Şimdi Ara

Doguda TIP okunur mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: youlost038

kürtçe bir dil değildir , %96 sı yabancı kelimelerden toplama bir kelime topluluğunu dil olarak tanımlayamazsınız , konuştuğunuz kelimelerin dil olmadığını kabul edin he hala dil olarak kabul edecekseniz de o sizin yanlışınız.

ırkınız veya ne dediğiniz beni alakadar etmez herkes özgür bu ülkede ben kendi yetiştiğim kültürümden çok farklı

ayrıca sen istanbula geldiğinde önünü kesip ırkını hangi partiyi soruyolarsa haklısın çünkü aynı şeyin en dibini ben diyarbakırın merkezinde yaşadım . önümü keserek hangi parti veya hangi ırktan olduğumu sormalarını sen sanırım destekliyorsun çünkü doğu böyle bir ortam. ha sizin bide namus diyerek genç kızları 50 yaşındaki adamlara vermeniz veya öldürmenizi söylememe gerek yok cnalı şahit oldum çünkü. yerel halkın ne derece geri kafalı olduğunu söyleemk istedim

batıdaki bir insanın doğuda yaşaması kesinlikle tehlikeli ve yanlış . ayka uydurması cok zor.

buda benim görüşüm ister saygı duyun ister dıuymayın iyi çalışmalar.

O zaman Türkçede bir dil değil Kendinle çelişiyorsun arkadaşım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

kürtçe bir dil değildir , %96 sı yabancı kelimelerden toplama bir kelime topluluğunu dil olarak tanımlayamazsınız , konuştuğunuz kelimelerin dil olmadığını kabul edin he hala dil olarak kabul edecekseniz de o sizin yanlışınız.

ırkınız veya ne dediğiniz beni alakadar etmez herkes özgür bu ülkede ben kendi yetiştiğim kültürümden çok farklı

ayrıca sen istanbula geldiğinde önünü kesip ırkını hangi partiyi soruyolarsa haklısın çünkü aynı şeyin en dibini ben diyarbakırın merkezinde yaşadım . önümü keserek hangi parti veya hangi ırktan olduğumu sormalarını sen sanırım destekliyorsun çünkü doğu böyle bir ortam. ha sizin bide namus diyerek genç kızları 50 yaşındaki adamlara vermeniz veya öldürmenizi söylememe gerek yok cnalı şahit oldum çünkü. yerel halkın ne derece geri kafalı olduğunu söyleemk istedim

batıdaki bir insanın doğuda yaşaması kesinlikle tehlikeli ve yanlış . ayka uydurması cok zor.

Senin gibi bilgisi olmadan cahil cahil konuşanlar susmalı
    Adam Türkçenin %45 inin Arapça %30 unun farsça oldugunu bilmeden sallıyor

*** Kafkas göçmeni malatyalıyım. Türkçenin hası bizde. Babaannem dil sandığınız kelime grubunu anlamıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Wallens W kullanıcısına yanıt
    :D sen çok bilgilisin türkçenn dil olmadığını söylüyor bilgili beyinli :D
  • kızgınjapon K kullanıcısına yanıt
    sizin gibiler bide üniversteye hazırlanıyor :D vay vay
  • quote:

Diyarbakirli olmakla ovunmuyorum da utanmiyorum da çünkü insan seçimini yapmadiklari seylerle ovunemez ve utanamaz ama diyarbakirli oldugum icin cok cok mutluyum(arkadas editlerken düzeltmiş "diyarbakirliysan o daha da beter" seklinde trajikomik bi ifadesi vardi ona karşılık yazmistim bu kısmı ha kimin nereli olduguyla da ilgilenmiyor hepinize saygi duyuyorum arkadaşlar). Ha bu kadar seviyesiz olduğunuzu bilsem uzun uzun yazmazdim, karsimda muhatap alinacak olgun biri var sandım.. degindigim konu sayisinin cokluguna karşın bilgisizlik ve haksizliginizi kabul etmemek için malesef kendinizce uydurduğunuz bir tezle, kin ve nefretle dil konusunda saldirmaniz karsisinda elbette beni aşağı cekip oralarda kendi jargonunuzla vuramayacaksiniz. 30 milyon insanin konuştuğu dile de kelime topluluğu derken nasil bi haddini aşma icinde olduğunuzu anlatmayacagim size, cunku laftan anlayan bi yapiniz yok malesef, .İstediğinizi demek konusuna gelince ben istedigini demekten kastı cahil ve futursuzca hakaret ve iftira etmek değil de benimle ayni görüşte olmayan (ki cok absurt bi goruste degilm veya ideolojik bi yaklasim icerisinde de degilim cunku ideolojilerin insanlari ayristirdigini dusunurum) ama karsilikli bi seviye icinde tartisabilecegim bi kardesmle tartismayi yeğlerim, kendiniz gibi biriyle farklı bi konuda tartışıniz lutfen ama benım oldugum yerde dogu ile batinin kardesligini zedeleyip, orta doguda çıkacak savasin emrini veren patronlarınıza hizmet edemeyeceksiniz. Daha da uzatip bana cevap hakki dogurmayin lütfen, cunku zaman kaybisiniz. iyi forumlar.

Ben cevap verirken editlediginiz icin tekrar cevap hakki dogdu bana, şimdi tekrar okudum da cevap hakki falan dogmamis çünkü ne dedigini bilmeden konusuyor konustukca batiyorsunuz :) size irkinizi partinizi soranlar da sizin kafanizda insanlar :) ailem diyarbakirin yarisina hukmediyorken bana diyarbakirin gobegini anlatmayin, ha namus meselesinde de haberlerdeki veya dizilerdeki (elbette bizim de siddetle karsiti oldugumuz) cocuk gelinleri gozumle gordum palavlarini birakin, ayrica dogunun ortami süper demedim, her yerde huzuru bozanlar var dedim, evet önyargılı insanlar var.. ben diyarbakirliym diye istanbulda tepki gosterenler beni 15 dk dinleyince sarilmadan edemediler, siz de onyargilisiniz ama onlardan farkiniz onlar laftan anliyordu siz okudugunuzu anlamakta bile gucluk cekiyosunuz. Baska cevap alamayacaksiniz, cevap beklemeyin yazdiklarimi okuyun, anlamadiginiz yerleri anladikca zaten cevap alirsiniz.

Konu sahibi kusura bakmasn, boyle biri oldugunu bilsem gercekten yazmazdim, kusura bakmayin hocam.. iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan2144 -- 31 Mart 2016; 18:12:34 >

• Adaghsjs arkadaslar bizzat doguluyum kürt degilim özbeöz türküm tüm dogu kürt degil sunu sokun kafaniza bu bir
    Ayrica bi arkadas kotulemis soylediklerinde dogrular da var yanlislar da ama sahsen ben de doguda okumak istemiyorum baska sehir istiyorum ama bu siyasi nedenlerden kaynaklanmiyor universitelerde devrimci genclik yapilanmalari var yok diyen yalan soylemis olur sessiz kalirsan sorun olmaz ama yok ben dilimi tutamam dersen fena bozusursunuz ayrica doguda universite okunmayacaksa tek bir sebebi var sosyal hayat 0. En fazla kapitalizmin doruklarinda pahali cafelerde oturursunuz buna da sosyallik dersiniz haberiniz olsun afshdj ama tıp tıptır yani hem belki gecis falan yaparsiniz yazin bence

• Yine batıda yaşıyan ergenler toplanmış konuya ben gecen yaz 1 ay boyunca erzurumdaydım eniştemin memleketi bende samsunluyum çok iyi ve sıcak kanlı insanlar yok nereliymişsin hangi partiliymişsin hiç öyle insanlar degiller tipim karadenizlilere benzedigi için yabancı oldugum oralara belli oluyodu ve ondan daha samimi ve yardımsever davranıyolardı.O kadar şehir merkezine gittim köylerine gittim hiç kürtçe konuşan görmedim şiveden dolayı bazı dediklerine anlamayabilirsin ama ordaki insanlarda senin benim gibi konuşuyo kars ı bilmemde erzincan ve erzurumda terörün t si yoktur saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiteraryN -- 31 Mart 2016; 18:07:28 >
  • KONU EDITI : Gencler zaten 17 senedir Erzurum da bulunmaktayim. Bu konuyu diger bolgelerdeki insanlarin bakis acisini ogrenmek icin actim.

Bana sorarsaniz elbette okunur lan.

• 1-2 köklü üniversite hariç okunmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DR uLuBey

KONU EDITI : Gencler zaten 17 senedir Erzurum da bulunmaktayim. Bu konuyu diger bolgelerdeki insanlarin bakis acisini ogrenmek icin actim.

Bana sorarsaniz elbette okunur lan.
    Soğuk lan çok soğuk gelmeyin Batı'dan özellikle sıcak yerlerden Erzurum'a falan ağlarsınız soğuktan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35000 -- 31 Mart 2016; 18:33:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Editlendi

• batıdan gidiyorsan zor gelebilir ama dediğin şehirlerde dedikleri gibi kürtçe konuşmuyo insanlar çok azı konuşur onlar istanbulda bile var erzurum zaten aşırı milliyetçi şehir sıkıntı olmaz da alışmakta zorlanırsın başlarda ama tıpı çok istiyorsan gidebilirsin bazılarının dediği gibi korkunç değil :D babamın işi dolayısıyla erzurumda bulunmuştuk bir dönem ordan biliyorum ki biz geleli çok oldu şimdi kış olimpiyatları vs gelişmiştir biraz :D bu arada şive çoğu yerde var anlamayabilirsiniz bizim laz komşumuz var kadının beş kelimesinden dördünü anlamıyoruz bu yüzden dışlayalım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bihterziyagil -- 31 Mart 2016; 19:11:32 >
  • Malatya, Elazığ, Erzurum, Kars, Iğdır, Gaziantepte doğu

Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Van, Hakkaride doğu

Yani bunun cevabı senin hangi grubu istediğine bağlı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.