Şimdi Ara

Dolandirici mi bu numara (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.917
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: qeep

Geçen yıl bir eleman vardı. Bu tokatçıları tokatlamıştı 3-5 bin ₺. Sonra polise ihbar etti, yakalattı mı bilmem.

O arkadasi buraya davet edelim hocam bizede ogretsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voip hatlarını %99,99 çağrı merkezleri kullanır. Bunların da büyük çoğunluğu dolandırıcılık faaliyeti yapan taşeron firmalardır. Kimlik bilgilerinizi, adresinizi nasıl bildiklerine gelince BTK'nın 2011 sonunda TTNET AŞ'ye açtığı ve 5 milyon lira ceza kestiği bir soruşturma var. Herifler bütün abone bilgilerini tüm bayi ve taşeronlarının görebileceği şekilde açıkta bıraktığı için bu taşeronlar sizin bütün kişisel bilgilerinizi çekip dolandırıcılara sattılar. "Sayın XXX adınıza tanımlanan 2650 tl değerindeki samsung galaxy s6 telefonunuz almazsanız 3 iş günü içinde iade olacaktır onay için arayın" şeklinde gelen sms'lerin ve bu şekilde arama yapıp kimlik bilgilerinizi söyleyerek güven vermek ve yalanlarına sizi inandırmak isteyen dolandırıcıların kaynağı bu şirkettir.

http://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fKurul+Karar%c4%b1%2f2011%20DK%2D14%2D659.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 19 Kasım 2015; 13:31:37 >

• Saf olmayın beyler 275tl ücreti ödeyin gitsin 1400tl noter hacizi gelse daha mı iyi?
  • benide aradılar sigorta muhabbetine 1400tl istediler.kadına sövdüm baya.sonra dayanamadı teli başka bi adama verdi yetkili ayağına.kibar konuşan ince sesli bi herif.adam profesyonel olmuş anasına avradına kadar sövdüm hiç oralı olmadı.onayınız var ödemezseniz haciz gelecek falan gayet soğukkanlı.
    baya okkalı bi küfürle suratına kapadım.

yaşlı insanlar falan korkup bu tuzağa düşebilir.
    devletimiz de uyusun.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptan ua

quote:

Orijinalden alıntı: qeep

Geçen yıl bir eleman vardı. Bu tokatçıları tokatlamıştı 3-5 bin ₺. Sonra polise ihbar etti, yakalattı mı bilmem.

O arkadasi buraya davet edelim hocam bizede ogretsin

yanlış hatırlamıyorsam adam şöyle bir şey yapmıştı; hesabım blokeli, eğer bana şu kadar gönderebilirseniz blokemi kaldırabilirim, ondan sonra da size istediğiniz parayı gönderebilirim demiş. adamlar da buna para göndermiş. tabi ortada bloke falan yok, eleman parayı almış. dolandıracaklarken dolandırılmış olmuşlar. doğruysa tabi...

aynı mantıkla siz de sizi arayanları böyle yönlendirebilirsiniz. kartım blokeli, o yüzden ödeme yapamıyorum dersiniz, kartın numarasına para göndersinler dersiniz, kartın bilgilerini verirsiniz ama kartı da kullanıma kapatırsınız. karttan para çekemezler ama karta para yükleyebilirler... denemek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkien -- 19 Kasım 2015; 15:32:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt338

Saf olmayın beyler 275tl ücreti ödeyin gitsin 1400tl noter hacizi gelse daha mı iyi?

Bende oyle dusundun dun biran icinde islak imza olmadan boyle bir haklari yokmus zaten

• quote:

Tmm hocam direkten dondum valla kart numarami verdim neyseki son anda onay vermedim

İyiki onay vermemişsin dostum şakamısın kartı boşaltmış olabilirler, son kullanma tarihi ccv verdiysen hemen kartı iptal ettir.
  • quote:

quote:

Saf olmayın beyler 275tl ücreti ödeyin gitsin 1400tl noter hacizi gelse daha mı iyi?

Bende oyle dusundun dun biran icinde islak imza olmadan boyle bir haklari yokmus zaten

Olsun yine de. Verdikleri IBAN no'ya yatırdım ben. garantiye almış oldum
  • quote:

quote:

quote:

Olsun yine de. Verdikleri IBAN no'ya yatırdım ben. garantiye almış oldum

Hocam trollemeyin konuyu

• Sağlık sigortası yapıyoruz diye aradılar beni kart bilgilerini istediler.

• Bir de şu var ki senin bilgilerini Yapı Kredi'nin kuryesi Aktif İleti denen şirket sattı. Ben de Nuvo almıştım, kartı aldıktan bir hafta sonra bu numara beni aradı, bütün bilgilerimi biliyordu, shtr çekip kapattım. Nuvo ana konusunda da bu olay konuşuldu, hemen hemen herkesi aramışlar. Sonuç olacak aktif kurye bilgilerimizi dolandırıcılara satıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: day_dreamer

Bir de şu var ki senin bilgilerini Yapı Kredi'nin kuryesi Aktif İleti denen şirket sattı. Ben de Nuvo almıştım, kartı aldıktan bir hafta sonra bu numara beni aradı, bütün bilgilerimi biliyordu, shtr çekip kapattım. Nuvo ana konusunda da bu olay konuşuldu, hemen hemen herkesi aramışlar. Sonuç olacak aktif kurye bilgilerimizi dolandırıcılara satıyor.

Hocam bu bilgileri vermeye haklari varmı ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptan ua -- 20 Kasım 2015; 6:33:55 >
  • kaptan ua kullanıcısına yanıt
    TCK 136. maddeye muhalefetten savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.