Şimdi Ara

Dolgumu ? Kanal Tedavimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
23.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • e arkadaki dişimin ortası bomboş hiç bişey yok ortasında fare kemirmiş sanki

ama hiç ağrım olmuyo , çürük var görüyorum . hiç ağrım olamdı şuana kadar , kanal tedavi olanların hepsi gece ağrıdan uyananlarmış ?

sizce kanal tedavimi apılır dişime yoksa dolgumu ?

Dediğim gibi hiç ağrım olmuyo , dişlerimi sabahları fırçalıyom belki ondandır bilmiyorum.

• dolgu mu kangal tedavisi mi diye okudum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mX-L4S3R -- 14 Kasım 2011; 0:59:58 >
  • zaten ona dişçi karar verir. Diş iyi durumdaysa dolgu yeterli olur. Kanal tedavisiyle sinirler alınır
  • Kanal tedavisinin amacı;dişteki çürüğü temizleyip sinirleri alıp üzerine dolgu yapıp dişi vücuda kazandırmaktır.
    Ağrın olmuyorsa kanal tedavisi olacağını sanmam.Sadece dolgu olabilir ama doktora bir görün.
  • sanırım çürük ağrımıyorsa kanal tedavisine gerek yok sadece o çürüğü hemen temizleyip ( ağrısız şekilde çabuk sürüyor zaten) üstüne dolgu yapıyorlar fakat ağrı varsa kanal tedavi yapılıyor ben yaptırdım
  • Hayatımda 2 kere arka iki dişimin kırılmasından kanal tedavisi oldum.Uyuşturmak için yapılan iğnenin germesi hariç tedavi sırasında ve sonrasında hiçbir ağrı hissetmedim.Adam iğneleri dişin sinirleirne soktu soktu çıkardı zerre hissetmedimSadece çok hasarlı bir sinir vardı ona 2 iğne yaptı içten anca uyuştu.
    Kanal tedavi anlatıldığı gibi değil , sağlam bir yerde yaptırırsan öyle olmadığını göreceksin.
  • yani lafın kısası çürük ilerleyip ağrı yapmadan önce dişçiye gidip tedavi olmak lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

sanırım çürük ağrımıyorsa kanal tedavisine gerek yok sadece o çürüğü hemen temizleyip ( ağrısız şekilde çabuk sürüyor zaten) üstüne dolgu yapıyorlar fakat ağrı varsa kanal tedavi yapılıyor ben yaptırdım

çok hafif ağrı var oda soğuk bişey girince , buz gibi , sıcakta problem yok .
    kanal tedavi nasıl yöntem hocam , tedavi sırasında büyük bir ağrın oldumu ?

yaş 14 dişe tedavi yaptırıp tel taktırcağım . ( dişler yamuk ) telden sonra beyazlatma
  • Ağrıya bakılcağını sanmıyorum. Çürük varsa kesin yapılır kanal tedavisi. Yoksa ilerki zamanda ağrı yapabilir.

+ Emin ol hiç ağrımayacak bile. Ben normalde aşırı derece tırsarım ve hafif ağrı olsa bile büyütürüm. Ona ragmen hiç ağrısız geçirdim ki dişimm acayip derece kötü durumdaydı. Kürdanı değdirince bile ağrıyordu. (iltihap felan da vardı bende.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forfreal -- 14 Kasım 2011; 1:09:16 >
  • quote:

yani lafın kısası çürük ilerleyip ağrı yapmadan önce dişçiye gidip tedavi olmak lazım

Ağrı başlayınca tedaviye gittiğinde, tedavide hiç acı olmayacağı varsa bu sefer ağrıdan sonra gidilince diş hassaslaştığından arada ufak acılar sızlamalar hissediliyor.

Kimse aksatmasın.Diş ne kadar parçalanırsa dişi kurtarmak da o kadar zor ve riskli.Porsolen dişe kadar yolu var ki dişçi de paragözse hiç acımaz dayar parselen yapacam diye vallahi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Hayatımda 2 kere arka iki dişimin kırılmasından kanal tedavisi oldum.Uyuşturmak için yapılan iğnenin germesi hariç tedavi sırasında ve sonrasında hiçbir ağrı hissetmedim.Adam iğneleri dişin sinirleirne soktu soktu çıkardı zerre hissetmedimSadece çok hasarlı bir sinir vardı ona 2 iğne yaptı içten anca uyuştu.
    Kanal tedavi anlatıldığı gibi değil , sağlam bir yerde yaptırırsan öyle olmadığını göreceksin.

aynen banada tatlı dilli eli yumuşak bir bayan dişçi kanal tedavi yapmıştı ve rahatlamam için sürekli sohbet ediyordu sadece o iğne tarzı şeyleri sokarken acı oluyordu onun dışında öyle fazla bir acı olmuyor

• Sinirler sağlamsa sadece dolgu yeter.

Kanal tedavisi eğer iyi doktora gitmesseniz dünyanın en iyi işkencesi olabiliyor. O yüzden zorunlu kalmadıkça bulaşmayın. Ben sırf dişlerim çürümesin diye değil kanal tedavisi olmayayım diye dişlerimi fırçalıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_fear

quote:

sanırım çürük ağrımıyorsa kanal tedavisine gerek yok sadece o çürüğü hemen temizleyip ( ağrısız şekilde çabuk sürüyor zaten) üstüne dolgu yapıyorlar fakat ağrı varsa kanal tedavi yapılıyor ben yaptırdım

yaş 14 dişe tedavi yaptırıp tel taktırcağım . ( dişler yamuk ) telden sonra beyazlatma

Bak dişi uyuşturdu doktor kardeşim.Hani şu ucunda zımpara gibi parçalar olan aletle dişin çürüklerini temizlemeden önce yanakla diş arasına böyle silindir şeklinde ufak parçalar koyuyor kan vs gelirse emmesi için.Kanal tedavüsü yapacağı yere bir ilaç döküyor braz bekleitiyor sonra dişin çürüklerini aletin ucu ile dızzz dızzz temizliyor sonra içeri ilaç koyuyor oyuğa daha sonra işe ilacın üstünü sahte doldu ile kapatıyor seni 1 hafta o ilaçla kalman için bekleriyor.1 hafta sonra gel diyor o ilaç 1 haftada oyuk içinde temizleme vs iltihabı önlüyor.gittiğinde dişi tekrar uyuşturup o sahte dolguyu söküp gene ufak iğneleri uyuşturulan sinir bölgelerine sokarak ölü sinirleri temizliyor oradan ve ilaç vs derken gerçek dolgu ile kapatıor.ama diş çok tahrip olmadan git daha az acı duyarsın.gerçi artık kanal tedavisinde acı yok.sadece diş parçalanmasın yoksa sonunda dolgu da kurtarmıyor porselen diş yapıyorlar

• quote:

quote:

Hayatımda 2 kere arka iki dişimin kırılmasından kanal tedavisi oldum.Uyuşturmak için yapılan iğnenin germesi hariç tedavi sırasında ve sonrasında hiçbir ağrı hissetmedim.Adam iğneleri dişin sinirleirne soktu soktu çıkardı zerre hissetmedimSadece çok hasarlı bir sinir vardı ona 2 iğne yaptı içten anca uyuştu.

aynen banada tatlı dilli eli yumuşak bir bayan dişçi kanal tedavi yapmıştı ve rahatlamam için sürekli sohbet ediyordu sadece o iğne tarzı şeyleri sokarken acı oluyordu onun dışında öyle fazla bir acı olmuyor

Benim doktorum hem muhabbet ediyordu hem de tedaviyi yapıyordu o iğneleri sokarken de acı duymadım ben sinirlerde.sadece sinirlerden biri ço kötü durumdaydı oraya 2 kere içten iğne yaptısadece onda acı hissettim.Bisüre sora o içeri giren iğnelerin beyine yaptığı hafif tır tır sese alışıyor insan 1 saatte

• quote:

quote:

ağrı değilde sinirlere iğneden hafif kalınca birşey sokuyor o ara hafif bir acı oluyor ama o iğneyi çektiğinde acı gidiyor yani sonra ağrıma falan olmuyor merak etme. stres falan yapma eğer iyi bir dişçiyse zevkle git çürükten kurtulucam diye ayrıca senin yemek falan değdiğinde aşırı ağrıyan hayatı zehir eden bir çürüğün yoksa kanal tedaviye gerek kalmıyor diye biliyorum sadece dişin üst tarafındaki çürük temizlenip dolgu yapılıyor

• Bahsettiğine gore pulpa dokusu çoktan zedelenmiş.. Ve ordaki sinirler ölmüş yada uzeri tıkanmış.. Röntgensiz karar verilmez..
  • quote:

quote:

quote:

Bak dişi uyuşturdu doktor kardeşim.Hani şu ucunda zımpara gibi parçalar olan aletle dişin çürüklerini temizlemeden önce yanakla diş arasına böyle silindir şeklinde ufak parçalar koyuyor kan vs gelirse emmesi için.Kanal tedavüsü yapacağı yere bir ilaç döküyor braz bekleitiyor sonra dişin çürüklerini aletin ucu ile dızzz dızzz temizliyor sonra içeri ilaç koyuyor oyuğa daha sonra işe ilacın üstünü sahte doldu ile kapatıyor seni 1 hafta o ilaçla kalman için bekleriyor.1 hafta sonra gel diyor o ilaç 1 haftada oyuk içinde temizleme vs iltihabı önlüyor.gittiğinde dişi tekrar uyuşturup o sahte dolguyu söküp gene ufak iğneleri uyuşturulan sinir bölgelerine sokarak ölü sinirleri temizliyor oradan ve ilaç vs derken gerçek dolgu ile kapatıor.ama diş çok tahrip olmadan git daha az acı duyarsın.gerçi artık kanal tedavisinde acı yok.sadece diş parçalanmasın yoksa sonunda dolgu da kurtarmıyor porselen diş yapıyorlar

banada aynen böyle uygulandı herşeyi sırasıyla anlatmışsın o alt dişlerin yanlarına koyduğu pamuk gibi şeyler boğazıma kaçıcak diye geriliyordum ben

• quote:

quote:

quote:

quote:

banada aynen böyle uygulandı herşeyi sırasıyla anlatmışsın o alt dişlerin yanlarına koyduğu pamuk gibi şeyler boğazıma kaçıcak diye geriliyordum ben

o pamuklar beni deli ediyor kardeş.2-3 kere koydu bana inan şuan bile bahsettikçe varya böyle içim bir acayip oluyor yemin ederim

• benimde var öyle bir dişim ortasında küçük bi boşluk var diş etime kadar.Ağrı falan yok korkuyorum kanal tedavisi isterler diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

benimde var öyle bir dişim ortasında küçük bi boşluk var diş etime kadar.Ağrı falan yok korkuyorum kanal tedavisi isterler diye.

Kanal tedavisi olmam diyorsan yolun başındayken git çünkü biraz daha ilerlerse kanal tedavisine giriyor ondan da kaçısın yok, tedavisiz yere dolgu yapamazlar çünkü.Direk git bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.