Şimdi Ara

Dolandırıldım arkadaşlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sahibinden.com üzerinden satıcının biriyle telefon için konuştuk anlaştık. Adam bana 23.05.2013 tarihinde Konya'dan ptt kapıda ödeme ile kargo yaptı. Ben bugün kargoyu aldığımda içinde metal parçaları olan bir kutu çıktı. Hemen tutanak tutturdum hatta ptt görevlisine dedim kargoyu açmamış gibi iade edemez miyiz dedim olmaz dedi. Neyse ben tutanağı, sahibinden.com da ki mesajları, kutudan çıkan parçaları, vs aldım en yakın karakola gittim. İfademi vs aldılar durumu savcılığa bildirdiler. Savcı IP adresi fezleke şahıs yakalanması için talimat verdi. Hiç ümidim yok ama başvurumu yaptım. Adamın numarasını posta çek numarasını adını soyadını adresini falan verdim ama hepsi yalanda olabilir ne yapacağımı bilmiyorum. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Nick Kerasus1453 Yer Konya İsim:Ramazan DEMİRCİ başkaları da yanmasın diye paylaşıyorum
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: zuuuaa

Sahibinden.com üzerinden satıcının biriyle telefon için konuştuk anlaştık. Adam bana 23.05.2013 tarihinde Konya'dan ptt kapıda ödeme ile kargo yaptı. Ben bugün kargoyu aldığımda içinde metal parçaları olan bir kutu çıktı. Hemen tutanak tutturdum hatta ptt görevlisine dedim kargoyu açmamış gibi iade edemez miyiz dedim olmaz dedi. Neyse ben tutanağı, sahibinden.com da ki mesajları, kutudan çıkan parçaları, vs aldım en yakın karakola gittim. İfademi vs aldılar durumu savcılığa bildirdiler. Savcı IP adresi fezleke şahıs yakalanması için talimat verdi. Hiç ümidim yok ama başvurumu yaptım. Adamın numarasını posta çek numarasını adını soyadını adresini falan verdim ama hepsi yalanda olabilir ne yapacağımı bilmiyorum. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Nick Kerasus1453 Yer Konya İsim:Ramazan DEMİRCİ başkaları da yanmasın diye paylaşıyorum
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

satışı iptal etmedinmi?

• Allah sana sabir versin onlarinda belasini versin insallah.. gecmis olsun.. umarim yakalanir sende parani alirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet331

Allah sana sabir versin onlarinda belasini versin insallah.. gecmis olsun.. umarim yakalanir sende parani alirsin.
    Getsizmi alışveriş yaptın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yatalak supermen -- 27 Mayıs 2013; 18:04:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yatalak supermen

Online satis degil hocam kapida odeme.. ptt gorevlisine veriyorsun parayi.. parayi vermezsen actirmiyor gorevli.. acincada geri iade almiyor. Ptt nin dolandiricilara kiyagi iste..
  • quote:

Alıntıları Göster
    evet getsiz alışveriş yaptım daha öncede bir çok kez alışveriş yaptım fakat böyle bir şey olmamıştı. İnsanlar artık şerefsizlikte sınırları zorlar olmuş
  • quote:

quote:

Online satis degil hocam kapida odeme.. ptt gorevlisine veriyorsun parayi.. parayi vermezsen actirmiyor gorevli.. acincada geri iade almiyor. Ptt nin dolandiricilara kiyagi iste..

Ne saçma sistemmiş o öyle Kapıda ödemeyide tercih etmemek gerekir demekki.En sağlamı sanalpazar üzerinden kredi kartıyla alışveriş yapmak.%5 komisyonu vereceksin başın ağrımayacak
  • Hocam ben kapida odeme, ptt kargo falan laflarini gorunce vazgeciyorum zaten.. elimde patladi benimde cift hatli iphone um oldu :(: ptt nin bu sistemini tuketici hakem heyetine sikayet etmeyi dusunuyorum hatta
  • quote:

Hocam ben kapida odeme, ptt kargo falan laflarini gorunce vazgeciyorum zaten.. elimde patladi benimde cift hatli iphone um oldu :(: ptt nin bu sistemini tuketici hakem heyetine sikayet etmeyi dusunuyorum hatta
    bundan sonra bende kesinlikle uzak durucam böyle lanet bir şey olmaz ya. Adamın buluncağından savcılığın bukonuyla ilgileneceğinden ümidim yok açıkcası. Param gitti sanırım.
  • Hocam geçmiş olsun. Bence sizi ptt görevlisi yakmış.
    Ne demek parayı vermeden açtırmamak öyle bir şey yok. Ben de kapıda ödemeli alırım görevliyle hep atışırım açmadan para vermem diye diretirim sonunda az bişey açar bakarım tamamsa ödemeyi yaparım.
    Siz siz olun boşverin onların dediği diyeceğiniz açıp bakmadan para vermem hadi içinde başka ürün yada istemediğim bir şey varsa diye görevliyi alttan üstten yağlarım kıvama getiririm herseferinde evet haklısınız der açar bakarım. Bilginiz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lene

Hocam geçmiş olsun. Bence sizi ptt görevlisi yakmış.
    Ne demek parayı vermeden açtırmamak öyle bir şey yok. Ben de kapıda ödemeli alırım görevliyle hep atışırım açmadan para vermem diye diretirim sonunda az bişey açar bakarım tamamsa ödemeyi yaparım.
    Siz siz olun boşverin onların dediği diyeceğiniz açıp bakmadan para vermem hadi içinde başka ürün yada istemediğim bir şey varsa diye görevliyi alttan üstten yağlarım kıvama getiririm herseferinde evet haklısınız der açar bakarım. Bilginiz olsun.
    Ben para vercem kutudan abuk sabuk şeyler çıkcak , görevlide paramı bana vermeyecek varya o adamı orada döve döve geri alırım paramı kimse kusura bakmasın
  • quote:

PTT kargo zaten başlı başına bir olay adamlar resmen dolandırıcıların yanında
  • quote:

PTT görevlileri için sıkıntı oluyor şirketin genel kararı var heralde. Zaten bu nedenle kapıda ödeme ile gönderilir diyen kişiden korkmak lazım.
  • Kapıda ödeme demişsin. Eee nasıl verdin parayı, kutuyu açtırmana rağmen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sigi

Kapıda ödeme demişsin. Eee nasıl verdin parayı, kutuyu açtırmana rağmen?

sen kutuyu almadan görevli senden parayı alıyor zaten öyle veriyor kutuyu. Ben açtıktan sonra söyledim yardımcı olmadılar ama istesler eminim ki kutuyu bi şekle koyar geri iade ederlerdi alıcı kabul etmedi diye
  • quote:

quote:

sen kutuyu almadan görevli senden parayı alıyor zaten öyle veriyor kutuyu. Ben açtıktan sonra söyledim yardımcı olmadılar ama istesler eminim ki kutuyu bi şekle koyar geri iade ederlerdi alıcı kabul etmedi diye

O zaman biraz da sen de hata var hocam. Nitekim onca para veriyorsun. Neyse umarım şerefsiz yakalanır. Geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PSO J318.5-22

quote:

quote:

O zaman biraz da sen de hata var hocam. Nitekim onca para veriyorsun. Neyse umarım şerefsiz yakalanır. Geçmiş olsun...

Alıntıları Göster
    adam kargoya baktırmadıktan sonra ne yapabilirim? Ben karşı tarafın böyle bir şerefsizlik yapacağını nerden bilebilirim ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: azizerkan07

quote:

PTT görevlileri için sıkıntı oluyor şirketin genel kararı var heralde. Zaten bu nedenle kapıda ödeme ile gönderilir diyen kişiden korkmak lazım.

Valla bilmem ben hep bu şekilde yaparım. Açmadan içine bakmadan para vermem. Alt üstü koli bantı ya tekrar yapıştırması çok mu zor. Bence arkadaşı ptt görevlisi yakmış , neyse olan olmuş artık bundan sonra inşallah bu hataya düşmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: PSO J318.5-22

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hocam çok geçmiş olsun öncelikle ptt karşı ödemeli 2 türlü gönderi yapılıyor karşıda ödemeli teslimatta aklınızda olsun normla karşıda ödemeli teslimatta kutuyu kargoyu parayı ödemeden imzalamadan kesinlikle açmanız mümkün değil fakat birde şöyle bir gönderisi var ptt nin karşıda kontrollü ödemeli teslimatlı ürün alırsanız ürünü teslim alıp kotrol ettikten sonra bir sorun yoksa parayı ödüyorsunuz yok bir sorun olursa tutanak tutup derhal geri iade yapıyorsunuz yalnız bu şartlı gönderiyi satıcı iyi niyetli biriyse kabul edecekse bile kötü niyetli bir satıcı kesinlikle kontollü gönderiyi kabul etmeyecektir siz siz olun ya getli satış yada kontrollü teslimatlı ödeme sistemini kullanın..

ikinci konu hocam savcılıktan hiç bir iş çıkmaz zira başımızdan aynı olay geçti sahibinden den bi arkadaşıma laptop almıştık bizim teselli bulduğumuz tek şey farklı ve hurdası çıkmış bir ürün gelmiş olsada hiç olmazsa çalışıyordu :))) sizin gibi tüm elimdeki delilleri savcılığa verdim bırakın adamı yakalamayı nerde olduğunu bile bulamamışlar halbuki adamın banka hesapları sabit bir adreste otruduğunu gösteriyorken zannedersem hiçbir şekilde ilgilenilmediğinin kanısına vardım bana savcılık takpsizlik kararını yollamıştı 15 gün içinde mahkemeye vermem vs yazıyordu kalkıp bir sürü paradan çıkmak istemediğim için vazgeçtim. inşallah sizin şansınıza bu şahıs bulunur a paranızı alırsınız ama çok ümitli olmayın bence dediğim gibi yargı pek ilgilenmiyor birde bana gelen takipsizlik kararının sebbeinde ise bakın ne diyor: SÖZKONUSU YAPILMIŞ OLAN ALIŞVERİŞ YASALARA UYGUN BİR ŞEKİLDE YAPILMADIĞI İÇİN KOVUŞTURMAYA GEREK DUYULMAMIŞTIR..

bu şahsın da ismini burdan yazıyorum ki sizin başınız ağrımasın bu şahıs dolandırıcıdır ve GG ve sahibinden de sürekli sahte isimlerle hesap açıyor ama banka adını kardeşi üzerine kullanıyor

adı: ahmet Baran kardeşi emrah baran denizli de ikamet etmekteler bu bilgileri sizler yanmayasınız diye veriyorum arkadaşlar çünkü bu şahıslar burda da ilan açıp can yakabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanhasimcan -- 27 Mayıs 2013; 18:43:01 >

• quote:

adam kargoya baktırmadıktan sonra ne yapabilirim? Ben karşı tarafın böyle bir şerefsizlik yapacağını nerden bilebilirim ki?

Hocam ödemesini yapmam diyecektin. Malum neler oluyor. Ürünü içine koymuyorlar başka şeyler koyuyorlar vs diye direteciksin gerekirse tartışacaksın anladın sen onu.
    Adama diyecenki eğer parayı verdiği de istediğim ürün yoksa ne gibi haklarım olacak acıklarmısın diye üstüne gideçen. Korkma sonunda kıvama geliyorlar. Kndisi açıp sana gösteriyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.