Şimdi Ara

Dokuz eylül vs ege bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıralamam ikisine de yetiyo ama bazı noktalarda arada kaldım. Mühendislikte ingilizce ve mesleki ingilizce çok önemli dokuz eylül %100 ingilizce ama ege türkçe aynı zamanda zamanında egedeki mühendislik fakülteleri koparak dokuz eylüle geçmiş bu yüzden eğitim kalitesi açısından daha önde olduğunu söylüyorlar. Egenin en büyük artısı ise çok köklü bi üniversite olduğu için eski mezunlar iyi yerlere gelmiş ve yeni mezunlra sahip çıkıyor. Dokuz eylül de not ortalamasını yüksek tutmak zorken ege de güle oynaya yüksek tutabileceğimi söylüyorlar. Tabi bide kampüs ve sosyal ortam konusu var bu konuda da ege çok önde
    Sizce bu durumda ne tercih edilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpkutalmis -- 12 Temmuz 2017; 2:49:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı ikilemi yaşıyorum.Sıralama öyle bir yerdeki ya bu iki universite ya da istanbuldaki ankaradaki 3-5 öğrenciyi 30.000den alan uniler var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olgundüşünce -- 13 Temmuz 2017; 0:56:2 >
  • Up ben deu dusunuyorum

• Gecen sene bende bu ikilemdeydim hatta iyte vardi fakat kendi şehrimde cok uzakti ege köklü bir üniversite fakat ingilizce eğitimi çok kötü etrafimda gidenlerden biliyorum ben deu hazirliği bitirdim ege hazirlik bitiren arkadasimla seviyelerimiz o kadar farkli ki adam en basit bir cümleyi ceviremiyor

Bu sene bölüme başlayacağim duyduğuma göre deu bilgisayar sürekli proje ağirlikli ve iş her zaman kendini geliştirmekte bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecesesi.35 -- 13 Temmuz 2017; 9:47:2 >
  • Rez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliğinin kalbi marmarada atıyor. Veya odtü teknopark/bilkent'te.

Bunun dışındaki illerde bölgelerde okunmaz bile bence. Nerede staj yapacaksın iş ortamını öğreneceksin. İyi güzel ege izmir ortamı var hoş falan ama gerçek ortada.

Bunları yazacağına puanın tutuyorsa Marmara,Gebze Teknik vs yaz
  • Deu yaz bence sıralamam yetse bende orayı yazacaktım

• Opricnik kullanıcısına yanıt
    YA bi bak bildiğin yok sık sık konuşuyorsun, Depark diye bir şey duymamış. Lon ben deu bilgisayar mühendisliğinde okuyorum odtüyede gidiyoruz diğerlerinede apple a google a microsoft a eleman veriyoruz, stanford üniversitesine eğitmen veriyoruz gelmiş ankara istanbul dışında olmaz diyor. Senin bahsettiğin okulların mühendislik fakültesinin (tamamının) 2 katı büyüklükte şirketler topluluğu var. Burdan mezun olurken biz 2. hatta 3. işimize geçiş yapıyoruz. 2. sınıfın yazında yaptığın ilk stajla 3.sınıfta part time olarak orada devam ediyorsun. Bizimkilerden bir grubun kurduğu firmayı mit birini microsoft aldı, new york londra amsterdam daha bir çok yerde mezunumuz var yenisiyle eskisiyle. Turkcell gibi şirketler gelip 4. sınıflat cv nizi verin sizden 10 kişi işe alacağız diyor, istanbuldan sırf özel eğitim için deu da eğitime geliyor, her firma haftanın 1-2 günü aralara yada derslere kendini tanıtıma ik ekiplerini ve mühendislerini yolluyor sen ne saçmalıyorsun. Bu okulun kampüsü kötü olduğundan şehri izmir olduğundan senin gibi boş kafalar yüzünden puanı çok çok yüksek değil. Adam akıllı bir kampüste olsa izmire rağmen ankara odtüden yüksek puanla alır emin ol. Ben can sıkıntısından 0 dan bilgisayar mı tasarlasam diyorum (işlemci vs tamamen kendi tasarımım ve baskımla) ki ben lisede akıllı biri değildim. Çocukluğundan beri aile parasıyla en kaliteli yerlerde okumuş yada yaşadığı semtten dolayı en iyi eğitimlerden geçmiş kişiler çok yüksek alı odtüye vs gidiyor ama maalesef bu ülkenin her yerinde o kadar eğitim yok, benim gibi 150bin nüfusu bile olmayan köy gibi yerden gelenlerde var. Ben geldiğimde izmirin iyi liselerinden gelen arkadaşlarım 2 yabancı dil biliyordu, sırf zevkine hazırlık okudular, uzatanlar bile oldu zevk değil mi diye, bense hazırlığı bütçe 65 le zor geçtim (hazırlığımız zordu, bununla ilgili kampanya bile başlatmışlardı). Daha çocuksunuz hacettepede mühendislik olduğunu düşünüyorsunuz. Bir yerde 1.6 motorlu spor görünümlü bir araç var, bir yerde 6 litre motorlu güçlü ama sıradan görünümlü bir araç var, siz 1.6 ile bir yere gidebileceğinizi düşünüyorsunuz, adeta rengi için iPhone alıyor gibisiniz. Büyünce daha 21-22 yaşında maaş alınabilen okulları öğrenirsiniz. Arkadaşım 97. oldu odtü ee de vestelde staj yaptı, vestel beni arada haftada 2 gün part time işe çağırdı, kendi aptallığımdan yaptığım bir hatadan dolayı gitmedim.

• elkarun E kullanıcısına yanıt
    Maalesef kendini kandırıyorsun

Aynen kanka Ege bilgisayar ODTÜ bilgisayardan daha iyi.

Ege-İyte-Deu hemen hemen aynı seviyede eğitim verir ve bu üçünü topla ODTÜ veya Bilkente yetişemez.

Ha ama bu üç okul mühendislikte ortalama üstünde eğitim verir kendini geliştiren adam bu okullardan her yere gelir.

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Ege bin eğitimi Türkçe, adamlar kabul ediyor Dokuz eylül ün daha iyi olduğunu siz ne konuşuyorsunuz. Hayır anlatmayada çalışmayacağım çünkü işin içinde değilsiniz, Dokuz eylülün kampüsünde depark bulunur, öğrenciler 3. 4.sınıftayken orada maaş karşılığı çalışır mezun olduğunda daha büyük şirketlere geçerler, egedekiler gelip orada iş arar. Abi o kadar boşsunuz ki, üniversitenin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz, diplomamızın avrupada geçirli olması için münih üniversitesinden kurul dersime geliyor, işlemci mimarisi yardırıyoruz ingilizce, biz de hocada, siz gelmiş ege diyorsunuz. Odtü dekilerle de tanıştım güzelim, sen dışardan onu bunu duyuyorsun ben 3. sınıfın sonundayım. Ben assembly seviyesinde gömülü devre çalışırken sen dışarıdan sallıyorsun. Iyte odtüden daha sağlam olabilir, yurtdışına eleman yollamakta baya sağlamlar. Vestelde de Aselsandada odtü deu aynı anda staj yapıyoruz, senin iyi dediğin üniversiteler sonu sanla biten firmaların alım listesinde yok. o üçünü topla 20 farklı yarışma düzenle odtü 1 tanesinde kazanamaz. Bilmiyorsun niye çünkü içeride değilsin, dışarıdan duyuyorsun sallıyorsun. Gelip mezun olacak kadar zeki olduğunu dahi düşünmüyorum. Koçum ben aile parasıyla zenginliğiyle okumadım, 100bin nüfuslu bir şehirde dandik bir okulda okudum, sosyali boş bıraktım tıptan sektim deu ya geldim, odtüye giden adam biliyorum ankaranın elitlerinden adamın ilkokulla ortaokulda harcadığı para zaten bir üniversite. Sen cahilsin bilmezsin ama yüksek sınav puanı yada okul ortalaması değil yaptıklarına bir yere gelirsin. Diyorumya sana cevap vermeye tenezzül etmem bile hata, boşsun ve kabulde etmezsin.

Bak kardeşim aselsan sadece 10 üniversiteden bilgisayar mühendisi ve elektrik elektronik mühendisi alır, bunun için bir listeleri var. Listedeki 6. üniversite dokuz eylül üniversitesi, illaki öndeki 5 lide boğaziçi odtü koç bilkent vardır, diğerine itü mü ? ytü? iyte? Adamlar bunu kendileri söyledi, 6. olduğumuzu. Gidip kampüs puanına göre, sosyal sorusu türkçe sorusu çözme oranına göre karşılaştırma yapıyorsun. Kimse odtü kötü demez ben dahil ama gözünü seveyim ne abarttın, ege de kötü niye söylüyorum çünkü arkadaşlarımız var, adamların bitirme projesi bizim 1.sınıf ödevi resmen, kahkaha attırıyor bize. Bizim kampüsümüz ve şehirdeki konumumuz çok kötü, bu bizim puanımızı cidden kırıyor, deniz kenarındaki kampüs tıp fakültesi, diğeride rektörlük, zaten alsancakta kampüsümüz olsa boğaziçi 2 olurduk ve ben buraya giremezdim. Her şeyi bırakıp puanımı sonuna kadar eğitime harcayarak buna geldim, sence bu mu mantıklı? yoksa abi dokuz eylül dağda ben ege de kampüs ortam yapsam deyip (üniversite lise hayalleriniz gibi değil) üniversite tercih eden mi mantıklı? benim sınıf arkadaşlarım çalışıyor vestelde vs, benden 1 yaş küçük olup hazırlığı atlayan 4 ler çoktan başladı, okula sınavlara geliyorlar. Millet işsiz ordan düşün işte deu nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 14 Nisan 2019; 20:17:10 >

• aynen 3. sınıftayım iş buldum ve kendimi kandırıyorum. Yurtdışı stajına başvuran tüm arkadaşlarım kabul edildi ve biz şaka yapıyoruz. 22 yaşındayım ben tostum. Hesabı sildereceksiniz bana. Donanım haber ne bekliyorsun ki çöp zaten, bilip bilmeyen yazıyor. Adama bahsettiğiniz yerlerde bulundum, arkadaşlarımda var diyorum bana lise bilgisi düzeyinde üniversite anlatıyorlar. Delirmemek elde mi
  • up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F4B129BAF -- 16 Eylül 2022; 23:30:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.