Şimdi Ara

TIP vs DİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
4.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tıp sınırındayım ama dediğiniz kadar yığılma olursa gelmeyecek. şuan gelme ihtimalini göz önünde bulundurarak ikisini düşünmeye başladım. sene boyu tıp için çalıştım. sınava hazırlanırken kazandıktan sonraki süreci fazla düşünmemiştim. şuan hayatımın uzun bir kısmını çalışarak geçirmem gerektiğinin, zorunlu hizmetinin, tus'unun vesairesinin farkında olarak düşünüyorum. bu mesleği istiyorum çünkü sebep işe yaradığımı hissettiğim bir meslek yapmak. lütfen bunu başka yerlere çekmeyin. insanlara faydalı olmak ve yaptığım işin sonucunu net olarak görebilmek istiyorum. diş de yine böyle olduğu için mesleki açıdan beni tatmin eder gibi geliyor. prestij durumu vs tıpta daha fazla bunu biliyoruz. fakat sırf insanlarda etki bırakabilmek adına tıp seçmem dişe gidersem mezun olunca kendi yerimi açabilecek gücüm var. el becerim her iki meslek için de iyi. isteyerek okurum ikisini de. tıpta daha fazla zevk alacağımı biliyor gibiyim ama. tıpın uzun bir süreç olması beni bıktırır mı, tus süreci bu sene yıprandığım kadar kötü geçer mi bunlar beni düşündürüyor. çalışmaktan korktuğum gibi bir durum anlaşılmasın, sadece hayatımı buna adayabilir miyim bunu sorguluyorum.

belki bunu okuyan tıp veya diş hekimliği öğrencileri vardır, bana yardımcı olabilirler mi? veya siz de bu konuda düşüncelerinizi söyler misiniz? sözlüklerde orda burda bir süredir okuyorum ama ciddiyetsiz mesajlar beni tilt ediyor burada siz yardımcı olabilirsiniz diye düşündüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB938CE2E -- 4 Temmuz 2020; 15:8:58 >

• Şu cümlelerin eğriliğine ve kompleks içeren hallerine bakın.

Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi’ne giremeyen baba parasıyla kendini kandıran zât-ı muhterem İSTİRİDYELİ..

Diş Hekimliği Fakültesine, paralı İstiridye Tıp’tan bitti demeye hakkın yok senin. Üzülme Tıp tutuyorken Diş yazanlar senin yerine de Tıbbı savunur fakat sen İstiridye Üniversitesinde harcadığın parayla babandan başka kimseyi savunamazsın. LoL.

• Mesajı okudum. Açıklanması gereken şeyleri yazmışsın aslında ne cevap vereceğimi bilemedim. Biraz daha özel sorar mısın?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ikisi de bana uygun geliyor fakat tıp okumanın zorluğu ve hayatımdan gitmesi beni korkutuyor. ama diş seçersem tıpa gitmediğime pişman olmaktan da korkuyorum. avantaj dezavantaj hangisi ağır basıyor bilmiyorum
  • Tıp gelirse yaz gitsin. Dişte de çok rahat etmezsin diye düşünüyorum

• navi markelof N kullanıcısına yanıt
    hangi videoyu izlesem aklım çeliniyor. diştekiler hem okuması daha rahat hem de hekim oluyorsun diyor
  • Dişçi diyorlar ya diş hekimlerine
    Diş okuması daha pahalı. bitirdikten sonra iş yeri vs uzun hikaye ama tıp daha uzun hikaye
    Ben de kararsızmışım onu fark ettim

• Tıp ve Diş..

İki bölüm de temelinde aynı gibi gözükse de bambaşka iki bölümdür.

Bambaşka olmalarına rağmen Tıpa en çok benzeyen bölüm Diş, Dişe en çok benzeyen bölüm tıptır.

İnsanlara faydalı olmaktan kastınız spesifik bir müdahale ise Tıptaki uzmanlıklar da, Dişteki uzmanlıklar da sizi tatmin edecektir.

İkisinin de en kolay kısmı aslında fakülteye girişidir, evet kabul ediyorum şu an dışarıdan öyle gözükmese de içerideki tablo böyle.

Dişte temel tıp bilimlerinin teorik derslerinin yanında her hafta ödevlerin olur ve seni bölüm asla boş bırakmaz, sürekli bir meşguliyet içerisindedir.

Tıpta ise pratikler bir tenefüs gibidir, teorik eğitim ise daha yoğun ve ağır işlenir.

Dönemine göre biri diğerinden daha zordur, kolaydır fakat bunu tartışmaya hacet bile yok. Çünkü içerideki adamların derdi bu değil. Umarım geldiğinde beni daha iyi anlarsın.

Halk gözündeki prestiji en yüksek mesleklerin başında tıp hekimliği gelir, diş hekimliği de onu takip eder. Halk genelde tıp hekimlerine hem saygınlık hem de içten içe kin besler. Diş hekimliğinde de ise daha az saygınlık daha fazla sevecenlik hakimdir. Dipnotçuk.. Halkın gözüne bakılarak meslek tercih "edilmez.."

TUS'tan korkarak diş yazma, dişte de artık genel diş hekimliği konusu sallantıda uzmanlaşman gerekebilir hatta sen mezun olana kadar gerekecektir. Bir başka korkulu rüya DUS var.

DUSta aday sayısı daha az olduğundan daha eleyici bir sınav yapılıyor ve çoğu derste ÖSYM hiç acımadan Temel Tıp Bilimleri kısmında çatır çutur geçiriyor. Üstelik tıpçılar kadar bazı dersleri yoğun ve ağır görmemene rağmen.. Gerçi istediğin kadar derste ağır gör yine son 2 yıl yarınlar yokmuşçasına çalışman gereken bir uzmanlık sınavı.. Hem de internlük devam ederken. (for both of them)

Aklına ne geliyorsa sorabilirsin, buradan ya da mesajdan.

Her şey gönlünce olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 4 Temmuz 2020; 16:3:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam dis de tip kadar zor en az ya nerdeyse tip kadar teorik komitenin yaninda bir de uygulama dersleri ve preklinik goruyorlar hatta onlarin teorik dersleri de komitelere ekleniyor. Ben sahsi dusuncem olarak disin tiptan daha rahat oldugunu dusunmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • navi markelof N kullanıcısına yanıt
    hiç sormayın kurcaladıkça kafam karışıyor
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    öncelikle teşekkür ederim. okurken ikisine de seveceğime eminim. diş hakkında uzmanlaşmak için rekabet artar diye mi böyle dediniz? muhtemelen dişi seçersem kendi muayenehanemi açacağım
  • freyja.md F kullanıcısına yanıt
    bu konuda haklı olabilirsiniz her bölümün kendi zorluğu var ama benim kanaatim de en azından "tıp kadar" yormayacağı yönünde. el beceresi ve zevk almak olarak herkes kadar sıkıntı çekmem bu arada. resim heykel kil çok uğraşmışlığım var bunlar aklımı çeliyor.
  • Direkt muayenehane açacaksanız, gerisi sizin bölgedeki itibarınıza kalmış. Şu anki mevcut durumdaki bir şeyden etkilenmezsiniz.
    Üstelik her ne olursa olsun şark olmayışı bir avantaj. Bir de bölge sınırlandırması vs de yok. (Eczacılıkta sınır var, sıra bekliyorsun vs)
    Yeter ki kenarda para olsun. Kliniğinize hayırlı olsuna geliriz 2025'te.
  • Valla ribas ne diyorsa dinle bence.Ha bence dişe gidiceksen de tıp gelmedi o yüzden geldiğim mantığıyla gitmemelisin.Tıp teorileri haricinde pratikler sana zulüm gibi gelir çünkü(ben de öyle oldu).Ama sonra alışırsın.Eğer maddi durumun iyiyse muayene açmak için o şansını özel tıpa harca derim ben.Karar senin

• Kafanı daha da karıştırmak istemem ama böyle bir kararsızlık yaşıyorsan tıp daha iyi bir tercih olur. İçinde bulunduğumuz şartlar bunu söylüyor.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ettim, eczacılığı bu yüzden elemiştim ve meslek olarak mutlu olmayacağımdan. dişe kaymaya başladım hayırlısı olsun
  • Diren Sıpaydi kullanıcısına yanıt
    özelleri de düşündüm zaten o yüzden bu kadar rahatım hani olmazsa devlet diş - özel tıp arasında tercih yapmam gerekecek. her türlü ikisinden birine gidebilirim. şuan hangisinde mutlu ve rahat olacağımı düşünüyorum. teşekkür ederim bu arada
  • Rica ederim iyice bi düşün ama.Sonuçta mesleki hayata geçince birbirine ne kadar yakın gözükse de uzak bi bölüm tıp hedefiyle girdiysen hedefin özelde bile geliyorsa kaçırma derim ben(dişçi olarak söylüyorum).Hakkında hayırlısı olsun

• neden böyle dediniz, şuan okuyanlar önünü açık görüyor. hem estetiğe düşkünlük arttığından hem sağlık sektörü olduğundan. bu arada kendi muayenehanemi açmak isterim eğer diş seçersem ona göre yorumlar mısınız
  • Hocam dişte muayenehane falan açmak istiyorsan uzman olman gerekiyor artık tutunabilmek için ve dus kontenjanları tusa göre daha düşük ama diş mi tıp mı biraz sana kalmış bir şey.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.