Şimdi Ara

Dolgumu ? Kanal Tedavimi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
23.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: AnGo-RAP

Bahsettiğine gore pulpa dokusu çoktan zedelenmiş.. Ve ordaki sinirler ölmüş yada uzeri tıkanmış.. Röntgensiz karar verilmez..

hocam yaklaşık 1 sene önce normal bir ağrı vardı arada sırada ağrı oluyordu , ben dayıyordum antibiyotiği. küçükken 9-10 yaşlarındayken doktor diyodu 12 yaşını geçicen yoksa tedavi yapamam :) 12 yaşından sonra korktuğum için vazgeçtim yaş oldu 14 .

antibiyotik sinirleri öldürürmüş olabilirmi ? bugüne kadar diş için 20 ye yakın antibiyotik içmişimdir herhalde.
  • soru şöyle olmalıydı

1- önce dolgu yaptırıp belli bi zaman sonra ( kiminde 6 ay kiminde 2 sene kiminde belki daha kısa , diş bakımına ve daha bi çok şeye bağlı) dolguyu söktürüp kanal tedavisi yaptırdıktan sonra tekrar dolgumu yaptırayım

2-direkt kanal tedavisi yaptırdıktan sonra dolga yaptırayım

bence doğru cevabı bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 14 Kasım 2011; 1:43:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_fear

quote:

Bahsettiğine gore pulpa dokusu çoktan zedelenmiş.. Ve ordaki sinirler ölmüş yada uzeri tıkanmış.. Röntgensiz karar verilmez..

hocam yaklaşık 1 sene önce normal bir ağrı vardı arada sırada ağrı oluyordu , ben dayıyordum antibiyotiği. küçükken 9-10 yaşlarındayken doktor diyodu 12 yaşını geçicen yoksa tedavi yapamam :) 12 yaşından sonra korktuğum için vazgeçtim yaş oldu 14 .

antibiyotik sinirleri öldürürmüş olabilirmi ? bugüne kadar diş için 20 ye yakın antibiyotik içmişimdir herhalde.

Film çektirmeden cevap vermem imkansız. Sen iyisimi git bar doktora görün.. Diş değerlidir. Kurtarabilecek durumdaysan kurtar geç kalma.

• quote:

quote:

quote:

Film çektirmeden cevap vermem imkansız. Sen iyisimi git bar doktora görün.. Diş değerlidir. Kurtarabilecek durumdaysan kurtar geç kalma.

ah hocam şu yazılılar bi bitsin . bu hafta full yazılı var dershanede denemeler var . sabah dershane öğlen okul . hayatım mahfoldu :(

• quote:

quote:

quote:

quote:

ah hocam şu yazılılar bi bitsin . bu hafta full yazılı var dershanede denemeler var . sabah dershane öğlen okul . hayatım mahfoldu :(

Hafta sonuna ne olmuş. Git bi özel kliniğe maddi durumun el veriyorsa.

• Suana kadar doktora her gidisimde kanal tedavisi oldum yarin gidicem yine ve eminim yine kanal tedavisi olucam. Local anesteziyi abartsin isticem yoksa o ignelerin disime girerkenki agrisi bayiltir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZAGROSs -- 14 Kasım 2011; 5:38:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZAGROSs

Suana kadar doktora her gidisimde kanal tedavisi oldum yarin gidicem yine ve eminim yine kanal tedavisi olucam. Local anesteziyi abartsin isticem yoksa o ignelerin disime girerkenki agrisi bayiltir

kanal tedavi nasıl hocam anlatsana biraz ?

netten diş hekimine sordum dedi ; eğer aşırı ağrın yoksa dolgu ama düşük bi ihtimalde olsa kanal tedavi olabilir dedi.dişi bi hekime göster geç kalmadan sonra o çekilir dedi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ZAGROSs

Suana kadar doktora her gidisimde kanal tedavisi oldum yarin gidicem yine ve eminim yine kanal tedavisi olucam. Local anesteziyi abartsin isticem yoksa o ignelerin disime girerkenki agrisi bayiltir

kanal tedavi nasıl hocam anlatsana biraz ?

netten diş hekimine sordum dedi ; eğer aşırı ağrın yoksa dolgu ama düşük bi ihtimalde olsa kanal tedavi olabilir dedi.dişi bi hekime göster geç kalmadan sonra o çekilir dedi.

Dostum disinin ortasini oyup icine igne gibi seyleri sokup cikartiyor ozet olarak bu. Fakat sinirleri alicagi icin bir anda oyle bir agri oluyoki hani nefes alamassin o derece ben bilerek hep igne yaptirim iyice uyusturduktan sonra birsey hissetmezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZAGROSs -- 15 Kasım 2011; 4:07:03 >

• Ayni dis bendede var her fircaladigimda kaniyo ve agzim boyle kanadiktan sonra rahatliyomusum hissi veriyor bi sorunmu var acaba?
  • benim de öyle kırığım vardı dolgu yaptırdım doktor ağrırsa dolguyu çıkarıp kanal tedavisi yaptır dedi.Soğuk bir şeyler içince ağrı yapıyor ama onun dışında bi ağrım yok. Soğuk içince ağrıyı gidermesi için ipana clinic line var aslında onu kullanmaya baslıcam macun olarak bakalım etkisi olucak mı
  • Bugun disciden geldim.kafamda kesinlikle kanal tedavisi olcak diye gittim fakat disi gorunce doktor gerek yok dedi ama ayni sekilde gokhanbey'in dedigi gibi agrin olursa gel kanal tedavisi yapariz dedi.en erken 6 da biseyler yiyip icebilicem.bakalim 2 saat sonra yemeye baslicam agri olursa bildirirm
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.