Şimdi Ara

Dolandırıldım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bugun dolandırıldım. Anlatayım belki yardımcı olursunuz. Bilgisayarımı değiştirmek istiyordum. Ama satamayınca, dizüstü bilgisayar satan onun yerine masaüstü bilgisayar almak isteyen birini bulmaya karar verdim. Sahibinden.com'dan bir ilan buldum. İlanın linkini vereyim:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-yurtdisindan-mac-book-air-hemde-bu-fiyata-89595061/detay/ Satıcı ile görüştüm. Takası ben Tekirdağ'da o İzmir'de kargo ile göndereceğimiz şekilde anlaştık. Bilgisayarım ve 150 TL'ye ürünü vermeyi kabul etti. Bilgisayarı yollayınca herhangi bir sorunu olup olmadığını test edip aynı gün içinde bana ürünü yollaycağını söyledi. Kabul ettim sonuçta onun sattığı bilgisayar sıfır, benim bilgisarım ikinci el, adamın hakkıdır diye düşündüm. Nüfüs cüzdanını, telefon numarasını, banka hesap numaralarını verdi. Bilgisayarı kargoya verdim, ettesi gün şubeden gidip almış, bana haber verdi. Parayı da ödediğim taktirde bana dizüstü bilgisayarı göndereceğini söyledi. Parayı da yatırdım. Daha sonrasında aradığımda telefonlarıma cevap vermedi, meşgule atıyor. Hangi arkadaşımdan aradıysam da açmadı 2 gün boyunca. En sonunda mesaj attım: Eğer yarım saat içinde cevap vermezse savcılığa vereceğime dair. Mesajdan 20 dk sonra başka bir telefon geldi. açtım bana neden böyle bir mesaj attınız benim alakam yok o söylediğin kişileri falan bilmiyorum şeklinde konuşma geçti. Ben o numaraya mesaj atmadığıma eminim. Sanırım ikisi de arkadaşlar. Şimdi bilgisayarım ve 150 TL uçtu... Diğer telefon eden adam telefonu çalıyor ve açıyor. Kimlik vs sahte olmasından korkuyorum. Şu anda banka kayıtlarını ve İzmir kargo şubesinden alındı kağıdını istettim. Ne kadar açmasa da telefon numarası elimde var. Savcılıktan bişeyler çıkar mı? Onun dışında ne yapabilirim, yardımcı olun. Kimseye kolayca güvenilmeyeceğini anladım böylece

• şurdan otobüslen gitsen maks atıyorum 50 tl tutacak ama elden alcaktın
  • İyi olmuş, ilan sitelerinden bir daha alışveriş yapmiycaksın bunu öğrendin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miroskiv

İyi olmuş, ilan sitelerinden bir daha alışveriş yapmiycaksın bunu öğrendin.

Hocam haklısın bunu öğrendim. Ama şu iyi olmuş nedir?
  • Arkadaşım sahibinden üyeliğinin adı nedir söyle adama mesaj atalım toplu olarak belki korkar

Soğuk suyu içtin mi bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trapper59

quote:

Hocam kusura bakma fakat internetten alacağın kişiyi nasıl iyi biri olduğunu anlıyorsunuz, adam belki sahtekar, adam belki organ mafyası, böyle gider bu, yani demek istiyorum ki bu devir de kimseye güvenmiyceksin geçmiş olsun bir daha yapmazsın umarım.
  • quote:

quote:

sahibinden.com da kişinin iletişim bilgileri vardır adresi vs savcılığa git suç duyurusunda bulun,sahibinden.com a kayıtlı olduğu adresten bulurlar yapacağın tek doğru şey bu.Bir daha da böyle bir işe kalkışma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dolandırıcı
    3 ay önce açıldı
    DOLANDIRILDIM
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Zeka kapasitesi bukadar dostum aldırma.Malüm bebe doldu buralar.Geçmiş olsun.
  • Varsa yapabileceğimiz birşeyler yardımcı olalım , En basitinden Karakola gidip fikir alabilirsin bu kişi nitelikli dolandırıcı gönderdiği kimlik doğruysa itribat kurulur yakalanır , eğer kimlik sahte başkasınınsa nitelikli dolandırıcılıktan aranır yaptığı suç kesinlikle.

Konuşmalar,mesajlar dursun , parayı gönderdiğin ve kargo belgelerini iyi muhafaza et delil olarak kullanırsın çok geçmiş olsun bu arada lanet olsun böyle tiplere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcusAntonius

Arkadaşım sahibinden üyeliğinin adı nedir söyle adama mesaj atalım toplu olarak belki korkar

Ne yazık ki... Kullanıcı adı: teknolojicenter66
  • Geçmiş olsun. Emniyete yada savcılığa da gitsen bulamazlar.Neden dersen büyük ihtimal ortak internet alanlarından birinde seninle irtibata geçmiştir cafe benzeri bir yerde.

Bir tek şu şansın var kargocuya kimlik göstermeden vermezler.Öyle bulabilirsin belki.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MarcusAntonius

Arkadaşım sahibinden üyeliğinin adı nedir söyle adama mesaj atalım toplu olarak belki korkar

Ne yazık ki... Kullanıcı adı: teknolojicenter66

Telefon numarası varsa sende bilinmeyen numaralardan bul adresini git güzel bi dayak çek sonrada bilgisayarını al.

• quote:

Orijinalden alıntı: RsnBrg

Varsa yapabileceğimiz birşeyler yardımcı olalım , En basitinden Karakola gidip fikir alabilirsin bu kişi nitelikli dolandırıcı gönderdiği kimlik doğruysa itribat kurulur yakalanır , eğer kimlik sahte başkasınınsa nitelikli dolandırıcılıktan aranır yaptığı suç kesinlikle.

Konuşmalar,mesajlar dursun , parayı gönderdiğin ve kargo belgelerini iyi muhafaza et delil olarak kullanırsın çok geçmiş olsun bu arada lanet olsun böyle tiplere.

Teşekkür ederim. Dediğin belgeleri saklıcam, pazartesi günü de savcılığa giderim. Umarım yakalanır biran önce
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RsnBrg

Varsa yapabileceğimiz birşeyler yardımcı olalım , En basitinden Karakola gidip fikir alabilirsin bu kişi nitelikli dolandırıcı gönderdiği kimlik doğruysa itribat kurulur yakalanır , eğer kimlik sahte başkasınınsa nitelikli dolandırıcılıktan aranır yaptığı suç kesinlikle.

Teşekkür ederim. Dediğin belgeleri saklıcam, pazartesi günü de savcılığa giderim. Umarım yakalanır biran önce

Üyelik Tarihi Adamın : 06 Mayıs 2012 Keşke Dikkat etseydiniz Üzüldüm Büyük bir mebla gerçekten...

• İzmirdeki DHliler olarak toplanıp dövelim adamı
  • Vakit geçirmeden şikayet et savcılık yada karakol farketmez. Konunun üstüne gitmezsen adamı sevindirmiş olursun. IP den telefondan illaki bulunur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savcılığıa şikayet ettin mi site ip kayıtlarını verir oradan kime kayıtlı isp den polis bulur inşallah. Daha dikkatli ol diğer sefere.
  • git karakola suç duyurusunda bulun, kullanıcı adı da var. İnternet üzerinden yapılan dolandırıcılık suç olarak kabul ediliyor.
  • Benimde başıma gelecekti ancak arkadaşı devreye sokunca bulunduğu ilde ürün satmayı vazgeçti.Çok şerefsiz var aşırı dikkatli olmak gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerhitz

Savcılığıa şikayet ettin mi site ip kayıtlarını verir oradan kime kayıtlı isp den polis bulur inşallah. Daha dikkatli ol diğer sefere.

Pazartesi günü savcılığa gidip şikayetimi yapıcam. Umarımm bulunur. Birdahaki sefere bu tür işlerde şüpheyle yaklaşıcam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.