Merhabalar ben bir abiniz olarak bu bölümü sizlere öneririm.Makine Mühendisiyim ve inşaat sektöründe firmasal olarak hayatıma devam ediyorum.Mimar ve Muhasebeci 2 ortağım ile beraber daha çok sağlık alanında butik işler yapıyoruz.Bazen 6000 m2 bir tıp merkezi bazen 1500 m2 bir diş kliniği yapıyorum. Şuan sağlık turizminin yoğun olduğu bir dönemden geçiyoruz ve Avrupa-Amerika-Arap Devletlerindeki Diş ve Saç ekim fiyatları kendi orta kesimine hitap edecek fiyatlar olmadığı sürece devam edeceğiz.Amerika ile 3 kattan fazla Avrupadan ise 2 kattan daha fazla bir fark bulunuyor.Şuan yeni mezun dişçiler bile klinik açma sevdasına tutuştu, malı mülkü olan veya kredi çekebilen herkes giriyor.Kaldı ki diş konusunda şuan elimizde olan klinik-hastane ile kendi kendimize bile yetecek durumda değiliz.Bu furya çok uzun süre devam eder. Adını veremeyeceğim bir diş kliniği arap müşterisinden gözümün önünde 170 bin lira ödeme aldı.Birim olarak baktığımız zaman aslında 15 bin euroluk bir işlem yaptırdı, ingiltere'de yaptırsa 50 bin eurodan fazla tutuyormuş.Geçen sene yaptığımız bir diş kliniğinde ki bu klinik kartal soğanlıkta ve Türk müşterilere hitap eden bir yer.İşe başlarken fazla parası yoktu, birçok kısmını biz finanse ettik ve geri ödemeyi senetlere bağladık.Sadece 3 doktor(2 ortak 1 çalışan) ile açılışından 2. ayında 2-3 aylık senet ödemelerine başladı borcu erken kapatabilmek adına. Diyeceğim şu ki, tıp isteyip de sıralama da geride kalan ve 1 sene daha hazırlanacak gücü kendinde bulmayan genç arkadaşlarım gönül rahatlığı ile diş hekimliğini seçebilir.Mesleğin önü hiç olmadığı kadar açık.Geçmişte diş hep geri planda kalırdı ama artık insanlarımız dış görünüşüne daha düşkün.Bundan 10 sene önce dişi ağrıyınca dişini çektiren adam artık çektirdiği dişe bir implant konduruyor.Yada dişlerini kaplatıyor. |
Diş Hekimliği Tavsiyesi.
-
-
Peki sizce tıp tutuyorsa ama sınırdaysa ve çok iyi dişler tutuyorsa hangisini seçerdiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Türkois
Peki sizce tıp tutuyorsa ama sınırdaysa ve çok iyi dişler tutuyorsa hangisini seçerdinizEğer aktif bir kişiysem ve atılımcıysam direk diş seçerdim.Tıp çok uzun bir yol, çok büyük emek vermen gerekiyor uzman olmak için.Diş Hekimliği >> Pratisyen hekimlik.Misal tıp okuyacak olursanız ve çok hırslı iseniz Plastik Cerrahlığı öneriyorum.
Lakin bir seçim yapılacaksa bazı faktörler var.Misal size çalıştığınız maaş yetiyorsa tatlıya tuzluya karışmam bir yerde çalışır maaşıma bakarım diyorsanız tıp seçebilirsiniz.Uzman olmak kaydı ile diş hekimliğinden daha çok kazanırsınız.Eğer ben yeteneklerimi kendim kullanmak istiyorum yer açacağım diyorsanız Diş Hekimliğini gözünüz kapalı seçin.Tıp hekimi olup kendi yerinizi açmak ve kendi müşterinizi kazanmak çok ama çok daha zor.Misal bir eviniz olduğunu düşünün İstanbulda satın ve diş hekimliği açın en geç 2 seneye daha iyi bir muhitten alırsınız zaten.Ama doktorlukta çok daha fazlası gerekiyor.
Benim en büyük önerimdir diş hekimliği, sınava hazırlanan çocuklara yada daha sınav çağına girmemiş tanıdıklara kesinlikle empoze etmeye çalışıyorum.Mezun olduktan sonra 2 sene bir klinikte çalışın maaşlı olarak kendi hastalarınız oluştuğu anda istifayı basıp kendi kliniğinizi açın.
-
Anladım hocam sağ olun fikrinizi belirttiğiniz için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Değerli bilgileriniz, kategoriye geldiğiniz için teşekkür ederiz hocam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X