Konuyu nereye açacağımı bulamadım kusura bakmayın. Bir ekşi sözlük hesabı satın almak için araştırma yaparken hesap satışı yapan sitelerde bulduğum bir numara ile whatsapptan görüştüm. Daha sonradan dolandırıcı olduğunu öğrendiğim Mahsun Baran Kaya isimli şahıs, elinde hesaplar olduğunu, 170 tl karşılığında satabileceğini söyledi. Saat geç olmasına rağmen , ziraat fast pay ile ödeme yaparsam hemen ulaşacağını da ekledi. Risk aldığımı biliyordum ama ekşi hesabı, bir reklam işi için acil gerekliydi. Ödemeyi yaptım. Yaptıktan sonra tabiki sözlük hesap bilgilerini göndermedi.İletişimi tamamen kesti. Buraya kadar bir sıkıntı yok.Risk aldığımı biliyordum, 170 tl beni zengin etmez. Fakat sonradan google üzerinden herifin adını aratınca, adamın defalarca gazetelere haber olduğunu, neredeyse tüm piyasayı dolandırdığını ve hala elini kolunu sallaya sallaya dolaştığını gördüm. Benim gibi dolandırılan onlarca kişi varmış forumlarda okudum. Bende şok etkisi yaratan bu oldu. Bu adamın yapı kredi bankasında kendi adına ait hesabı var. Dolandırdığı kişilerin parası o hesaba yatıyor ve gidip güle oynaya çekiyor. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Emniyet ne iş yapar? Adam gazetelere haber olmuş defalarca. Banka hesabı belli, adı belli, telefonu belli. Neyi bekliyorlar yakalamak için? Adamın internette meşhur olduğunu, olayın medyaya bile yansıdığını ve benim gibi dolandırılan bu kadar çok insan olduğunu görünce savcılığa gitmekten vazgeçtim. Hiç bir yerde de tanıdığım, dayım yoktur. Saatlerce uğraş bir hiç için. Adam profesyonel dolandırıcı ve bu ülkede bunun bir karşılığı yok.İsteyene belgelerini de yollarım olayın. Diyeceklerim bu kadar. Belki biri okur da, dolandırılmaktan kurtulur. |
Bildirim