Hukuk forumlarına konu açman daha iyi olacaktır. Gerçi forumda avukat arkadaşlar var ama konu dikkatlerini çeker mi bilmiyorum. Geçmiş olsun. Karşıdaki insana güvenince herşey oluyor malesef. Bizim akrabamızda benzer hataya düşmüş, farklı yollardan araç parasının ancak yarısını alabilmişlerdi. Umarım maduriyetin giderilir, aracına / parana kavuşursun.
olaydan sonra ilk 155,savcılık,27.noter,trafik tescil amirliği,ve tekrardan polis karaloluna gittim...buralara başvurdum sıcağı sıcağına..
arkadaşlar olan oldu...adamlar bu işin ustası olmuş..ve ayrıca 6 kişi dolandırılmış benle birlikte bu adamların ne kadar iyi organize oldugunun kanıtıdır....
ama hala işler iyi gidiyor...deliller benden taraf,adamlar dolandırıcı,ve savcılık olaya el atmışken sabırla mahkemeyi beklemek lazım...
Geçmiş olsun. Ben de yeni bir ev almıştım. Satan adam tapuda imzayı atmadan önce parayı hazır etmelisin dedi. Ben de o kadar parayı yanımda taşımayayım, tapudaki işler hallolduktan sonra gider bankadan çekeriz dedim. Adam tamam dedi. Sonra imzayı attık tapu üstüme geçti; tabi bu arada saat 17.00'ye yaklaştığı için amca birden panik yapmaya başladı. Ben de hemen bankayı arayıp parayı hazırlamalarını istedim adamın panik yapmaya başladığını görünce. Sonra adam rahatladı. Gidip bankadan parayı çektik; adama parayı verdim ve adam gitti. Tapuda imza atmadan önce oradaki memur adama parayı aldın mı diye sordu. O da aldım dedi. Sonradan düşündüm bu işler sakat. Onun için adamın dediği gibi parayı imza atmadan hazır etmeliydim ama ben öyle bir durumun yaşanma ihtimali aklımdan bile geçmemişti. Nitekim olabiliyormuş demekki...Tekrardan geçmiş olsun. İyi bir sonuç alırsunuz inşallah.
arkadaşlar özel mesajlarınız geliyor okuyorum ama cevap yazamıyorum hata veriyor bakım çalışması var diyerek kusura bakmayın....
tüm mesaj gönderen arkadaşlara tşk ediyorum
GEmiş olsun abi bizede ders olsun !
quote:
Orijinalden alıntı: Ruoja
quote:
Orijinalden alıntı: istanbul3425
bugün dolandırıcılık şube müdürlüğü polis merkezine 1 mağdur daha gelmişti konuştuk...ona söylenen çizilen plan benimkiyle aynı :((
işte aracımda bu :((
bende accent 2001 var benzinli , sanırım sizin ki 2005 accent dci dizel gibi duruyor . 17.500 bu araba için çoooook büyük bi rakam
Dolandırıcılık taktiği , ilk önce karşındakinin seni dolandırdığını /kazıkladığını düşündürüceksin ondan sonra
10-15 milyarlık arabaya 17-19 milyar teklif ettiğin zaman araba sahibinin gözü dönüyor zaten.
Geçmiş olsun
Arkadaşlar ilgili polis merkezini şimdi aradım şerefsizi mahkemeye çıkarıp ifadesini aldıktan sonra cezaevine sokmuşlar..
cümleten allah razı olsun saolun arkadaşlar...allah böyle adileri bizlerle karşılaştırmasın :((
araba nerde acaba veya satıldımı
aracı perşembe dolandırmışlar perşembe günüde satmışlar :((
bu konuya OTOMOBİL GENEL Dolandırıldım :(( konu başlığından devam ediyoruz 2 yere yetişemiyorum o bölümden takip edebilirsiniz..
aracı apartopar satmalarının nedeni zaten paraya çevirmek,yani araba satılmamış olsa sana geri verebilirler ama satılınca ve paraya çevrilince,bu seferde kime satılmışsa onun parası yanar yani aracı sana veremezler,çünkü en son kime satılmışsa bu seferde o madur olur
Geçmiş olsun.
Merter migrosun 2 çıkışı falan yok inanmadım beyler
geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: istanbul3425
quote:
Orijinalden alıntı: haciragipdayi
Merter migrosun 2 çıkışı falan yok inanmadım beyler
merter migrosun 1 giriş 1 de çıkış kapısı varsa bu kadar insan içinde eşek gibi anıracakmısın ??
Lütfen adab-ı muaşeret çerçevesi içinde konuşalım
bugun haberlerde gordum..senınkılermıydı onlar :)
sima olarak çok birbirlerine benziyorlar....anlaşılıyorki akrabalık var herhalde....işte beni dolandıran şebeke bu şebekedir....bakın Allahın büyüklüğünü görüyormusunuz yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış...ve yakalandılar....şimdi vicdan sahibi bi hakim karşısına çıkarıcaklarki....
Benim kuldan bi beklentim yok...herşeyi yaratan,herşeye kadir olan yüce Allahtan yardım bekliyorum...onun yardımı olursa herşey rayına oturur..onun yardımı olmazsa demekki bende bi noksanlık var....bekleyelim ve görelim...hayırlısı neyse o olsun....
geçmiş olsun dostum dikkatli olmak ve kimseye güvenmemek gerekiyo bu devirde
quote:
Orijinalden alıntı: kartal90
geçmiş olsun dostum dikkatli olmak ve kimseye güvenmemek gerekiyo bu devirde
akıl başa geldi ama neye yaradıki....Ama ben bunuda hayır olarak görüyorum...belkide ileride daha büyük hata yapmama bu olay fren yapcaktır...örneğin pahalı bi ev satma durumunda kesinlikle bir ocak sönerdi...ama allahtan ki 17.250 tl gene bi eve göre çok şükür....ya bi daire sattığımı düşünürsek böle bir olay başıma gelseydi allah muhafaza belimizi düzeltemezdik...17.250 ne öldürür nede güldürür...gönül isterdiki gitmeseydi ama herşeyde bi hayır vardır...ben buna inanıyorum......ilerideki hayatım için bu olay bana fazlasıyla yetti...fazlasıyla dersimi aldım...
diyorum hiçmi vicdan denen bişey yok bunlarda ya...ne kadar kolay para yemek....haramı helalidemi yok...bunları nasıl düşünemezler....yemin ediyorum sene 1999 civarları istanbulda işci yömiyesi o zaman 250 bin iken amcam yolda bi deste para buluyor ve hemen cebine koyuyor...daha sonra soruyor soruşturuyor etrafa haber saldırıyorki ben böyle bir para buldum...ancak miktarını söylemiyorki herkes sahiplenmesin diye....sahibi kimse parası bendedir yeterki miktarını bana söylesin gelsin parası bendedir diyor.....parayı kaybeden adam bi traktör cü şantiyeye traktörün arkasına koştuğu su depolu arabasıyla su çekiyor parasını kazanıyormuş.... parayı kaybeden adam yandım yandıma düşmüş o zamanın yömiyesi 250 civarlarında ve tüm birikiminide düşürünce amcam bulmuştu.....neyse bu adam da parasının üzüntüsüyle yandım yandıma düşüp parası için seferber olmuş ve amcamın çalıştığı yer oda ordan geçerken düşürmüş...neyse amcamı gelip bulmuş....amcamın para bendedir kim düşürdüyse gelsin parasını teslim alsın demesiyle...........adamgelip amcamla konuşmuş dayı paramın müktarı bu bu kadar...diye amcamda bakmışki harfiyen doğru.....al kardeşim parayı bi dahada iyi yere koy düşürme.....adam amcama sarılmış allah senden razı olsun senin gibi insanlar varmı demiş.....ve o paradan amcama bi miktar veriyormuş amcam olmaz demiş ben ne yaptımki geri çevirmiş........ve hemde amcamın parasal konuda zayıf olduğu zamanlardı o seneler.......
işte diyceğim buki allah korkusu,vicdan varsa trilyonlar gelsin geri çevrilir.....ama işte böylede allah korkusu vicdan sahibide olunmadımı....eşkiya gibi gelip senin hangi şartlarda biriktirdiğin parayı hemde kanuni yöntemle dolandırır giderler...
dünya hep iyilerle dolu olsa bi anlamı olmazdı...hep doğruluk olsaydı onunda anlamı olmazdı....Allah acısıyla tatlısıyla herşeyi zengin yaratmışki insanoğlu herşeyin tadına varsın diye....Bence bu olay ince düşünüldüğünde çok ince noktalara temas ediyor...kimsenin ahı kimseye kalmaz...ben buna inanıyorum o yüzden içim çok rahat...Allaha çok şükür..