Şimdi Ara

Dolandırıldım arkadaşlar (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: osmanhasimcan

Hocam çok geçmiş olsun öncelikle ptt karşı ödemeli 2 türlü gönderi yapılıyor karşıda ödemeli teslimatta aklınızda olsun normla karşıda ödemeli teslimatta kutuyu kargoyu parayı ödemeden imzalamadan kesinlikle açmanız mümkün değil fakat birde şöyle bir gönderisi var ptt nin karşıda kontrollü ödemeli teslimatlı ürün alırsanız ürünü teslim alıp kotrol ettikten sonra bir sorun yoksa parayı ödüyorsunuz yok bir sorun olursa tutanak tutup derhal geri iade yapıyorsunuz yalnız bu şartlı gönderiyi satıcı iyi niyetli biriyse kabul edecekse bile kötü niyetli bir satıcı kesinlikle kontollü gönderiyi kabul etmeyecektir siz siz olun ya getli satış yada kontrollü teslimatlı ödeme sistemini kullanın..

ikinci konu hocam savcılıktan hiç bir iş çıkmaz zira başımızdan aynı olay geçti sahibinden den bi arkadaşıma laptop almıştık bizim teselli bulduğumuz tek şey farklı ve hurdası çıkmış bir ürün gelmiş olsada hiç olmazsa çalışıyordu :))) sizin gibi tüm elimdeki delilleri savcılığa verdim bırakın adamı yakalamayı nerde olduğunu bile bulamamışlar halbuki adamın banka hesapları sabit bir adreste otruduğunu gösteriyorken zannedersem hiçbir şekilde ilgilenilmediğinin kanısına vardım bana savcılık takpsizlik kararını yollamıştı 15 gün içinde mahkemeye vermem vs yazıyordu kalkıp bir sürü paradan çıkmak istemediğim için vazgeçtim. inşallah sizin şansınıza bu şahıs bulunur a paranızı alırsınız ama çok ümitli olmayın bence dediğim gibi yargı pek ilgilenmiyor birde bana gelen takipsizlik kararının sebbeinde ise bakın ne diyor: SÖZKONUSU YAPILMIŞ OLAN ALIŞVERİŞ YASALARA UYGUN BİR ŞEKİLDE YAPILMADIĞI İÇİN KOVUŞTURMAYA GEREK DUYULMAMIŞTIR..

Adamın dolandırıcılığı yasalara uygun mu resmen dolandırıcılık yapıyor arkadaş sen alışverişi yasalara uygun yapmadın diye adam seni dolandırmakta haklı mı olacak? Bu nasıla adalet ya ? Avukat tutsak astarı yüzünden pahalıya mal olacak valla ne yapacağımı bilmiyorum şeytan diyor bas konyaya git bul herifi ne gerekiyorsa yap

• quote:

Orijinalden alıntı: zuuuaa

quote:

Orijinalden alıntı: osmanhasimcan

Hocam çok geçmiş olsun öncelikle ptt karşı ödemeli 2 türlü gönderi yapılıyor karşıda ödemeli teslimatta aklınızda olsun normla karşıda ödemeli teslimatta kutuyu kargoyu parayı ödemeden imzalamadan kesinlikle açmanız mümkün değil fakat birde şöyle bir gönderisi var ptt nin karşıda kontrollü ödemeli teslimatlı ürün alırsanız ürünü teslim alıp kotrol ettikten sonra bir sorun yoksa parayı ödüyorsunuz yok bir sorun olursa tutanak tutup derhal geri iade yapıyorsunuz yalnız bu şartlı gönderiyi satıcı iyi niyetli biriyse kabul edecekse bile kötü niyetli bir satıcı kesinlikle kontollü gönderiyi kabul etmeyecektir siz siz olun ya getli satış yada kontrollü teslimatlı ödeme sistemini kullanın..

ikinci konu hocam savcılıktan hiç bir iş çıkmaz zira başımızdan aynı olay geçti sahibinden den bi arkadaşıma laptop almıştık bizim teselli bulduğumuz tek şey farklı ve hurdası çıkmış bir ürün gelmiş olsada hiç olmazsa çalışıyordu :))) sizin gibi tüm elimdeki delilleri savcılığa verdim bırakın adamı yakalamayı nerde olduğunu bile bulamamışlar halbuki adamın banka hesapları sabit bir adreste otruduğunu gösteriyorken zannedersem hiçbir şekilde ilgilenilmediğinin kanısına vardım bana savcılık takpsizlik kararını yollamıştı 15 gün içinde mahkemeye vermem vs yazıyordu kalkıp bir sürü paradan çıkmak istemediğim için vazgeçtim. inşallah sizin şansınıza bu şahıs bulunur a paranızı alırsınız ama çok ümitli olmayın bence dediğim gibi yargı pek ilgilenmiyor birde bana gelen takipsizlik kararının sebbeinde ise bakın ne diyor: SÖZKONUSU YAPILMIŞ OLAN ALIŞVERİŞ YASALARA UYGUN BİR ŞEKİLDE YAPILMADIĞI İÇİN KOVUŞTURMAYA GEREK DUYULMAMIŞTIR..

Adamın dolandırıcılığı yasalara uygun mu resmen dolandırıcılık yapıyor arkadaş sen alışverişi yasalara uygun yapmadın diye adam seni dolandırmakta haklı mı olacak? Bu nasıla adalet ya ? Avukat tutsak astarı yüzünden pahalıya mal olacak valla ne yapacağımı bilmiyorum şeytan diyor bas konyaya git bul herifi ne gerekiyorsa yap

topram haklısın böyle adalet olmaz ama alışverişin güvenli ticaret üzerinden yapılması aslında çok önemli ve yasal olarakta belli hakları var hem alıcı hem satıcının. zaten satıcı iyi niyetliyse getli alışverişi kabul eder malından eminsen sorun olmaz ama malından emin olmayan satıcı veya dolandırıcılar sürekli ben get kullanmıyorum işte banka kredi kartı vermedi vs işte kem küm bir de böyle söylüyor bazıları kredi kartının ne ilgisi var banka hesabın tc yetiyor get alışverişine ama adamlar ptt nin arkasına saklanıyorlar ve biliyorlar ki yargı bu işlerle uğraşmıyor.

• haklısın ben zaten bundan sonra aman dedim. Lakin bir şekilde yanlışlıkla da olsa adalet yerini bulsa şu adamı bulsalar para da istemiyorum it herif cezasını çeksin yatsın içerde.
  • aynı olay benim başıma geldi ama ben kutuyu elime aldığımda hafif olduğunu hissettim. ptt kargo görevlisine ya açar bakar alırım yada geri gönderin dedim adamlar geri göndermek üzere aldılar. sonra göndericiyi internette bir sorgulattım beş altı kişinin canını yakmış.Meğer kutunun için bir kalıp sabun bir de salatalık koyup gönderiyormuş şerefsiz...Allah tan ben uyanık davrandım bunların en önemli ortak özelliği fiyatı düşük vermeleri birebir konuştuğunda da ayrıca iyi bir indirim yapmaları.bu açıdan en güzeli get alışveriş.hiç başın ağırmaz tabii alırken satarken daha dikkatli olmak lazım.şimdi başka birşey daha moda olmuş mesela sanalpazar da rastlıyorum normal get satış ilanı vermiş altına not yazmış benimle iletişim kurmadan alım yapmayın diye sonra adamla telefon açıp konuştuğunda bakıyorsun aynı numaraları çekmeye başlıyor.tabii ben hemen iyi günler deyip kapatıyorum.iyi bir atasözü bu durumu açıklar"tamahkar ile sahtekar birbirini çabuk bulurmuş."

• Büyük geçmiş olsun inşallah en kısa zaman da yakalanır çakal
  • fiyat aslında çok da indirimli değildi hani ama bu bana iyi ders oldu insanlara iyice güvenimi yitirdim 100 liradan 50 liradan kaçıncaz derken böle birşey başımıza geldi çok iyi ders oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuuuaa

fiyat aslında çok da indirimli değildi hani ama bu bana iyi ders oldu insanlara iyice güvenimi yitirdim 100 liradan 50 liradan kaçıncaz derken böle birşey başımıza geldi çok iyi ders oldu

Kardeşlik geçmiş olsun. Keşke az daha dikkatli olsaydın. Sahibindene ara sıra giriyorum, her girişte mutlaka bir kaç ilan şikayet ediyorum. Az bu işlere dikkat etsen bazen sahibindenle ilgili burada da konu açılıyor, okuyunca dolandırıcıların yöntemlerini öğreniyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARBE -- 27 Mayıs 2013; 21:52:26 >
  • valla sorma usta yeni geldik askerden uzak kaldık tabi heycanla bi alalım dedik ama başımıza ilk alışverişde gelene bak. Lanet olsun. Hayır bilsem ki gerçekten savcılık bulcak mağduriyetimi gidercek (ki olması gereken bu) bu kadar dert etmiycem valla sıkıntıdan kafayı yicem ama yok biliyorum ki gitti o para adam da keyfine bakacak
  • Benim anlamadığım PTT'nin bu durumlarda gidip paşa paşa adamın hesabına nasıl parayı yatırıyor, buna neden önlem almıyor? İki tane şahit var, tutanak tutulmuş, dolandırıcılık ortada. Birinin çıkıp PTT'yi mahkemeye verme zamanı gelmiş.
  • Abi direk kutuyu açtığım gibi dedim yatırmayın parayı adam yok diyo polise başvur böyle bişey var mı ya. Adamlar uçmuş artık nasıl bir talimat almışlarsa artık aksi bir hareket kesinlikle yapmıyorlar.
  • Bu arada şuna da belirteyim; son zamanlarda sahibindende getli ilan açan dolandırıcılar türedi, bunlara da dikkat edin.
  • ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN... PTT KARGODA MALESEF BU OLAYLAR SIK YAŞANIR OLDU.. PTT KARGO BUNU ÖNLEMEK İÇİN KONTROLLÜ KAPIDA ÖDEME SİSTEMİ GETİRDİ.. ÖNCE KARGOYU AÇIP BAKIYORSUNUZ SONRA PARAYI VERİYORSUNUZ AKLINIZDA BULUNSUN...
  • Herkese bilgiler için teşekkürler . Hocam sizede geçmiş olsun . Benim de başıma böyle bir olay geçti (ptt veya ssahibinden değil) , kendimiz araştırıp bulmuştuk , çocuk 17 yaşındaymış , babasının kartına almış parayı . Babasını arayınca anlayışlı çıktı geri ödemişti parayı . O duygu , çok feci bir duygu . Ben hayatımda 2 kere dolandırıldım . Biri bu , parayı geri aldım , 2.side arkadaş karambole getirip 10 liramı çarpmıştı :)

Eğer sizde imkanlarınız var ise , ulaşabilirseniz sıkıştırın biraz
  • sağolun dostlar valla izmirden kalkıp konyaya gitmek bulmak parayı geri almak başlı başına mesele ha kafama eserde gitmek istersem basar giderim şu an için ne yapacağımı bilmiyorum
  • ya kusura bakmayında hiçmi bilmiyorsunuz hiçmi duymadınız kapıda ödemeyle yapılan sahtekarlıkları. onu geçtim insan bi google 'a yazar ptt kapıda ödeme sistemi nedir, ptt kapıda ödeme şiyayetleri vs. vs. adamlar sahibinden.com da ucuz fiyat yazıyor herkes atlıyor ucuza iphone alıcam onu alıcam bunu alıcam kar edicem diye. fiyat zaten ucuzsa mutlaka vardır bi yamuğu. büyük geçmiş olsun. mümkünse internet üzerinden apılan alışverişlerde hepsiburada,hizlial,ereyon,gold,vatan,teknosa, .... gibi büyük firmaların siteleri kullanın, ucuza alacağım ya da ikinci el alacağım dersenizde gittigidiyor, sanalpazar gibi önce ürünün elinize ulaşıp sonrasında ödemenin onayını verdiğiniz siteleri kullanın. illa sahibinden.com üzerinden alışveriş yapacaksanızda satıcıdan getli ilan açmasını takep edin.
  • GEÇMİŞ olsun benımde basıma buna benzer olaylar geldı 2 defa , adamın bırısı benım tc no ıle ankaradan ve ızmırden urun almak maksadıyla 2 kısıyı dolandırmıs kartsız işlem ile bankamatıkten hemde calıstıgım bankadan bır tanesi :)savcı cagırdı 2 kez ıfademı verdım aklandım bende şikayetçi oldum o şahıştan ama bu sekılde bır savcının karsısına cıkmak bıle üzücü allah sabır versın eger baskasının adından dolandırdıysa sızı o kısıde durduk yere sıkıntı yasayacak en gusel alısverıs al gülüm ver gulum elden... saygılar bu arada olay yaşandıktan tam 2 yıl sonra suç duyurusu adresime geldı ne kadar hızlıyız dimi deliller karartıldı kamera kayıtları kayboldu sonra arada bul böyle terbıyesiz dolandırıcıları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VOLEYBOLCUizm -- 28 Mayıs 2013; 9:08:20 >
  • adamın şu an telefonu açık ve baktım kendi adına kayıtlı. Savcılık istese eminim ki adamı bulur. Bu tür ufak işlere bakacaklarını sanmıyorum o yüzden takipsizlik çıkacak gibi. Keşke bulunsa
  • Zuaaa Nickli arkadaşım,geçen hafta aynı şahıs tarafından aynı şekilde dolandırıldım.Durumu savcılığa intikal ettirdim.Yapabileceğimiz ne var bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pinktatamartens

Zuaaa Nickli arkadaşım,geçen hafta aynı şahıs tarafından aynı şekilde dolandırıldım.Durumu savcılığa intikal ettirdim.Yapabileceğimiz ne var bilmiyorum.

pm attım kardeş
  • ulaşabilsem zaten ulaşıcamda yok işte
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.