Şimdi Ara

Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
354
Cevap
22
Favori
37.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kafam gerçekten epey karıştı şimdi son olarak şunu sormak istiyorum.
    ATMOS'u deneyimlemek için illa ATMOS özellikli hoperlör mü kullanmak lazım yoksa normal hoperlörü Tavana konumlandırarak atmos deneyimleyebilir miyiz? Rica edicem söyleyim şunu.
  • denekme D kullanıcısına yanıt
    Atmos hoparlörlerin normal hoparlörlerden bir farkı yok. Bir ihtimal tavana köşeye yerleştirdiğinizde kötü durmaması için hoparlörün şekli ona göre uygun olduğunu varsayabiliriz. Teknik anlamda bir farklılık yok.
    En azından şimdiye kadar bir farkı olan hoparlöre denk gelmedim. :)
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Yani şimdi diyorsun ki 7.1 düzenin varsa 5.1.2 duzenında kurulum yaparsan hiç fark yaşamazsın ?
    Dolby enabled hoparloru neden ürettiker ozaman ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CuneytBora kullanıcısına yanıt
    Bende bunu merak ediyorum
    Dolby enabled denilen, hopları tavana koymadan, ön ya da arka hopların üstüne koyarak, sesi tavana yansıttığını iddia ederek atmos deneyimi yaşatan (!) demek değil mi?
    Yanlış da biliyor olabilirim. İddia edemem kesin doğru diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Benim bildipim frekans aralıklarının farklı olması ve birşey daha var diye biliyorum . Gercekten alıp denemden birşey diyemicem . Ama daha onceki araştırmalarımda farkının olduğunu oğrenmiştim bu sayfada bu konulardan prof diyebileceğimiz arkadaşlar var . Ben bilmediğim konu uzerinde yorum yapmak istemiyorum. Şuan bende 5.1.2 kullanıyorum ama o odayı dolduran sesi alamıyorum tam anlamıyla .

• Fark var daha dandik hoparloru daha pahaliya satma farki :)
    Atmos enabled diye geçen hoparlörler alttaki linkteki Dali Alteco gibi eğimli hoparlörler. Bunların da asıl amacı tavana hoparlör koyamayacak kişilere alternatif oluşturmak. Bunun dışında klasik bir hoparlörden farkı yok.

https://www.dali-speakers.com/loudspeakers/alteco/alteco-c-1/

Yalnız ön hoparlörlerin üzerine bu tarz bir hoparlörü koymak da bence kesin çözüm değil. Çünkü izleme mesafenize göre o hoparlörün açısının değişmesi gerekir. Misal benim izleme mesafesem 3,5 mt ve bu eğim ile tam benim olduğum yere yansıyıp geldiğini varsayalım. Sizin izleme mesafeniz 5mt olursa ne olacak?
    Bu sefer ses tavandan tam olarak sizin oturduğunuz yere yansımayacak. O yüzden atmos işi için en doğrusu tavana hoparlör takmak. O da olmuyorsa hiç uğraşmaya gerek yok.

Bunun dışında önceki mesajınızda arka hoparlör demişsiniz. Eğer 6 ve 7.hoparlör oturma bölgeniz arkasındaysa ve yerdeyse, bu surround back oluyor. Bu durumda sizin avrden hoparlör dizilimini 7.1 olarak seçmeniz gerekiyor. Bu 5.1.2 olmuyor.
    5.1.2 için arka üste (tam başınızın üstü gibi) hoparlör koymanız gerekli.

Bu arada benim koltuk tam duvara dayalı olduğu için surround back kullanma şansım yok. Hali ile öncesinde sistemi 5.1 olarak kullanıyordum. Ön hoparlörler de büyük olunca ve de yakın olunca ön sahne çok daha belirgin ve baskın oluyordu.
    Tabii bu durumda ben arka üste hoparlör ekleyip sistemi 5.1.2 yapınca bende ciddi bir gelişme oldu.
    Siz zaten hali hazırda 7.1 olarak kullandığınız için arkaları alıp tavana takmak yada sistemi Avr üzerinden 5.1.2 ayarlamak bir fark yaratmamış olabilir.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Şöyle anlatıyım arkada 1 metre cıvarı boşluk var 5.1.2 yapınca hop konumunu ve surraund konumunu değiştirdim tabiki . Diper oldupu gibi 7.1 den 5.1.2 yapmadım ama hani oyle ahım şahım bir fark etmedi . Yada ben etmedim bilmiyorum yakın zamanda tv konumunu değiştireceğim ozaman tekrar deneyeceğim . Şuan jamo s606 setim var 4 kule bir center 2 tane sur back 4 kule fazlasıyla dolduruyor odayı . Ama dediğiniz gibi ev benim olsaydı direk tavana monte ederdim asma şeklinde . Ozaman daha farklı olabilirdi.

Bu arada bende bu ay dalı alteco almayı dusunuyordum ozaman almak mantıklı olmucak 1800 papel vermek cok fark yaratmıyacağa benziyor !

Hocam ben atmos kurulumdan bahsetmedim atmos hoparlör olarak geçen hoparlörlerden bahsettim. Hoparlör olarak bir farkları yok herhangi bir hoparlörden.
    Atmos dizilimde tabi ki bir fark oluşuyor. Sizin beklediğiniz etkiyi alamamanız ya turuncunun dediği gibi kurulum kaynaklı yada denediğiniz filmlerdeki atmos yeteneğinden kaynaklı olabilir. Center, sub gibi sürekli bir ses beklentisi olmasın atmos için. Kullandığınız surround backlarden daha az ses gelecektir atmos hoparlörlerden çünkü sadece üstünüzden geçen bir şey olursa onun sesini duyacaksınız onun dışında çalışmayacak bu hoparlörler.

Ek: Sonraki mesajınızı şimdi gördüm 4 tane kule kullanıyormuşsunuz beklediğiniz etkiyi alamamanızın sebebi bu da olabilir. Turuncu yazmıştı kule üstündeki atmos hoparlörün etkisinin daha az olduğuna dair yorumunu. Küçük alanda akustik düzenleme olmadan büyük hoparlör kullanmak beklenenin aksine olumlu değil olumsuz bir etki yapıyor.

• onkal kullanıcısına yanıt
    Akşamki muhabbetten sonra avr ile ilgili ayarları biraz daha kurcaladım sur backları levellerini bir tık daha actım . Sizinde dediğiniz gibi filmden filme cok farkediyor ekşöde bir demo vardı dtx ve atmos farkı orda daha iyi gordum . Ayrıca kulelerin kurulumları small ve large yapmakta cok fark yaratıyor small kurulum daha iyi geldi akustık için odama .
    Teşekkür ederim bilgilendirme için . 👍🏼

Keyifli dinletileriniz olsun :)
  • Merhaba Arkadaşlar, Yorumları incelediğimde öyle zannediyorum ki bazı kardeşlerim Dolby Atmos enabled tavan yansıtmalı hoparlörü usulune uygun bir kurulumla test etmeden sanki ezbere yorumlar yapmış. Bende Yamaha rx-a880 amfi ve önlerde Elac Debut F5 kuleler üzerinde yine ELAC Debut A4 atmos enabled hoparlör çiftini kullanıyorum. Koltuk bende de arka duvara sıfır olduğu için mecbur 5.1.2 olarak kurulum yaptım. Şimdi gelelim meseleye: Öncelikle amfinin kalibrasyon mikrofonunu oturduğunuz yere koyarak kalibrasyon yapıldığı için atmos ve DTS-X efektlerini tavandan film sahnesine göre uygun yerden rahatlıkla alıyorum. Çünkü kaliteli Atmos enabled hoparlör bi kere sesi yatay olarak tavanda gezdiriyor. Hatta film sahnesine göre dikey olarak da sesi indirdiğine şahit oldum. İnanın abartmıyorum. Tabi ki buradaki en önemli faktör ekipmanların kaliteli ve doğru bağlanmış olmasıdır. Mesela Atmos hoparlörler içinwww.extremeaudioshop.com dan özel atmos ses sinyal kablosu aldım(çok kalın bir kablo). Yani doğru ekipmanlarla sabit tavan hoparlöründen belki daha verimli bile olabilir diye düşünüyorum. Kaldı ki verimli olmasa adamlar neden tavan yansıtmalı hoparlör üretsin ki? Bu işlerden sizler kadar anlayan biri değilim fakat bendeki durum budur. Herkese iyi günler diliyorum.

• Atmos Enable Speaker arkadaşların da belirttiği gibi tavana hoparlör konumlandırılamayan odalarda kule tipi hoparlörlerin üzerine yerleştirilen hoparlörlerdir. Şahsen Atmos Enable tipi yerine imkanınız varsa Ceiling tipli hoparlör kullanmanızı tavsiye ederim.Tavanım alçıpan olduğu için 5.1 sistemime 4 adet Klipsch 5650 C II ilave ederek 5.1.4 e yükselttim.
    Bu arada unutulmasınki izlediğiniz kaynak mutlaka atmos özellikli olmalıdır.
  • akancaym kullanıcısına yanıt
    Yorumunuzu beğendim tecrube dolu cumleler goruyorum yazınızda . İmkanım oldupunda alacağım uygun enabled hoparlor . Evet kaynakcok fark ediyor bunu bir kere daha akşam yaptıpım teslerde gordum . Ama diğer türlü kurulumda da güzel sonuclar elde ediliyor . Fakat bir enabled hop verdiği etkiyi alamadığımız yada alamadığımı dusunuyorum açıkcası . Ses olayı gercekten bambaşka bir olay keyfi paha biçilemez .

Evet doğru kaynak çok önemli fakat stereo seslerde bile tavandan alabiliyorum bazı sesleri, Sanal olarak dolby surround veya DTS neural-x modunda izlerken. Zaten amfi harika, otomatik modda kullanıyorum en uygun seçenek neyse stereo sesi alıp işini layıkıyla yapıyor. Bu arada DTS neural-x modu daha fazla hoşuma gitti. Dolby surround moduna göre. Daha fazla detay sesler veya 360 derece kuşatma oldu ses alanı olarak sanki odada. Bütçeme göre fiyat performans olarak iyi bir sistem kurduğumu düşünüyorum. Malum bu işlerin sonu yok. SAYGILAR

Atmos hop ne kullanıyorsunuz marka model nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuneytBora -- 15 Mart 2019; 0:28:25 >
    Acaba atmos kablosu olarak satılan ürünün tam linkini verebilir misiniz?
    Normal bir hoparlör kablosu ile nasıl bir fark var görmek isterim.
    Açıkçası iyi kablo (hem hoparlör hem de dijital iletimde - hdmi) fark yaratıyor ama atmos kablosu diye ne birşey gördüm ne de duydum. O yüzden nasıl bir farkı varmış merak ediyorum

www.extremeaudioshop.com
    Inakustik Excellence Atmos Air 1 metre 2x2.97mm
    https://www.extremeaudioshop.com/web_20125_1_mobile/product_tree_focus.aspx?category_id=1241&product_id=7703

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.