Şimdi Ara

Kafkas diş vs Çapa eczacılık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok açıklayıcı olmuş gerçekten çok teşekkür ederim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crowne C kullanıcısına yanıt
    kendi işini kurmayacaksa;

doktora yapabilir,

Dus ile yerleşip uzmanlık yapabilir,

Özel muayenehanede çalışabilir.

Özel hastanede çalışabilir.

kendi işini kuran mezunların %5’i bile değildir şu an..

bizim fakültenin %90’ı gariban anadolu çocuğu vallahi.

özel klinikte çalışmak > devlette çalışmak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt

Hocam çok garip değil mi herkes devlet garantisi istiyor hem de genciz neyin ne olduğunu biliyoruz garanti istedikleri devlete bakın adhjhfdkhfb

• quote:

Orijinalden alıntı: baypessimist

dikkat edin isteyenlerin oranını değil yapabilenlerin oranını verdim.

2020 yılında diş hekimi olarak 816 kontenjan açılmış hepsi atanmış yaklaşık 4000 mezun arasından. uzman diş hekimleri için de 610 atama kontenjanı açılmış bunların 150 ' si atanmış geri kalan 460 kontenjan boş kalmış .

Buradan anlaşıldığı üzere diş hekimliği atama oranı 1/5 gibi bir orana tekabül ediyor. Uzman diş hekimliğinde ise atama garanti gözüküyor. devlette çalışmak isteyenler için uzman diş hekimliğinin önü açık gözüküyor.

Devlette mi yoksa özelde mi çalışmak biraz da kişiye göre değişen bir durum. Devlette genelde çok yoğun oluyor sabahtan akşama kadar hekimler başını kaşıyacak zaman bulamıyorlar ama saat 5 oldu mu mesai bitip hastaneden çıkıp gidiyorlar haftasonu tatilleri de cabası. Özelde ise devletteki kadar yoğun olmuyor ama çalışılacak saatler belirli olmuyor mesailer uzayabiliyor haftasonu çağırabiliyorlar bunlar dezavantajı. İşin maddiyat yönüne bakarsanız aynı performansla devlette ve özelde çalışan iki hekimden özelde çalışanı daha fazla kazanır ve önü daha açıktır. Mesleki gelişimle beraber devlette kazanacağınız para çok da artmaz ama özelde ucu bucağı yoktur hayal edemeyeceğiniz kadar çok kazanabilirsiniz.

Umarım tatmin edici cevaplar verebilmişimdir

hocam uzmanlik kadrolarimiz bos, uzmanlasirsan devletin verdigi 10k’dan fazlasini ozel veriyor kimse devlete yanasmiyor haliyle.

cesur yureklilikle sunu soyluyorum tum samimiyetimle.

uzmanlik kazanamayaksaniz tip ve dis yazmayin. para yoksa da eczacilik yazmayin, muhendis olun dipsiz kuyu tirnaklarla kazirsiniz ama uzmanlasicam diyosan ben bi ortodontist olurum ben bi pedodontist olurum ben bi estetik cerrah olurum diyorsan hayatın kurtulur. eyvallah derim.

yolunuz aydinlik olsun.

• Daneres kullanıcısına yanıt
    devlette dayak garantin var.. daha geçen sene elazığda dişçiyi bıçakladılar, bizde ağrı sızı çok. uyuşmadı diyip döver.

allahtan elimde aeratör var da tırsıyorlar alırım o çeneyi yerinden he diye kovalıyorum

Babamın kuzeni ege mezunu ortodontist fakülteye girdiği gün karar vermiş ortodonti seçmeye 35 yaşında evi ve arabası var ve hiç devlette çalışmadı işe gittiği gün sayılı  

Hocam siz kaç k ile tercih ettiniz çapayı

• Daneres kullanıcısına yanıt
    Ortodonti gerçekten bambaşka bir meslek gibi hocam ya; büyük meziyet. 16k.

ortodonti isteyen çok fazla öğrenci var sanırsam, bundan 2-3 sene önce aynı alandan mezun olan bir başka hekim bize bölümün tanıtımını yapıyordu

dişte uzmanlıkta mesela cerrahlık, ortodontiye göre biraz daha fazla puana sahip ama ortodonti kadar tercih edilmiyor

ileride bu alanın akıbeti ne olur sizce, çok fazla mezun verir gibime geliyor da

uzmanlık kadroları, tıpta uzmanlık kurulu tarafından hem fakültenin akademik kadrosu hem imkanları hem de ihtiyaca göre belirleniyor.. 👍🏻

ortodonti, uzmanlıklar içerisinde en yüksek puanla kapatan hocam sonra cerrahi geliyor. birinciler hep marmara orto yazar.

daha az iş yüküyle daha fazla para kazanılan uzmanlık branşları tercih edilir.

tıpta derma, dişte orto..

evet doğru ben yanlış bir veriye bakmışım şimdi fark ettim

teşekkürler bu arada

ne demek hocam, sevgiler

Yorumlara ben de katılıyorum,diş hekimliğini devlet garantisi yok diye yargılamak saçma bu bölüm dünyanın her yerinde özel sektör işi,ona bakarsak bilgisayar mühendisliğinde de devlete atanmak çok zor özel sektör ön planda ama herkes birini överken diğerini yetiyor halbuki kariyer-maaş ilerlemeleri de benzer,bunun hakkında ne düşünüyorsunuz hocam niye böyle bir algı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoodnightANDgoodluck -- 31 Temmuz 2021; 22:22:59 >
  • GoodnightANDgoodluck G kullanıcısına yanıt
    AKP, sağlığı devlet yapar mantığına entegre ettiğinden sağlıkçılar devlete atanmalı gibi bir algı oluştu halk üzerinde. Bence yakın gelecekte sağlık sektörü tekelleşmeye uğrayacak.

Doğru da işte halk gene sıra bulamıyor özele gitmek zorunda kalıyor,ben bu yaşıma geldim devletin uzman doktoruna-diş hekimine gidemedim hep özel,o kadar sgk kesiliyor bizden yararlanamıyoruz ancak sağlık ocağı acilde ilaç yazdır... hele adsm de imkan yok tedavi yaptırmaya.

Yani devlet en azından diş sektörü için uzun vadede ne hali varsa görsün diyebilir bence

• GoodnightANDgoodluck G kullanıcısına yanıt
    Haklisin hocam. Ben de devlette normal doktora bile gittigimi bilmem hic. Istanbuldaysan yardimci olurum, randevusuz gidebilirsin dis hek ogrencisiysen.

Yok hocam İstanbul'da değilim çok sağolun yine de.

Edit:kastettigim şeyi de tam söyleyemedim demek istediğim;bence devlet adsm işine girdiğine çok pişman oldu ve bu isi üzerinden atıp tekrar özele sektöre devretmek için atamaları arttırmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoodnightANDgoodluck -- 31 Temmuz 2021; 22:37:20 >
  • Ayzeyy A kullanıcısına yanıt
    34k siz?

• mastuva M kullanıcısına yanıt

36.9k

Size kafkas diş gelir mi?

Oha diş sıralamaları o kadar geriledi mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.