Şimdi Ara

Doktorluğun halk gözündeki büyük saygınlığı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
4.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kitapları korsan ya da PDF kullanabilirsin. Ayrıca Türkçe baskıları bu kadar pahalı değil.
    Yabancı kitapların hepsi bu fiyatlarda tıpa özel değil. Ayrıca ₺1200 steteskop için fazla değil sonuçta bir kere alıyorsun.
    Okurken en çok masrafı diş ve mimarlık okuyanlar yapıyor muhtemelen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

5 yaşından gün alırken başladım okula o zamanlar baya erkendi diğer yaşıtlarıma göre seneye 21e gireceğim 22de de mezun olacağım büyük ihtimalle herhangi bir şey çıkmazsa

Alıntıları Göster

anladım hocam maşallah başarılar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4h062020

Kitapları korsan ya da PDF kullanabilirsin. Ayrıca Türkçe baskıları bu kadar pahalı değil.
    Yabancı kitapların hepsi bu fiyatlarda tıpa özel değil. Ayrıca ₺1200 steteskop için fazla değil sonuçta bir kere alıyorsun.

not kısmı çok pahallı tutuyor okula başlarken fotokopi sayfası 0.030ken şimdi 0.070 renklisi de 0.070teen 0.180 a çıkarmışlar

aylık fotokopi ücreti her şeyiyle 200ü aşıyor zaten ekstra ben textbook alayım ben dershane kitaplarının soru bankasını alayım yok bir de üstüne tts(eski tus soruları) alayım derken 600-700ü çok rahatlıkla geçiyor

sadece not idare eder mi kesinlikle ama sadece sınıfını geçmeye yarar ama ben başarılı öğrenci olayım soru kaçırmamaya çalışayım tüm konuları çok ayrıntılı bir şekilde öğreneyim kafasındakiler için baya pahallı özellikle 2-3 sene öncesine göre çok pahallı

tus kitapları çok pahallı texler ayrıca çok pahallı korsanı bile 500-600den altında değil zaten fotokopisi çektirsen siyah beyaz 300 tl ediyor yaklaşık o da a4 kağıdından olduğundan çok fazla kalın gösteriyor normal bir kitaba göre hiç tavsiye etmem

• quote:

dershanelerde de zamanında iyi derece yapanlar çok şanslı yoksa şimdi en ucuz dershane fiyatı 36bin tl o da en ucuz dershane fiyatı olmuş

o da offline

Doktorluğun halk gözündeki büyük saygınlığı
    Doktorluğun halk gözündeki büyük saygınlığıtustime - kazandırır
    Öğrenci Paketi - Tustime - Kazandırır
    https://tustime.com/urun/ogrenci-paketi/

diğer iyi dershaneler falan hiç demiyorum bile, ilk yılımda yazılmasaydım şimdi çok büyük pişmanlıklar yaşardım

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Dershaneye gitmeyin sizde. Sınav ezber odaklı deniliyor zaten dershanenin ne gibi faydası olacak ki?
    Giden var demek ki fiyatları yükseltiyorlar hiç kimse gitmezse fiyatları düşürmek zorunda kalırlar.

PDF kullanılabilir.
    Belki yazıcı alıp kendin basman daha ucuza gelebilir.

İş garantisi var bu kadar kafaya takmayın ilk maaşta hepsinin parasını çıkarırsınız

• quote:

Dershaneye gitmeyin sizde. Sınav ezber odaklı deniliyor zaten dershanenin ne gibi faydası olacak ki?
    Giden var demek ki fiyatları yükseltiyorlar hiç kimse gitmezse fiyatları düşürmek zorunda kalırlar.

o eskidendi şimdi genelde vaka soruları çıkıyor ve çok aşırı derece konu parçası var ama dershane kitapları o textbookların özetleri o yüzden dershanelerden eğitim almak gerek zaten derece yapanların da hepsi dersaneye gidiyor ilk 100e girenlerin nerdeyse %100 ü de dersaneye gitmiştir

mesela tr 1. nin netleri önceden 200+ ını geçmek imkansızdı şimdi sadece çok çok az kişi 200+yı geçebiliyor onlar da direkt ilk 10da oluyor zaten

kaynak:

Doktorluğun halk gözündeki büyük saygınlığıwww.tusdata.com
    EYLÜL 2021 TUS TEMEL BİLİMLER VE KLİNİK BİLİMLER BİRİNCİSİ ONAT GÜNER SONUÇ BELGESİ!   >   TUSDATA – TUS Hazirlik Merkezleri
    https://www.tusdata.com/65086/eylul-2021-tus-temel-bilimler-ve-klinik-bilimler-birincisi-onat-guner-sonuc-belgesi

• quote:

PDF kullanılabilir.
    Belki yazıcı alıp kendin basman daha ucuza gelebilir.

İş garantisi var bu kadar kafaya takmayın ilk maaşta hepsinin parasını çıkarırsınız

bizim durumumuz var durumu olmayanlar için çok kötü bir durum gerçekten adamlar normal notları bile alamıyorlar o durumda olanlar da var :(

• https://www.guneskitabevi.com/urun/sobotta-anatomi-atlasi-konu-kitabi

Dediğim anatomi kitabi pdf ten bir halt anlamaz kimse bu kitap için ve gördüğün gibi Türkçesi 1000 tl

Her ay yaklaşık 500 sayfa not okumak gerekiyor ( en az 3 tekrar atilmali ) sence göz dayanır mı pdf okumaya

Steteskopu çalışırken alsak hava hoş ama öğrenciyi olunca alamıyorsun

Son olarak tus dershane fiyatlarına bir bakın.

Evet mimarlık ve dış hekimliği okuyanlarda çok masraf yapıyorlar

Edit: Durumu olmadığı için yıllarca ufacık telefon ekranından pdf okumak zorunda kalan tanıdıklarım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BüyükAmca -- 1 Ekim 2021; 21:56:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş ben de doktorum. Benim gözümde en saygın meslek tartışmasız öğretmenliktir. Burada toplumsal bir yanılgı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: kararsızadam123

İçinde neler biriktirmişsin sen :) İçini kusmak için iyi ki konu açmışım dedirttin bana. İyi kustun mu, rahatladın mı?

Aynen, doktorlara gösterilen saygı çok zoruma gidiyor. Aynen böyle devam.
    Sizi çok iyi anlıyorum, bırakın onlar deneysel sıvı karşıtlarına yazdıkları gibi fışkırtıp çiçekleri sulasınlar. Hiçbir konuda itibarları yok doktorluğun AK önlüğünü kılıf yapmışlar, başlarının "Almanya bizi kıskanıyor" demesi gibi konuyu çekememezliğe getirip yerin dibine giriyorlar...

Atatürk kendisini Türk doktorlarına emanet edebilir, "siz kendi aranızda eğlenin, pompalayıp coşun" diyip geçiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Doktora niye ucuza ev verelim ?

Doktor zaten çok iyi para kazanıyor bu kadar parasal düşünmeyin ayrıca Doktora veya başka bir meslek grubuna falan da saygım yok tamamen nötrüm.

Asistan Doktor.

• Doktorluk saygı duyulması gereken mesleklerin başında geliyor fakat Türkiye'de hiçbir mesleğe doğru düzgün saygı kalmadığı gibi doktorluğun da pek bir esprisi kalmadı gibi. Bunun temel sebebi insanların düzgün yönlendirilmemesi ve para için ilgi alanı dışında çalışmak zorunda kalması. İşini düzgün yapan ve güler yüzlü bir doktorla karşılaşmak samanlıkta iğne aramaya döndü.

Özellikle tıp alanına ilgisi olmayan, sadece para için bu mesleği yapmaya çalışan biri(çoğunluk böyle zaten) verdiği emeğin karşılığını hiçbir şekilde alamaz. Tıp fakültesine bu ülkenin en zeki öğrencileri alınıyor (akademik anlamda). Yine bu en zeki öğrenciler sadece dersi geçmek için bile aşırı emek sarf ediyorlar. Bu insanlar başka bir alana aynı emeği verseler çok daha prestijli olur ve çok daha fazla para kazanırlar. Bu ekonomik şartlarda saygınlık ve para için de ticaretten başka çare kalmadı. Aşırı uç noktalar dışında doktor kazancı da bir anlam ifade etmemeye başladı. O yüzden para noktasında da diğer insanların dikkatini çekecek bir durum kalmadı. 2010 civarında mezun olan doktor kuzenim direkt altına SUV çekmişti. Şimdi mezun olan doktorlar egeayı zor çeker.

Bu mesaja dipnot yazmak bu forum için şart. Doktorluğu gömdüğüm falan yok. Ülkenin ekonomisi bütün meslekleri gömdü. Sabit maaşlı meslekler arasında en iyilerinden biri yine doktorluk fakat alım gucunun düşmesinden dolayı artık eskisi kadar para kazandıklarından ve eski prestijinin kalmadığından bahsediyorum sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Doktorluk saygı duyulması gereken mesleklerin başında geliyor fakat Türkiye'de hiçbir mesleğe doğru düzgün saygı kalmadığı gibi doktorluğun da pek bir esprisi kalmadı gibi. Bunun temel sebebi insanların düzgün yönlendirilmemesi ve para için ilgi alanı dışında çalışmak zorunda kalması. İşini düzgün yapan ve güler yüzlü bir doktorla karşılaşmak samanlıkta iğne aramaya döndü.

Özellikle tıp alanına ilgisi olmayan, sadece para için bu mesleği yapmaya çalışan biri(çoğunluk böyle zaten) verdiği emeğin karşılığını hiçbir şekilde alamaz. Tıp fakültesine bu ülkenin en zeki öğrencileri alınıyor (akademik anlamda). Yine bu en zeki öğrenciler sadece dersi geçmek için bile aşırı emek sarf ediyorlar. Bu insanlar başka bir alana aynı emeği verseler çok daha prestijli olur ve çok daha fazla para kazanırlar. Bu ekonomik şartlarda saygınlık ve para için de ticaretten başka çare kalmadı. Aşırı uç noktalar dışında doktor kazancı da bir anlam ifade etmemeye başladı. O yüzden para noktasında da diğer insanların dikkatini çekecek bir durum kalmadı. 2010 civarında mezun olan doktor kuzenim direkt altına SUV çekmişti. Şimdi mezun olan doktorlar egeayı zor çeker.

Bu mesaja dipnot yazmak bu forum için şart. Doktorluğu gömdüğüm falan yok. Ülkenin ekonomisi bütün meslekleri gömdü. Sabit maaşlı meslekler arasında en iyilerinden biri yine doktorluk fakat alım gucunun düşmesinden dolayı artık eskisi kadar para kazandıklarından ve eski prestijinin kalmadığından bahsediyorum sadece.

zaten doktorken zengin olmayı aklınızdan çıkaracaksınız hekimlik ile zengin olunmaz hocam burada sbdaki asistan saf maaş+sabit 7800 normalde(vergi ile 7400e düşmüş) yökteki asistan ise 8.5-9 arası alıyor

nöbet ve ek ödeme ile 12 civarına çıkıyor ama bu para ile hiçbir şey yapılamaz acilde olursan 14-15 cerrahide ise 15+ olabilir de ama onların da canı çıkıyor aşırı derece yoğun çalışmaktan (asistan maaşları için)

------------------

asıl kazançları 30yaşından başlıyor ben 22 yaşında mezun olacağım 4 yılda asistanlık okusam 26-27 yaşında uzman olacam şaka gibi insanlar 7 yıllık iş deneyimi yaptıklarında ben daha yeni asıl mesleğe başlamış oluyorumDoktorluğun halk gözündeki büyük saygınlığı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 2 Ekim 2021; 13:51:43 >

• Yorumlar özet, boş doktor tıpçı ağlantıları.

• quote:

Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

Asistan Doktor.

Alıntıları Göster

komedi gibi rakam cidden, asgari ücretin 6000 tl olması gereken yerde doktorlarda yaşam savaşı veriyor ülkede.

Asistanlıkta işi tecrübesi sayılır. Ayrıca aldığın ortalama maaş diğerlerine göre daha fazla olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bucephalas

komedi gibi rakam cidden, asgari ücretin 6000 tl olması gereken yerde doktorlarda yaşam savaşı veriyor ülkede.

Alıntıları Göster

kesinlikle eskiye göre baya azaldı durum iç açıcı, o yüzden doktorlar gitmek istiyor yurtdışına ya da estetik alanlara yönelmeye çalışıyor

sayısal olarak iyi olabilir ama alım gücü olarak hiçbir değeri kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 2 Ekim 2021; 20:46:22 >
  • quote:

Asistanlıkta işi tecrübesi sayılır. Ayrıca aldığın ortalama maaş diğerlerine göre daha fazla olacak.

diğerleri derken diğer meslekler mi demek istedin orasını anlayamadımDoktorluğun halk gözündeki büyük saygınlığı Doktorluğun halk gözündeki büyük saygınlığı Doktorluğun halk gözündeki büyük saygınlığı eğer öyleyse her meslek bence daha iyi şartlarda alması gerek aldıkları ücretleri gerçekten çok her mesleğin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 2 Ekim 2021; 20:45:40 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.