Şimdi Ara

Sınav dopingi denilen ilaçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
9.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Odaklanma ilacı kullanan var mı sınava hazırlanmak için ?

ritalin

concerta

medikinet vs

• Ritalin 10mg kullandım sonra Concerta 27mg geçtim şuan bunu kullanıyorum, başka kullanan varsa merak ediyorum sizde ne tür etkiler olduğunu. (Doktor sayesinde reçete ile aldım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drayazzz -- 8 Ekim 2021; 21:27:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sikimsonik bir sınav için beynin kimyasal yapısının ağzına sıöan ilaçlar kullanmayın sınav döneminden sonra nasıl saçma sapan sıkıntılar yaşayacağını bilemeyiz bile. Git çalış dersine elinden gelenin en iyisini yap ondan sonra sonuca göre tercihini yap bir tıp fakültesi ya da odtü için değmez
    Yapay Zekanın Yanıtı

Sınava Hazırlanırken İlaç Kullanımı

Sınava hazırlanırken odaklanmanıza ve performansınızı artırmanıza yardımcı olacağı iddia edilen çeşitli ilaçlar vardır. Bu ilaçlar "sınav dopingi" veya "sınav hapları" olarak bilinir.

Sınav Dopingi Türleri

En yaygın sınav dopingi ilaçları şunlardır:

• Uyarıcılar: Konsantrasyonu ve enerjiyi artırmak için amfetaminler ve metilfenidat gibi ilaçlar kullanılır.
    • Dikkat Arttırıcılar: Modafinil gibi ilaçlar, uyanıklığı ve odaklanmayı desteklemek için kullanılır.
    • Kaygı Gidericiler: Beta blokerler ve benzodiazepinler gibi ilaçlar, sınav öncesi kaygıyı azaltmak için kullanılır.

Sınav Dopingi Kullanımının Riskleri

Sınav dopingi ilaçları, aşağıdakiler gibi ciddi riskler taşıyabilir:

• Kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon ve uykusuzluk gibi fiziksel yan etkiler
    • Bağımlılık ve yoksunluk belirtileri
    • Odaklanma ve hafızada uzun vadeli sorunlar
    • Psikolojik sorunlar, örneğin kaygı ve depresyon

Alternatif Yöntemler

Sınav dopingi ilaçlarına güvenmek yerine, odaklanmayı ve performansı artırmak için aşağıdaki alternatif yöntemleri göz önünde bulundurabilirsiniz:

• Düzenli uyku alışkanlığı
    • Sağlıklı beslenme
    • Egzersiz
    • Çalışma tekniklerini geliştirme
    • Kaygıyı yönetme teknikleri öğrenme

Sonuç

Sınav dopingi ilaçları, kısa vadeli faydalar sağlayabilir ancak ciddi riskler de taşır. Odaklanmayı ve performansı artırmak için alternatif yöntemleri araştırmak ve sınav öncesi ilaç kullanımı konusunda bir sağlık uzmanına danışmak daha güvenli bir yaklaşımdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • onlar antidepresan anlayın artık sunu elinizide sallayarak gezeceginiz ilaçlar değil onlar.

git bi doktorla gorus.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Prozac vb ilaçlar antidepresan ilaçlarıdır ve yazıda yazdığım ilaçlar kırmızı reçeteli alınır yani doğal olarak doktorun kendi verdiği ilaçlardır. Bunları araştırıp yorum yapın lütfen :)

• Beyinin kimyasal yapısını bozuyorsunuz, çok zorunlu değilse kullanmayın

• Sikimsonik bir sınav için beynin kimyasal yapısının ağzına sıöan ilaçlar kullanmayın sınav döneminden sonra nasıl saçma sapan sıkıntılar yaşayacağını bilemeyiz bile. Git çalış dersine elinden gelenin en iyisini yap ondan sonra sonuca göre tercihini yap bir tıp fakültesi ya da odtü için değmez

• Sınavı kazanacağım derken ömür boyu nörolojik sorunlarla boğuşurken benim sıfat  

• hahahaha üstün zekalı arkadaşımız başlığı “sınav dopingi”nden “sınav dopingi denilen ilaçlar” a çevirmiş rezilsin cidden rezilllll.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hedefin ne bilmiyorum ama değmez bence. Ağır bir problemin olmadığını varsayarak.

• adamı çok üstüne gelmişsin onla kişisel bi sorunun mu var

• Ya bu tür sedatif maddeleri özellikle tusa çalışanlar çok kullanıyor eğer ciddi bir dikkat sorunun yoksa yks için yapma kendine verdiğin zarara değmez.

• sinavda ritalin 10mg attim tytde ise yaradi aytde carpti galiba yaoacagimdan dusuk yaptim. sinavdan bir hafta once kullanmaya baslamistim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende ritalin kullanıyordum 10mg ama duygu dalgalanması çok oluyordu sınav bittikten sonra mezuna kaldım ve süreç tekrar başladı concerta 27mg geçtik (bende kaygı bozukluğu + dehb var) concerta duygu dalgalanması yapmıyor gerçekten odaklıyor ama gününü çöp edebilirsin (huysuz iştahsız vs olabiliyorsun)

• Ben antidepresan kullanıyorum beynimi s**iyor resmen,adımı yaşadığım yeri unutacak kadar unutkan aptal bir hale çeviriyor beni

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Kudurmuş resmen

• Köpek gibi ders çalıştırıyordu beni. Odaklanma had safhada oluyor. Fakat muhakeme yeteneği cidden çok düşüyor. Ders çalışmayınca ortalıkta moron gibi dolaşıyordum. Ayrıca tyt mat da epey sıkıntı yaşatmıştı. Soruları önce anlamak gerektiği için.

• Kullanmayın abi 1-2 saat daha fazla deers calismak için değmez en fazla nereye kadar kullanabilirsin . Ben birkaç kez kullandım medikinet 40 mg aynı hafta içinde 3. 4. Den son birşey farketmiyor

• Ablam kullanıyordu bende ondan habersiz aldım kaygı bozukluğu mu arttırdı

• drayazzz kullanıcısına yanıt
    Ne kadardır kullanıyorsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.