Şimdi Ara

kayıt dondurma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
24.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biri bana kayıt dondurma hakkında bilgi verebilir mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kayıt Dondurma: Bilmeniz Gerekenler

Dönem Ortasında Kayıt Dondurulur mu?

Evet, bazı üniversiteler dönem ortasında kayıt dondurma seçeneği sunar. Ancak, tüm üniversiteler bu seçeneği sağlamaz ve gereklilikler kurumdan kuruma değişebilir. Kayıt dondurma kurallarını öğrenmek için üniversitenizin akademik takvimine veya öğrenci işleri ofisine başvurmalısınız.

Dönem Ortasında Kayıt Dondurma İşlemi

Dönem ortasında kayıt dondurmak için genellikle resmi bir başvuru yapmanız ve neden dondurmak istediğinizi belirtmeniz gerekir. Üniversiteniz, onay vermeden önce akademik kaydınızı ve mali durumunuzu inceleyecektir.

Kayıt Dondurmanın Etkileri

Kayıt dondurulduğunda, üniversitedeki tüm akademik faaliyetleriniz askıya alınır. Bu, derslere katılamayacağınız, sınavlara giremeyeceğiniz veya kredi alamayacağınız anlamına gelir. Ayrıca, öğrenci kulüplerine veya faaliyetlerine katılma hakkınız da askıya alınacaktır.

Dönem Ortasında Üniversite Dondurma

Dönem ortasında üniversite dondurmak, yukarıda açıklanan kayıt dondurma sürecine benzer. Ancak, bazı üniversiteler dönem ortasında sadece kayıt dondurma değil, aynı zamanda üniversite dondurma seçeneği de sunabilir. Üniversite dondurma, kayıt dondurmadan daha kapsamlıdır ve tüm akademik, sosyal ve idari faaliyetlerinizi askıya alır.

Okulu Dondurunca Ne Olur?

Okulu dondurduğunuzda, üniversiteye daha sonra dönme hakkınız vardır. Dönüş tarihiniz, üniversitenizin politikalarına bağlıdır. Kayıt dondurma süreniz boyunca, öğrenci kaydınız ve öğrenci kimliğiniz askıya alınacaktır. Ayrıca, burs veya öğrenci kredilerinden faydalanamayacaksınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynen bana da . bazıları donurma dıyor ama ben kredi bursu alıyorum dondurmasam seneye baska unıye gecsem 2 yıl alamıyacam kaydı dondurursam hemen mı ıstıyorlar parayı kredi alanlar kayıt donurunca bursları kesiliyor mu veya ne yapmak lazım vs vs
  • dönem kaydını yapmazsan kaydın otomatikman donmuş oluyo.
  • peki okurken bi anda kaydını dondurmak istiyorsun kaydını dondurmak için ne yapman gerekiyor ve kayıt dondurmak için herhangi bir ücret ödemen gerekiyor mu?
    kayıt dondurduktan sonraki süreçte herhangi bir ücret ödüyor musun ?

detaylı bilgi istiyorum arkadaşlar çünkü sanırım bu bölüme (uluslararası ilişkiler) bir sene daha katlanamayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Half Moon Syndrome -- 25 Temmuz 2013; 16:36:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

peki okurken bi anda kaydını dondurmak istiyorsun kaydını dondurmak için ne yapman gerekiyor ve kayıt dondurmak için herhangi bir ücret ödemen gerekiyor mu?

detaylı bilgi istiyorum arkadaşlar çünkü sanırım bu bölüme (uluslararası ilişkiler) bir sene daha katlanamayacağım

herhangi bir işlem yapmana gerek yok. ücret falan da yok. her dönem başı yaptırdığın kayıt yenilemeyi yapmazsan kaydın donmuş oluyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysfycl52

quote:

peki okurken bi anda kaydını dondurmak istiyorsun kaydını dondurmak için ne yapman gerekiyor ve kayıt dondurmak için herhangi bir ücret ödemen gerekiyor mu?

herhangi bir işlem yapmana gerek yok. ücret falan da yok. her dönem başı yaptırdığın kayıt yenilemeyi yapmazsan kaydın donmuş oluyo.

anladım kardeşte mesela ilk dönemin ortalarındayım vizeler daha başlamadı o zaman kaydımı dondurmak istersem napıcam onu soruyorum ayrıca özel üniversitede okuyorum

• quote:

quote:

quote:

anladım kardeşte mesela ilk dönemin ortalarındayım vizeler daha başlamadı o zaman kaydımı dondurmak istersem napıcam onu soruyorum ayrıca özel üniversitede okuyorum

öyle bir şey yok diye biliyorum ilk dönem sonuna kadar devam edeceksin. ama seni yanıltmak istemem başka türlüsü de olabilir. geçen sene ben de ikinci dönemin yarısında bırakmıştım üstelik iö idim harcımı da yatırmama rağmen geri dönüşü olmuyor yani.

• quote:

quote:

quote:

quote:

öyle bir şey yok diye biliyorum ilk dönem sonuna kadar devam edeceksin. ama seni yanıltmak istemem başka türlüsü de olabilir. geçen sene ben de ikinci dönemin yarısında bırakmıştım üstelik iö idim harcımı da yatırmama rağmen geri dönüşü olmuyor yani.

yani dönem dönem kayıt dondurabiliyorsun? anladım kardeş saol bilgilendirdiğin için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Half Moon Syndrome -- 25 Temmuz 2013; 17:11:05 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yani dönem dönem kayıt dondurabiliyorsun? anladım kardeş saol bilgilendirdiğin için

ben öyle biliyorum. derslere girersin girmezsin o senin bileceğin iş. devamsızlıktan kalacaksın o da problem olmaz heralde.

• üniversitem iyi de bölümü sevmiyorum ve malesef bölümler arası geçişte yapamıyorum büyük sıkıntıdayım
    kaydımı dondurup sınava yeniden girmeyi düşünüyordum
  • beyler aynı olay bendede var şimdi bu sene kazanıp dondurabilir miyim kayıt fln silinmez demi 1 sene dondurunca
  • kardeş özel üniversiteye kayıt yapıp dondurcagına hiç kayıt yaptırma tekrar sınava gir daha iyi bence
    eger devlet üniversitesi kazanırsan kayıt yaptırıp dondurmak iyi fikir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Half Moon Syndrome -- 25 Temmuz 2013; 17:30:36 >
  • arkadaşlar ilk sene kaydımızı dondursak bir dezavantajı varmı mazaret fln istiyorlar mı yoksa dondurcam deyip donduruyor muyuz
  • dönem dönem donduruluyo kardeş bir arkadaşımızın da dediği gibi bir sene dondurmak için iki dönemde dondurman lazım
  • quote:

dönem dönem donduruluyo kardeş bir arkadaşımızın da dediği gibi bir sene dondurmak için iki dönemde dondurman lazım

o zaman 2 dönem dondurmak istesek mazaret fln istiyorlar mı
  • Onu bende ogrenmek istiyorum kardes bilgisi olan biri cevap verirse cok sevincem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar şu konuda bilgisi olan elbet vardır bi yardım edin lütfen
  • UP bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bizi de bilgilendirise sevinirim
  • quote:

biri bana kayıt dondurma hakkında bilgi verebilir mi ?

DEVLET Üniversitelerinde kayıt dondurma 3 şekilde olur;

1. Muhtarlıktan alacağın damgalı fakirlik belgesini okula göndererek ya da fakslayarak ya da bizzat vererek
    2. Devlet hastanesinden heyet raporu alıp -başhekim dahil birçok doktorun imzasıyla- onu okula vererek ya da fakslayarak
    3. Ya da gelemeyeceğine dair başka gerçekçi bir belge uydurman gerekiyor

Dönemin ortasında kayıt donduramazsın. Ders seçimlerinden önce ya yukarıda 3 dediğimi yapacaksın dondurmak için ya da hiç ders seçmeyeceksin. Öyle de donar, hiç okumamış sayılırsın ders seçimi yapmadığın seneyi. Okuldan atılma kalktı, sen 2 yıl üst üste ders seçmesen bile okuldan kaydını almadığın sürece okulun öğrencisi sayılırsın. Okuldan atılma gelirse sana söylemeden okuldan atabilirler seni ama daha gelmedi. Ben fakirlik belgesi alarak dondurdum ne olur olmaz. Üniversitede öğrenci sayfamda kayıt dondurma yazıyor. Ders seçmezsen o da olmaz ama danışman seni baya arar. Danışmanı ve okulu bildirmen gerekli.

1. seneden dondurmak istiyorsan hiç ders seçme kaydolup. Danışmanla konuşursun ders seçtirmez sana ama şöyle de bir durum var. Eğer yaşadığın yer dışında bir şehirdeki üniversiteye gidiyorsan kayıt için gidip sonra gitmemen lazım. Okul puanın da düşecek. Ona göre iyi düşün. Oraya gidip ders seçmeyip tekrar hazırlanabilirsin ama yurdu işgal etmiş olursun böylece. Yurt katı kurallı ise okumadığın süre yurtta kalmana izin vermeyebilir. Kyk devlet yurdunda ders seçimi yapmayıp okula gitmeyip çalışan hazırlanan vs vardı. Okula gidiyormuş gibi yapıyordu, sen de böyle yapabilirsin belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: blizzard_onur

quote:

biri bana kayıt dondurma hakkında bilgi verebilir mi ?

DEVLET Üniversitelerinde kayıt dondurma 3 şekilde olur;

1. Muhtarlıktan alacağın damgalı fakirlik belgesini okula göndererek ya da fakslayarak ya da bizzat vererek
    2. Devlet hastanesinden heyet raporu alıp -başhekim dahil birçok doktorun imzasıyla- onu okula vererek ya da fakslayarak
    3. Ya da gelemeyeceğine dair başka gerçekçi bir belge uydurman gerekiyor

Dönemin ortasında kayıt donduramazsın. Ders seçimlerinden önce ya yukarıda 3 dediğimi yapacaksın dondurmak için ya da hiç ders seçmeyeceksin. Öyle de donar, hiç okumamış sayılırsın ders seçimi yapmadığın seneyi. Okuldan atılma kalktı, sen 2 yıl üst üste ders seçmesen bile okuldan kaydını almadığın sürece okulun öğrencisi sayılırsın. Okuldan atılma gelirse sana söylemeden okuldan atabilirler seni ama daha gelmedi. Ben fakirlik belgesi alarak dondurdum ne olur olmaz. Üniversitede öğrenci sayfamda kayıt dondurma yazıyor. Ders seçmezsen o da olmaz ama danışman seni baya arar. Danışmanı ve okulu bildirmen gerekli.

1. seneden dondurmak istiyorsan hiç ders seçme kaydolup. Danışmanla konuşursun ders seçtirmez sana ama şöyle de bir durum var. Eğer yaşadığın yer dışında bir şehirdeki üniversiteye gidiyorsan kayıt için gidip sonra gitmemen lazım. Okul puanın da düşecek. Ona göre iyi düşün. Oraya gidip ders seçmeyip tekrar hazırlanabilirsin ama yurdu işgal etmiş olursun böylece. Yurt katı kurallı ise okumadığın süre yurtta kalmana izin vermeyebilir. Kyk devlet yurdunda ders seçimi yapmayıp okula gitmeyip çalışan hazırlanan vs vardı. Okula gidiyormuş gibi yapıyordu, sen de böyle yapabilirsin belki.

teşekkür ederim kardeşte benim üniversite özel onun hakkında bilgin var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.