Şimdi Ara

Doğuda tıp Batıda diş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
4.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğuda öğrenciler tarafından en beğenilen tıp fakülteleri hangileri? Okuyanlar yorum yaparsa çok sevinirim, başlıkta batıda diş dedim ama özellikle de İstanbulda diş okuyanlar varsa gene yorumlarınızı bekliyorum ve son olarak bu yıl giren arkadaşlara şunu sormak istiyorum, bu ikisi arasında kalırsanız hangisini seçersiniz, sebepleriyle açıklarsanız daha faydalı olacaktır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Fikirlerini önemsediğim birine sordum bunu bana dedi ki: "üniversite hayatını iyi bir şehirde geçirmemenin sızısını bir ömür yüreğinde taşırsın." Abi düşünsene en güzel yaşlarını garanti memur olurum kafası ile iti bağlasan durmaz yerde geçiriyorsun. Bunu yapana saygı duyarım tabi ama bana ters geliyor. Zaten ülkenin durumu ortada bence yurtdışında denkliği olabilecek adam akıllı bir üniversitede okumak bölümden daha önemli gibi. Ben o sebeple batıda diş diyorum yurtdışı için ama Türkiye'de devlete kapak atıp takılırım diyorsanız tıp yazın geçin.

Sınava hazırlandığımız yıllarda bu soru hep dershanede okulda v.s tartışılırdı.

Daha sonra üniversiteye girince şunu anladım bu soru tamamen saçmalıktan ibaret.

Önemli olan senin istediğin ve yeteneklerine uygun bölümün hangisi olduğu.

Gidip izmirde egenin müthiş kampüsünde diş hekimliği okuyabilirsin fakat diş hekimliğine hiç yatkın olmayabilirsin veya mezun olup atanamayabilirsin.

Benzer durumlar tıp için de geçerli.

Belli bir dönem okumaya gidiyorsunuz evet şehir sosyal aktiviteler çok önemli durumlar fakat iki bölümü de okumuş biri olarak şunu söyleyeyim zaten çoğu vaktiniz okulda veya kütüphanede gececek.Yapacağın aktiviteler de genelde sınav haftası sonrası olacağı için bu durumun çok fark etmeyeceğini düşünüyorum.

Özetle batıda diş,doğuda tıp mı değil.

Tıp mı diş mi ?

Hocam tıp hakkında fikrim yok ama doğuyu görmüş birisi olarak şunu demek istiyorum:

Tıp zaten ağır bir bölüm diye duydum ve gördüm haliyle İstanbul'da da olsan öyle çok gezip tozma olayın vs olmayacak eğer gözün çok dışarıda ortam arayan birisi değilse bence Doğu çok sorun yaratmaz.Yemek kültürü olarak bayağı et yersin o yörenin insanı et yemeyi sever birde Doğu'da hayat ucuz ama dediğim gibi ismim zaten boun ekonomi haliyle bölüm hakkında tek fikrim okuyan 10 arkadaşım ama şehir olarak dediklerim aklinizda kalabilir kendim birçok ilini gezme fırsatı buldum.

• İnan hiç fark etmez tıp >>> batıda diş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batıda diş. çünkü zaten batıda oturuyorum doğuya gidemem

• QueenofDisaster19 kullanıcısına yanıt
    Peki hocam sizce 23k gelirse de tıp yazmak mantıklı mı? Gelme ihtimali nedir sizce

• batı diş.doğuda tıp okusan 6 yıl falan filan ömrün hep orada geçiyor.

• Ben de İstanbula taşınacağım için oradaki dişe daha yakınım şimdilik ama doğuda tıp okuyanların yorumlarını da merak ediyorum

• Bu konuda haklısın hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    akdeniz tıp
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlginiz varsa kesinlikle tıp öneriyorum henüz 1. sınıfım ve iyi ki yazmışım diyorum

Tıp 24k civarı kapatacak gibi duruyor büyük ihtimal gelir diye düşünüyorum  

dişte de tıpta da süre fevkalade uzun, o yüzden güzel bir şehirde okumak istiyorum. Yatay geçişle batıya geçen gene geçiyor fakat onunla da pek uğraşamam gibi

Hocam arkadaşla hemen hemen aynı sıralamaya neden 1k fark koydunuz

• 1garipyolcu1 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin obp kaç

• Tam olarak 92.38

Benimki 94.8 tam olarak obpnin çok etkisi olacağını sanmıyorum fark için son tıplara gireriz gibi

• Hocam yapay zeka değilim arada hatalar olabilir

• Ben demin detaylı baktım 2018 ve 2019a göre ortalama 200 300 kişi var aramızda

Ha tamam o zaman hocam ben de hamda bir sıkıntı gördünüz sandım

• Valla umudum olsa son tıpları da yazarım ilk tercihlerimde

Niye umudunuz yok hocam

• Genele karşı kötümser değilim, fakat kendime karşı biraz kötümserim. Sebebi de acaba yanlış mı hatırlıyorum acaba tahmin ettiğimden daha fazla yanlış çıkar mı vsvs. Sınırda olmak kötü bir durum. En azından 15 20k denseydi tahminlerde biz biraz daha umutlu olurduk ama şu an açıkçası her şey olabilir. Tabi sınav sonucu gelince eğer yanılmadıysak ve tahminler de doğru çıkarsa 23k civarı gelirse yazarım ama kazandığımı ekranda görmeden inanamam :)

• Doğu'da tıp okuyan arkadaşlar derslerin durumu nasıl acaba verimli mi verimsiz mi şehir sıkıcı mi gibi genel değerlendirme yapabilir mi

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.