Aklım o kadar karışık ki bir yanım diş hekimliği okumak istiyor ama üni iyi değil bir yanım da iyi bir unide eczacılık oku diyor. Bir fikir verin Allah aşkına.( İki bölümü de seviyorum) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kafkas diş vs Çapa eczacılık
-
-
Kafkası bir araştır :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çapa Eczacılık diye bir yer yok, Çapa’da değil o fakülte. İstanbul Üni Eczacılık o.
Çapa’da sadece Tıp ve Diş Hekimliği var.
Bilginize hocam.
Eczacılık ve Diş Hekimliği bambaşka 2 bölüm. Öncelikle ne istediğinize karar vermelisiniz. Sevmek yeterli değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İyi anlamda mi kötü anlamda mi sordunuz anlamadım ama araştırdığımda pek de iyi şeyler okuduğumu söyleyemem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
F
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafagpp -- 2 Ağustos 2021; 19:3:53 >
Biliyorum hocam biz hep İstanbul uniye çapa diyoruz da dil aliskanligi işte. Neye karar vereceğimi bilmiyorum yani şöyle düşündüm eczacılık okursam birden çok yerde iş yapma kapasitem olacak ama dış okursam sadece hastane klinik gibi yerlerde çalışacağım ve bildiğim kadarıyla kontenjanlar da çok yok. Bilemiyorum hocam bilemiyorum
Hocam istanbul üninin çok kampüsü var avcılarda bile var.
Birden çok yerde iş yapacağım dediğin yerlerde kimya ve kimya mühendisleri çalışıyor hocam, eczacının tek ekmeği eczacının yanında çalışmak. Ya da milyon tl paran varsa ecza devir almak.. Gerisi faso fiso yahu..
Hocam adli işlemlerde falan da calisiliyormus bir de şimdi 4 5 senemi Kars'ta geçirmekten de korkuyorum zaten ailem baskıcı bir aile ve her şeyine karisiyorlar en güzel dönemlerimde Kars'ta olmak...
Hocam adli diş hekimleri de var atk'de çalışan
Diş okuyup temel bilimlerede yönelebilirsiniz anatomi gibi.
aga bu meslek aşkı nasıl bir şey ya bana da aşılayın onu.
adam sırf diş için istediği meslek için karsta 5 yıl geçirmeye razı. Ben dibimdeki şehre gitmeye üşeniyorum. Evden bitse keşke diyorum.
-
Ben de aynı ikilemde kaldım helpp
Abi meslek aşkı demeyelim de şartlar bunu gerektiriyor diyelim
Siz kaç k dasiniz hocam
Üniversiteyi 4 yıl okursun ama mesleği 40 yıl yaparsın.
Burada öncelikle hangi mesleği yapmak istediğinizi seçmeniz gerekiyor.
Şartlarınızı nerede yaşadığınızı falan hiçbir şey bilmiyoruz. İstanbul'da yaşayıp mezuniyetten sonra 500-600k para verebilecek durumunuz varsa eczacılık daha mantıklı. Anadolu'da yaşayıp sermayeniz yoksa diş hekimliği daha mantıklı olacaktır.
eczacılıkta hem fikirim ama diş hekimliği için de belli bir miktar paran olması gerektiği düşüncesindeyim
çünkü kişinin sermayesi olmayınca diş hekimliği ne kadar mantıklı ki?
kendi işini kurmayacaksa devlete kura ile atanmaktan başka şansı var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crowne -- 31 Temmuz 2021; 18:45:15 >
Kıymeti giderek artan DUS var devlette çalışmak isteyenler için.
Ayrıca kendi işin kurmasa bile özelde çalışabileceği onlarca farklı yer var. Diş hekimliğini bitirdiği gibi kendi işini kurabilen hekim oranı anca %10 dur.
diş hekimliği okuyup kendi işini kurmak isteyen kişi oranının daha fazla olduğunu düşünüyorum
tercih yapacak arkadaşları yanlış bilgilendirmek istemem, size sormak istedim
hocam sizce diş hekimliği için atamalar son zamanlarda nasıl?
devlete atanmak mı? özelde çalışmak mı daha avantajlıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crowne -- 31 Temmuz 2021; 19:14:48 >
dikkat edin isteyenlerin oranını değil yapabilenlerin oranını verdim.
2020 yılında diş hekimi olarak 816 kontenjan açılmış hepsi atanmış yaklaşık 4000 mezun arasından. uzman diş hekimleri için de 610 atama kontenjanı açılmış bunların 150 ' si atanmış geri kalan 460 kontenjan boş kalmış .
Buradan anlaşıldığı üzere diş hekimliği atama oranı 1/5 gibi bir orana tekabül ediyor. Uzman diş hekimliğinde ise atama garanti gözüküyor. devlette çalışmak isteyenler için uzman diş hekimliğinin önü açık gözüküyor.
Devlette mi yoksa özelde mi çalışmak biraz da kişiye göre değişen bir durum. Devlette genelde çok yoğun oluyor sabahtan akşama kadar hekimler başını kaşıyacak zaman bulamıyorlar ama saat 5 oldu mu mesai bitip hastaneden çıkıp gidiyorlar haftasonu tatilleri de cabası. Özelde ise devletteki kadar yoğun olmuyor ama çalışılacak saatler belirli olmuyor mesailer uzayabiliyor haftasonu çağırabiliyorlar bunlar dezavantajı. İşin maddiyat yönüne bakarsanız aynı performansla devlette ve özelde çalışan iki hekimden özelde çalışanı daha fazla kazanır ve önü daha açıktır. Mesleki gelişimle beraber devlette kazanacağınız para çok da artmaz ama özelde ucu bucağı yoktur hayal edemeyeceğiniz kadar çok kazanabilirsiniz.
Umarım tatmin edici cevaplar verebilmişimdir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
evet, gayet açıklayıcı olmuş çalışma durumunu saymazsak özelde çalışmanın kişiye maddiyat konusunda daha fazla getirisi olur gibi gözüküyor uzman diş hekimi de kendi işini kurmadan özelde çalışarak çok daha iyi kazanabilir
atamalara gelince uzman olup atanmak isteyenlerin devlette şansı var ama uzmanlık yapmadan sadece mezun olup devlette şanslarını denemek isteyenler yaklaşık %20 gibi çok da yüksek olmayan bir ihtimale sahip dediğiniz gibi
bana kalırsa 5-6 sene okumak demek ciddi anlamda dirsek çürütmek demektir, kişinin ileride yaptıklarının karşılığını alabilmesi için dişte de tıpta da uzmanlığını yapması gerekli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crowne -- 31 Temmuz 2021; 20:40:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Çapa Eczacılık diye bir yer yok, Çapa’da değil o fakülte. İstanbul Üni Eczacılık o.
Çapa’da sadece Tıp ve Diş Hekimliği var. Bilginize hocam. Eczacılık ve Diş Hekimliği bambaşka 2 bölüm. Öncelikle ne istediğinize karar vermelisiniz. Sevmek yeterli değil. |
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X