Şimdi Ara

Doğuştan sağır olan birisi hangi dilde düşünür ???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
10.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • düşüncelerinde kelimeler yoktur illa bi dilde düşünecek diye bişey yok bence
  • Doğuştan sağır olmak isterdim
    edit: sanki konuşabildiğiniz, düşüncelerinizi harflere dökebildiğiniz hayatlarınızdan memnunsunuzda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackkan -- 31 Ekim 2015; 0:27:44 >
  • neden bir dile ihtiyaç duysunlar ki. onlar için his sadece histir.
  • arkadasin dedigi gibi gozunde nesneler canlanır bence

guzel soru ingilizcesi iyi plan biri sorsun redditte

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu dışı, konu dışı olalı böyle soru sorulmadı

edit:2011 de sorulmuş

ulan düşünüyorum düşünüyorum; düşünürken hep bildiğim dilde konusup düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 31 Ekim 2015; 0:39:19 >
  • Hızlı okuma gibi düşün. İnsan kelimelerle düşünmek zorunda değildir. Hatta kelimesiz düşünmek daha seri düşünmeni sağlar. Hızlı okuma yaparken de kelimeleri okumazsın, bütün olarak alıp beyninde birdenbire görsellerle süslersin. Onlar da görsellerle düşünüyorlar.

Bunu dedim diye hem sağır hem körün nasıl düşündüğünü sormayı düşünürsen eğer diye yazıyorum; böyle bir engele sahip birinin düşünme şekli de deneyimlediği kayda değer bir şey olmadığı için toy olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArduYusmus

quote:

Orijinalden alıntı: 28kerem28

Doğuştan duyma engelli olsada, dil eğitimi alıyorlar

Turkiyede ise türkçe mesela..

Tamam da eğitim alana kadarki sureden bahsediyoruz

maya dilinde.
  • cevap hala yok yahu
  • Aslında düşünemez diyenleri eksilemek bir yerde yanlış. Şöyle ki;
    Dil bilmeyen, doğuştan sağır olan ve dil geliştirememiş bir insan zihinsel işlevlerin bir çoğunu yerine getiremez. Derin düşüncelerde bulunamaz, hayal kurması çok güçtür.

Oliver Sacks'ın Seeing Voices adlı kitabında, bununla Joseph adlı 11 yaşındaki bi hastadan bahsediliyor. Zeka geriliği olduğu düşünülse de daha sonra işitme engelli olduğu anlaşılıyor.
    "Joseph görüyor, ayırt ediyor, sınıflandırıyor ve kullanıyordu. Algısal sınıflandırma ve genellemeyle ilgili herhangi bir sorunu yoktu. Fakat görünüşe bakılırsa bunun çok ötesine de geçemiyordu. Soyut fikirleri aklında tutamıyor, planlayamıyor, oynayamıyordu. Görüntüler, hipotezler yahut olasılıklarla başa çıkamıyor, hayali ve mecazi bir dünyaya giremiyordu. Şimdiye sıkışıp kalmış, düz anlama ve anlık algılara kıstırılmış gibi bir hali vardı..."

Bir insanın düşünme beceresi, dil kabiliyetiyle doğru orantılıdır. Ne kadar çok kelime, o kadar zengin zihin.

Şuan halkımız ortalama günlük 400 kelime ile konuşuyor. İngiltere'de ise 2000 kelime. Bunun dille alakası yok. Okuyan ve eğitimi iyi bir toplum tabii ki daha çok kelime telaffuz eder.

Bol bol okuyun, zengin bir Türkçe kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anakata -- 1 Kasım 2015; 1:24:04 >

• Doğuştan sağırsa hiçbir dile maruz kalmamıştır bu yüzden beden dili dışında herhangi bir dil bilemez. Ancak zihninde canlandırdığı görsellerle; sembol, beden dili, mimik vs. ile düşünebilir.

• Ateistler bunu da açıklasın
  • Forumun seviyesi artmış biri düşürsün

•  Doğuştan sağır olan birisi hangi dilde düşünür ????
  • Tabircaizse düşünceleri dil olur

• Hort

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.