Hocam şu an bile öyle ki zaten. Mezun olduktan sonra millet neye uğradığını şaşırıyor hani o diploma çok üstün bir şeydi? İş verenler bunlarla alay edip cvlerini bile okumayınca anlıyorlar gerçekdışı işlerle uğraştıklarını... |
Doktorlar öğretmenlerin düştüğü hale düşer mi? (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Tesisatçılara bak hepsinin ağzı çok iyi laf yapar milletin işini hallederler çoğu karaktersiz beş para etmez tiplerdir ama hiçbiri parasızlık çekmez arabasını alır tatilini yapar gezer tozar ama sen evine gelince ben mühendisim diye kendini o adamdan üstün görürsün. Aşağı gördükleri insanlar hayatın gerçekliğinde yaşıyorlar güçlüler diğer tayfa ise doktorasını yaparsa daha üstün bir insan olup daha iyi şartlara sahip olacağını sanarak kafasını kitaba gömmeye devam ediyor sonra hıncını milleti aşağılayarak çıkartmaya çalışıyor. Dediğim gibi bu işleri gerçekten sistematik bir eğitimden geçmiş bilinçli aileler tarafından yetiştirilmiş insanların yapması gerekiyor böylesi hem daha sağlıklı hem de daha faydalı herkes için. Yurtdışında zaten mühendislik, tıp gibi eğitimleri hep zengin çocukları alıyor burada ise adamın ayakkabı alacak parası yok mühendislik kazanmış büyük adam olacağını sanıyor çevresi gazlıyor oku adam ol oğlum bilmem ne .d Yazık gerçekten.
-
Okumak çok az bir kesim için sağlıklı ve doğru bir iş. Gerisi birilerinin ve kendinin takıntılarını tamamlamak için uğraşıyor sadece. Gerçek değil.
-
Evet, çok sayıda mezun olduğu için, bir diploma daha ekstra bir şey katmıyor, ama o diploma yoksa durum çok daha kötü olabiliyor.
Bu arada, ben de aynı düşünüyorum dediğiniz gibi, yapay zeka bana sorulan tüm sorulara cevap verebiliyorsa, bana verilen görevleri tamamlıyorsa bana ne gerek var? Hala insanlar işleri yapay zekaya yaptırıp "akıllılık" yaptıklarını düşünüyorlar, oysa yaptıkları tek şey yapay zeka ile iş arasında bir tür köprü olmak. Veriyi bir noktadan diğerine taşıma işlevi görüyorlar şu an sadece, otomasyona bu yapı da eklendiği anda işlevsiz ve işsiziz mühendisler olarak.
Bir sayfa metni bile ezberleyemeyen insan beyniyle, binlerce tb veriyi işleyebilen AI'a karşı rekabette iyi şanslar.
-
Yapay zeka kat planına göre doğalgaz projesini çizebilir gerekli tüm hesaplamaları yapıp projesi saniyeler içerisinde eksiksiz oluşturabilir ancak o doğalgez tesisatını binaya gidip döşeyecek robotun da ortaya çıkmasına daha çok zaman var :) Bu senaryoda projeyi çizen onaylayan mühendis işsiz kaldı tesisatçı ise işini yaptı parasını kazandı. Millet hala ofis işleri için kendini geliştirmeye devam etsin. İşiniz değerini kaybettiği an cvnizde böbürlendiğiniz tüm o TECHNICAL SKILLS, SOFT SKILLS kimsenin afedersiniz bir tarafında bile olmayacak direkt kapı önüne koyulacaksınız. Zaten şu an tüm sistem bir işi olabilecek en verimli şekilde, en az maliyetle en yüksek kaliteyle yapmak üzerine kurulu. Mühendislerin de hedefi daima budur zaten. Kaizen felsefesi. Ancak yapay zeka bunu gerçekleştirebilmek için önce bizi kapı önüne koyacak çünkü zaman kaybıyız her anlamda :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ai muhtemelen çoğu mesleği bitirecek fakat doktorluk kolay kolay şu dönemde bitirebileceği bir meslek değil eğer bitecekse bile en son bitecek mesleklerden birisi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
pratisyen fazlalığı var deniyor ancak kimse devletteki uzman eksikliğini konuşmuyor
-
aga anlamadım bir şey var sen de mühenislik okuyormuşsun. neden okulu bırakıp tesisatçi tamirci vs. olmak için uğraşmıyorsun ? Herkes tamirci tesisatçı olun yapın edin diyor ama kendileri asla yapmıyor bu işleri neden ? Yani gerçekten kafana silah mı dayıyorlar mühendislik oku diye ? Bak gerçekten mühendislik okumanın artık bi anlamı kalmadı 2 yıllık meslek okulu okusan şu anki şartlarda çok çok daha üstün hem meslek öğrenirsin hem de mühendsilerin çoğundan üstün olursun. Lisans diploması alınca iptal de edemiyorsun haberin olsun. Bu kadar yeriyorsun mühendislik okumayı ve tamirci, tesisatçı övüyorsun ama kendin bu mesleği öğrenmek için bir adım bile atmıyorsun. Gerçekten anlamıyorum bu mantığı 1-2 sene öncesine kadar böyle bir şey yokken bir anda tesisatçı ve tamirci olmazsanız aptalsınız kafası türedi ama bunları diyenlerin kendileri hiç yapmıyor ya da ustalaşmıyor bu mesleklerde. Bu arada zaten 2 yıllık meslek okulluna gidip çıraklık yapman 4 yıllık mühendislikten çok daha mantıklı zaten bunu sen neden yapmıyorsun bu kadar yererek onu anlamıyorum ? Ben işimi garantiye almak için 2 yıllık sağlık yazdım yine de. Benim sana tavsiyem mühendisliği bırakman stresten başka bir şeye fayda etmez.
-
Ben fakülteye ilk girdiğimde açık kapanacak atama olmayacak deniliyordu halen deniliyor.
.
O yüzden en iyisi kafaya takmamak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aga ama bu tıpta işsizlik konularını açsan sensin hep. neyse 2 yıllık sağlık da yazdık sıkıntı yok.
-
Yok tus kontenjanları halen 10binin üstünde açılıyor
Dh de kontenjan kavgaları olmuyor, sadece yer kavgası oluyor çünkü 11bin kişi atanacak ve 11bin kadro acildi ve atıyorum ankara Hastanesi 20 kontenjan aciyor ama 40 kisi oraya atanmak istiyor ve sadece 20 kişi istediği yere atanacak kalan 20 kişi de istemedikleri yerlere atanacak o yüzden sebep
Özetle az kontenjan acilma olayı yok
İşsizlik olmaz tipta merak etmeyin ama.kontenjanlqr azaltilsin diyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Eylül 2024; 12:51:36 >
Bu olay da değişti hocam artık ham maaşı yükü artırıldı eskiden asıl maasi döner sermaye oluşturuyordu ve pandemiden sonra dönerler azaldi ve maaş değişikliği kökten değişti artık
Artık taban ek ödeme ve tavandan döner şekilde ödemeleri enflasyonla artiyor ve kanunla düzenlendi
Nöbetini geç yatması olayı da 1 qy sonunda ne kadar nöbet tutarsan alirsin o yüzden ayın sonunda yatması doğal aynı teşvik ek ödeme gibi
Vay be 1dk olmadan silindi mesajım :D
-
hocam şu an böyle ama twiterda dhy konularının altında ilerde şırnağa bile atanmak için dua edeceksiniz v.s deniyor. Bundan 6 sene sonrası için fikriniz var mı
-
bu kadar doktor açığının olduğu yerde böyle olacaksa bir şey diyemiorum. hiçbir şey yapmadan para alan öğretmenler en az 20k tane, 2 senede 40k tane tıbbi sekreter atandığı yerde doktor bulunmadığı halde atanmıyorsa bırakıp gidelim. Acile en son gittiğimde geçen ay 3 doktor 300-400 kişiye bakıyordu tıklım tıklımdı zaten devlette uzman bulmaya çalışsan 2-3 ay sonrasına randevular. Ben 2 yıllık sağlık da yazdım iyice garanti altına almak için. eğer güvenemiyorsan sen de yaz 2 yıllık sağlık. şu kadar sıralama yapıp onla bunla stres yapıp şu olacak mı bu olacak mı demekten kafa yoruldu artık saldım geçtim ne olacaksa olsun artık.
-
hocam size tıp gelmedi mi zaten yazdım derken anlamadım
-
ikinci öğretim yazdım açıköğretim olarak.
-
anladım hocam kars mı geldi size
-
evt. zaten 2 yıllık diplomayı alana kadar devam ederim. eğer böyle sıkıntı olursa çünkü bilmiyoruz ne olacağını 1 gün sonra bile ülkede bırakırım. zaten 2026 önlisans kpssine kesin giricem sağlık için. 1 ay bile çalışarak o zor sınavdan 82 aldıysam önlisans sınavından 2 sene aralıklı çalışsam en az 90 alırım çok rahat. yapacak bir şey yok böyle zor sınavda hamda 25k yapıp tıp yazıp böyle olucaksa durum her şeyi sağlama almaya gerekiyor. o yüzden saldım artık stres yapmayı ne olacaksa olsun. 2 senede 60 70 puan ile 40k tane tıbbi sekreter atanıyorsa tıp zor girdiği halde bırakır giderim o zaman ne yapayım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X