastımız sormuşsunuz o yüzden cevapladım. Yıldız teknikte ise daha çok speaking yaptık hep hocalarımız yabancıydı ve gündelik dili öğrendim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1garipyolcu1

Gündelik dili öğrenmek ile akademik aynı değil takdir edersiniz ki, ben mesleki İngilizce dersi gördüm ilk üniversitemde ve gündelik dille alakası yok, yukarıda "AKADEMİK" ten kastımız sormuşsunuz o yüzden cevapladım. Yıldız teknikte ise daha çok speaking yaptık hep hocalarımız yabancıydı ve gündelik dili öğrendim.

Sizin duygularınızı incitmek istememiştim kusura bakmayın. Zaten yurt dışı hayaliniz yoktu. Açıklamayacağım ondan. Meslekte başarılı olmanızı dilerim.

• isimsiz755 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim nezaketiniz için. Umarım siz de hedeflerinize ulaşırsınız. Size de başarılar hocam

• Bu sene diş hekimliğinden mezun oldum çoğu arkadaşım bir yerde işe girdi. Ben uzmanlık çalışıyorum. Ne derseniz deyin ortalama bir diş hekiminin 3-4 sene içinde bir doktordan kat be kat fazla kazandığını görünce fikirleriniz değişebilir.
    Tusta en iyi bölüm olan dermaya gittiğinizi düşünseniz bile tek iyi yan haftada 5 gün çalışıyor olacak olmanız. Ama hep devlet size ne verirse onu almak zorundasınız.

Özel sektörde ciddi açık var hala pandemi ile iyice arttı. Özel sektörde kazanacağınızın bir sınırı yok. 3 dolgu yapıyorsun 1000 TL nakit alıyorsun. Eğer biraz da sermaye varsa klinik açmak için kazandığınızı yanınızda çalıştığınız adam yerine tamamen kendinize alabilirseniz gerçekten güzel meslek.

Edit: Tıp hekimi olarak yurt dışına çıkmak çok daha kolay diğer avatanjı da o tıpın. Dişte yurt dışı imkanı maalesef çok zor olsaydı eğer zaten onu denerdim ama eğer ülkeyi terk etmek istiyorsanız tıpı terfih edip son senelerde yurt dışı için hazırlananilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansa Magna -- 14 Temmuz 2021; 23:17:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sansa Magna kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı gibi bir planım yok yakın zamanda hocam, ben iyi halli bir dişe İstanbulda gidebilsem iyi hissedeceğim kendimi. Ama özelde asgariye çalışıyoruz deyip bissürü video paylaşan insan var. Bugün biraz izledim motivasyonım düştü açıkçası diş konusunda

Katılıyorum hocam

Dişi kötüleyen saçma bi kesim var bence ailenin maddi durumu iyiyse yazılacak en güzel bölümlerden biri siz nereden mezunsunuz hocam (özel değilse)

• 1garipyolcu1 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle çalışan tabi ki var ama onlar bi garip asgari değil de en dişük çalışan 3k+ % 20 ye çalışıyor o da ortalama 5k civarına geliyor ama zaten bir süre sonra fiyst artıyor. Ve 3 sene sonra kadar zaten çoğu insan kendi kliniğini açıyor. Antalya vb yerlerde fiyat bu şekilde ama fethiye bursa vb yerlerde 5k + %20 oluyor o da ortalama 7-8 k ya denk geliyor. 4 ve 5 te ben de diyordum bu kadar düşük mü piyasa ama çoğu arkadaşım iş bile aramadı hep kendi yaşadığı illerden iş bulabildiler ve başladılar işe çoğunun ücreti bu şekilde. 2-3 sene bizden büyük olan insanları saymıyorum onlar 10k+ kasanmaya başladı bile yaptıkları işler çoğalınca

• Daneres kullanıcısına yanıt
    Yok hıcam çok değil ben 15600 ile 2015 te sdü kazanmıştım oradan mezun olucam bi sene üni değiştirme falan derken kalmamama rağmen uzadı okul ama sıkıntı değil bu sene başlayacağım. Kesinlikle öyle klinik açılabilecekse çok mantıklı seçim. Benim kardeşim de diş hekimi sevgilim de keza öyle 3 kişi bile 2-3 sene sonra açmayı düşünüyoruz o açıdan çok avantajlı benim açımdan zaten

Gerçekten diş konusunda içime su serpildi şu an, ben okulu İstanbulda kazanamazsam dahi İstanbulda yaşayacağım. Önünde sonunda orda çalışmak zorundayım. Bilginiz varsa İstanbulda diş hekimi olmak hakkında fikirlerinizi okumak isterim. Maaş, iş temposu vs

Hocam çok rahat klinik açacak durumum olur

Ama sanki her yerde klinikler varmış gibime geliyor sizce yanlış mı düşünüyorum

İstanbul konusunda pek bilgim yok ama marmara üni zorluyormuş diye duymuştum eğitimde. Ama istanbulda okumak çevre yapmak istediğiniz işi istanbulda bulmak açısından avantaj olabilir.

Çok yakın arkadaşımın ablası 2 yıldır mezun, 1 gün bile dus çalışmadı. Direkt özelde 5k ile başladı ama tanıdık vardı klinikte onun da illa etkisi vardır. Daha sonra 5k az geldi ve 1 yıl çalışıp ordan çıktı. Şu an aydan aya değişmekle birlikte en az 7 8k aldığını söyledi. İnşallah biz de kazanırız ve bu şekilde en azından maddi anlamda da emeğimizin karşılığını alırız.

Hocam ben kiçük bir ilde yaşıyorum burada da var gayet diş hekimi ama işini gerçekten düzgün yapan yok bu bir. İkincisi hepsinin en yakın randevusu 1.5 ay sonraya o da en erken. Çoğu kliniği gözlemleme şansım oldu iyisinden kötüsüne hepsine gelen hasta potansiyeli gayet yeterli düzeyde bence açtım hasta gelmiyor diyen yok hiç ismini duymadığı kliniğe bile giden oluyor diş ağrısından . Ve siz o hastaya iyi baktığınız zaman o hastanın tüm çevresi size gelmeye başlıyor böyle böyle geometrik olarak hasta potansiyeli artıyor zaten

Ben bu ülkede hiçbir mesleğin para olarak karşılığını aldığını düşünmüyorum dişi de sırf ilgi duyduğum için yazacağım 7-8k nedir ki hocam bu ülkede doktor bin dolar maaş alıyor nerdeyse

Mesleği sevdikten ve işini düzgün yaptıktan sonra tabi paran da varsa bence ilerlenecek bi meslek gibi duruyor

Yanlış mı düşünüyorum hocam

Ben de doğudan Tekirdağa sırf ablamın diş hekimi çok iyi ve ondan memnun diye gittim. Yaptırdım da hakeza. Estetik olarak çok memnun kaldım ve ben de şimdi kendi çevreme öneriyorum vs. Bu işte bu şekilde ilerliyor zaten

Hocam benim birinci derece yakınım tıp mezunu ingiltere için hazırlanıyor 1.5 senedir 7-8 k maaş alıyordu. Daha dün şırnağa görevlendirmesi çıktı. Doktorluk sıkıntı meslek bana göre.
    Benim söylediklerim yeni başlayanlar için bir arkadşaıö mesela antalyada 3k+ 20 ye başladı ama yanındaki aynı diş hekimi 60k lık iş yaptırdığı için ortalama 14-17 k arası maaş aşıyormuş aylık bu kadın da 2 yıllık hekim daha. Zaten kliniğin sahiplerini bahsetmiyorum 2 kardeş 6.aylarında bmw çekmişler. Günde 15 hasta bakıyorum ama orada günlük 30k geliri görünce bende yorgunluk kalmıyor diyo adam gerçekler bunlar. 5 seneye ne olur bilemem ama daha kötüye gideceğini sanmıyoeum.

Hocam 7 8k 1 2 yıllık mezun için Türkiyenin şu anki durumu için gene iyi bana göre. Eğer gerçek fikrimi sorarsanız elbette sizinle hemfikirim. Ama dediğim gibi özel sektörde tecrübesiz olup da bu şekilde alan az diş hekimi vardır diye düşünüyorum.

• Çok iyi paraar döndüğü kesin, ama ben açsam da güvendiğim biriyle açmak isterim. Kardeş, eş gibi birinci dereceden yakınlar da diş hekimi ise güzel ama tek başına veya arkadaşla açmak bana pek mantıklı gelmiyor. Ben kendi kliniğimi açarsam da büyük ihtimalle tek başlarım . Ama zamanla neler değişir bilemem

Hocam babam 27 yıllık kalp doktoru en iyi ben bilirim zaten özel bi işlem klinik olmadan devlet ya da özel hastane size asla para vermez adam diyor ki en fazla 20k maaş ne zaman ararsam hastanedesin ne gecen olacak ne gündüzün

Tabi ki bu branştan branşa değişiyor dermatolog veya plastik cerrahi çok çok ayrı ama insanların her tıp doktorunun 30k alıp diş hekimlerinin de işsiz gezdiğini düşünmesi komik baya

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.