Az önce baktım, 33 TL olmuş!! |
Dolar 30 TL’ye Geri Döner mi? (3. sayfa)
-
-
OLMADI
-
Olmaz mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
akp var olduğu sürece düşmeyecek tam tersi yükselecek 40tl olur demiştim olmadı 34tl oldu sene sonu 35i görür yani kısaca boşa beklemeyin
-
Gelecekten geliyorum beyler durum hiç iç açici degil
Emre DurmuşyoutubeEkonomik Krizde 1$ DOLAR Altın Değerinde! - VENEZUELLA'DA HAYAThttps://www.youtube.com/watch?si=9DmAN7-JlI_8sp7L&v=dLx5WPa_61g&feature=youtu.beFurkan GöcetyoutubeVENEZUELA'DA 1 DOLAR İLE MİLYARDER OLMAK!! #venezuela #ekonomi #enflasyonhttps://www.youtube.com/shorts/C2Fo8HWCFM0?si=LfmlllslYA3ocZXz
Bu adama çok kufur ettiniz hakkini yedinizSelçuk GeçeryoutubeEkonomik Kriz Patlar mı? Dolar 10 Liraya Çıkar mı?https://www.youtube.com/watch?si=OCQIMUlYWZDVM8eL&v=LqVL3wPI7Ck&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 22 Ağustos 2024; 13:10:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
T24youtubeErdoğan'ın 2019'daki konuşması yeniden gündemde: Bunlara göre dolar 10 lira olacak, enflasyonhttps://www.youtube.com/watch?si=PeOU_cvkC5iV20Hm&v=ue6OZeXcADo&feature=youtu.be
Bold MedyayoutubeBest Of Erdoğan ( Dolar )https://www.youtube.com/watch?si=LiRO9f7_24JVtEA3&v=msgNTzmAupo&feature=youtu.be
Halktvyoutubeİbrahim Kahveci: Dolar 10 lira olacak diyenlerin yargılandığı gün dolar 14 liraydıhttps://www.youtube.com/watch?si=ab8C5zffFHiXCJ3-&v=b478ZI_CLxE&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arkadaş hızını alamayıp dolar 35'e döner mi konusunu da açmıştı ama silmiş az evvel.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1 litre mazot 45 lira iken doların 33 olması akıl tutulmasıdır. 1 litre mazot bu ülkede kaç tl ise dolar da en az o kadar olmalıdır. Bu doları tutma olayı yüzünden sanayiciler rfekabet edemez hale geldi. 1 sene daha böyle devam edilirse iflaslar hızlanacak diye korkuyorum. Özellikle tekstil piyasası, mermer üreticileri kan ağlıyor.
-
Bu tarz konular açma ne zaman bitecek acaba yok indirim gelir mi yok kur düşer mi yok hükümet gider mi yok iflas eder mi ülke. Hayır hiçbiri imkanlı değil burası türkiye bu tarz konular açılmasın artık sinirim bozuluyor. Burası dünyada bile değil türkiye uzayın bambaşka bölgesinde bambaşka fizik kanunlarıyla var olmuş... Her şey anormal hırsızlar kaçakçılar şakşaklanıyor aferin maşallah deniyor dilan polat olayı sadece örnek!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchAndLearnn -- 22 Ağustos 2024; 17:24:28 > -
Eski sevgilimin geri dönme ihtimali daha yüksek gibi.
-
Yıl sonuna kadar 40 görür gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam yalnız şu var, dolar şu an dediğiniz gibi 45 lira olsa bu kez de mazotta yaklaşık aynı oranda artıp 60-62 lira dolaylarına çıkabilecektir. Yine yaklaşık 1.3-1.4 dolara denk gelecek mazot. Biliyorsunuz dolar osursa bunu bahane edip akaryakıt fiyatını pompaya anında yansıtan bir yönetim olduğu için böyle yazdım. Anlatabildim umarım.
Not: Üstte yazdıklarım küresel petrol varil fiyatının dolar bazında yatay seyretmesi varsayımı altındadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Ağustos 2024; 20:39:3 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dolar 500 TL olsa da sıkıntı yok. Önemli olan TL'nin dolar karşısındaki değeri değil. Önemli olan TL'nin güven vermesi. FX piyasası; kripto para piyasası gibi hareket edemez. Öngörülebilir olmayan her FX yatırım için kullanılmaz. Globalde ise likiditesi çakılır. Eğer senin para birimin dolar karşısında 500-505 TL arasında sürekli oynuyorsa, 500-505 arası normal olarak kabul ediliyorsa bu para birimi güvenilir demektir. (500-505 arasında oynamak derken Çeyrek asırlık bir süreçten bahsediyorum. ) TL'nin şu an ki durumu ise hiç ama hiç güvenilir değil. Yani burada önemli olan TL Dolar karşısında bu değerde ne kadar sabit kalmış sorusudur. (Sabit kalması ise ekonomi bilimine göre yapılması gerekir. Rezerv satarak sabit kalan para birimi de güvenilir değildir)
Dolar bu saatten sonra 1 TL ye, 5 TL, 10 TL ye falan gelemez. Bu yüzden de yeni paraya geçilmesi gerekiyor. Mevcut durumun sürdürebilirliği yok çünkü. En büyük para birimin artık hiç bir işe yaramıyor.
Ülkenin ekonomisi eğer liyakatli insanlar tarafından yönetilip bağımsız olursa, ekonomi 10 yılda kendini toparlar. Abartmıyorum Türkiye'nin gücü buna yeter. Yatırımcıya güven verildikten sonra Türkiye'ye sıcak para girişinin deli gibi akması işten bile değil.
Yukarıda saydıklarım ise şu an ki hükümet ile imkansız.
Ülkemiz maalesef her 10 yılda bir kendini tekrarlamaktan çekinmiyor. 10 yılda kendimizi toparlarız sonra tekrar aynı hataları yaparız. Biz böyle bir milletiz.
Bizde sorgulayan bir halk yok. Ülkeyi yönetenleri, kendilerinin seçtiğinin bilincinde değiller. Aşırı anlam yüklüyorlar ve sorgusuz destekliyorlar. Halk bu şekilde olduktan sonra da maalesef Yöneticiler Ülkeyi bir Test alanı gibi kullanıyor. NAS VAR FAİZ DÜŞÜREK gibi bir ekonomi politikası uyguluyorlar mesela.
Yani özet olarak halk değişmedikten sonra Ülke güçlenmez.
Sorgulamayan halk azınlığa düşmedikçe Türkiye Cumhuriyeti 3.dünya Ülkesi olmaktan çıkamaz.
Ülkenin gelişmesi için sorgulayan halkın çoğunluğa erişmesi gerekiyor. Siyasetçiler ile bitmiyor çözüm.
BU GÜNLERİ DE BİZ GÖRERECEK GİBİ DEĞİLİZ MAALESEF.
-
Türkiye üzerinde bir oyun oynandığına inananlar var mesela. Bizi silah ile yıkamadılar, iç karışıklık ile yıkamadılar ekonomi ile yıkmaya çalışıyorlar gibi bir argüman söylüyorlar.
Bu şekilde düşünen bir halk olduktan sonra, hatta bu gibi düşüncelerin çoğunluk olduğunu düşündüğümüzde Türkiye Cumhuriyeti nasıl gelişebilir ? Biat ettikleri için ne kadar ekonomi bilimi ile cevap verirsen ver. Vardır reisin bir bildiği diyorlar. Bu kafa ile imkanı yok Türkiye Cumhuriyeti gelişmez, gelişemez.
Adama diyorum. Covid ve Rusya Ukrayna savaşı bir kriz yarattı. Üretime ket vurdu ve enerji fiyatlarını tavan yaptırdı. Üretim olmadı ve artan enerji fiyatları neticesinde ise Enflasyon tüm Dünya'da alışılmışın üstünde çıktı.
Enflasyon yüzünden, Globalde likiditesi en yüksek para birimleri; USD, EUR, GBP'nin merkez bankaları peş peşe faiz arttırımına gittiler. Deli gibi şahin konuştular.
Bilmem kaç on yıldır faiz arttırmayan isviçre bile faiz yükseltti. Yükseltmese kendi ekonomisi batacak çünkü.
Her Ülke faiz arttırırken bilin bakalım Türkiye ne yaptı............... NAS VAR diyip faiz düşürdü. FED'in faizi 0 iken bile senin para birimin eriyordu. FED faiz yükseltti sen faiz düşürdün ee ne olacak ?
FED faizi yükselterek %5.5'a getirdi.
TCMB faizi düşürerek %8.5'a getirdi.
Günümüzdeki sonucu ne oldu ? Yüksek faiz, Yüksek kur. O yüzden bir oyun oynanıyorsa sizin aklınızla oynanıyor diyorum.
Söylenecek bir şey kalmadığında bana İsmet İnönü zamanını anlatmaya başlıyorlar
Şimdi bana söyleyin bu Ülke gelişir mi ? Eskiler kötüydü bilmem neydi, AKP geldi çok iyi işler yaptı. Ama sonra kötü işler yapmaya başlayınca postalayacaksın. Postalamazsan kötü diye örnek verdiğin zamanları mumla ararsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X