Şimdi Ara

Dolandırıcılık| Resmen bütün şirketler her şeyi satmaya başlamış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abi bu bir şaka olmalı gerçekten. Alakalı alakasız her gün salak salak numaralardan '' sayın abonemiz, internet sözleşmeniz sona ermiştir yeni paket '' cart curt diye arayan onlarca numaraya alıştık, engelle engelle bitmiyorlar da, ama bu bambaşka bir boyut.

Geçen hafta türk telekomu aradım, 500 mbitlik internet paketimde 90 megabiti geçemediğimi belirttim. sağ olsunlar ertesi günü gelip sorunu çözdüler. Buraya kadar hiçbir sıkıntı yok.

LAKİN. Şu yıla kadar, hiçbir şekilde bu konuda dolandırıcılık yapılmaya çalışılmamıştı. Az önce bir numara aradı, yine telesekreter tabi, bunlar şahıs olsa dümdüz küfür yiyeceklerini biliyorlar tabi. Açtım telefonu, diyor ki '' sayın abonemiz, yakın bir zamanda internetinizde hız problemi yaşadığınızı belirttiniz, daha hızlı aboneliklerden faydalanmak için 1'i tuşlayınız''

La bu nedir ya? Şikayet taleplerimiz de mi artık sızıntılarla veya bilinçli şekilde satılıyor? Dalga mı geçiyorsunuz abi siz? Yemin ediyorum telefonu kırıp atacağım artık ya. 10 yıl sonra bu konu nerelere varacak ben hayal edemiyorum.

• İşte kişisel veriler son derece önemlidir dediğimizde herkes amerika benim verimi napacak heheüğ diye dalga geçiyordu. Telefon dolandırıcılığı bu problemin sadece küçük bi kısmı. Olay kimlik sahteciliği boyutuna geldiği zaman çok daha tehlikeli bir hal alıyor.

Daha 1-2 ay önce bazı bankaların kullanıcıları hesaplarının boşaltığından bahsediyordu üstelik kendi kimlik bilgileriyle. Eksi hesaba kadar çekip üstüne bir de kredi çekmişler. İçerden müdahale olup olmadığı tabiki araştırılıyordur ama benim tahminime göre olabilir.

Daha da kötüsü, kişisel bilgilerinize sahip biri sizmiş gibi davranarak ciddi suçlar işleyebilir.

Bu yüzden wifi şifrenizden tutun da tel no verdiğiniz yerlere, cihazlarınızdaki sistemlere ve yazılımlara, hatta sosyal medyada konum attığınız paylaşımlara kadar tüm kişisel verilerinizi gözden geçirip güvenliğinizi sıkılaştırmanızı öneririm.

Bunun yanında tabi sizin kontrolünüz dışında olan ama farkettiğiniz veya şüphelendiğiniz durumları amaan zaten herşeyimiz ortada deyip geçmeyin, yetkililere bildirin.

Stay safe..👍

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Haklısınız acilen Telefonda hizmet sonlandırımalı bence telefondan hiçbirşekilde hiçbirşeyin kabul edilmesi komple kaldırılmalı Bankalarda dahil buna arayıp ürün hizmet satmasınlar telefon üzerinden Ya perakende yada dijital ortam bu telefon işlemleri son yıllarda çok sıkıntılı oldu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Normal vatandaşa 3 dakika kişisel verilen korunması ile alakalı bilgilendirme mesajı dinletir her kurum ama kkv lerimiz eleğe dönmüş birilerinin elinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen beni de aradılar taahhüt için ve ben de dedim TT'dan arandığımı nereden bileceğim kanıtlayın dedim sonra sms falan attılar önceki sms'ler de duruyordu ben de gerçekten TT olduğunu anladım. Artık kanıt istemeden hiçbir şeye inanmıyorum.

• Clickbait yapıyorlar. Bire üçe beşe her neyse bastığında görüşme sona eriyor senin biri ihtiyacın olduğunu tespit ediyorlar.

Sonra biri arayıp dönüş yapıyor seni kandırıp kendi hizmetlerine çekiyorlar. Benzer bir şey vardı hem yayın hem başka başka abonelik

mi ne satıyorlardı Sanırım Dijitürk idi şimdi tam bilemedim. Ayda 250-500 lira hizmet bir de ihtiyacın olmayan ve iptal ettirince üstüne cezai

ödeme yaptıpın bomboş bir yayın mesela.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.