Doğuştan duyma engelli olsada, dil eğitimi alıyorlar
Turkiyede ise türkçe mesela..
quote:
Orijinalden alıntı: 28kerem28
Tamam da eğitim alana kadarki sureden bahsediyoruz
quote:
Orijinalden alıntı: ArduYusmus
quote:
Orijinalden alıntı: 28kerem28
Tamam da eğitim alana kadarki sureden bahsediyoruz
Evet uzmanları bekliyoruz konuya o zaman
Kaliteli konu tutar up
Gördüğü nesneleri zihninde ilişkilendirerek düşünür diye düşünüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Steven Stifler
düşünmesi için dile ihtiyacı yok
İçinden kendi kendine nasıl konuşuyorsun peki?
Nesnenin görüntüsünü düşünür. Mesela su istediği zaman bir bardak su düşünür. Veya yazıyı düşünür. Hangi ülkede yaşıyorsa oranın dilini düşünür. Hem kör hem sağır olsa bu sefer dokunduklarını düşünür.
Duyamayan birinin eğitim almadan konuşması imkânsızdır dostum ancak eğitim alırsa belli düzeyde konuşabilir.
K*rtçe
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: nebula-bunela-labune
quote:
düşünmesi için dile ihtiyacı yok
İçinden kendi kendine nasıl konuşuyorsun peki?
.
Ben de
dil bilmedigi icin dusunemez. dusunceleri hissedebilir.isterseniz deneyin.dili kullanmadan kendinize bir kavrami aciklamaya calisin.insan dili kullanabildigi olcude dusunur.
Duymayan birinin dil kavramini da bilmeyeceginden bizim gibi dusunmeyecegini, kendi zihninde konusamayacagini sadece nesnel olarak dusunebilecegini tahmin ediyorum. Tabii kast ettigim sey cocukluk zamani.
quote:
Orijinalden alıntı: Vespucci
Duymayan birinin dil kavramini da bilmeyeceginden bizim gibi dusunmeyecegini, kendi zihninde konusamayacagini sadece nesnel olarak dusunebilecegini tahmin ediyorum. Tabii kast ettigim sey cocukluk zamani.
DÜŞÜNMÜYORLAR KONU KİLİT
KATILANLAR +++
quote:
Orijinalden alıntı: Mr. JOKER
DÜŞÜNMÜYORLAR KONU KİLİT
KATILANLAR +++
Alıntıları Göster
benim beynim yandı düşünürken o yüzden cevap veremiyorum
Kelime olmayınca düşünemez sen nasıl belli şeyleri açıklayamıyosun Kelimeler yetmiyor onlarda öyle, eğtim almaya başlayınca bizim gibi düşünebilirler ama o süre boyunca içinden bile konuşamazlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Joseph4
Kelime olmayınca düşünemez sen nasıl belli şeyleri açıklayamıyosun Kelimeler yetmiyor onlarda öyle, eğtim almaya başlayınca bizim gibi düşünebilirler ama o süre boyunca içinden bile konuşamazlar.