Şimdi Ara

Kolonoskopi ve Kolon Kanseri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun zamandır babamın göbekli biri olmasından dolayı kendimi de göbekli olucam diye tahmin ederdim kilom çok normal ama göbeğimde hep bir şişkinlik var yaşım27.. bir kaç aydır bu sebeple ekmeği nereyse hiç yemez hale geldim ama hala göbek yerindeydi ve ara sıra afedersiniz büyük tuvalette kan görüyordum çok nadir annemin uyarısıyla dr a gittim bu salı günü kolonoskopi olucam. Aile de hiç kanser hikayesi olan yok. karnımda ağrı olmuyor ama bastırınca genel olarak bi sızlama oluyor. İnternette belirtiler malesef konsor kanseriyle çok örtüşüyor. Sizlerden aynı şikayetleri olan veya bu şikayetleri ile tedavi olanlar varmıdır? Kolonoskopi olanlarda kanser vakaları ne sıklıkla belirir bilgisi olup yorumlayan olursa sevinirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kabızlık var mı

• Konu ciddi mi geyik mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşınız kanser için erken ama kolon kanseri olma ihtimali yok değil. Divertikülit de olabilir. Sadece polip de olabilir. İyi huylu kitle yani.

Kolonoskopide her şey açığa çıkar merak etmeyin

• hep değilim ama oluyorum

• Yok abicim geyik neden olsun sağlığın geyiği mi olur

• mhalidyener kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Beklemesi zor gerçekten o güne kadar sonuç alana kadar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenf kanseri oldum herhalde
    5 yıl önce açıldı
    Karaciğer Kanseri ve Klatrin
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ülseratif kolit olabilir chrone olabilir amip olabilir illa kanser diye dusunme

• Eniştem ve çok yakın bir aile dostumuz kolon kanseri tedavisi gördü. İkiside ameliyat olup bağırsaklarından parçalar alındı. Eniştem geç fark ettiği için zorlu bir süreç geçirdi. Fakat doktorun dediklerini harfi harfine uyguladığı için kısa zamanda kendini toparladı. Aile dostumuz ise erken teşhisle daha da kısa zamanda iyileşti. 3 ay arayla kontrole gidiyordu artık 6 ay arayla gidecek. Tabi ikisinin iyi olmasında doktorun ne kadar önemi varsa, kendilerininde yapılacaklara harfiyen uymaları etkili oldu. Eniştem 2005, aile dostumuz ise 2015 tarihinde ameliyat oldu.

• paramedical kullanıcısına yanıt
    Pekiyi bu rahatsızlıklar benim belirtilerimle örtüşüyor mu hocam ?

• Revenge_ kullanıcısına yanıt
    Her ikisine de sağlıklı bir hayat dilerim. İnsan hiçbirşeyi malesef hasta olmadan idrak edemiyor daha birşey anlamadan bile bu kadar düşünceye kapıldım ben şahsen bakalım neler görücez bu süreçte.

• lvntknt kullanıcısına yanıt
    Hocam sizede şimdiden çok geçmiş olsun. Arkadaşların dediği gibi çok basit bir durumda olabilir. Kolonoskopi olmadan doktorlar bile birşey diyemezken bizim dememiz saçma olur zaten. Gönlünüzü ferah tutun. Gelişmelerden bizide haberden edin... Tekrardan geçmiş olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lvntknt kullanıcısına yanıt
    Kabızlık var mı diye bir soru var orda yani doktor soruyor gibi ancak geyik bir soru ve senden tepki yok.

Bunu dedikten sonra

Divertikülit de olabilir. Sadece polip olabilir.

Ülseratif kolit olabilir chrone olabilir amip olabilir

şeklinde tıbbiye lügatlı yorumlar gelmiş sağlık sorununa yardım etmek için mi geyik için mi belli değil ve senden yine tepki yok. Bence bu yorumların hiçbirisinin gerçek sağlık açısından faydası yok. Dolayısıyla konu faydasız bir geyik gibi görünüyor böyle geyik arasına ben gerçek sağlık amaçlı yorum yapsam anlamı olmayacak.

• Kabızlık sorusunu ben geyik olarak anlamadım çünkü şikayetler de ve belirtiler de hep kabızlığı gördüm birçok sayfada. Diğer terimleri bilmiyorum ama polip terimini bildiğim için de geyik olarak görmüyorum hepsine tek tek bakıcam tabii ki ve sonuçta bunların hepsini bilmem zaten mümkün değil. İnanın ki kolonu henüz hastaneye gidene kadar hiç bilmiyordum.

• Revenge_ kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkür ederim 😊

• Kanser için yaşınız genç, ailede de yok demissiniz. Kanser ihtimali düşük. Çok endişelenecek bir şey gibi anlattığınız kadaritla. Anal fissür, hemoroid vs de olabilir, doktor muayene etti mi direkt kolonosopi mi istedi sizden? Geçmiş olsun.

Bir de internete bakıp tanı koymaya çalışmayın, iki üç sayfadan okusanız kesin kanser çıkıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkalen Fosfataz -- 24 Mart 2018; 22:43:14 >
  • Geçmiş olsun, inşallah kötü bir şey çıkmaz. Burada yazılanlara kafayı takma çünkü milyon tane farklı hastalık var birbirine benzeyen. Her şey olabilir en nihayetinde.

• Hocam doktor bana da küçük çaplı poliplerin olduğunu söylemişti.Yalnız ben karın ağrısı,kanlı idrar ve mide bulantısıyla gitmiştim doktora.Bana şuan için endişelenecek bir durum olmadığını söyledi.Sigara kullanıyorum,bir an önce kesmem gerekiyor sanırım.Hemen kötüyü düşünmeyin.
  • Kanser falan degildir merak etme. İnternetten teshis yapma hocam ben az cekmedim bunun yuzunden. Basit bir seydir . Kolonoskopiyle belli olur zaten. Bende de 1 sene suren ishal gibi vardi gunde 3-4 sefer yapiyordum en son da kan gordum kolonoskopi tamamen temiz cikti zaten son bir kaç aydir da sıkıntım yok

• Evet etti ilk olarak ultrasona gönderdi oradan çok şükür birşey çıkmadı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.