Şimdi Ara

TIP vs DİŞ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
4.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkür ederim araştıracağım bunları
  • bu sıralama ne açıdan hocam açar mısınız
  • Heh hocam ben de onu diyorum bana gore en az tip kadar yorucu ama siz oyle dusunmuyorsaniz o zaman sizin icin tabii ki yanlis bi karar olmaz dis secmek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freyja.md F kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Meslek seçerken mesleğin esnekliği bana göre şuan için en önemli olanak esneklikten kastım mesai saati falan değil meslek içinde yönelim gösterebileceğiniz alanlar olması diş hekimliğini tıpın bir uzmanlık branşı gibi düşünebilirsiniz sana tek bir yol sunuyo ama tıpta 50 ye yakın uzmanlık var inanılmaz bi seçim özgürlüğü ben rahat bir hayat isterim diyip aile gekimi olabilirsin idealist bir cerrah veya küçükken hayali sporcu olmak olup içinde yara kalmıştır spor hekimi olabilirsin gidip cildiyeci olup kozmetikle uğraşabilirsin bi plastik cerrahı aynı zamanda bi sanatçı da sayılır böyle devam eder ilerdeki o seçim özgürlüğünün paradan da prestijden de mesai saatinden de önemli olduğunu düşünüyorum tıpla alakalı sorularını cevaplayabilirim umarım istediğin yeri kazanırsın

• sucukks S kullanıcısına yanıt
    Dişte herkes cerrah olucak diye bir şey de yok.Tek yol felan diyosun da.Bence tıp hakkında cevap vereceğine diş hakkında biraz araştırma yap

teşekkürler seçenek konusunda belki haklısınız ama benim düşündüğüm şuanki okuma zorluğu, mesleği tam anlamıyla elime alacağım süre. severek yapmak istiyorum ama bu sene gerçekten nefret ettim, çok zorlanıp soğuyacağım bir yere gitmek istemiyorum.

• +70 yaş dedelere ninelere göre itibar sıralamasını paylaşmış arkadaş. Gerçeği şudur odtü,boun,itü,bilkent sağlam mühendislikleri >= tıp > diş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apostrophe -- 4 Temmuz 2020; 17:13:46 >
  • Meslek yarıştırma başlığına dönüşmesin. Adayların bu sidik yarışını mesleği eline almış adamlar yapmıyor. Lütfen hocamlar, lütfen.

• Diren Sıpaydi kullanıcısına yanıt
    Neden bu kadar agresif yaklaşıyosunuz anlamadım diş okuyan onlarca arkadaşım var zorluk açısından da prestij açısından da aşşağı görmüyorum hatta teorikleri eşit aldıkları pratik eğitim daha zor geliyo bana ancak esnek bi çalışma alanı var denilemez bu benim görüşüm çevremde diş okuyan arkadaşlarım da öyle düşünüyo bi yerme durumum yok burda lütfen yanlış anlamayın.

Tamam kusura bakmayın o zaman ben öyle anladım

• Tıp geldiği halde diş yazan birisi olarak eğer iyi bir üniversite gelirse hele ki özel yer açma imkanın varsa hiç düşünme derim aklına üni sınavı vs gelmesin uzman doktor bir akrabam tusa girene kadar ders çalışmamışım demişti Türkiyede 150bin civarı doktor var her sene 15bin doktor mezun oluyor 2023 te pratisyen 2026da ise uzman ihtiyacı bitiyor Erdoğan bile gençleri özel sektöre yönlenmeye çağırıyorum demişken kendi işinin patronu olabileceğin diş hekimliği dururken tıp yazılmaz bence devlette çalışacaksan diş hekimliği çok mantıklı değil ama kendi yerimi açacak gücüm var diyorsan(200-250k para lazım ortalama) kesinlikle diş yaz arkana bakma tıp akıl işi değil nöbeti acili ayrı dert özelde ezilene kadar çalışırsın kazandığın parayı harcayamazsın devlette Adanaya atanmak için bile kafan 6-7 yıl çalışman gerek batıya gidemezsin insanlar neyi düşünerek tıp yazıyor anlam veremiyorum statü harici hiçbir artısı yok dişe göre kaldı ki artık insanlar statüye değil cebindeki paraya bakıyor daha detaylı konuşmak istersen pm atabilirsin

• bestzedDH B kullanıcısına yanıt
    Bu ihtiyacın biteceğini kim neye göre söylüyo bilmiyorum ancakşu an türkiye ve almanyanın nüfusları hemen hemen eşit almanyadaki hekim sayısı 350 000 civarı iken türkiyede bu sayı 160 000 civarında bunun eşitlenmesi 10 seneden çok daha uzun bir süreyi bulacaktır hocam dişte de durum bu şekilde iki alanda da bolca ihtiyaç var kolay kolay da kapanmaz bana kalırsa

• quote:

Orijinalden alıntı: sucukks

Bu ihtiyacın biteceğini kim neye göre söylüyo bilmiyorum ancakşu an türkiye ve almanyanın nüfusları hemen hemen eşit almanyadaki hekim sayısı 350 000 civarı iken türkiyede bu sayı 160 000 civarında bunun eşitlenmesi 10 seneden çok daha uzun bir süreyi bulacaktır hocam dişte de durum bu şekilde iki alanda da bolca ihtiyaç var kolay kolay da kapanmaz bana kalırsa
    YÖK Başkanı
    https://www.medimagazin.com.tr/hekim/tip-egitimi-tus/tr-yok-baskani-hekim-ve-hemsire-ihtiyaci-2024te-bitecek-kontenjanlar-tekrar-degerlendirilecek-2-22-75817.html

Sağlık Bakanı
    www.aa.com.tr
    '2023 yılında pratisyen hekim açığımız kalmayacak'
    https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/bakan-demircan-2023-yilinda-pratisyen-hekim-acigimiz-kalmayacak/1169588

Almanyadaki sağlık sistemi ve ihtiyacı farklı elbetteki meslek bitecek demiyorum ama şuanki durumunda olmayacak bu da aşikar bu bir tahmin değil rakamsal veriler ortada

• el becerim var demişsin+özel muayenehane gücüm de var demişsin diş seçmemen için bir sebep göremiyorum
  • bestzedDH B kullanıcısına yanıt
    Hocam allah aşkına ihtiyacımız var kötüyüz filan der mi bi siyasetçi

• özel muayenehane açabilirim demişsiniz de hocam gazi dişte okuyan bir tanıdığım 400bin gibi bir ücret gerekli diyordu oldukça pahalı bence ücretini biliyorsanız ve imkanınız varsa sorun yok. ben de 12ydim bu yıl kendi fikrimi yazayım eğer gerçekten kendi yerinizi açabilcekseniz sizden rahatı olmaz iş hayatında diye düşünüyorum tıpta iş sırasında da sürekli yorucu olucaktır. okuması bence de tıptan daha zor zaten ikisi bazı üni.lerde aynı slayttan işleniyor denmişti forumda geçen. üstelik dişin lab dersi de var ama halledersiniz bence. ben de tıp için kalacagım galiba diş düşünmüyorum çünkü işsiz kalma riskini göze alamam o kadar gzüel sıralamayla okuyuo +90nın diş için de videosu vardı oldukça gözümü korkuttu

• quote:

Orijinalden alıntı: sucukks

Hocam allah aşkına ihtiyacımız var kötüyüz filan der mi bi siyasetçi
    Rakamlar ortada şuan ihtiyaç yok demiyorum 5-6 yıla bitecek diyorum 150bin doktor var her sene 15bin doktor mezun oluyor nereye kadar gidecek sence?
  • Gerekirse bir yıl daha bekle tıpa git ileride beklediğin yıl için de pişman olmazsın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.