Boğaziçi bilgisayar mühendisliği 2.sınıftayım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CB4C6F1E -- 30 Eylül 2021; 20:18:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Doktorluğun halk gözündeki büyük saygınlığı (2. sayfa)
-
-
Tabi ülkemizde okumak (oGu da DogToR oL EvlAdiM) manasına geldiği için şaşırmamak lazım. Diğer meslekler gereksiz.
Tıp okuyan - Leşler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-9CB4C6F1EBu yıl gitti artık.Seneye 21 oluyorum.Tıpa geçsem 27'de mezunum.Bir sene de sınıfta kalsam 30'a merdiven dayanıyor.Bu durum epey koyuyor bana şahsen.Doğru tercih çok önemliymiş
bence bölümünüzü bitirin hocam sonra tıp okumak isterseniz tıpa geçin ben 20 yaşındayım 22 yaşında mezun oluyorum acaba daha erken mi başlasaydım soruyorum kendime
yaş gerçekten fark ettiriyor şu an burdakiler önemli değil dese de yine o yaşta okumak insanı baya düşündürebilir
-
quote:
Orijinalden alıntı: pilotaFerrari
Tabi ülkemizde okumak (oGu da DogToR oL EvlAdiM) manasına geldiği için şaşırmamak lazım. Diğer meslekler gereksiz.
Tıp okuyan - Leşlerher meslek kutsaldır hatta bana göre en kutsal meslek kesinlikle ilköğretim öğretmenleri çünkü insanın hayatına en fazla dokunan ve değiştiren o hocalar
kimin ilköğretim öğretmeni iyiyse genellikle onlar çok iyi noktada oluyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Eylül 2021; 20:32:14 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-9CB4C6F1EBölüm olarak tavsiye eder misiniz? Top üniversitelerden bilgisayar müh bırakıp geçmek sizce mantıklı mı? Tıpa ilgim var ama 2 sene kala bölümü bırakmak zor bir karar olacak
Tıbbı bırakma kararı almış bir kişi olarak bu konuda yorumum yanlı olacaktır. Ama sanırım Boun Bilgisayardaymışsınız. Bence asla bırakılacak bir bölüm/üniversite değil. Ama dediğim gibi bu benim fikrim. Boun Bilgisayar şu an 300'le alıyor. Kolay kolay bırakılmaz.
Benim tavsiyem çevrenizde varsa gidip bizzat doktorlarla konuşmanızdır. Madem bu senenizi yaktınız, iyi bir araştırma yapın ve kararınızı sonra verin. Çünkü sonra yaşayacağınız pişmanlık daha da büyük olabilir. Gidip bizzat doktorlarla konuşun. Maddi durumunuz elveriyorsa Guyton'ın tıbbi fizyoloji textbook'unu alıp bir chapter'ını sağlam bitirmeye çalışın mesela. (Genelde bir komitede bir chapter bitiyordu bizim üniversitede) Yani tıpta okuyormuş simülasyonu yapın kendinize. İşin içine gerçekten girmiş gibi yapın.
Çünkü klişe ama bir şeyi sevip sevmediğini işin içine girmeyince anlayamayabiliyor insan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 30 Eylül 2021; 20:38:12 >
-
Hacettepeyi firesiz bitirme şansım nedir sizce? Sıkılmadan çalışabiliyorum.Kalmadam bitirip ilk yılımda tus kazansam sizce telafi etmem mümkün değil mi yine de?
Okulu bitirip gelmek çok geç olur ve bir daha sınava hazırlanamam bu yaştan sonra.Hazırlansam da hacettepe(hayalim)kazanamam
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıbence bölümünüzü bitirin hocam sonra tıp okumak isterseniz tıpa geçin ben 20 yaşındayım 22 yaşında mezun oluyorum acaba daha erken mi başlasaydım soruyorum kendime
yaş gerçekten fark ettiriyor şu an burdakiler önemli değil dese de yine o yaşta okumak insanı baya düşündürebilir
Alıntıları GösterTıbbı bu kadar seven biri olarak insanları neden vazgeçirmeye çalıştığını anlayamadım. Bizim fakültede 30 yaşında eczacı bir hanım okuyordu ve yeni girenlerin hemen hemen hepsinden daha başarılıydı, bölümde dereceydi. Şimdi dönem 6 sanıyorum. Yani yaş insanın kendi kendine koyduğu bir sınırlamadan ibaret bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 30 Eylül 2021; 20:40:15 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-9CB4C6F1EHacettepeyi firesiz bitirme şansım nedir sizce? Sıkılmadan çalışabiliyorum.Kalmadam bitirip ilk yılımda tus kazansam sizce telafi etmem mümkün değil mi yine de?
Okulu bitirip gelmek çok geç olur ve bir daha sınava hazırlanamam bu yaştan sonra.Hazırlansam da hacettepe(hayalim)kazanamam
hocam rahatlıkla bitirirsiniz o kadar zor değil ortalamaları baya yüksek komitelerin
ama iyi düşünün hocam
-
Tıp zaten tüm dünyada en itibarlı ve saygın alanlardan birisi bu sadece ülkemiz için geçerli değil, bu bir gerçek yani
-
Hocam tıpta 2 olsanız derdim ki benim gibi bırakın ama boün de 2. sınıfsınız ve bilgisayar okuyorsunuz ben olsam bırakmam 22 inizde mezun olacaksınız zaten ama derseniz ben sevmiyorum okumaya da motivasyonum yok bırakın sizin sağlığınızdan daha önemli değil okuduğunuz bölüm. İsteğiniz tıpsa geçin yaş maş hele tıpta hiç sıkıntı değil. Türkiye amerikadaki gibi başvuru ile uzman almıyor tusta ne kadar başarılı olduğunuza bakıyor.
-
Çalışmalar nasıl gidiyor hocam endüstri hayali devam mı
-
Hocam neden bırakmayı düşünüyorsunuz? Şu anda en gözde bölüm ve üniversiteyi bırakmayı düşününce merak ettim :)
Bir de okuma konusunda @Ankaratıplı hocama pek katılmıyorum. 2 sene çok geç olmamalı.
Yaşınız bence çok müsait geç değil çalısmayı seven biriyim dediniz ki bence fire vermeden okursunuz.
Ama iyi karar vermeniz lazım oraya gidip pişman olma gibi bir durum olursa daha kötü olur.
Endüstri istiyorum hala evet hocam. Çalışmalar bu hafta tüm arkadaşlarımı yolcu ettiğim için istediğim gibi değil ama herkes gittiği için zaten kendimle baş başa kaldım ve çalışmalara başladım bu akşam itibariyle zaten bir kaç gündür forumada girmiyordum. Harbi mezunluk zormuş çevremdeki herkes başka başka şehirlerde benim ise şehirde mezun arkadaşım bile yok xd. Neyse kütüphaneye gidip birilerini bulurum elbet.
-
Toplumumuzun en büyük sorunu doktora saygı savcıya saygı insanlara mesleğinden dolayı değil mesleklerini iyi yaptıkları için saygı göstermeliyiz.İnsana saygı gösterme problemi var ülkede yıllardır.
-
Mesela trole saygı de mi dwight
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mertgms2Endüstri istiyorum hala evet hocam. Çalışmalar bu hafta tüm arkadaşlarımı yolcu ettiğim için istediğim gibi değil ama herkes gittiği için zaten kendimle baş başa kaldım ve çalışmalara başladım bu akşam itibariyle zaten bir kaç gündür forumada girmiyordum. Harbi mezunluk zormuş çevremdeki herkes başka başka şehirlerde benim ise şehirde mezun arkadaşım bile yok xd. Neyse kütüphaneye gidip birilerini bulurum elbet.
Evet hocam biz gecikmeli mezun psikolojisini yaşıyoruz aslında okulu bırakanlar olarak. Zor bir psikoloji ama üstesinden gelinebilir. Eylül yeni bitti daha yeni yeni tempo kazanıyor gibi genel olarak herkes. Kolaylıklar diliyorum. Moralinizi yüksek tutun :)
-
Lisede hep biyoloji-tıp severdim.Tercih dönemi popüleritesine ve oraya giden birkaç arkadaşına özenip yazdım.İlgim olmadığını geç anladım.Bu aşamadan sonra 6 yıllık bölüme geçmeye cesaret istiyor.Pişman olsam dönüşü de yok.Ne desem boş şu anki duruma.Yaşıtlarımı dönem 4 olarak görmek zor olacak.Sınav dönemi daha da sene kaybetmeyim diye stres de olacak elbet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CB4C6F1E -- 30 Eylül 2021; 20:51:58 >
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-9CB4C6F1ELisede hep biyoloji-tıp severdim.Tercih dönemi popüleritesine ve oraya giden birkaç arkadaşına özenip yazdım.İlgim olmadığını geç anladım.Bu aşamadan sonra 6 yıllık bölüme geçmeye cesaret istiyor.Pişman olsam dönüşü de yok.Ne desem boş şu anki duruma.Yaşıtlarımı dönem 4 olarak görmek zor olacak.Sınav dönemi daha da sene kaybetmeyim diye stres de olacak elbet.
Ben tıpta sene kaybettim ama genel olarak sene kaybedenler hep gerçekten ilgisiz, bölümü gerçekten sevmeyen kişilerdi hocam. İlgin varsa ve düzenli çalışırsan sene kaybetmen çok çok düşük bir ihtimal diyebilirim. Değil sene kaybetmek dereceyle bile bitirebilirsin eğer ilgin varsa ve uzun saatler çalışabiliyorsan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 30 Eylül 2021; 20:53:35 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-879B7E2D8Evet hocam biz gecikmeli mezun psikolojisini yaşıyoruz aslında okulu bırakanlar olarak. Zor bir psikoloji ama üstesinden gelinebilir. Eylül yeni bitti daha yeni yeni tempo kazanıyor gibi genel olarak herkes. Kolaylıklar diliyorum. Moralinizi yüksek tutun :)
Alıntıları Gösterhocam ben sizi hiç anlayamadım ki zaten 5 sene bitirmiş alt tarafı bir internlük yapacaksınız o da zor değil en azından elinizin altında hekimlik diploması olsun
zaten adamlar tusta bu internlük ile çok iyi başarılar yapabiliyorlar siz de yksde yapabilirsiniz
hem ayda yaklaşık 900 lira internlük parası da alabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Eylül 2021; 20:59:30 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıhocam ben sizi hiç anlayamadım ki zaten 5 sene bitirmiş alt tarafı bir internlük yapacaksınız o da zor değil en azından elinizin altında hekimlik diploması olsun
zaten adamlar tusta bu internlük ile çok iyi başarılar yapabiliyorlar siz de yksde yapabilirsiniz
hem ayda yaklaşık 900 lira internlük parası da alabilirsiniz
Alıntıları GösterHocam ben de isterdim aslında elimin altında diploma olmasını lakin okula muhtemelen ilk 10'da girdiğim halde birtakım kişisel sıkıntılar yaşadım ve maalesef 2 sene kaybettim. Yani şu an 5. sınıfta değil 3. sınıftayım, ki artık okuldan atılma geri geldiği için biliyorsunuz tıpta azami süre 9 sene oldu. Sıkıntı yaşamam yüksek ihtimaldi maalesef devam ettiğim takdirde. Eğer önümüzdeki sene yatay geçiş yapmadan doğrudan ilişiğimi keserek okuldan ayrılırsam belki öğrenci affıyla filan dönmek isterim ileriki yaşlarımda bu fakülteye. Çünkü insan bir şeyi tamamlayamayınca içinde kalıyor biraz.
Yani ben 5. sınıf olsaydım fakülteyi bırakmazdım diyebilirim. Bir sene daha okurdum hiç sevmesem de. Tabii hiç kalmadığı halde 5. sınıfta bırakan kişiler de gördüm ama onların gerekçelerini tam olarak bilemiyorum.
Bu arada anatomi haricinde temel tıp bilimleri konusunda fena değildim. Anatomiyle yıldızım bir türlü barışmadı ama :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 30 Eylül 2021; 21:5:12 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X