Şimdi Ara

Tıp ve Diş Hekimliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hep merak etmişimdir diş hekimliği neden tıptan bağımsız bir bölüm olarak yer alır?

• Diş hekimliği tıptan bağımsız değil, tıbbın bir branşıdır.
  • Çünkü dişçiler hekim değildir.
  • dr değilde dt oldğunu için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekir__

Çünkü dişçiler hekim değildir.

Doğru dişçiler hekim değildir, ama arkadaşlar diş hekimlerini sormuş. Reçete yazma yetkisi sadece hekimlerde vardır ve diş hekimleri de reçete yazma yetkisine sahiptir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

Diş hekimliği tıptan bağımsız değil, tıbbın bir branşıdır.

Kastettiğim üniversitelerde neden diş hekimliği ve tıp diye iki ayrı bölüm var. Diş de pek tabii tıp içerisinde yer alabilir ve diğer bölümler gibi mezun olunduktan sonra tıp içerisinden diş hekimi olunabilir diye düşünüyorum.Diş hekimliğinin farklı kılan bir şey mi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamJam

quote:

Kastettiğim üniversitelerde neden diş hekimliği ve tıp diye iki ayrı bölüm var. Diş de pek tabii tıp içerisinde yer alabilir ve diğer bölümler gibi mezun olunduktan sonra tıp içerisinden diş hekimi olunabilir diye düşünüyorum.Diş hekimliğinin farklı kılan bir şey mi var?

Malesef diş hekimliğini bitirmeden diş hekimi olamazsınız. Diş hekimliği de ilk 3 sene temel tıp derslerini görüyor (patoloji, anatomi, farmakoloji, mikrobiyolıji vs. gibi) ama tıptan ayrılan özelliği ise protezler, ortodontik tedaviler, implant uygulamaları gibi tedavi yöntemlerinin kişiye özel olarak hekimler (ya da bazılarının teknisyenler) tarafından hazırlanıp hastaya uygulanması gerekir. Tıp' da özel durumlar hariç böyle durumlar yoktur. Tıp eğitimini tamamladıktan sonra istediği alanda edindiği bilgileri kullanarak ve arttırarak uzmanlaşması gerektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş hekimliği hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

quote:

quote:

Malesef diş hekimliğini bitirmeden diş hekimi olamazsınız. Diş hekimliği de ilk 3 sene temel tıp derslerini görüyor (patoloji, anatomi, farmakoloji, mikrobiyolıji vs. gibi) ama tıptan ayrılan özelliği ise protezler, ortodontik tedaviler, implant uygulamaları gibi tedavi yöntemlerinin kişiye özel olarak hekimler (ya da bazılarının teknisyenler) tarafından hazırlanıp hastaya uygulanması gerekir. Tıp' da özel durumlar hariç böyle durumlar yoktur. Tıp eğitimini tamamladıktan sonra istediği alanda edindiği bilgileri kullanarak ve arttırarak uzmanlaşması gerektir.

İşte arkadaş da neden böyle diyor?
    Neden tıp+diş uzmanlığı şeklinde değil de böyle bir şey yapılmış sistem neden böyle diyor

• quote:

lan ne adamsın be dişçilerde hekimdir bi kere git bi diş hekimine hakaret et sen hekim deilsin de , o da diplomasını kıvırıp senn bi yerine .........

ayrıca 5 yıl anatomisinden tutup her bi pokunu okumak ne kadar zor sen bilirmisin !!!!!!!!!!!!!!!!!

• Kısca şöyle diyeyim

Doktorlar diş hekimlerinin ağız ve diş sağlığıyla ilgili bilgisinin onda birine sahip değiller diş hekimleri de doktorların genel tıp bilgisinin onda birine sahip değiller.
    Bu aslında tüm uzmanlık alanları için geçerli. Fakat şöyle bir durum var. Diş hekimi olmak için 1,5 yıllık tığ eğitimi almak yeterli sonrası ızmanlık dersleri.
    Üroloji den genel cerrahiye, ortapediden cildiyeye hiç bir dalın dersini almalarına gerek yok; nasıl ki doktorlar ortodontiden periodontolojiye, cerrah,den oral diagnosise kadar hiç bir dersi görmüyorlarsa.
    İkisi de hekimdir ama dalları farklıdır.
    Olay bu. Ayrıca uzmanlık gerektiren ilaçlar hariç bütün ilaçları yazabilirler.
  • Biliyor musunuz hâlâ aynı sorunun cevabını merak ediyorum ben..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

quote:

Doğru dişçiler hekim değildir, ama arkadaşlar diş hekimlerini sormuş. Reçete yazma yetkisi sadece hekimlerde vardır ve diş hekimleri de reçete yazma yetkisine sahiptir.
    İkisi çok farklı alanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.Mancer -- 23 Kasım 2011; 19:24:51 >
  • diş hekimi, hekim değildir diyen arkadaşlar...

gidin çene cerrahisi ana bilim dalında hangi ameliyatlar yapılıyor bi bakın sonra gelin...

tıptan ayrı bir dal olmasının nedeni bence el becerisinin arttırılma gerekliliği...

benim fikrim ise temel tıp bilimleri 4 sene verilmeli daha sonra diş, göz vs vs ayrılmalı...

saygılar...
  • eskiden diş hekimleri de tıp fakültesinde okurmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dionysius

quote:

lan ne adamsın be dişçilerde hekimdir bi kere git bi diş hekimine hakaret et sen hekim deilsin de , o da diplomasını kıvırıp senn bi yerine .........

ayrıca 5 yıl anatomisinden tutup her bi pokunu okumak ne kadar zor sen bilirmisin !!!!!!!!!!!!!!!!!

anatomi derken sadece kafa anatomisini görüyosunuz arkadaşım, hatta beyini de görmüyosunuz.yani dişte okutulan anatomi hikaye.gördüğünüz fizyo histo yine yüzeyel.diş hekimliği eğitimi pratik uygulama üzerine bi eğitim.çok okumuyosunuz emin ol

• Arkadaşlar konu o değil. Dış hekimliği neden tıptan ayrı bir bölüm? Soru bu. Atıyorum neden göz hekimliği diye ayrı bölüm yok da göz doktoru tıptan çıkıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamJam -- 23 Kasım 2011; 20:04:00 >
  • quote:

Arkadaşlar konu o değil. Dış hekimliği neden tıptan ayrı bir bölüm? Soru bu.

çünkü eşşeğin ..
  • Yahu o nasıl cevap Allah aşkına? Hâlâ sorunum cevabını alamadım ki ben.Merak ettiğim için soruyorum. Çevremde de kimseden tatmin edici yanıt alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamJam -- 23 Kasım 2011; 20:13:56 >
  • quote:

oha

diş hekimi diye kime diyorlar o zaman :S
  • Beyler yesillendirelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.