Şimdi Ara

Dolby Digital 5.1 ilk kullanımì

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Ev icin dolby digital 5.1 ses sistemi almak istiyorum.
    Dolby Digital olmayan uydu alicisindan 5.1 ses sistemi ile dolby digital ses alabilirmiyim. Birde baglanti icin HDMI kablo yeterlimidir.
    Ses sistemi Philips HTD3570/12 televizyonum LG led tv HDMI iki adet HDMI Giriş var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rmzan47 -- 11 Ağustos 2015; 22:09:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• teorik olarak cevap verecek olursam, burada iş uydu alıcınıza düşüyor, ayarlarında sesi olduğu gibi iletme özelliği varsa alırsınız.
    Yani izlediğiniz kanal diyelim 5.1 yayın yapıyor bu arada böyle bir kanal var mı bilmiyorum ,çok tv izlemem:)
    uydu alıcınız kendi sesi çözemediği için direkt ses sisteminize iletmesi lazım ama sese dokunmadan bypass yapması lazım (pass through diyede geçer)
    böyle bir özellik yada ayar varsa ses sisteminiz kendine gelen ham sesi, muhtemelen pcm olur ,çözerek 5.1 yapacaktır diye düşünüyorum.
  • Astra 19 uydusunda dolby digital film yayini yapan bir çok kanal var. Almak istedigim uydu alıcısı next minix Amigo. Yayina gecildigi zaman 5.1 ses sistemine geçiş yapabilecekmi. @astramastra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rmzan47 -- 13 Ağustos 2015; 0:00:23 >
  • Rmzan47 R kullanıcısına yanıt
    bu soruyu cevaplamak icin uydu alicinin kullanma klavuzuna bakmak lazim .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    üreticinin sayfasında cihazın ses aktarımı ile ilgili, DD desteği olduğuna dair bir bilgi göremedim

http://www.next.com.tr/tr/minix-hd-amigo/38/urun-ozellikleri

kendilerinden öğrenin isterseniz.
  • Peki bağlantı icin sadece HDMI KABLO yeterlimidir.

Next'te optik ses çıkışı var mı? Verilen linke baktım ama göremedim. Eğer optik ses çıkışı varsa next'ten optik kablo ile ses sisteminin optik girişine bağlantı yaparsanız dolby 5.1 sesli bir kanala geçtiğinizde ses direkt 5.1'e dönüşecektir diye düşünüyorum.

Eğer next'te optik ses çıkışı yoksa mecburen sesi hdmi ile Tv'ye aktaracaksınız. Bu sefer de sesi Tv'den ses sistemine aktarmak için Tv'nin ARC özelliğinin olması yada optik ses çıkışı olması gerekiyor. Tv'nin marka ve modelini yazarsanız bu konuda da net bir yorum yapabiliriz.

Tabii Tv'nin dolby 5.1 desteğinin de olması gerekli. Bazı Tv'ler lisans anlaşmaları sebebiyle dolby yada dts sesleri ancak 2.0 olarak verebiliyor. Bu konuda denemeden net bir cevap vermek biraz zor. Çünkü üreticiler sitelerinde saçma sapan özellikleri yazıyorlar. Genelde İşe yarayacak ince detaylar belirtilmiyor. Misal benim Sony tv dolby sesleri optik çıkışından 5.1 olarak iletebilirken dts 5.1 sesleri 2.0 iletebiliyor. Ama üreticinin sitesinde bununla ilgili bir açıklama maalesef yok.

Tv'nizde optik ses çıkışı varsa (spdif yada digital Out diye de geçer) 15-20 tl'lik bir optik ses kablosu alıp tv ile ses sistemi arasındaki bağlantıyı yapın.

Daha sonra Tv'nin menüsünden ses çıkışını digital (spdif yada optik) diye geçen seçeneği seçin. Ses menüsünde çıkış formatı gibi bir seçenek daha olacaktır. Burada sesi dokunmadan aktaracak olan seçeneği seçmelisiniz. Bu olaya passthrough da denilir. Gördüklerime göre Philips Tv'lerde raw yani ham diye geçiyor. Lg'lerde ise lpcm gibi bir seçenek vardı diye hatırlıyorum. Raw diye bir seçenek varsa onu seçersiniz.

Bu sayede tv next'ten yada başka bir kaynaktan gelen sesi hiç dokunmadan ses sistemine aktaracak, ses sistemi de sesi çözüp hoparlörlere dağıtacaktır.

Tv'nin ses menüsünde karışıklık yaşarsanız o menülerin fotosunu çekip konuya eklerseniz bakıp yorum yapabiliriz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    11 yıl önce açıldı
    hdmi 1.4 vs 2.1 earch atmos?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar televizyon bu http://m.lg.com/tr/televizyon/lg-37Ld420-lcd-tv

SES
    Hoparlör Sistemi2 Yollu 4 Hoparlör
    Ses Çıkışı10W+10W
    Surround SistemiSRS Trussuround
    XTNet Ses IIVar
    Ses Modu5 Modes (Standard/Music/Cinema/Sports/Game)

ARAYÜZ
    RF GirişiVar (1 Adet)
    Komponent Girişi (Y,Pb,Pr) + SesVar (1 Adet)
    RGB Girişi (D-sub 15pin)Var (1 Adet)
    Kulaklık ÇıkışıVarAV GirişiVar (1 Adet)PC Ses GirişiVar (1 Adet)
    HDMI/HDCP GirişiVar (2 Adet)USB 2,0VarFull SkartVarRGB Girişi (D-sub 15pin)VarCI YuvasıVar

• quote:

Orijinalden alıntı: Rmzan47

Astra 19 uydusunda dolby digital film yayini yapan bir çok kanal var. Almak istedigim uydu alıcısı next minix Amigo. Yayina gecildigi zaman 5.1 ses sistemine geçiş yapabilecekmi. @astramastra

Next mini hd black 2 ve mini tango plus kullaniyorum ve trt'den dolby sesi soundbar'imdan alabiliyorum, fakat dolby sesi receiver cozmuyor direk aktariyor, dolayisiyla ses sisteminin dolby sesi çozme yetenegi olmasi lazim diye biliyorum. (benimki ve cogu soundbar dolby ve dts çözüyor)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.