Şimdi Ara

Ailemi reddetmek istiyorum nasıl yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle uyarayım uzun olacak, o yüzden uzundu okuyamadım yazmaya gelmeyin lütfen, içimi dökecek kimsem yok buraya yazıyorum o yüzden. Ailemle problemler yaşıyorum ama çözülmeyecek şeyler değil. Beni yıllardır çok derinden yaralayan bir şeyi ısrarla yapıyorlar ve artık kanıma dokunmaya başladı gerçekten. Biz 3 kardeşiz ve sürekli olarak evlatlar arasında ayrımcılık yaptığını düşünüyorum ailemin. Şimdi diyeceksiniz ki ergen gibi abisini kıskanıyor falan ama inanın ki öyle değil durum. Ben abimle küçüklüğümde hep problemler yaşadım, yani klasiktir. Abim biraz şiddete eğilimliydi kavga ederdik sürekli o yüzden. İlk başta küçüktüm ve karşı koyamazdım odaya kilitleyip saatlerce dövdüğünü bilirim yani. Ben büyüdükçe kavgaların da dozu arttı tabiiki karşılık verince iyice kan revan kavgalarımız olurdu. Ama abim gerçekten problemli biriydi galiba, sinirlendiğinde gözü kimseyi görmezdi kafamda bilgisayar kasası kırmışlığı burnumu kırmışlığı var yani kardeş mardeş yerine koymazdı beni. Bakın bunlar olabilecek şeyler ikimiz de ergendik yani ama benim o süreçte en zoruma giden annemin-babamın tavırları oldu. Sürekli olarak o abin haklı vs. gibi tavırlar gösterdiler. Hatta nadir kazandığım bir kavgadan sonra annemin bana yazıklar olsun demişliği vardı. Benim burnum kırıldıktan bir gün sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmışlığı vs. iyice kanıma dokundu. Bir gün artık bu tavırlara dellendim ve öfkeden çıldırdım, artık kan beynime sıçradı ama mecaz anlamda değil gerçekten suratımdaki tüm kılcal damarlar patladı yüzüm mosmor oldu gözümden kan geldi. Tabi öyle görünce direkt hastaneye götürdüler gece gece apar topar ambulansla sevk ettiler beyin kanaması için MR vs. çekildi. Neyse ertesi gün aynı terane, biz devam ediyoruz. Ben bu olaylardan sonra shaolin keşişi gibi oldum budist rahipler gibi inanılmaz bir dinginliğe kavuştum. Öfke bir şeyi çözmez sal gitsin moduna girdim. İnanılmaz bir dinginlik yani anlatamam biri bir şey mi dedi tamam abi diyorum başka bir şey demiyorum. Neyse biz böyle giderken abim üniversiteyi kazandı falan biz akademik olarak çok başarılı öğrencilerdik yani öyle yetişmiştik. Abim Tıp fakültesini kazandı ama memleketimizde değil de doğuda bir ili kazanınca babamla benim aramda yine tartışmalar alevlendi. Babam beni inatla alıp doğudaki o ile götürdü ve biz ailecek oraya yerleştik. Puanımın çok altında bir liseye gidip yaşıtlarımın gezip tozduğu bir dönemde biraz hayatım harcandı. Neyse ben babamla çok kavga ettim her gün ağlayarak uyudum artık o kadar dikkate alınmıyordum ki boğazıma kadar geldi yani. Birkaç kez evden de kaçma girişimim oldu ama lanet memlekette kaçacak yer de yoktu. Neyse abim üniversiteye girdikten sonra iyice talepkar olmaya başladı. Para mevzularından babamla çok kavga ettiler. Abimin hem marka takıntısı hem de sürekli alışveriş hastalığı vardı. Bir zaman sonra para mevzusu o kadar derinleşti ki babam abime kredi kartı çıkardı ve her ay bizim evin masrafı kadar ödemeye başladı. Arabayı sürekli kullanıyordu babam işe otobüsle gidiyordu aylık benzin masrafı falan çok uçuk seviyelerdeydi. Neyse bu dönemde ben iyice içime kapandım artık bıktım yani dedim ya budist rahipler gibi takıldım ayakkabım mı delinmiş boşver gitsin modunda geziyordum. Neyse yıllar yılları kovaladı ben lise sona geldim üniversite Sınavı telaşı başladı. O zamanlarda da ailemle problemler yaşadım annem sürekli abimle kıyaslıyordu beni sürekli aşağılıyordu. Neyse Sınav maratonu da bitti ben o sene Türkiye derecesi yaptım hakikaten hırslı biriydim matematikte vs. kendimi bulmuştum inanılmaz bir dinginlik diyorum ya. Neyse Türkiye’nin en iyi tıp fakültelerinden birini yazdım gittim dedim ki artık en başarılı çocuk benim biraz saygıyı hak etmişimdir dedim ama durum yine değişmedi. Peder yine bize az para veriyor abime musluğu akıtıyordu. Buna savunma olarak da abin okulu bitirir seni okutur diyordu ben yine öfkeden çıldırıyordum ben niye başkasının parasıyla okuyacağım bu kadar derece yaptım hiç mi utanman yok diyordum ama yine aynı terane devam. Neyse ben iyice budist rahip moduna girdim artık para bile harcamıyorum yani iyice saldım dünyevi yaşamı. Bu dönemde abim son gaz devam ediyor neyse bir kız buluyor ciddi ilerliyorlar kız için bir para harcıyor aklınız durur 5 yıldızlı oteller pırlanta yüzükler falan kızın ailesine bir yemek yediriyoruz 7.000 lira hesap ödüyoruz düşünün yani. Neyse bizim peder de ilk çocuğu evlendiriyor ya, yürü ya kulum diyor. Abim için 30.000 liralık saatler kız için altın takılar vs düşünün daha evlenmeyi bırak nişan yok ortada. Oh be rahatladım vallaha döktüm içimi neyse özetle peder bizi unutuyor biz keşiş yaşamına devam ediyoruz annem hatta sitem ediyor sen de kız bul falan ama ben o ara bana yazan kızları reddediyorum çünkü kahve içmeye götürecek bile param yok. Son olarak ben bıktım artık böyle aile olmaz olsun her gün Allah’a beddua ediyorum annem babam için ama beni pek tınlamıyor gibi Allah. Ben bunları soyumdan falan silmek istiyorum komple hayatımdan çıkarman lazım yani ne yapabilirim sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nadiren kazandıgınız kavgayı görmek isterdim hocam  

• Hiç sormayın hocam ya dayak yiye yiye dinginliğe ulaştım, ben kuralına göre dövüşürdüm yani öyle sağdan soldan bir şey alıp vurmazdım sonuçta abim derdim ama bu da bizi kaybeden taraf yapıyordu

• Cidden tıp öğrencisi misin?

• 4 oldum bu sene hatta. Allah vergisi bir akademik yetenekle shaolin dinginliği birleşince 13-14 saat aralıksız ders çalışabiliyorum.

• Tebrikler ama bir an troll sandım çünkü problemi analiz etme biçimin pek analitik gelmedi. Daha çok lise öğrencisi gibi yaklaşmışsın olaya.  Eğer gerçekse yaşadıkların öncelikle şiddete maruz kaldığının farkında olman gerekiyor. Üstelik hem fiziksel hem de ruhsal saldırı söz konusu. Kötü abi/abla olabilir. Bazılarının cidden öfke problemi oluyor. Ebeveynlerin görevi dengeyi sağlamak. Yine anlattıklarından yola çıkarsak aile seninle sağlıklı ilişki kuramamış. Yapman gereken şey tıp fakültesini kazanır kazanmaz olabildiğince bağımsızlığını kazanmaktı. Part time çalışma olabilir, burs olabilir bir şekilde bağımsızlığını ilan edip ailenle minimum görüşmen gerekiyor. Seneye asgari ücret alacaksın. Bence aileni yılda 1 kez gör. Bu yaşa gelip hala bunlarla mücadele ediyorsan ruhsal olarak iyi durumda değilsin demektir. Kendini ailenden koruman gerekiyor. İletişim kur, aileni değiştir, seni anlamalarını sağla derdim ama inan bunun masrafı daha fazla. Şu an kendini koru. İleride yüzleşirsin.

• hocam abin okulu bitirmedi mi niye hâlâ babandan geçiniyor? yok mu kendi geliri?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • scientia kullanıcısına yanıt

@scientia kusura bakmayın forumu da pek kullanmayı bilmiyorum ama troll yapmıyorum inanın artık öyle bir psikolojiye girdim ki bu hayatı ciddiye alacak bir ruh halim bile yok. İlk seneler çalışma imkanım çok olmadı okul cidden yoğun geçiyor yani biraz beceremedim. Üniversitem her sene part time çalışma ilanı açıyor acilde EKG falan çektiriyorlar bize ona başvuracağım asgari ücret veriyorlar Ayrıca KYK bursu da geliyor. Bakalım artık cidden saldım yani hayatı pek tınlamıyorum hiç birşeyi 2 sene sonra okul bitecek zaten

• sriiouss kullanıcısına yanıt

@sriiouss vallaha hocam abim kronik problemli bırak mezun olmayı adam maaş alıyor ama bir mekanda falan hala hesabı babamın kartıyla öder abimi anlatmaya kelimeler yetmez kara delik gibi

• hocam dürüst konuşacağım, şimdiye ailenle bağını koparmış olman gerekirdi. aileniz doğuda bir yerde yaşıyormuş. siz iyi bir tıp fakültesini kazanmışsınız. aranızda mesafe vardır diye düşünüyorum o yüzden. ne kadar çabuk para kazanmaya başlarsanız o kadar iyi olacaktır sizin için.

ben anneannemin evinde kalıyorum. 2000 tl (kyk + kiradan gelen para) ile geçinmeye çalışıyorum. yemek konusunda sıkıntım yok. diğer her şeyi ben ödüyorum. adobe creative cloud gibi şeylere her ay yüzlerce lira ödemem gerekiyor okuldan dolayı. sosyallik falan hiç yok. ay sonu elimde kalan para sıfır. yine de aileye bağımlı olmadığım için mutluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 15 Temmuz 2023; 2:31:15 >
  • Gerçekten cevaplarınız için teşekkürler biraz takıldığınız nokta neden ailenle hala görüşüyorsun olmuş. Ben yani hep iyi huylu bir insandım istedim ki babam benimle gurur duysun takdir etsin işte eskiden çok da dindar biriydim inanın gerçekten ermiş-veli gibi gezerdim yani günaha yaklaşmazdım aileme çok saygı gösterdim o yüzden. Ben bu hayatta tam olarak istenecek evlat tanımını sonuna kadar yaptığımı düşünüyorum içim çok çok rahat o yüzden yani. Eskiden her gece yattığımda sahip olduklarıma şükreder Allah’a dua ederdim ama bu süreçten sonra dualarımızı herhangi birinin dinlediğini falan düşünmüyorum. Yani sorunlara gerçekten analitik yaklaşamadım çünkü büyüyemedim de ben. Öyle kolu kanadı kırılmış 16 yaşında çocuk ruhu içime işledi. Yaşım 22 oldu ama inanın büyüyemedim yani

• Normal o çünkü tatmin edilmemişsin duygusal açıdan. Benim babam da öyle mesela. Annesi pek sevmemiş. Sürekli ilgili ve sevgi arardı ondan. O da bunu bilip suistimal ederdi. O yüzden ilgili, sevgi, saygı araman çok doğal fakat belli ki ailen sana bunu vermeyecek. Harvard Tıp'a girip kanser tedavisini bulsan da vermeyecek o aradıkları çünkü anne baba dediğin zaten çocuğunu koşulsuz sever. Çocuğun bir şey başarmasına veya uslu durmasına gerek yoktur. Kanıtı da abin zaten. O kadar sorunlu olmasına rağmen ona ilgi gösteriyorlarsa ortada rasyonellik yok. Aileden umudu kes.

• troll hesap troll konu

baban tası tarağı toplayıp şehir değiştiriyor ve o kadar parayı nasıl alıyor? yarısından sonrasını okumadım.

• Ben köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyip çok duygusal davranmadan kariyeri ve maddi durumu elime alana kadar aile yanında yaşardım bunları aldıktan sonra aileyi boşverip giderdim ama soydan çıkarma davası açmazdım olurda miras falan kalırsa tüm hepsi o abine gitmesin diye inadına

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Babam memur, durumun absürt yanı da o zaten yazdığım fiyatlar uçuk geliyor ama istersen aldığı saatin fotoğrafını, pırlanta yüzüğün faturasını yemeğin fişini falan atabilirim durumun ne kadar vahim olduğunu oradan anla. Zamanında birkaç yatırım yapmıştı daireleri arsaları dükkanları falan var ama para bana damlamıyor yani problem orada zaten biraz dikkatli okuman lazım

• Ulpro kullanıcısına yanıt

hocam inanın dinginlik diyorum ya gerçekten inanılmaz bir duygu malında falan da gözüm yok ne yaparsa yapsın. Ben kendime güveniyorum zaten dediğim gibi hep hırslı çalışkan biri oldum pazarda limon satsam oturur inceliklerini öğrenirim 1 aya en iyi limoncu olurum. 3-5 kuruş mala tamah etmem yani 2 sene sonra bitiyor okul zaten diplomayı alıyorum ondan sonra kimseye ihtiyacım yok zaten

• Anlattıklarından aile içi şiddet ve psikolojik istismardan muzdarip bir günah keçisi (scapegoat) ya da kara koyun (black sheep) olduğun izlenimi edindim; abin de bir altın çocuk (golden child), yani ailenin biricik göz bebeği evladı. Tatminsizliklerini, nefretlerini, güvensizliklerini veya - abinin örneğinde - ideal imge tutkularını etiketledikleri çocuklarına seçici biçimde bölüştürüp yansıtan narsisistik ebeveynlerinize ilişkin bir sorun bu ne yazık ki, temelde ne senin, ne de - belki sana yaptıklarından sonra inanmakta güçlü çekecek olsan da - abinin kabahati değil; seni ve abini bu hale getiren ebeveynlerinizin kabahati. Kaderin büyük bir talihsizliği narsisistik bir aile sisteminin parçasısın. Tıp tercih etmeniz bile - hekim olmanın itibarı uyarınca - bu çerçevede bir yönlendirme ve gelişim gibi görünüyor. @scientia'nın da söylediği gibi kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenip - pratikte kısmen başarmışsın da denebilir - ailene olabildiğince mesafe koymalısın. Bahsettiğin o çile geçirmez keşiş tavrını takınıp ailenin sana veya birbirlerine yaptıklarının üstünde fazla durmamalısın. Burada "bağı neden toptan koparmadın?" diyen diğer yorumların aksine bugünkü Türkiye şartlarında aile ile bağları tamamen koparmak birazcık zor, pek gerçekçi bir düşünce değil ancak narsisistik bir girdap içerisinde kaybolmuş aile bireylerinden etkilenmemeyi ve girdabın dışında durmayı öğrenebilirsin.

Bir kere böyle teşhis koymayı başarınca dünyan bir anda aydınlanıyor. Muğlak biçimde kavradığını akademik terminolojisiyle bilir hale geliyorsun. Gerçekten çok fark ediyor. Umarım - aktarımından yola çıkan - teşhisim isabetlidir. Kolaylıklar dilerim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Evet, Allah senin aileni iyi ve seni haklı kılacak, evet aynen öyle...

Yahu hocam, böyle sorunlu bir aileden, en kısa sürede ve en iyi koşulda kaçmak en makul dür. Hocam bunu Allahtan bekleme. Bunu sen yap. Yapabileceğimi yap yani...

• Okul bittiği gibi hatta iş bulduğun anda düzenin biraz otursun mesafeyi zamanla aç, arama sorma. Kendi hallerine bırak. Okurken ben nefret kustum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.